Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir?

Pontus Alpleri Nedir?

Pontus Alpleri Nedir?, Pontus Alpleri Nerededir?, Pontus Alpleri Hakkında Bilgi?, Pontus Alpleri Analizi? Pontus Alpleri ilgili Pontus Alpleri ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Pontus Alpleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Pontus Alpleri Ne Anlama Gelir Pontus Alpleri Anlamı Pontus Alpleri Nedir Pontus Alpleri Ne Anlam Taşır Pontus Alpleri Neye İşarettir Pontus Alpleri Tabiri Pontus Alpleri Yorumu 

Pontus Alpleri Kelimesi

Lütfen Pontus Alpleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Pontus Alpleri İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Pontus Alpleri Kelimesinin Anlamı? Pontus Alpleri Ne Demek? ,Pontus Alpleri Ne Demektir? Pontus Alpleri Ne Demektir? Pontus Alpleri Analizi? , Pontus Alpleri Anlamı Nedir?,Pontus Alpleri Ne Demektir? , Pontus Alpleri Açıklaması Nedir? ,Pontus Alpleri Cevabı Nedir?,Pontus Alpleri Kelimesinin Anlamı?,Pontus Alpleri Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Pontus Alpleri Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Pontus Alpleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Pontus Alpleri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Pontus Alpleri Kelimesinin Anlamı Nedir? Pontus Alpleri Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Pontus Alpleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Pontus Alpleri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Pontus Alpleri - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Pontus Alpleri

Pontus Alpleri Nedir? Pontus Alpleri Ne demek? , Pontus Alpleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Pontus Alpleri Kelimesinin Anlamı? Pontus Alpleri Ne Demek? Pontus Alpleri Ne Demektir? ,Pontus Alpleri Analizi? Pontus Alpleri Anlamı Nedir? Pontus Alpleri Ne Demektir?, Pontus Alpleri Açıklaması Nedir? , Pontus Alpleri Cevabı Nedir? , Pontus Alpleri Kelimesinin Anlamı?






Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir?

Kuzey Anadolu Dağları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Pontus Alpleri sayfasından yönlendirildi)
Kuzey Anadolu Dağları
Karadeniz Dağları, Pontus Alpleri
Harita
En yüksek noktası
Yükseklik3.937 m (12.917 ft)
ListelenmeUltra zirve
Koordinatlar40°50′13″K 41°9′34″D / 40.83694°K 41.15944°D / 40.83694; 41.15944
Coğrafya
KonumArtvin, Erzurum ve Rize, Türkiye
Jeoloji
Dağ türüSıradağlar
Türkiye üzerinde Kuzey Anadolu Dağları
Kuzey Anadolu Dağları
Türkiye' deki konumu

Kuzey Anadolu Dağları ya da Pontus Alpleri, Anadolu'nun kuzeyini kıyıya paralel, birkaç sıra halinde kuşatan sıradağlarıdır. Orojenez sonucu oluşan bu kıvrım dağları batıdan doğuya şöyle sıralanır: Köroğlu Dağları, Ilgaz Dağları, Küre Dağları, Canik Dağları, Köse Dağları, Giresun Dağları, Doğu Karadeniz Dağları, Mescit Dağı, Yalnızçam Dağları, Tecer, Mercan, Allahuekber Dağları. Erzurum-Kars yaylasında Palandöken Dağları ile Doğu Anadolu Dağları birleşir.

Oluşum özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaçkar dağlarının uydu görüntüsü.

Karadeniz Dağları, Alpin Orojenezi sonucu oluşan Alpin kuşağıın kuzey Anadolu koludur. Mezozoik devrinde Tetis Okyanusu tabanı olan Anadolu'nun kuzey ve güneyindeki alanlara tortul malzemeler birikmiştir. Mezozoik sonunda bu malzemeler kıvrılarak su üstüne çıkmıştır. Oligosen sonunda Alp orojenezi en şiddetli hale gelmiş, Anadolu'nun kuzey ve güneyindeki araziler şiddetli kıvrılarak yükselmiştir. Yükselme önce Karadeniz Dağları’nda başlamış, sonra Toroslar'da gerçekleşmiştir. Oluşan dağlar Tersiyer sonlarında ve Kuaterner başlarında yeniden yükselmiştir. Oligosende toplu olarak yükselen dağlar Neojen devrinde aşınarak basıklaşmıştır. Ayrıca Miyosen sonlarından itibaren dağları doğu-batı doğrultusunda Kuzey Anadolu Fay Hattı parçalamaya başlamıştır. KAF'ın etkisiyle oluşan çökmelerde Kelkit, Erbaa-Niksar, Taşova, Boyabat, Suluova, Vezirköprü, Tosya-Ilgaz, Çerkeş-Gerede, Düzce havzaları oluşmuştur.[1]

Mezozoik arazilerin hâkim olduğu kütlelerde, Ilgaz dağlarında metamorfik (başkalaşım) kayaçlar, Kaçkarlarda iç püskürük kayaçlar (granit), Köroğlu Dağları dış püskürük andezit kayaçlardan oluşur.

Bölümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğu Karadeniz Dağları[değiştir | kaynağı değiştir]

Karadeniz Dağları üç ana bölüme ayrılır: Doğu Karadeniz Dağları, Orta Karadeniz Dağları, Batı Karadeniz Dağları. En yüksek alan doğu bölümüdür. Yüksekliğin fazla olmasından dolayı başta Kaçkar Dağları olmak üzere üzerinde güncel buzullar bulunur. Dağların yüksekliği ulaşımı zorlaştırmaktadır. Yüksek geçitlerden sağlanan ulaşım için tünel açma çalışmaları yapılmaktadır. 2023 m yüksekliğindeki Zigana Geçidi Doğu Karadeniz'i iç kesimlere bağlar. Tarihi İpek Yolu'nun da geçtiği geçit yerine yeni yapılan Zigana Tüneli kullanılmaktadır.[2] Bu yol Trabzon'u İran'a bağlayan transit ticaret yoludur.

Deniz kenarında birinci sırada Rize Dağları ve Giresun Dağları bulunur. 3,000 metreyi geçen zirvelerden en yükseği 3,937 m ile Kaçkar Dağı zirvesidir.

Orta Karadeniz Dağları[değiştir | kaynağı değiştir]

Orta Karadeniz'de dağların yüksekliği azalır. Alçalan dağlar arasına yayvan ve geniş ovalar bulunur. Orta Karadeniz'den iç kesimlere ulaşım daha kolaydır. Bu olgu Samsun kentinin Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kenti olmasını sağlamıştır.

1,000–1500 m yüksekliğindeki Orta Karadeniz Dağları, Canik Dağları altında gruplanır. Kızılırmak ve Yeşilırmak'ın taşıdığı alüvyonlarla oluşturduğu delta ovaları kıyı şeridinin genişlemesini sağlamıştır.

Batı Karadeniz Dağları[değiştir | kaynağı değiştir]

Batı bölümünde Karadeniz Dağları, doğudaki dağlardan alçak, Orta Karadeniz dağlarından daha yüksektir. Üç sıra halinde kıyıya paralel uzanan dağlardan; güneyde Köroğlu Dağları, ortada Ilgaz Dağları, kuzeyde Küre Dağları yer alır. Yer yer genişleyip daralan dağlar arasına ovalar sokulur; Düzce Ovası, Bolu Ovası, Kastamonu Ovası.

Bitki örtüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Çalı kuşağı: Kıyıda 250 m yüksekliğe kadar Akdeniz çalı türlerinin bulunduğu maki ve psödomaki kuşağı uzanır.
  • Geniş yapraklı ormanlar: 1200 metreye kadar geniş yapraklı ormanlar bulunur. 600-800 metreye kadar sık ve gür, nemcil orman topluluğu oluşmuştur. Gürgen, kayın, kızılağaç gibi ağaçlar ormana hâkimdir.
  • Karışık ormanlar: 1000–1500 m arası geniş ve iğne yapraklı ağaçların bir arada bulunduğu karışık ormanlar bulunur.
  • İğne yapraklı ormanlar: 1200/1500 m yüksekliğinden 2000m'ye kadar iğne yapraklı türler yaygındır.
  • Alpin çayırlar: 2000 m'nin üzerinde özellikle Doğu Karadeniz'de Alpin çayırlar bulunur.

Karadeniz Dağları'nın etkileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Karadeniz Dağları, özellikle doğu kesimde olmak üzere, denizden hemen sonra başlar ve yüksekliği oldukça fazladır. Bu özelliklerinin getirdiği bazı sonuçlar şöyle sıralanabilir:

  • Karadeniz Bölgesinde, dağların kıyıdan sonra birden yükselmeleri nedeniyle boyuna kıyı tipi görülür.
  • Küçük koylar hariç, büyük girinti-çıkıntılar yoktur. Çarşamba Ovası, Bafra Ovası ve Sinop Yarımadası başlıca çıkıntılardır.
  • Dar bir kıyı şeridi oluşmuştur.
  • Dar kıyı şeridi nüfusun kıyıda toplanmasına neden olmuştur.
  • Tarım toprakları dardır. Halk geçimini sağlamak için denize yönelmiştir.
  • Yamaç yağışlarının oluşmasına neden olarak, kıyı şeridinin bol yağış almasını sağlamıştır. Türkiye'de en yüksek yıllık ortalama yağış Rize'ye düşer: 2400 mm/yıl.
  • Deniz etkisi dar kıyı şeridinde görülür. Dağların güneyine nemli hava ulaşamaz ve yağış miktarı azalır. Birinci sıra dağların ardında bile karasal iklim etkileri görülmeye başlar; Gümüşhane ve Bayburt örneğinde olduğu gibi.
  • Doğu ve batı kısımlarında iç kesimlerle ulaşım zordur. Orta kesim dağları alçak olduğundan daha gelişmiştir.
  • Sakarya, Kızılırmak, Yeşilırmak gibi ırmaklar iç bölgelerden Karadeniz'e ulaşmak için dağlara boğaz vadiler açarak geçerler.
  • Dağların bulunduğu alanlar nüfus açısından tenhadır.
  • Eğimli arazide tarımsal makine kullanımı sınırlıdır. Trabzon 185, Rize 41 adet traktörle Türkiye'de en az traktöre sahip illerdir.[3]
2007 yılında Kuzey Anadolu Dağları'nın panoramik görünümü

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ATALAY, Prof. Dr. İbrahim (1991). Türkiye Coğrafyası. Ankara: YENİÇAĞ. ISBN 975-95527-2-8. 
  2. ^ "Coğrafi Konum ve İdari Yapı" (PDF). Karadeniz Bölgesi. kalkinma.com.tr. Ocak 2001. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2015. 
  3. ^ "Traktör sayısı ve illerin payı". tzob.org.tr. 17 Temmuz 2014. 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2015. 

Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Nedir? :Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? ile ilgili Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Ne Demektir? Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Açıklaması Nedir? Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Cevabı Nedir? Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Açıklaması? :Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Gerçek mi? :Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? ile ilgili Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Hakkında? :Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? ile ilgili Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Pontus Alpleri nedir?, Pontus Alpleri anlamı nedir?, Pontus Alpleri ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hou Tang (5 Hanedan), Orinoco, Mehmet Levent Arıkdoğan, North Marston, Perde, Alain Masudi, Sentiments songes, Puyol, KNVB beker, Luigi Ferraris Stadyumu, Raveo, Karelya, I. Uilliam, NGC 1059, 3. Altın Portakal Film Festivali, Orman Ateşi, İtalyan direniş hareketi, TBMM Çevre Komisyonu, Huzurkent Tren İstasyonu, Hulaula, 2007 A Lyga, Etimesgut, Epimenides, Katie Holmes, Merkezî Zaman Dilimi, Sefer Halilović, Strateji, Sefer Haliloviç, Reichstag, Bahreyn arması, Kuzey Song Hanedanı, Genel oy hakkı, Zastava Florida, Parabiago, 1060, Nusret Budunç, Koza Altın, Yemen Arap Cumhuriyeti cumhurbaşkanı, Planetoid, Selimiye, Yenişehir, Nahçıvan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Britanya Eritresi, Kirlian fotoğrafçılığı, Ayçiçeği, Sam Ryder, 1923 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Keysar ilçesi, Bedesten (Lefkoşa), Türkiyedeki Arap karşıtlığı, NGC 6849, Aeone, 72. Primetime Emmy Ödülleri, Vadim O Kadar Yeşildi ki (film), Çin operası, Havacılık Müzesi (Belgrad), Uluslararası Antalya Film Festivali Genç Jüri En İyi Film Ödülü, Efendi, Necati Topçuoğlu, Pittsburgh, Star Wars Detours, Gıda bilimi, Christa Williams, GSI Helmholtz Ağır İyon Araştırma Merkezi, Ağrıda 1961 Türkiye genel seçimleri, 7. yüzyıl, Kumçelteği, Pehlivan (film), Tylopoda, Koşu ayakkabısı, Havalandırılmış çikolata, Nao (robot), Tientsin, Virüs sınıflandırması, İktisadi, Postgenderizm, Perperene, Garip (film), İOS ve iPadOS cihazları listesi, 42. Uluslararası Antalya Film Festivali, Diplomat, María Mercedes, Stimigliano, Darphane, Pupa (takımyıldız), Eda Teksöz, Hicri Sezen, FC Andorra, The Hours (film), Nijer Demokrasi ve Sosyalizm Partisi, Ludwig von Westphalen, Celâlî ayaklanmaları, İngilizce Dili, İPhone OS 2, Likçe, Chalgrave, Sünköy, örgen, İngiliz mutfağı, Australopithecus afarensis, Dance Dance Revolution,
Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?,