Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir?

Metalurji ve malzeme mühendisliği Nedir?

Metalurji ve malzeme mühendisliği Nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği Nerededir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği Hakkında Bilgi?, Metalurji ve malzeme mühendisliği Analizi? Metalurji ve malzeme mühendisliği ilgili Metalurji ve malzeme mühendisliği ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Metalurji ve malzeme mühendisliği ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Metalurji ve malzeme mühendisliği Ne Anlama Gelir Metalurji ve malzeme mühendisliği Anlamı Metalurji ve malzeme mühendisliği Nedir Metalurji ve malzeme mühendisliği Ne Anlam Taşır Metalurji ve malzeme mühendisliği Neye İşarettir Metalurji ve malzeme mühendisliği Tabiri Metalurji ve malzeme mühendisliği Yorumu 

Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesi

Lütfen Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Metalurji ve malzeme mühendisliği İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesinin Anlamı? Metalurji ve malzeme mühendisliği Ne Demek? ,Metalurji ve malzeme mühendisliği Ne Demektir? Metalurji ve malzeme mühendisliği Ne Demektir? Metalurji ve malzeme mühendisliği Analizi? , Metalurji ve malzeme mühendisliği Anlamı Nedir?,Metalurji ve malzeme mühendisliği Ne Demektir? , Metalurji ve malzeme mühendisliği Açıklaması Nedir? ,Metalurji ve malzeme mühendisliği Cevabı Nedir?,Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesinin Anlamı?,Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Metalurji ve malzeme mühendisliği Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesinin Anlamı Nedir? Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Metalurji ve malzeme mühendisliği Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Metalurji ve malzeme mühendisliği - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Metalurji ve malzeme mühendisliği

Metalurji ve malzeme mühendisliği Nedir? Metalurji ve malzeme mühendisliği Ne demek? , Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesinin Anlamı? Metalurji ve malzeme mühendisliği Ne Demek? Metalurji ve malzeme mühendisliği Ne Demektir? ,Metalurji ve malzeme mühendisliği Analizi? Metalurji ve malzeme mühendisliği Anlamı Nedir? Metalurji ve malzeme mühendisliği Ne Demektir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği Açıklaması Nedir? , Metalurji ve malzeme mühendisliği Cevabı Nedir? , Metalurji ve malzeme mühendisliği Kelimesinin Anlamı?






Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir?

Metalurji ve malzeme mühendisliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Metalürji ve malzeme mühendisliği günümüzde kimya, makine, inşaat, uzay-uçak, elektrik-elektronik, çevre ve tıp alanlarına yayılmış çok disiplinli bir bilim ve teknoloji dalı olarak gelişmesini sürdürmekte ve verimlilik, enerji ve hammadde üçlüsü ile uyum içinde olan üretim süreçlerinin sektöre kazandırılmasında önemli rol oynamaktadır. Son yıllarda metalurji ve malzeme mühendisliğindeki gelişmeler, genel olarak metalürjik proseslerin optimizasyonu, sayısal simülasyon ve modelleme üzerine yoğunlaşırken, çevresel metalurji uygulamalarında da, çevre kirliliğine yol açmayacak nitelikte atılabilir atık üretmek, demetalize edilmiş (metal iyonlarından arındırılmış) çözeltiyi kullanılabilir su halinde sisteme geri döndürme şeklinde atık su demetalizasyonu, ikincil kaynakların yeniden değerlendirilmesine yönelik reaktör ve proseslerin tasarımı (ve geliştirilmesi) gibi konular önde gelmektedir.

Enerji yoğun işletmelerin başında yer alan elektro-metalürji uygulamalarında ise, sonlu elemanlar yöntemiyle hücre tasarımlarında yapılan iyileştirmeler, kullanılan elektrot malzemelerinin yeniden tasarımı ve geliştirilmesi gibi konular önem kazanmaktadır. Yüksek kaliteye ve üstün özelliklere sahip karmaşık şekilli parçaların, toz metalürjisi yöntemleriyle istenilen toleranslarda ve minimum kayıpla ekonomik olarak imalinde önemli rol oynayan, nano boyutta toz ve toz karışımlarının hidro- ve/veya elektro-metalürjik yöntemlerle üretiminin yanı sıra, soy metaller metalürjisi içinde yer alan ve insan sağlığına zarar vermeyen altın ve altın alaşımlarının geliştirilmesi ve üretimleri de günümüz metalürji bilimi gündeminin ilk sıralarında karşımıza çıkmaktadır.

İnsanlık tarihini taş devrinden tunç devrine, oradan da demir devrine ulaştıran "metalürji sanatı", bugün temel bilimlere dayalı ve çağdaş medeniyetin kuruluş ve gelişmesine büyük katkıları olan Metalurji ve malzeme mühendisliği mesleği adı altında bilimsel ve teknolojik bakımdan geniş bir alanı kapsar hale gelmiştir. Tarihi açıdan metal, önceleri doğal halinde kullanılmış ve bu da nabit metallerin şekillendirilmesiyle mümkün olmuştur. İlk kullanılan nabit metaller, bakır ve altındır. Metalürjinin tarihi ile Anadolu medeniyetlerinin tarihsel gelişimi neredeyse özdeştir. Arkeolojik bulgular, bakır üretiminin ilk kez Anadolu ve İran topraklarında başladığını göstermektedir. Bakırı işlemek suretiyle, mızraklar ve çeşitli silahlar yapan insanoğlu daha sonraki yıllarda bakır ve kalayı karıştırarak bakırdan daha sert bir alaşım elde etmiştir. Anadolu'da kalay bulunmadığı için Hititler, bakır ile arseniği alaşımlandırmak suretiyle yeni bir alaşım bulmuşlar ve bu gelişmeler de tunç çağının başlangıcına yol açmıştır. Aynı şekilde ilk demir üretimi de M.Ö. 1500 yıllarında yine Anadolu'da gerçekleşmiştir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya'da metalürji ve malzeme mühendisliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de yaygın olarak kullanılan malzeme ve metalürji bölümlerinin ismi birçok ülkede "malzeme bilimi ve mühendisliği" olarak değiştirilmiştir. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde bu isim altında bir bölüm yoktur. Önceleri metalürji mühendisliği adı altında kurulan bölümler zamanla metalürji ve malzeme (Türkiye'de hâlen kullanılan) daha sonra malzeme ve metalürji (Birleşik Krallık) ve son olarak da malzeme bilimi ve mühendisliği (Amerika Birleşik Devletleri) bölümleri olarak isim değişikliğine gitmişlerdir. Malzeme adı alt dallarından olan metalürjiyi kapsamasına rağmen ağırlıklı eğitimi göstermek adına metalürji ismi Türkiye'de hâlen kullanılmaktadır.

Türkiye'de metalürji ve malzeme mühendisliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de metalürji ve malzeme mühendisliği eğitimi metalürji mühendisliği adı altında İTÜ'de Maden Fakültesi'nde başlamıştır. Maden Fakültesi'nde 1957 yılında Üretim Metalürjisi ve Fiziksel Metalürji kürsüleri kurulmuş ve eğitimini ABD MIT'de tamamlamış olan Doç. Dr. Recep Safoğlu'nun fakülte bünyesine katılması ile Metalürji eğitimi başlatılmıştır.[1] 1961-62 akademik yılında Maden Fakültesi bünyesindeki bu iki kürsü "Metalürji Bölümü" olarak organize edilmiş ve ilk metalürji mühendisliği eğitimi başlatılmıştır. O yıllarda 3. sınıfa geçmiş öğrencilerden bu bölüme ayrılanlar eğitimlerinin son iki yılını bu bölümde tamamlayarak 1963-64 yılında metalürji mühendisi olarak mezun olmuşlardır. 2012 yılı itibarı ile 25 Türk üniversitesinde bu bölüm adı altında yer alırken 5 üniversitede ise malzeme bilimi ve mühendisliği bölümü adı altında eğitim ve araştırma çalışmalarını sürdürmektedir.[2] Metalürji ve malzeme mühendislerinin yasal meslek örgütü Metalürji Mühendisleri Odası'dır.[3]

Öğretim programı[değiştir | kaynağı değiştir]

Metalürji ve malzeme mühendisliği programında eğitim süresi 4 yıldır. Programda mühendisliğin diğer bütün dallarında olduğu gibi, fizik, kimya ve matematikle yakından ilişkili dersler vardır. Öğretimin birinci yılında temel bilimlere ilişkin dersler okutulurken ilerleyen yıllarda demir-çelik ve demir dışı metallerin üretimi, toz metalürji, tahribatsız malzeme muayeneleri, ısıl işlemler, alaşımlar gibi alana özgü konular, kuramsal ve uygulamalı olarak verilir. Ayrıca yaz stajı da zorunludur.

Metalürji ve malzeme mühendisliği programında eğitim görmek isteyenlerin özellikle analitik düşünme ve tasarım yeteneklerine sahip olması, kimya, fizik, matematik ve yer bilimlerine ilgili ve bu alanlarda iyi yetişmiş olmaları gerekir.

Alınan unvan ve yapılan işler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu programı bitirenler "metalürji ve malzeme mühendisi" veya "malzeme bilimi ve mühendisi" unvanını alırlar. Metalürji ve malzeme mühendisleri (veya malzeme bilimi ve mühendisleri), herhangi bir malzemenin üretimi için gerekli planları yapar ve uygulanmasını denetlerler. Ayrıca mühendislik tasarım grubunun üyesi olarak, malzeme seçme, önerme ve kullanımının denetimi gibi görevlerinin yanı sıra özel amaçlara yönelik malzemeler tasarlarlar.

Metalürji ve malzeme mühendisleri (veya malzeme bilimi ve mühendisleri), aşağıda belirtilen sanayi dallarında faaliyet gösteren kamu veya özel sektör kuruluşlarında çalışabilecekleri gibi kendi işlerini kurma imkânına da sahiptirler.

Metalürjinin malzeme bilimi ve mühendisliğiyle ilgisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de var olan çoğu metalürji (metal bilimi) mühendislikleri zamanla bilimsel ve teknolojik gelişmelere ayak uydurarak, disiplinleri genişletip malzeme bilimi ile entegre hale getirmişlerdir. Aynı zamanda bazı Seramik Mühendislikleri ise ya Metalürji Mühendisliği bölümleriyle birleştirme yoluyla ya da doğrudan malzeme bilimi ve mühendisliğine çevrilmiştir. Metalürji bilimi, malzeme biliminin alt dalıdır. Yeni açılan bölümlerde malzeme bilimi ve mühendisliği diye geçmektedir. Ancak üniversitelerin programları farklılık gösterebilir. Yani malzeme biliminin farklı alanlarına ağırlık verebilir. Örneğin metalürji, seramik, nanoteknoloji, biyomühendislik gibi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2010. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2012. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2012. 

Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Nedir? :Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? ile ilgili Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Ne Demektir? Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Açıklaması Nedir? Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Cevabı Nedir? Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Açıklaması? :Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Gerçek mi? :Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? ile ilgili Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Hakkında? :Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? ile ilgili Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? burada bulabilirsiniz. Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Metalurji ve malzeme mühendisliği nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği anlamı nedir?, Metalurji ve malzeme mühendisliği ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Bozdoğan Kemeri, Kentaro Sato, Dobson kundak, Korfu Adası, Siphonopidae, Drassodes gia, Dalahu şehristanı, Alexandru Epureanu, Codec, 1977 Kadınlar Voleybol Dünya Kupası, Ferda Keskin, Nicholas Rush, Billy Ray Cyrus, Carabus preslii, Thorismund, Parade of the Athletes, Bülent Turan, Carlsberg, Atakent, Adıyaman, Elimination Chamber (2015), 1969 Football League Cup Finali, Alexandru Chipciu, Gezegenimsi Bulutsuların Abell Kataloğu, Alparslan Savunma Bilimleri ve Millî Güvenlik Enstitüsü, Haploporus, Pacaraima, 36. Grammy Ödülleri, BC Krka, Koçumbeli Yamaç Yerleşmesi, Suriye Arap Krallığı, Efsanevi yaratık, Monchique, Saman Kuddus, Debian Özgür Yazılım Yönergeleri, Avrupa Birliği Veri Yasası Taslağı, Nukulaelae, WWE Main Event, Koichi Tanaka, Vini stepheni, Alexandru Averescu, Kursık, Willem Einthoven, Video blog, Moscow, Moskova Davası, Çim topu, Hayrullah Fişek, Lampsakos, Baixo Vouga, Carex paniculata, Çay (bitki), Alloplectus, Cosenza ili, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Acara Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Alexandre Yersin, Uzay Fırlatma Sistemi, Kazancı, Kestel, British Film Institute, Ornithogalum pyramidale, Bluebird Foods, Alexandre Dumas, Kablonet, Šipovo, Katık, Splügen Geçidi, Gryllidae, Azerbaycanın idari yapılanması, Kudüs, Kolumbiya Nehri, Laurasiatheria, Cezayir İç Savaşı, Hermaphroditus, Alexandra Stevenson, Sredna Dağları, Dearham, Abdullah Gül, Fosfor Mustafa Sıdkı Paşa, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Acupalpus dubius, Amfibiler, Nükhet Duru 1981, Harlem, Manhattan, Flandra, Mustafa Baki Ersoy, NGC 967, Ebu Said Gerdizî, Lihi Dağları, Madera County, Kaliforniya, Galler bayrağı, Citroën ZX, Kars Sancağı, Naik Yusufov, Köln Başpiskoposluğu, Alexander Sutherland Neill, Dain, Otomat, Thespiae, Anklav, Alamosaurus,
Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?,