Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir?

Tapınak Nedir?

Tapınak Nedir?, Tapınak Nerededir?, Tapınak Hakkında Bilgi?, Tapınak Analizi? Tapınak ilgili Tapınak ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Tapınak ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Tapınak Ne Anlama Gelir Tapınak Anlamı Tapınak Nedir Tapınak Ne Anlam Taşır Tapınak Neye İşarettir Tapınak Tabiri Tapınak Yorumu 

Tapınak Kelimesi

Lütfen Tapınak Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Tapınak İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Tapınak Kelimesinin Anlamı? Tapınak Ne Demek? ,Tapınak Ne Demektir? Tapınak Ne Demektir? Tapınak Analizi? , Tapınak Anlamı Nedir?,Tapınak Ne Demektir? , Tapınak Açıklaması Nedir? ,Tapınak Cevabı Nedir?,Tapınak Kelimesinin Anlamı?,Tapınak Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Tapınak Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Tapınak Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Tapınak Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Tapınak Kelimesinin Anlamı Nedir? Tapınak Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Tapınak Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Tapınak Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Tapınak - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Tapınak

Tapınak Nedir? Tapınak Ne demek? , Tapınak Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Tapınak Kelimesinin Anlamı? Tapınak Ne Demek? Tapınak Ne Demektir? ,Tapınak Analizi? Tapınak Anlamı Nedir? Tapınak Ne Demektir?, Tapınak Açıklaması Nedir? , Tapınak Cevabı Nedir? , Tapınak Kelimesinin Anlamı?






Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir?

Tapınak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hephaistos Tapınağı, Atina'daki bir antik Yunan tapınağı, MÖ 449

Tapınak, ibadethane ya da mabet; yüce bir varlığa tapınılan ve bazı diğer dinî ritüellerin gerçekleştirildiği kutsal yapı. Türkçe[1] tapınak sözcüğü tapmak kökünden gelir. İbadethane sözcüğü Farsça[2] ve mabet sözcüğü Arapça[3] kökenlidir.

Dinî açıdan[değiştir | kaynağı değiştir]

Dinî terminolojide tapınak, herhangi bir dinî inanç, gelenek veya akımın dinî uygulamalar, âdetler, ibadetler ve ritüeller için yapılan, çoğunlukla kutsal kabul edilen yapıdır. Tapınaklar çok çeşitli olabildiği gibi dinden dine büyük farklılıklar gösterir. Bağlı olduğu din ve ibadetlere göre tapınaklar hem yapısal hem de anlamsal açıdan farklı olabilirler. Bir dinde birden çok tapınak türü bulunabilir.

Sıklıkla her din barındırdığı tapınaklara farklı isimler verir. Bu isimlerin yanında bazen tapınak sözcüğü de kullanılırken (Yunan tapınağı gibi), sadece dinin verdiği spesifik isim de olabilir (cami gibi). Sıklıkla tapınakların, dinin o tip tapınaklara verdiği ismin yanı sıra, özel isimleri de vardır; örneğin, Selimiye Camii (veya Selimiye Camisi).

Aziz Petrus Bazilikası, Katolik Hristiyan tapınağı, Vatikan, 1506-1626
Kubbetü's-Sahre, İslam dini tapınaklarından, Kudüs, 687-691
  • Antik Roma'da yerli tanrılara adanan templum isimli tapınaklar bulunurdu. Çoğu Batı dilinde tapınak anlamına gelen sözcükler bu templum sözcüğü kökenlidir (örneğin İngilizce temple). Yabancı tanrılara adanan denk yapılara ise fanum denmekteydi.
  • Hristiyanlıkta tapınaklara sıklıkla kilise dense de zaman zaman sadece tapınak olarak da anılırlar. Ayrıca Hristiyan inancına göre Tanrı kilisede (yani tapınakta) değil, her yerde mevcuttur. Zaten 1 Korintliler Bölüm 6, 19. ayette Hristiyanların bedenlerinin (kendilerinin) Tanrı'nın tapınağı olduğu belirtilmiştir.
    • Batı Hristiyanlığında bazı "özel" tapınaklar şapel olarak anılırken, çoğu kamuya açık büyük tapınaklara Hristiyanlıktaki durumlarına (statülerine) ilişkin isimler verilmiştir: Katedral veya bazilika gibi.
    • Ortodoks Hristiyanlığında tapınaklar Yunan haçına benzer bir temele sahip kiliselerdir. Daha fazla bilgi için: Ortodoks tapınağı.
    • Fransa'da erken modern dönemde ortaya çıkan Protestan mezhepler "kilise" yerine "tapınak" sözcüğünü kullanır; daha yakın zamanlarda ortaya çıkmış bazı Hristiyan mezhepleri ise "kilise" sözcüğünü kullanır.
    • Mormon Kilisesi (resmî adıyla: Church of Jesus Christ of Latter-day Saints) hem "kilise" hem de "tapınak" sözcüklerini, farklı tipteki tapınakları tanımlamakta kullanırlar. Normal ibadet hizmetleri ve benzeri âdet ve uygulamalar kiliselerde yapılırken Mormon tapınakları daha özel düzenlemeler için ayrılmışlardır.
  • Bir Jain tapınağı derasar olarak anılır.
  • Bir Hindu tapınağı çeşitli şekillerde anılır; mandir (Hindi-Hintçe-), Kovil (Tamil) ve gudi/devalayam/kovela (Telugu).
  • Cami ve cemevleri İslam dinindeki tapınaklardandır.
  • Antik Musevi dininin merkezi ve en kutsal mekânı, Kudüs'te bulunan Kudüs Tapınağı idi. İlk Tapınak, MÖ 10. yüzyıl dolaylarında Kral Süleyman tarafından yaptırılmış, daha sonra MÖ 586'da Nebukadnezzar yönetimindeki Babilliler tarafından yıkılmıştır. İkinci Tapınak ise Babil sürgünü sonrasında, MÖ 536-515 yılları arasında yapılmıştır. Herod Tapınağı İkinci Tapınak'ın MÖ 19'da başlayan yoğun geliştirilme ve genişletilmesinden sonra ortaya çıkan yapıdır. Bu tapınak da Titus kumandasındaki Romalı birlikler tarafından MS 70'te, İlk Yahudi-Roma Savaşı'nda Kudüs'ün kuşatılması sırasında yıkılmış, sadece Batı Duvarı kurtulabilmiştir. Bazı sinagoglar, özellikle de Reform sinagogları, tapınak olarak anılır (örneğin Emanu-El Tapınağı, Beth-El Tapınağı gibi); fakat Ortodoks Musevilik bu kullanımı yersiz bulur zira onlar sinagogları Kudüs Tapınağı'nın yerine getirilmiş bir yapı (tapınak) olarak ele almazlar.
Kamboçya'daki Hindu tapınağı Angkor Wat yeryüzündeki en büyük tapınaktır.

Dinlerin verdikleri özel isimlerin yanı sıra, belirli bir dinin belirli bir tapınak tipinin dahi ismi farklı kültür ve bölgelerde farklı olabilir.

Mimari açıdan[değiştir | kaynağı değiştir]

Çeşitli tarihî dönemlerde, belirli mimari tarzlar büyük dinî yapılarda çok sıkı ve yoğun biçimde kullanılmıştır. Bu tapınak yapıları, askerî ve saray yapılarıyla birlikte, belirli mimari tarzların bugüne kadar kalabilmiş ana örneklerini oluştururlar ve bu sebeple de mimari açıdan çok önemlidirler.

Özellikle, Yunan ve Roma tapınak mimarisi Batı kamu mimarisini önemli oranda etkilemiştir.

Tapınakların mimari yönü de dinî yönleri kadar önemlidir. Çoğu zaman belirli bir dinin belirli ve/veya belirli bir tapınak tipinin farklı kültür ve bölgelerde çok farklı mimari biçimler aldığı görülür. Bu sebeple bir tapınağın mimari yapısı, tapınağın bağlı bulunduğu dinin anlayışına dair yoğun mimari ögeler taşıdığı gibi tapınağın bağlı bulunduğu zaman dilimi, kültür ve bölge açısından da çok önemli bilgiler taşır. Özellikle bugün var olmayan, hakkında pek az şey bilinen veya büyük oranda değişikliğe uğramış dinî inançların tapınaklarının mimarisi, dönem, kültür ve bölgenin mimari anlayışına dair bilgi vermesinin yanı sıra o dinî inanca dair de bilgi verecektir. Bu sebepten dolayı tapınaklar teknik ve mimari açıdan da, mimarlık biliminin yanı sıra, dinler tarihi ve arkeoloji için de çok önemli bir yere sahiptir.

Karnak tapınak kompleksi, Ra bölümü

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "tapınak." Güncel Türkçe Sözlük. Türk Dil Kurumu. Erişim: 28 Kasım 2012
  2. ^ "ibadethane." Güncel Türkçe Sözlük. Türk Dil Kurumu. Erişim: 28 Kasım 2012
  3. ^ "mabet." Güncel Türkçe Sözlük. Türk Dil Kurumu. Erişim: 28 Kasım 2012

Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Nedir? :Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? ile ilgili Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Ne Demektir? Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Açıklaması Nedir? Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Cevabı Nedir? Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Açıklaması? :Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Gerçek mi? :Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? ile ilgili Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Hakkında? :Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? ile ilgili Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? burada bulabilirsiniz. Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Tapınak nedir?, Tapınak anlamı nedir?, Tapınak ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Tüylü küf, Son Hafriyat, Luka Ivanušec, Maebashi, Gunma, Camden, Londra, Nermi Uygur, Görecelik, Heliophanus fuerteventurae, Çevrimiçi Sinema Eleştirmenleri Topluluğu En İyi Film Ödülü, Siphiwe Tshabalala, Artephius, The Royal Family of Broadway, Salur, Gördes, Allosauroid, Avcı, Ymir, Alaçam Mübadele Müzesi, Supersaurus, Subaru Legacy, Aydan Taş, YG Family, Nederlandse Publieke Omroep, Kobuleti Tabiatı Koruma Alanı, Nazife Güran, Arkadya, Paredes da Beira, Yuan Hanedanlığı, Mitolog, Thymus terskeicus, Dwayne Hickman, Minor Planet Center, Minyan, MOBA, Baas Partisi bayrağı, Süreklilik hipotezi, Limeaceae, Bihaç, Bihać, Nuraminis, Old Etonians FC, İttihat ve Terakki Cemiyeti, Wintrange Kalesi, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Çankaya, Otto Dix, Barbar akınları, Myriam Spiteri Debono, Cliffe, Selby, Asbestos, SBV Vitesse, Cennetin Krallığı, Teleme peyniri, Valeriy Nepomnyaşiy, Suboyu, Tatvan, Aprite le finestre, Morey Amsterdam, Janjaweed, II. Körfez Savaşı, Aşağıakçagül, Özalp, Krewella, 1946 Millî Küme, Dizüstü bilgisayar, Chevrolet Suburban, Dört Oda (film), Pred da se razdeni, Itasca, Javier Elizondo, Ana karakter, Aşık Shakespeare, Celebrity (albüm), Kurşun dioksit, WrestleMania 37, Hristos Milordos, Kahramanmaraşın belediyeleri listesi, Agent Carter, Larvik, The Shop Around the Corner, Çırağan Baskını, Barbados arması, Ooredoo, Márcio Mixirica, Doğu Alman markı, Emile Haynie, Köbeituz Gölü, Hayalet Gemiler, 1971 Başbakanlık Kupası, Fiji bayrağı, Kazuko Hironaka, Musée des Blindés, Diyarbakırda 1946 Türkiye genel seçimleri, 1936 Copa del Presidente de la República, Merkezî Zazaca, İlik dikiş, Mehmet Sevigen, Demir, Sylvain Distin, Lazarevsky Kuşatması, Filbert Street, Stuart Attwell, Gianluca Grignani, matematikte bilimde ve mühendislikte kullanılan yunan harfleri,
Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?,