Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir?

Okuma yazma Nedir?

Okuma yazma Nedir?, Okuma yazma Nerededir?, Okuma yazma Hakkında Bilgi?, Okuma yazma Analizi? Okuma yazma ilgili Okuma yazma ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Okuma yazma ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Okuma yazma Ne Anlama Gelir Okuma yazma Anlamı Okuma yazma Nedir Okuma yazma Ne Anlam Taşır Okuma yazma Neye İşarettir Okuma yazma Tabiri Okuma yazma Yorumu 

Okuma yazma Kelimesi

Lütfen Okuma yazma Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Okuma yazma İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Okuma yazma Kelimesinin Anlamı? Okuma yazma Ne Demek? ,Okuma yazma Ne Demektir? Okuma yazma Ne Demektir? Okuma yazma Analizi? , Okuma yazma Anlamı Nedir?,Okuma yazma Ne Demektir? , Okuma yazma Açıklaması Nedir? ,Okuma yazma Cevabı Nedir?,Okuma yazma Kelimesinin Anlamı?,Okuma yazma Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Okuma yazma Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Okuma yazma Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Okuma yazma Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Okuma yazma Kelimesinin Anlamı Nedir? Okuma yazma Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Okuma yazma Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Okuma yazma Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Okuma yazma - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Okuma yazma

Okuma yazma Nedir? Okuma yazma Ne demek? , Okuma yazma Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Okuma yazma Kelimesinin Anlamı? Okuma yazma Ne Demek? Okuma yazma Ne Demektir? ,Okuma yazma Analizi? Okuma yazma Anlamı Nedir? Okuma yazma Ne Demektir?, Okuma yazma Açıklaması Nedir? , Okuma yazma Cevabı Nedir? , Okuma yazma Kelimesinin Anlamı?






Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir?

Okuryazarlık

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Okuma yazma sayfasından yönlendirildi)

Okuryazarlık; bir dilin yazınlarını okuyabilme, okunan ögeleri algılama ve kavrama yetisine sahip olunmasıdır.

UNESCO'nun tanımına göre okuryazarlık; değişik türdeki yazılı kaynakları, kayıtları kullanarak tanımlama, anlama, yorumlama, bir araya getirme, iletişim kurma ve hesap yapma yeteneğidir. Toplumun geniş bir kitlesine hitap edebilmesi, bilgisini ve gücünü geliştirerek hedeflerine ulaşabilmesi için bireye olanak veren olgudur.

Günümüzde her yıl 8 Eylül günü Dünya Okuryazarlık Günü olarak kutlanır.

Dünyada okuryazarlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünyada okuryazarlık oranı (2015)

Pek çok araştırmacı okuma yazma bilme oranının direkt olarak insan için hayati önem taşıdığını öne sürer. Bu iddiayı savunanlara göre, köle pazarlarında okuma yazma bilenlerin daha pahalıya satılması, Hindistan'da 1960'ta yapılan eğitim reformunun ardından anne-bebek ölüm oranlarının hızla düşüş göstermesi bunun en açık kanıtıdır.

Dünya üzerinde okuryazarlık oranlarının en düşük olduğu bölgeler Güney Asya, Arap ülkeleri ve iç Afrika ülkeleridir. Bu bölgelerde okuryazar olmayan nüfus %40-50'lere kadar varmaktadır. Okuryazarlık oranının yakın zamana kadar çok düşük olduğu Çin, Vietnam gibi ülkelerde bugün okuryazarlık oranları hâlâ düşükken, Brezilya, Endonezya gibi gelişmekte olan ülkelerde bu oran hızla artış göstermektedir. Okuryazarlık oranlarının en yüksek olduğu ülkeler Avrupa ülkeleri ve SSCB'nin dağılması ile ortaya çıkmış olan Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus gibi devletlerdir.

Okuryazarlığın tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünyadaki 15 yaş ve üstü okuma yazma bilmeme oranı. Bu oran 1970 ile 2005 arasında yarıya düşmüştür.

Okuryazarlık kavramının geçmişi binlerce yıl öncesine dayanır fakat okuryazarlığın dünya üzerinde yaygınlık kazanması çok yeni tarihlere, Endüstri Devrimi'nin yapılması ile kâğıt ve matbaanın ucuzlaması ile kitapların daha kolay ulaşılır hâle gelmesine dayanır. Bu nedenle okuryazarlık oranında çok hızlı bir artış yaşanmıştır. Avrupa'da okuryazarlığın hızla yayılmasının sebebi İncil'i kendi başına okuyabilme isteği idi. 1840'lı yıllarda İngiltere'de evlilik kâğıtlarını parmak boyaları ile işaretleyen erkeklerin oranı %33 iken, kadınlarda bu oran %44 idi. Fakat bu oranlar ucuz kitap kolaylığının doğmasına denk gelen zamanda artmaya başladı.

Okuryazarlık geçmişte halkı sınıflandırmak ve kolayca yönetmek için kullanılmıştır. Geçmişte Amerika Birleşik Devletleri'nde oy kullanma hakkına sahip olabilmek için kişinin okuryazar olma şartı var idi.

Eski çağlarda okuryazarlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Okuryazarlığın dünyaya tarihî yayılımı:
  MÖ~2300
  MÖ~1300
  MÖ~300

Okuryazarlığın yavaş yayılımına bakıldığında, lacivert renkle gösterilmiş bölgelerde M.Ö. 2300'lerde, koyu yeşil ile gösterilmiş bölgelerde M.Ö. 1800'lerde, açık yeşil ile gösterilmiş bölgelerde de M.Ö. 300'lerde okuryazarlığın hâkim olduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın diğer yerlerine kıyas ile okuryazarlık oranının çok yüksek olduğu bu alanlarda bile okuryazarlık sadece belli bir statüye erişebilmiş elit kesimin öğrenmeye güç yetirebildiği zor bir olguydu. (Aynı dönemlerde okuryazarlığın yaygın olduğu Japonya, Çin gibi alanlar haritada gösterilmemiştir.)

Pompei gibi bazı eski Roma şehirlerinde duvar kalıntıları üzerinde bulunan grafiti ve tabelalar bir dönem buralarda da halkın tabelalar ile yönlendirilebilecek kadar okuryazar olduğunu gösterir.

Bunun yanında semavi dinlerden olan İslam'a göre okumak Tanrı'nın ilk buyruğudur. Buna göre İslamiyet kişinin okumasını, daha da fazlası ilim öğrenmesini emreder. Büyük İslamî kişiliklerden biri olan Ali (halife) ise; "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." diyerek okuma yazma hakkındaki görüşlerini belirtmiştir. Araplar, İslamiyet'in doğuşunu müteakip birkaç yüzyıl boyunca dünyada en fazla okuryazar nüfusa sahip millet idi.

Orta Çağ'da, Avrupa'da okuryazar Yahudilerin oranı, Hristiyan nüfusa oran ile çok daha yüksek idi. Birçok Yahudi en azından İbranice okuma ve yazmayı öğrenirdi. Yahudilik Tanah ve Talmud'u okumayı emrettiği ve okunmasına büyük önem verdiği için birçok Yahudi o zamanlarda okuma ve yazma bilirdi.

İngiltere'de okuryazarlık 17. yüzyılın ikinci yarısında %50'lerin üzerindeydi. Bu oran 1710'da %70'i aştı. Amerikan Devrimi zamanında %90'ları buldu. Bu artışın sebebi İncil'i her zaman her yerde okuyabilme isteği idi. Öyle ki Griffth Jones adlı bir devrimcinin Galler'deki okullarda başlattığı, herkesi İncil'i okuyabilir hâle getirme amacı sayesinde 1750'lerde Galler bölgesi dünyada okuryazar nüfus oranının en yüksek olduğu yerdi.

Okuma yazma öğrenimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Okuma yazma öğretmenin çeşitli yöntemleri vardır. Bunlardan en yaygını heceleme ve ayrık harf özellikleridir. Buna göre ayrık harf yönteminde her harf sahip olduğu sese göre öğretilirken, heceleme özelliğinde harfler cümle içinde bulunabilecekleri durumlara göre öğretilir.

ba, be, bo, bö, bu, bü, bı, bi...

Her dilde okuma yazma zorluğu, kullanılan alfabeye, yazım sistemine göre değişkenlik gösterir. Latin1, Kiril², Yunan³ alfabelerinde olduğu gibi ayrıntısız ses göstergelerine sahip olunabileceği gibi, Çincedeki4 gibi karmaşık karakterlerde olabilir. Japonca5 gibi bazı dillerde harfler ba, so, he, zu gibi heceleri ifade ederken, Arap6 alfabesinde olduğu gibi bir sesli harf cümle içinde kullanımına göre birkaç sesi karşılayabilir.

1. Latin harfleri : K, U, R, W, J, G, I

2. Kiril harfleri : Б, Д, Я, Л, Й, З, Ж

3. Yunan harfleri : β, Π, Γ, Ω,Ψ, Ξ, Θ

4. Çin harfleri : 疵, 疑,畖, 痒, 疗, 疇, 畑

5. Japon harfleri : ぺ (pe), ゴ (go), ヅ (zu), く (ku), プ (pu), ギ (gi), い (i)

6. Arap harfleri : ت (tu), ر (ru), ك (k) (harfleri ile oluşturulan تُرُك birleşimi ile Türk ve Tork yazılabilir).

Türkiye'de okuryazarlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Mustafa Kemal Atatürk, 20 Eylül 1928'de Kayseri'de Cumhuriyet Halk Fırkası önünde, halka yeni Türk harflerini öğretirken.

1 Kasım 1928 tarihinde gerçekleştirilen Harf Devrimi ile Türkiye'de okuryazarlık için Latin kökenli Yeni Türk Alfabesi alfabesi kabul edilmiştir.

Türkiye'de 2013 yılı itibarı ile okuryazarlık oranı %95.78'dir. [1]8 Ağustos 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Ülke genelinde düzenlenen pek çok kampanya, belediye kurslarının açılması, kırsal kesimde kızların okula gönderilme çalışmaları sayesinde bu oran her geçen yıl artmaktadır.

Okuryazarlığın en yüksek olduğu ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

# Sıra Ülke Okuryazarlık oranı
1 1 Gürcistan 99.99
2 2 Küba 99.9
3 3 Estonya 99.9
4 3 Litvanya 99.8
5 4 Azerbaycan 99.8
6 4 Barbados 99.7
7 4 Slovenya 99.7
8 4 Beyaz Rusya 99.7
9 4 Litvanya 99.7
10 4 Ukrayna 99.7
11 5 Ermenistan 99.7
12 5 Kazakistan 99.6
13 5 Tacikistan 99.6
14 5 Türkmenistan 99.5
15 5 Rusya 99.5
16 6 Macaristan 99.4
17 7 Kırgızistan 99.3
18 7 Polonya 99.3
19 8 Tonga 99.2
20 9 Arnavutluk 99.1

Okuryazarlığın en düşük olduğu ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Okuryazarlık
oranı
123 Sierra Leone 29,6 [kaynak belirtilmeli]
124 Çad 25,5 [kaynak belirtilmeli]
125 Mali 19,0 [kaynak belirtilmeli]
126 Nijer 14,4 [kaynak belirtilmeli]
127 Burkina Faso 12,8 [kaynak belirtilmeli]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Nedir? :Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? ile ilgili Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Ne Demektir? Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Açıklaması Nedir? Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Cevabı Nedir? Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Açıklaması? :Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Gerçek mi? :Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? ile ilgili Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Hakkında? :Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? ile ilgili Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Okuma yazma nedir?, Okuma yazma anlamı nedir?, Okuma yazma ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Remagen, Atlasglobal, Zeugites, Viking Çağı, Üçgenleşme, Abdullah Mayuf, Amorionun yağmalanması, Lütfü Tokoğlu, Tekerlekli paten, Ran (film), NGC 955, Diell, Örenler Barajı, Timsahgiller, Adem Mercan, 1940 Kayseri depremi, Zeki Ergezen, Brendan Fletcher, Casim Yakub, Hücre hapsi, Münir Çağıl, Yannis Okkas, Heros, Secde, FIFA 18, Uzunkuyu, Aladağ, Electronic Frontier Foundation, Värmland ili, Barrington, Cambridgeshire, Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde, Mera, Bektaşi, Hervé Batoménila, Ulmaris, İbrahim Tez, Andrei Zhdanov, Apple Magic Trackpad, Turkuaz Airlines, Haydarlar, Kastamonu, Fritillaria imperialis, Montegridolfo, Lukas Yorkas, Balaur bondoc, Zbigniew Messner, Sırbistan Ulusal Müzesi, Malva Sultanlığı, Kevin Roche, Djedefre, Halil Altınköprü, Real Jaén, Hobart Havalimanı, NGC 417, TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü, Alias (komut), Spor temalı Türk sinema filmleri listesi, Çernobil kazası, Abdülkadirköy, Ayancık, Jambon, Sıvı florür toryum reaktörü, Sosyal korporatizm, Mimi Rogers, Ramsay MacDonald, Kafkasya karma ormanları, Transdanubia, Diyarbakır Cezaevi, Onur Kumbaracıbaşı, Tarsus İdman Yurdu SK, Belçika, 2019 Macaristan Grand Prix, Kyle OReilly, Hōreki, Tüdanya, Maurice Stokes, Yüksek voltajlı doğru akım, Beklometazon, Damnatio Memoriae, Kungälv, Beovoz, Garip akımı, Anna (Go to Him), Engin Altay, One Day Love, Aslanpınarı, Toprakkale, Karbon yakma işlemi, Astane Eşrefiye, Profesör, Kurumsal yönetim, Al Nassr, Abondant, Zeyd bin Harise, Eleme, Oytun Özdoğan, Meiji dönemi, İnce kuyruksüren, Esenler Erokspor, Tevfik Koraltan, İOS 16, Yenilmez (film), Akbank, Philippe Noiret,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,