Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir?

Okuryazarlık Nedir?

Okuryazarlık Nedir?, Okuryazarlık Nerededir?, Okuryazarlık Hakkında Bilgi?, Okuryazarlık Analizi? Okuryazarlık ilgili Okuryazarlık ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Okuryazarlık ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Okuryazarlık Ne Anlama Gelir Okuryazarlık Anlamı Okuryazarlık Nedir Okuryazarlık Ne Anlam Taşır Okuryazarlık Neye İşarettir Okuryazarlık Tabiri Okuryazarlık Yorumu 

Okuryazarlık Kelimesi

Lütfen Okuryazarlık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Okuryazarlık İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Okuryazarlık Kelimesinin Anlamı? Okuryazarlık Ne Demek? ,Okuryazarlık Ne Demektir? Okuryazarlık Ne Demektir? Okuryazarlık Analizi? , Okuryazarlık Anlamı Nedir?,Okuryazarlık Ne Demektir? , Okuryazarlık Açıklaması Nedir? ,Okuryazarlık Cevabı Nedir?,Okuryazarlık Kelimesinin Anlamı?,Okuryazarlık Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Okuryazarlık Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Okuryazarlık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Okuryazarlık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Okuryazarlık Kelimesinin Anlamı Nedir? Okuryazarlık Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Okuryazarlık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Okuryazarlık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Okuryazarlık - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Okuryazarlık

Okuryazarlık Nedir? Okuryazarlık Ne demek? , Okuryazarlık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Okuryazarlık Kelimesinin Anlamı? Okuryazarlık Ne Demek? Okuryazarlık Ne Demektir? ,Okuryazarlık Analizi? Okuryazarlık Anlamı Nedir? Okuryazarlık Ne Demektir?, Okuryazarlık Açıklaması Nedir? , Okuryazarlık Cevabı Nedir? , Okuryazarlık Kelimesinin Anlamı?






Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir?

Okuryazarlık

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Okuryazarlık; bir dilin yazınlarını okuyabilme, okunan ögeleri algılama ve kavrama yetisine sahip olunmasıdır.

UNESCO'nun tanımına göre okuryazarlık; değişik türdeki yazılı kaynakları, kayıtları kullanarak tanımlama, anlama, yorumlama, bir araya getirme, iletişim kurma ve hesap yapma yeteneğidir. Toplumun geniş bir kitlesine hitap edebilmesi, bilgisini ve gücünü geliştirerek hedeflerine ulaşabilmesi için bireye olanak veren olgudur.

Günümüzde her yıl 8 Eylül günü Dünya Okuryazarlık Günü olarak kutlanır.

Dünyada okuryazarlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünyada okuryazarlık oranı (2015)

Pek çok araştırmacı okuma yazma bilme oranının direkt olarak insan için hayati önem taşıdığını öne sürer. Bu iddiayı savunanlara göre, köle pazarlarında okuma yazma bilenlerin daha pahalıya satılması, Hindistan'da 1960'ta yapılan eğitim reformunun ardından anne-bebek ölüm oranlarının hızla düşüş göstermesi bunun en açık kanıtıdır.

Dünya üzerinde okuryazarlık oranlarının en düşük olduğu bölgeler Güney Asya, Arap ülkeleri ve iç Afrika ülkeleridir. Bu bölgelerde okuryazar olmayan nüfus %40-50'lere kadar varmaktadır. Okuryazarlık oranının yakın zamana kadar çok düşük olduğu Çin, Vietnam gibi ülkelerde bugün okuryazarlık oranları hâlâ düşükken, Brezilya, Endonezya gibi gelişmekte olan ülkelerde bu oran hızla artış göstermektedir. Okuryazarlık oranlarının en yüksek olduğu ülkeler Avrupa ülkeleri ve SSCB'nin dağılması ile ortaya çıkmış olan Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus gibi devletlerdir.

Okuryazarlığın tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünyadaki 15 yaş ve üstü okuma yazma bilmeme oranı. Bu oran 1970 ile 2005 arasında yarıya düşmüştür.

Okuryazarlık kavramının geçmişi binlerce yıl öncesine dayanır fakat okuryazarlığın dünya üzerinde yaygınlık kazanması çok yeni tarihlere, Endüstri Devrimi'nin yapılması ile kâğıt ve matbaanın ucuzlaması ile kitapların daha kolay ulaşılır hâle gelmesine dayanır. Bu nedenle okuryazarlık oranında çok hızlı bir artış yaşanmıştır. Avrupa'da okuryazarlığın hızla yayılmasının sebebi İncil'i kendi başına okuyabilme isteği idi. 1840'lı yıllarda İngiltere'de evlilik kâğıtlarını parmak boyaları ile işaretleyen erkeklerin oranı %33 iken, kadınlarda bu oran %44 idi. Fakat bu oranlar ucuz kitap kolaylığının doğmasına denk gelen zamanda artmaya başladı.

Okuryazarlık geçmişte halkı sınıflandırmak ve kolayca yönetmek için kullanılmıştır. Geçmişte Amerika Birleşik Devletleri'nde oy kullanma hakkına sahip olabilmek için kişinin okuryazar olma şartı var idi.

Eski çağlarda okuryazarlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Okuryazarlığın dünyaya tarihî yayılımı:
  MÖ~2300
  MÖ~1300
  MÖ~300

Okuryazarlığın yavaş yayılımına bakıldığında, lacivert renkle gösterilmiş bölgelerde M.Ö. 2300'lerde, koyu yeşil ile gösterilmiş bölgelerde M.Ö. 1800'lerde, açık yeşil ile gösterilmiş bölgelerde de M.Ö. 300'lerde okuryazarlığın hâkim olduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın diğer yerlerine kıyas ile okuryazarlık oranının çok yüksek olduğu bu alanlarda bile okuryazarlık sadece belli bir statüye erişebilmiş elit kesimin öğrenmeye güç yetirebildiği zor bir olguydu. (Aynı dönemlerde okuryazarlığın yaygın olduğu Japonya, Çin gibi alanlar haritada gösterilmemiştir.)

Pompei gibi bazı eski Roma şehirlerinde duvar kalıntıları üzerinde bulunan grafiti ve tabelalar bir dönem buralarda da halkın tabelalar ile yönlendirilebilecek kadar okuryazar olduğunu gösterir.

Bunun yanında semavi dinlerden olan İslam'a göre okumak Tanrı'nın ilk buyruğudur. Buna göre İslamiyet kişinin okumasını, daha da fazlası ilim öğrenmesini emreder. Büyük İslamî kişiliklerden biri olan Ali (halife) ise; "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." diyerek okuma yazma hakkındaki görüşlerini belirtmiştir. Araplar, İslamiyet'in doğuşunu müteakip birkaç yüzyıl boyunca dünyada en fazla okuryazar nüfusa sahip millet idi.

Orta Çağ'da, Avrupa'da okuryazar Yahudilerin oranı, Hristiyan nüfusa oran ile çok daha yüksek idi. Birçok Yahudi en azından İbranice okuma ve yazmayı öğrenirdi. Yahudilik Tanah ve Talmud'u okumayı emrettiği ve okunmasına büyük önem verdiği için birçok Yahudi o zamanlarda okuma ve yazma bilirdi.

İngiltere'de okuryazarlık 17. yüzyılın ikinci yarısında %50'lerin üzerindeydi. Bu oran 1710'da %70'i aştı. Amerikan Devrimi zamanında %90'ları buldu. Bu artışın sebebi İncil'i her zaman her yerde okuyabilme isteği idi. Öyle ki Griffth Jones adlı bir devrimcinin Galler'deki okullarda başlattığı, herkesi İncil'i okuyabilir hâle getirme amacı sayesinde 1750'lerde Galler bölgesi dünyada okuryazar nüfus oranının en yüksek olduğu yerdi.

Okuma yazma öğrenimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Okuma yazma öğretmenin çeşitli yöntemleri vardır. Bunlardan en yaygını heceleme ve ayrık harf özellikleridir. Buna göre ayrık harf yönteminde her harf sahip olduğu sese göre öğretilirken, heceleme özelliğinde harfler cümle içinde bulunabilecekleri durumlara göre öğretilir.

ba, be, bo, bö, bu, bü, bı, bi...

Her dilde okuma yazma zorluğu, kullanılan alfabeye, yazım sistemine göre değişkenlik gösterir. Latin1, Kiril², Yunan³ alfabelerinde olduğu gibi ayrıntısız ses göstergelerine sahip olunabileceği gibi, Çincedeki4 gibi karmaşık karakterlerde olabilir. Japonca5 gibi bazı dillerde harfler ba, so, he, zu gibi heceleri ifade ederken, Arap6 alfabesinde olduğu gibi bir sesli harf cümle içinde kullanımına göre birkaç sesi karşılayabilir.

1. Latin harfleri : K, U, R, W, J, G, I

2. Kiril harfleri : Б, Д, Я, Л, Й, З, Ж

3. Yunan harfleri : β, Π, Γ, Ω,Ψ, Ξ, Θ

4. Çin harfleri : 疵, 疑,畖, 痒, 疗, 疇, 畑

5. Japon harfleri : ぺ (pe), ゴ (go), ヅ (zu), く (ku), プ (pu), ギ (gi), い (i)

6. Arap harfleri : ت (tu), ر (ru), ك (k) (harfleri ile oluşturulan تُرُك birleşimi ile Türk ve Tork yazılabilir).

Türkiye'de okuryazarlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Mustafa Kemal Atatürk, 20 Eylül 1928'de Kayseri'de Cumhuriyet Halk Fırkası önünde, halka yeni Türk harflerini öğretirken.

1 Kasım 1928 tarihinde gerçekleştirilen Harf Devrimi ile Türkiye'de okuryazarlık için Latin kökenli Yeni Türk Alfabesi alfabesi kabul edilmiştir.

Türkiye'de 2013 yılı itibarı ile okuryazarlık oranı %95.78'dir. [1]8 Ağustos 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Ülke genelinde düzenlenen pek çok kampanya, belediye kurslarının açılması, kırsal kesimde kızların okula gönderilme çalışmaları sayesinde bu oran her geçen yıl artmaktadır.

Okuryazarlığın en yüksek olduğu ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

# Sıra Ülke Okuryazarlık oranı
1 1 Gürcistan 99.99
2 2 Küba 99.9
3 3 Estonya 99.9
4 3 Litvanya 99.8
5 4 Azerbaycan 99.8
6 4 Barbados 99.7
7 4 Slovenya 99.7
8 4 Beyaz Rusya 99.7
9 4 Litvanya 99.7
10 4 Ukrayna 99.7
11 5 Ermenistan 99.7
12 5 Kazakistan 99.6
13 5 Tacikistan 99.6
14 5 Türkmenistan 99.5
15 5 Rusya 99.5
16 6 Macaristan 99.4
17 7 Kırgızistan 99.3
18 7 Polonya 99.3
19 8 Tonga 99.2
20 9 Arnavutluk 99.1

Okuryazarlığın en düşük olduğu ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Okuryazarlık
oranı
123 Sierra Leone 29,6 [kaynak belirtilmeli]
124 Çad 25,5 [kaynak belirtilmeli]
125 Mali 19,0 [kaynak belirtilmeli]
126 Nijer 14,4 [kaynak belirtilmeli]
127 Burkina Faso 12,8 [kaynak belirtilmeli]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Nedir? :Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? ile ilgili Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Ne Demektir? Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Açıklaması Nedir? Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Cevabı Nedir? Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Açıklaması? :Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Gerçek mi? :Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? ile ilgili Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Hakkında? :Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? ile ilgili Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Okuryazarlık nedir?, Okuryazarlık anlamı nedir?, Okuryazarlık ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Aslı Çakır Alptekin, Yozgat milletvekilleri listesi, İtalya arması, Monteprandone, Hakkaca, Helodermatidae, Audi 100 Coupé S, Chamaeleonidae, Corytophanidae, Leiocephalidae, Phrynosomatinae, Gilles Grimandi, Mount Blade (video oyunu), 1912 Yaz Olimpiyatları, Kılkara, Kıbrıscık, Bern, Ronaldinho, Çerkes Mehmed Ali Paşa, Moğol dilleri, Asya Voleybol Konfederasyonu, Liotyphlops, Luca Brecel, Helminthophis, Çin, Transdinyester pasaportu, Mikrotom, Etnolog, Its My Life (Cezar şarkısı), Michel Debré, Alice in den Städten, Pancarlık, Çorum, Phrynosomatidae, Anomalepididae, Kişi başına GSYİHlarına göre Çinin idari bölümleri listesi, Güney Kivu, 4. yüzyıl, Xenotyphlops, Aristelliger, Ahmed Esad Paşa, Filipinlerin bölgeleri, Savunma harcamalarına göre ülkeler listesi, Naim Süleymanoğlu, Rûşenilik, NGC 6633, Tropidophis, Gore Vidal, George Romanes, Hipgnosis, Masate, Burla Nehri, Premier League şampiyonları listesi, Baideng Muharebesi, Makarna listesi, Erken Dünya, Alireza Faghani, Danny Blanchflower, Casazza, Erenköy Cemaati, Leiosauridae, Ovabayındır, Aerobasi, Rus İmparatorluğu Devlet Duması, Xenotyphlopidae, Etnokrasi, Bulguksa, Tropidophiidae, DNAnın yapısı, Musliheddin Fer, Yüzlük seri, Üç sarmallı DNA, Teutoburg Ormanı Muharebesi, 1993 Burundi devlet başkanlığı seçimi, DNA süpersarımı, Haçlı Seferleri, Nüfuslarına göre başkentler listesi, Ghostbusters II, Nino Burcanadze, Bizans bilimi, Evil Dead Rise, kafur ağacı, Giovanni Hernández, Nazım Kıbrısî, Star TV tarafından yayınlanan programların listesi, Giovanni Gronchi, En çok izlenen konserler listesi, Malayotyphlops, Diploglossus, Ramphotyphlops, Ferdi Sancar, Carabus convallium, Edmond Leburton, Giovanni González, Bernard Carra de Vaux, .dentist, Hıçkırık (film, 1965), Pavli Karolidi, Hacı Evhadüddin Camii, Morag, Ghost in the Shell, Sedat Celasun,
Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?,