Kompakt uzay Nedir?
Kompakt uzay Nedir?, Kompakt uzay Nerededir?, Kompakt uzay Hakkında Bilgi?, Kompakt uzay Analizi? Kompakt uzay ilgili Kompakt uzay ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz. Kompakt uzay ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kompakt uzay Ne Anlama Gelir Kompakt uzay Anlamı Kompakt uzay Nedir Kompakt uzay Ne Anlam Taşır Kompakt uzay Neye İşarettir Kompakt uzay Tabiri Kompakt uzay Yorumu
Kompakt uzay Kelimesi
Lütfen Kompakt uzay Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kompakt uzay İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kompakt uzay Kelimesinin Anlamı? Kompakt uzay Ne Demek? ,Kompakt uzay Ne Demektir? Kompakt uzay Ne Demektir? Kompakt uzay Analizi? , Kompakt uzay Anlamı Nedir?,Kompakt uzay Ne Demektir? , Kompakt uzay Açıklaması Nedir? ,Kompakt uzay Cevabı Nedir?,Kompakt uzay Kelimesinin Anlamı?,Kompakt uzay Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kompakt uzay Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kompakt uzay Kelimesinin Anlamı Ne demektir?
Kompakt uzay
Kompakt uzay Kelimesinin Anlamı Nedir? Kompakt uzay Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kompakt uzay Kelimesinin Anlamı Ne demektir?
Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Kompakt uzay - Söylemek, söz söylemek - Ad vermek - Bir dilde karşılığı olmak - Herhangi bir ses çıkarmak - Herhangi bir kanıya, yargıya varmak - Düşünmek Kompakt uzay - Oranlamak Kompakt uzay - Ummak, - Erişmek - Bir işe kalkışmak, yeltenmek - Saymak, kabul etmek - bir şey anlamına gelmek - öyle mi, - yani, anlaşılan - inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü
Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Kompakt uzay - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. - Muşmulaya döngel de derler.
Kompakt uzay - Kamer `ay` demektir. - Küt dedi, düştü. - Bu işe herkes ne der? - Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. - Bundan sonra gelir mi dersin? - Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. - Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kompakt uzay - Demek gideceksin.
Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
- dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok
Kompakt uzay
Kompakt uzay Nedir? Kompakt uzay Ne demek? , Kompakt uzay Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Kompakt uzay Kelimesinin Anlamı? Kompakt uzay Ne Demek? Kompakt uzay Ne Demektir? ,Kompakt uzay Analizi? Kompakt uzay Anlamı Nedir? Kompakt uzay Ne Demektir?, Kompakt uzay Açıklaması Nedir? , Kompakt uzay Cevabı Nedir? , Kompakt uzay Kelimesinin Anlamı?
Tıkızlık, topolojik uzayların sahip olabileceği başlıca özelliklerden biridir. Bir X uzayı ve birleşimleri X uzayını kaplayan herhangi bir açık kümeler topluluğu verildiğinde, bu topluluğun içinden sonlu sayıda açık küme hala X uzayını kaplayabiliyorsa, X uzayına tıkız (kompakt) denir. Gerçel sayılar kümesi (ℜ), üzerindeki standart topolojiye göre tıkız değildir, ancak ℜ’nin her kapalı ve sınırlı alt kümesi (mesela a ve b (a<b) gerçel sayıları için [a, b] şeklindeki alt kümeler) altuzay topolojisine göre tıkızdır (Heine Borel teoremi). Matematiğin diğer pek çok alanında olduğu gibi, sonsuz bir nesnenin sonlu bir nesneye indirgenebilmesi çok önemli avantajlar sağladığı için topoloji alanında ve topolojik yöntemler kullanan diğer alanlarda vazgeçilmez bir kavramdır.
Tıkızlık kavramı, Matematiğe 1906 yılında Maurice Fréchet tarafından kazandırılmıştır. Tıkızlık, matematiğin analiz dalı için çok önemli bir yere sahiptir. 19. yüzyılda analize Maksimum değer teoremi gibi birçok klasik ve önemli teoremi kazandırmıştır.