Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir?

Parthenon Nedir?

Parthenon Nedir?, Parthenon Nerededir?, Parthenon Hakkında Bilgi?, Parthenon Analizi? Parthenon ilgili Parthenon ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Parthenon ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Parthenon Ne Anlama Gelir Parthenon Anlamı Parthenon Nedir Parthenon Ne Anlam Taşır Parthenon Neye İşarettir Parthenon Tabiri Parthenon Yorumu 

Parthenon Kelimesi

Lütfen Parthenon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Parthenon İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Parthenon Kelimesinin Anlamı? Parthenon Ne Demek? ,Parthenon Ne Demektir? Parthenon Ne Demektir? Parthenon Analizi? , Parthenon Anlamı Nedir?,Parthenon Ne Demektir? , Parthenon Açıklaması Nedir? ,Parthenon Cevabı Nedir?,Parthenon Kelimesinin Anlamı?,Parthenon Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Parthenon Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Parthenon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Parthenon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Parthenon Kelimesinin Anlamı Nedir? Parthenon Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Parthenon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Parthenon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Parthenon - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Parthenon

Parthenon Nedir? Parthenon Ne demek? , Parthenon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Parthenon Kelimesinin Anlamı? Parthenon Ne Demek? Parthenon Ne Demektir? ,Parthenon Analizi? Parthenon Anlamı Nedir? Parthenon Ne Demektir?, Parthenon Açıklaması Nedir? , Parthenon Cevabı Nedir? , Parthenon Kelimesinin Anlamı?






Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir?

Partenon

Koordinatlar: 37°58′17″K 23°43′36″D / 37.97139°K 23.72667°D / 37.97139; 23.72667
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Parthenon sayfasından yönlendirildi)
Partenon
Παρθενώνας
Harita
Genel bilgiler
Koordinatlar37°58′17″K 23°43′36″D / 37.97139°K 23.72667°D / 37.97139; 23.72667
BaşlamaMÖ 447[1][2]
TamamlanmaMÖ 432[1][2]
Yıkılma26 Eylül 1687'de kısmen
Yükseklik13.72 m[3]
Ölçüler
Diğer ölçülerCella: 29,8 x 19,2 m
Teknik ayrıntılar
Boyut69,5 x 30,9 m
Tasarım ve inşaat
Mimar(lar)Kallikrates, İktinos
Diğer tasarımcılarFidias (heykeltıraş)

Partenon (Antik Yunanca: Παρθενών; Modern Yunanca: Παρθενώνας), Athena'nın tapınağıdır, MÖ 5. yüzyılda Atina Akropolisi'nde inşa edilmiştir.

Antik Yunan'dan günümüze kalan yapılar arasında en iyi bilinenidir ve Antik Yunan mimarisinin en büyük eseri olarak kabul edilir. Tamamen mermerden inşa edilen tapınağın mimarları Iktinos ve Kallikrates’dir. Dış cephesinde kullanılan heykeltıraşlığın, Yunan sanatının en yüksek noktası olduğu düşünülür. Dünyanın en büyük kültürel abidelerinden biri olarak Partenon, Antik Yunan'ın ve Atina demokrasisinin de sembolüdür. Tapınak Dor düzeni ile inşa edilmiştir.

Partenon isminin Athena Parthenos'un kült heykelinden geldiği sanılmaktadır. Bu heykel Fidias tarafından fildişi ve altın kullanılarak yapılmıştır, Athena'nın sıfatı Partenos (παρθένος, bakire) tanrıçanın bekaretini simgelemektedir.

Altın oranın insanoğlu tarafından ilk uygulamalarından biridir. cepheden bakıldığında, genişliğinin yüksekliğine oranı, neredeyse tam olarak altın oran'a eşittir.[4] Kutsal iç mekânda (naos) çatıyı destekleyen U biçiminde iki katlı sütun sıraları, Dor üslubundaki dış sütun sıralarından farklı olarak İon Düzeni’ndedir. Yapıdaki İon özelliklerinden biri de naos dış duvarının üst kısmı boyunca uzanan figürlü bir frize sahip olmasıdır. Modern araştırmalar ve Vitruvius gibi Antik Çağ yazarlarının aktarımları, Parthenon’u inşa eden mimarların tapınağı ideal oranlar sistemine göre tasarladıklarını ve yapının görünümünde ortaya çıkan optik yanılmalara çözümler getirdiklerini ortaya koymuştur. Tapınağın kısa tarafarında 8, uzun tarafarında 17 sütun bulunur. Dış sütun sıralarının birbirine oranı 4/9, aritmetik ifade ile x=2y+1’dir. Bu oran, aynı zamanda kutsal mekânı sınırlayan (naos) duvarlarının ve tapınağın yükseldiği üst tabanın (stylobatın) kenar ölçülerinin sayısal değerine (1/2.25) ve saçaklık dahil olmak üzere tapınağın yüksekliğinin genişliğine oranına ve sütun çaplarının sütunlar arasındaki mesafeye oranına eşittir. Yapının her yerinde dikkatlice uygulanmış bu oranlar sistemi, dönem heykeltıraşları gibi Parthenon’un mimarlarının da ideal görünüme uyumlu sayısal oranlara bağlı kalınarak ulaşılacağına inandıklarını açıkça göstermektedir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Partenon, Perslerin MÖ 480'de eski Athena tapınağını yok etmesinden sonra yapılmıştır. Birçok Yunan tapınağı gibi Partenon da hazine olarak kullanılmıştır.

6. yüzyılda Partenon, Bakire Meryem'e adanan bir kiliseye çevrilmiştir. Osmanlı Devleti'nin fethinden sonra 1456 yılında ise cami olarak kullanılmaya başlanmış ve yanına bir minare eklenmiştir. 1687'de Türkler burayı cephanelik olarak kullanırken, bina Venedik tarafından bombardımana tutulmuştur. Patlamalar, tapınağa ciddi biçimde zarar vermiştir. Daha sonra Venediklilerin eline geçen Parthenon'a eklenen minare yıkılıp yerine (bugün var olmayan) çan kulesi yapılmış ve Parthenon, Katolik kilisesine çevrilmiştir.

Yunan isyanı sırasında Yunanlar tarafından savunma amaçlı olarak da kullanılmıştır. 19. yüzyılda heykel parçaları Lord Elgin tarafından İngiltere'ye taşınmıştır ve şu anda Britanya Müzesi'nde sergilenmektedir. Bu eserlerin Yunanistan'a gönderilip gönderilmeyeceği halen tartışılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Parthenon 5 Mart 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Academic.reed.edu. Retrieved on 4 September 2013.
  2. ^ a b The Parthenon 2 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Ancientgreece.com. Retrieved on 4 September 2013.
  3. ^ Penprase, Bryan E. (2010). The Power of Stars: How Celestial Observations Have Shaped Civilization. Springer Science & Business Media. s. 221. ISBN 978-1-4419-6803-6. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Nedir? :Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? ile ilgili Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Ne Demektir? Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Açıklaması Nedir? Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Cevabı Nedir? Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Açıklaması? :Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Gerçek mi? :Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? ile ilgili Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Hakkında? :Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? ile ilgili Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Parthenon nedir?, Parthenon anlamı nedir?, Parthenon ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kırık Kalpler Durağında, Üretral sfinkter, Toyota Prius, İslamlaşma, André Waterkeyn, Mayall nesnesi, Birlik, Yenişehir Bucağı, Hwanghae, Kazakistan merkezli havayolu şirketleri listesi, Xiaomi Mi 4, Güney Moravya, Meydan hava tahmini, Prakrit, Uçak kamuflajı, Rusya Federasyonu Anayasası, Emrah İpek, Orinyasiyen, Scapanea, İran halkı, Jeneralize epilepsi, Yeniceler, HTC Blue Angel, Juan Pablo Rojas Paúl, MP3 (albüm), Alexis Ajinça, Ersel Uzgur, Moment of Silence, Aziz, Hoag nesnesi, Sandra Crouch, Escapology, Seyahat acentası, Antonio Giovinazzi, Papasidero, Hürriyet (felsefe), NGC 5105, Karlstad, Elektör, Lozan Mübadelesi, Stane Kavčič, Elektrik mühendisi, Yahiro Kazama, Noboribetsu, Rocca Pia, FN Herstal, Chililabombwe, Grumento Nova, Mevzuat, Samsung Galaxy A02, Bernardo Corradi, Sazes da Beira, Sabatier Reaksiyonu, Ankara alt bölgesi, Szekszárd, Cannabis, NGC 4008, Dzon Delarge, Libraries Unlimited, Viran Dağlar, Kulüp, Yousef Hassan, Bryan Stevenson, Muhammet Karavuş, St Pinnock, Değişmez kütle, Tihon Konstantinov, İspanya futbolunda lig sistemi, Aliya Moldagulova, No Such Thing, Hippopotamoidea, Rivalta di Torino, Dance, Viyana Tıp Üniversitesi, Gibon, Kurye çantası, Candiolo, Muhammed Vahid Hasan, Hidrobromik asit, Scarlett Johansson, Cornwall, Heştper, Steven Beitashour, 2021 İslami Dayanışma Oyunlarında okçuluk, Alejandro Valverde, Cheryl Blossom, Yusuf İzzet Paşa, Hint keneviri, Bulbophyllum marovoense, Tekkeköy, FC Lokomotiv 1929 Sofia, Doc Brown, Cardedu, Lugano Havalimanı, Helicoverpa pallida, Turpentin, Sezai Ergun, Lunéville Antlaşması, I. Dünya Savaşı, PSUV,
Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?,