Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir?

Sendrom Nedir?

Sendrom Nedir?, Sendrom Nerededir?, Sendrom Hakkında Bilgi?, Sendrom Analizi? Sendrom ilgili Sendrom ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Sendrom ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Sendrom Ne Anlama Gelir Sendrom Anlamı Sendrom Nedir Sendrom Ne Anlam Taşır Sendrom Neye İşarettir Sendrom Tabiri Sendrom Yorumu 

Sendrom Kelimesi

Lütfen Sendrom Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Sendrom İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Sendrom Kelimesinin Anlamı? Sendrom Ne Demek? ,Sendrom Ne Demektir? Sendrom Ne Demektir? Sendrom Analizi? , Sendrom Anlamı Nedir?,Sendrom Ne Demektir? , Sendrom Açıklaması Nedir? ,Sendrom Cevabı Nedir?,Sendrom Kelimesinin Anlamı?,Sendrom Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Sendrom Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Sendrom Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Sendrom Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Sendrom Kelimesinin Anlamı Nedir? Sendrom Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Sendrom Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Sendrom Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Sendrom - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Sendrom

Sendrom Nedir? Sendrom Ne demek? , Sendrom Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Sendrom Kelimesinin Anlamı? Sendrom Ne Demek? Sendrom Ne Demektir? ,Sendrom Analizi? Sendrom Anlamı Nedir? Sendrom Ne Demektir?, Sendrom Açıklaması Nedir? , Sendrom Cevabı Nedir? , Sendrom Kelimesinin Anlamı?






Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir?

Sendrom

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sendrom ya da belirgi, birbirleriyle ilişkisiz gibi görünen, ancak bir araya geldiklerinde tek bir olgu olarak kendilerini gösteren bulgular bütünüdür.[1] Sendromlar, kalıtsal olabilir ya da edinsel nedenlerle de oluşabilir. Kalıtsal sendromlar otosomal dominant, otosomal resesif ya da X-kromozomu aracılığıyla aktarılırlar; bir bölümünün nedeni bilinmemektedir. Sendromlar bir hastalık tablosunun gelişmesi içinde bir bulgu olabildiği gibi, bazı hastalıklar bazı sendromların komplikasyonu olarak belirlenirler.

Tıp dilinde, belirgi, yalnızca, nedenleri tek tek açıklanamayan, birlikte rastlanılan bulguları tanımlamakta kullanılır. Dolayısıyla, bu bulgular, altında yatan bir hastalıkla açıklanabilirse, kuramsal olarak artık sendrom değildir. Buna karşın, eskiden belirgi olarak anılan ve günümüzde nedenleri bilindiği için hastalık olarak bilinen bir sürü durum, geleneksel sendrom adını korumuştur.

Yunanca'da birlikte koşmak anlamına gelen belirgi, mantıklı bir deyiştir, çünkü yukarıda da açıklandığı gibi, sendrom, tanımı gereği birtakım bulguların birlikte olmasından kaynaklanır. Hastalığın oluşumunun (patofizyoloji) açıklanamadığı durumlarda en çok kullanılır.

Bir sürü belirgi, adını onu ilk bulan doktordan almıştır (bunlara eponim belirgiler denir). Böyle olmadığı durumlarda ise, adlarını genellikle coğrafi yer adlarından almışlardır.

Belirgiler ve bulguları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir duruma belirgi denilebilmesi için, tanımı gereği, bir takım bulguların ortada olması gerekmektedir. Bu bulgular büyük bulgular ve küçük bulgular olarak ikiye ayrılır. Çoğu durumda, bulguların tümüne bir arada rastlanmaz. Bundan dolayı, kimi özgü belirgilerin tanısının konulabilmesi için, tıbbi yetkelerce belirlenen belirli bir sayıda büyük ve küçük bulguların o kişide bulunması gerekmektedir.

Belirginin öğeleri olan büyük ve küçük bulguların aksine, kimi bağlantılı durumlara da o sendromu olan kişide, olmayana göre daha çok sıklıkta rastlanabilir. Sayımlama yönünden bir belirgi ile bağlantılı olduğu durum arasında sayısal bir ilişki olsa da, aralarındaki bağıntının nedeni açık değildir. Örnek olarak Down sendromu gösterilebilir. Down sendromu olan kişiler, belirginin tipik bulgularının yanında, ayrıca lösemi, lenfoma, Alzheimer, şeker hastalığı ve tiroid hastalıklarına yakalanmaya topluma göre daha yatkındırlar. Bu bağıntının bilinmesi, bulguların bilinmesi kadar önemlidir, çünkü doktorlar Down sendromu olan bir hastada bu durumları tarayıp, kimilerini önleyebilir ya da durumun ağırlığını yatıştırabilir.

İki özel belirgi[değiştir | kaynağı değiştir]

1970'li yılların sonlarında ortaya çıkan edinilmiş bağışıklık yetersizliği belirgisinin (EBEB, ing. AIDS), başlarda bir belirgi olarak nitelendirilmesinin nedeni, günümüze değin bulunan bir sürü bağışıklık yetmezliği olgularının aksine, bu olgunun doğuştan gelen bir yapım-yıkım düzensizlikleri ya da kan hastalıkları ulamına girmemesiydi.

AIDS, başlarda, yalnızca eşcinsellerde görüldüğünden "eşcinsellikle ilgili bağışıklık hastalığı" olarak nitelendiriliyordu. Ancak birkaç yıl sonra heteroseksüel insanlarda da görülmeye başlandı. Bunun da birkaç yıl ardından, EBEB'e neden olan HIV (insan bağışıklık yetmezliği virüsü) keşfedildi ve bu gizemli "belirgi" de çözümlenmiş oldu.

Ağır iveğen solunum sendromu (ing. SARS) da daha yakın yıllarda yaşanmış bir örnektir. Başlarda nedeni bilinmeyen, solunum güçlüğü olarak ortaya çıkan "sendroma", daha sonraları, bir koronavirüsün neden olduğu saptanmıştır.


Sağaltım (Tedavi)[değiştir | kaynağı değiştir]

Edinsel sendromlarda uygulanan sağaltım yöntemleri özellikle nedeni ortadan kaldırmaya yöneliktir. Örneğin, Edinsel İmmun Yetmezlik Sendromu (AIDS) sağaltımında, tabloya neden olan HIV virüsünü ortadan kaldırmaya yönelik ilaçların kullanılması en uygun yöntemdir.[2]

Kalıtsal olguların çok büyük bir bölümünde, sendromların kromozom anomalileri ya da gen mutasyonlarıdır. Genetik hastalıkların bir bölümü, gen mutasyonu nedeniyle ortaya çıkan izole olgulardır. Kromozom anomalileri ya da gen mutasyonları sonucu karşılaşılan sendromların çoğunun sağaltımı olanaksızdır; bu çabaların başında, hastanın yaşam niteliğini yükseltebilecek uygulamalar gelir. Örneğin, Down sendromlu hastaların uyku apnesi,[3] tiroid beziyle ilgili olumsuzluklar,[4] pulmoner hipertansiyon[5] gibi sorunları ilgili uzmanlarca giderilmeye çabalanmaktadır.

Kalıtsal belirgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Maksillofasiyal Sendromlar (Ağız-Çene-Yüz bulgularının ön planda olduğu belirgiler) 16 Ocak 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Illustrated Medical Dictionary: The British Medical Association, Dorling Kindersley, London, 2002
  2. ^ Klatt EC. Pathology of HIV/AIDS. 30th edition, Mercer University, Scholl of Medicine, Savannah, 2019 11 Aralık 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  3. ^ Lefaivre JF, Cohen SR, Burstein FD, et al. Down syndrome: identification and surgical management of obstructive sleep apnea. Plastic and Reconstructive Surgery, 99(3):629-637, 1997
  4. ^ Tüysüz B, Beker DB. Thyroid dysfunction in children with Down’s syndrome. Acta Paediatrica, 90(12):1389–1393, 2001
  5. ^ Tulloh RMR. Management of pulmonary hypertension and Down syndrome. Special Issue: Pulmonary Hypertension Reviews: an International Journal of Clinical Practice Companion Journal, 65(174): 8-13, 2011

Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Nedir? :Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? ile ilgili Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Ne Demektir? Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Açıklaması Nedir? Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Cevabı Nedir? Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Açıklaması? :Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Gerçek mi? :Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? ile ilgili Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Hakkında? :Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? ile ilgili Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? burada bulabilirsiniz. Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Sendrom nedir?, Sendrom anlamı nedir?, Sendrom ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Buchenwald toplama kampı, The Real Thing, Nefes almak, İnkaya, Sarıkamış, Gizli anlaşma, Michiel van den Bos, NGC 4411, Haldan Keffer Hartline, Sarığı burma tatlısı, Hasip Kaplan, Hüseyin Ali Muntazeri, Seddar Yavuz, Sonlu alan, Muhanned Asiri, Osmanlı toplumu, Bağ (tarım), Barnet, Kiriakos Papadopulos, Karbon dioksidi, Xherdan Shaqiri, MTV Film Ödülleri, Hesaplamalı elektromanyetizma, 7 Sins, Moretta, Kadınlarda boşalma, Maviciler, Sanat konseyi, Abdülilah Fehmi, Lamborghini Murcielago, Taylan Yıldız, Etiyopya Yükseltileri, Epizot, Avatar Roku, Ölümün Sesi, Toyotasa, Cinsiyet simgesi, Piast Hanedanı, Jean Van Houtte, Hogwarts Legacy, İngiliz fokshaundu, Olia Tira, Kolektif eylem, Paul dEstournelles, NGC 6604, Sanat galerisi, Galler kadın millî yedili ragbi takımı, Krems an der Donau, Harvey Williams Cushing, Yukarısökü, Çatalzeytin, Maranello, Aleister Black, Vézère Vadisinin Tarih Öncesi Alanları ve Dekore Edilmiş Mağaraları, The Early Days, Run Away, Baskül, Nergisi, Distomo, 51. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, DNCE, Ċensu Tabone, Chlorophyta, Goncourt Akademisi Edebiyat Ödülü, Atsız Harezmşah, Isabella Damla Güvenilir, Tulumba, 37. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Sonic and the Black Knight, Fiat Fiorino, En İyi Film Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü, 40. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Mochi, Vaccarizzo Albanese, Tupi–Guarani dilleri, Kurtuluş Camii, Alenuş Teryan, Project CARS, 2008 Amerikan Müzik Ödülleri, Meta fetişizmi, Fidye virüsü, 53. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Mütevatir, Maskeli Üçler, Mihalıççık, SodaStream, Guaraniler, Daha Yaklaş, En büyük kütüphaneler listesi, Rhodri Morgan, NGC 6160, Mesut Mertcan, Rene Krhin, Largo Desolato, Buzkıran, Varanus rosenbergi, Yeniören, Evarcha certa, Miyuki Sawashiro, İhsan Uyar, Seden Kızıltunç, Ermenistan devlet başkanları listesi,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,