OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir?

OPEC Nedir?

OPEC Nedir?, OPEC Nerededir?, OPEC Hakkında Bilgi?, OPEC Analizi? OPEC ilgili OPEC ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  OPEC ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. OPEC Ne Anlama Gelir OPEC Anlamı OPEC Nedir OPEC Ne Anlam Taşır OPEC Neye İşarettir OPEC Tabiri OPEC Yorumu 

OPEC Kelimesi

Lütfen OPEC Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. OPEC İlgili Sözlük Kelimeler Listesi OPEC Kelimesinin Anlamı? OPEC Ne Demek? ,OPEC Ne Demektir? OPEC Ne Demektir? OPEC Analizi? , OPEC Anlamı Nedir?,OPEC Ne Demektir? , OPEC Açıklaması Nedir? ,OPEC Cevabı Nedir?,OPEC Kelimesinin Anlamı?,OPEC Kelimesinin Anlamı Nedir? ,OPEC Kelimesinin Anlamı Ne demek?,OPEC Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

OPEC Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

OPEC Kelimesinin Anlamı Nedir? OPEC Kelimesinin Anlamı Ne demek? , OPEC Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

OPEC Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! OPEC - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

OPEC

OPEC Nedir? OPEC Ne demek? , OPEC Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

OPEC Kelimesinin Anlamı? OPEC Ne Demek? OPEC Ne Demektir? ,OPEC Analizi? OPEC Anlamı Nedir? OPEC Ne Demektir?, OPEC Açıklaması Nedir? , OPEC Cevabı Nedir? , OPEC Kelimesinin Anlamı?






OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir?

OPEC

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü
KısaltmaOPEC
Kuruluş14 Eylül 1960 (63 yıl önce) (1960-09-14)
Kuruluş yeriBağdat, Irak
TürUluslararası kuruluş
MerkezViyana, Avusturya
Üyeler
Resmî siteopec.org

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ya da kısaca OPEC, (İngilizce: Organization of Petroleum Exporting Countries) net petrol ihraç eden ve bilinen dünya petrol rezervlerinin üçte ikisini ellerinde bulunduran 13 ülkenin oluşturduğu konfederasyondur. Küresel ham petrol piyasası üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak için 2016 yılının sonlarında OPEC+ adlı daha büyük bir grup kuruldu.

Üyelik[değiştir | kaynağı değiştir]

Üye ülkeler.

İlk olarak ham petrol fiyatlarındaki düşüşü durdurmak gayesiyle Venezuela’nın teklifiyle, Bağdat'ta 10 Eylül 1960 tarihinde başlayan kongreye, Venezuela, İran, Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt katıldı. Kongre sonunda, İngilizce "Organization of Petroleum Exporting Countries" terkibinin baş harflerinden meydana gelen “OPEC” diye meşhur olan Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı, 14 Eylül 1960'ta kuruldu.

Daha sonra sırasıyla Katar, Libya, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Nijerya, Ekvador ve Gabon da Teşkilat'a katıldılar. OPEC’in başlangıçta Cenevre'de olan merkezi 1965'te Viyana'ya taşındı. Teşkilatın takip edeceği politikalar üye ülkelerin temsilcilerinin katıldığı, yılda en az iki defa toplanan konferanslarda tespit edilir. Kararlar oy birliğiyle alınır. Üye ülkeler tarafından tayin edilen yönetim kurulunun başkanı konferanslar sırasında seçilir. Viyana’da bir idare ve araştırma sekreterliği vardır.

Dünya petrol üretiminin denetimini elinde tutan ve dünya petrol üretiminin yaklaşık yarısını sağlayan OPEC ülkeleri ham petrol rezervlerinin üçte ikisine ve doğal gaz rezervlerinin de üçte birine sahip bulunmaktadır. Bu sebeple dünya petrol piyasasında zaman zaman etkili olmaktadır. 1973 sonbaharında Viyana’da toplanan 35. konferansta alınan kararla petrol fiyatlarının yüzde 70 oranında arttırılmasıyla OPEC’in kararları dünya petrol piyasasında önemli rol oynamaya başladı. Teşkilat içinde ağırlığı elinde tutan Ortadoğu ülkeleri, birbirini takip eden fiyat artışlarını Ekim 1973 Arap-İsrail Savaşı'nda İsrail' i destekleyen batılı devletlere karşı siyasi silah olarak kullandılar. Bu maksatla petrol fiyatları Aralık 1973’te Tahran’ da toplanan konferansta yüzde 130 oranında arttırıldı ve ABD ile Hollanda’ ya petrol sevkiyatı bir müddet için durduruldu. Daha sonraki senelerde yapılan fiyat artışları petrolün varil fiyatının 30 ABD dolarına yükselmesine sebep oldu. Bu fiyat artışları OPEC üyesi ülkelerin bütçe gelirlerinde büyük artışlar sağladı. Üye ülkeler bu gelirlerin bir kısmını kalkınma projelerine harcarken, önemli bir bölümüyle de sanayileşmiş ülkelerde özellikle de ABD’de büyük yatırımlara giriştiler. ABD bankalarına yatırılan petrodolarların büyük bölümü bu bankalarca gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere verilen borçların finansmanında kullanıldı. Ayrıca Avrupa para piyasasına bir miktar para aktarılarak gelişmekte olan ülkelere yardım gayesiyle OPEC Milletlerarası Kalkınma Fonu kuruldu.

OPEC’in 1980’den itibaren dünya petrol fiyatları üzerindeki etkisi azalmaya başladı. Batılı sanayileşmiş ülkeler başta kömür ve nükleer enerji olmak üzere farklı enerji kaynaklarına yöneldiler. Kendi ülkelerinde petrol arama ve çıkarma çalışmalarına ağırlık verdiler. Petrol ihtiyaçlarını da Meksika, SSCB gibi OPEC dışındaki petrol ihracatçısı ülkelerden karşılamaya başladılar. Enerji talebini kısmaya yönelik tasarruf politikaları uyguladılar. Bu çabaların neticesinde Batılı ülkelerin OPEC ülkelerinde üretilen petrole olan bağımlılığı azaldı ve OPEC 1982’de petrol fiyatlarını düşürmek ve üretimi kısmak zorunda kaldı. Batılı ülkelerin petrol talebinin azalması, teşkilatın iç çekişmeler ve 1980’de başlayan İran-Irak savaşı sebebiyle zaten zayıflamış olan iç bütünlüğünü daha da sarstı. Suudi Arabistan teşkilat içindeki etkisi bugün büyük ölçüde azalmış olmakla birlikte OPEC’in en fazla petrol ihraç eden üyesi olarak uzun yıllar petrol fiyatlarının tespitinde belirleyici rol oynamıştır.

Organizasyon şimdi on iki üye devlete sahiptir. Bunlar aşağıdaki listede giriş tarihlerine göre sıralıdır.
Afrika

Orta Doğu

Güney Amerika

Güneydoğu Asya

  • Endonezya Endonezya (Aralık 1962)Üyeliği görüşme altında çünkü Endonezya OPEC tarafından artık net petrol ihracatçısı olarak kabul edilmemekte.

Eski Üyeler

  • Gabon Gabon (bütün üyelik 1975'ten 1995 e kadar)

Üyeliği Beklenenler

9-14 Eylül 1960 tarihinde Bağdat’ ta toplanan bir konferans sonucunda resmen kurulmuştur. Kurucu üyeleri; Suudi Arabistan, İran, Kuveyt, Irak ve Venezuela’ dır. Kuruluşa, sonradan Katar (1961), Libya (1962), Endonezya (1962), Ekvador (1963-1993), Birleşik Arap Emirlikleri (1967), Cezayir (1969), Nijerya (1971), Gabon (1975-1995) ve Angola (2007) katılmışlardır.

Kurucu üyelerin yeni üyelerin kuruluşa kabul edilmesinde sahip oldukları veto hakkından başka ayrıcalıkları yoktur. Net petrol ihracatçısı olan ve petrol konusundaki çıkarları OPEC üyeleriyle aynı doğrultuda olan ülkeler kuruluşa katılabilirler.

OPEC bir kartel değil, bağımsız petrol üreten ülkeler arasında işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bir kuruluştur. Öte yandan petrol fiyatlarını ve üretim miktarlarını belirlemesi açısından kartel özelliği göstermektedir. Ancak uygulamada Örgüt'ün aldığı kararlara uyulmasını fiilen sağlayacak bir mekanizma yoktur. Bu sebeple örgüt üyelerinin çoğu kez örgütün aldığı kararlara uymadıkları gözlemlenmiştir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Nedir? :OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? ile ilgili OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Ne Demektir? OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Açıklaması Nedir? OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Cevabı Nedir? OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Kelimesinin Anlamı? OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Açıklaması? :OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Gerçek mi? :OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? ile ilgili OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Hakkında? :OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? ile ilgili OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? burada bulabilirsiniz. OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler OPEC nedir?, OPEC anlamı nedir?, OPEC ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Oyıl Nehri, De Toppers, Gaybi, Ereğli, Uğur İçbak, Kamış, Kamis, Lily Collins, Rojin Ülker, MÖ 60, Walter Ayoví, Mollagürani, E3 BinckBank Classic, Yukarıyeniköy, Artuklu, İsmail Hakkı Birler, Bayan Miniver, Becky Lynch, Katabolizma, Etkileşimli demokrasi, Naro, Prizma, Nikolay Basov, Sırtlan, 1998 FIFA Dünya Kupası elemeleri, Amina J. Mohammed, Cemal Mersinli, Strumitsa Muharebesi, Mısır firavunları listesi, Düzlemsel güneş kollektörü, 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası, De Re Metallica, Patrik II. Serafim, Norveç, Deşti şehristanı, Xinjiang, Recording Industry Association of Japan, Asteroit kuşağı, Kilise hukuku, Rüya zamanı, 1994 Kış Olimpiyatlarında Meksika, Deşt Azadigan şehristanı, Endokrinoloji, Kefen, Audi A3, MetroLyrics, Fethiye, İzmit, Schmetterlinge, Doğrular, Nizip, Euler, Ligue 1, Bill Cobbs, NGC 4668, Ribozom, Mağusa Büyük Özgürlük Anıtı, Emilie Schindler, Windows Azure, İbrahim Kaboğlu, Heinrich Lenz, Metabolik yolak, Kobe, Konut yapı serisi, akaju, Kathryn Hunter, 1973 OFC Uluslar Kupası, Reşad Ferhat Sadıkov, En İyi Erkek Oyuncu Chicago Sinema Eleştirmenleri Derneği Ödülü, Değirmenboğazı, Manyas, Chionarctia, Macaristan millî futbol takımı, 1. Merkel Kabinesi, Zeev Suraski, Bransford, 2010 Eyjafjallajökull yanardağ patlaması, Amerika Birleşik Devletleri dışişleri bakan yardımcısı, Henryk Szeryng, Ziynet Sali diskografisi, Başmüftü, Montichiari, Weert, Mon ami Pierrot, Nurol Holding, Pinus wallichiana, Değişken ikil oranı, U (Kiril), Kostas Vasileiadis, Vefa Stadı, Kamboçya soykırımı, Offshore finans merkezi, Değişken, Ülkelere göre silah sahipliği sıralaması, Tunus Krallığı, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, Alar Karis, Organik güneş hücresi, Mongkut, Viktor Onopko, TCDD Açık Hava Buharlı Lokomotif Müzesi, Siyasi ideolojiler listesi, ATC kodu R, Talat Aydemir, ABD dance airplay listesinde bir numaraya ulaşan sanatçılar listesi,
Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?,