Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir?

Karesi Sancağı Nedir?

Karesi Sancağı Nedir?, Karesi Sancağı Nerededir?, Karesi Sancağı Hakkında Bilgi?, Karesi Sancağı Analizi? Karesi Sancağı ilgili Karesi Sancağı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Karesi Sancağı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Karesi Sancağı Ne Anlama Gelir Karesi Sancağı Anlamı Karesi Sancağı Nedir Karesi Sancağı Ne Anlam Taşır Karesi Sancağı Neye İşarettir Karesi Sancağı Tabiri Karesi Sancağı Yorumu 

Karesi Sancağı Kelimesi

Lütfen Karesi Sancağı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Karesi Sancağı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Karesi Sancağı Kelimesinin Anlamı? Karesi Sancağı Ne Demek? ,Karesi Sancağı Ne Demektir? Karesi Sancağı Ne Demektir? Karesi Sancağı Analizi? , Karesi Sancağı Anlamı Nedir?,Karesi Sancağı Ne Demektir? , Karesi Sancağı Açıklaması Nedir? ,Karesi Sancağı Cevabı Nedir?,Karesi Sancağı Kelimesinin Anlamı?,Karesi Sancağı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Karesi Sancağı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Karesi Sancağı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Karesi Sancağı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Karesi Sancağı Kelimesinin Anlamı Nedir? Karesi Sancağı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Karesi Sancağı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Karesi Sancağı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Karesi Sancağı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Karesi Sancağı

Karesi Sancağı Nedir? Karesi Sancağı Ne demek? , Karesi Sancağı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Karesi Sancağı Kelimesinin Anlamı? Karesi Sancağı Ne Demek? Karesi Sancağı Ne Demektir? ,Karesi Sancağı Analizi? Karesi Sancağı Anlamı Nedir? Karesi Sancağı Ne Demektir?, Karesi Sancağı Açıklaması Nedir? , Karesi Sancağı Cevabı Nedir? , Karesi Sancağı Kelimesinin Anlamı?






Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir?

Karesi Sancağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Karesi Sancağı
Osmanlı İmparatorluğu sancağı

1341–1923
Sancak-ı Karesi harita üzerinde
Sancak-ı Karesi harita üzerinde
Karesi Sancağının konumu
Merkez Karesi
Tarih
 - Kuruluş 1341
 - Lozan Antlaşması 29 Ekim 1923
Bugün parçası Türkiye

Karesi Sancağı, Osmanlı Devleti'nin Anadolu Eyaleti sınırları içindeki sancaklarından biri. Osmanoğulları'na ilk katılan beylik olan Karesi Beyliği'nin bulunduğu bölgede kurulmuştur. Osmanlı Devleti'nin yıkılmasıyla yerine Balıkesir ili kurulmuştur. 1909 yılındaki Karesi Sancağı'na bağlı kazalar şunlardır; Karesi Merkez Kazası, Ayvalık Kazası, Bandırma Kazası, Edremit Kazası, Burhaniye Kazası, Erdek Kazası, Gönen Kazası, Sındırgı Kazası, Balya Kazası'dır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

1345'te durum[değiştir | kaynağı değiştir]

Orhan Gazi Karesi Beyliği’ni, merkeze bağlı bir sancak haline getirip, adını da değiştirmeden Karesi Sancağı yaptı. Sancağın merkezi olan Balıkesire, oğlu Şehzade Süleyman’ı sancak beyi olarak tayin etti. Böylece Karesi, aynı zamanda bir Şehzade Sancağı oldu.

Bu dönemde tüm Karesi toprakları, Osmanlı beyliğinin ilk eyaleti oldu. Balıkesir’den başka; Bergama, İvrindi, Ayazmend (Altınova), Edremit, Kemer Edremit (Burhaniye), Bayramiç, Ayvacık, Ezine, Fırt (Susurluk), Bigadiç ve Sındırgı yerleşim yerlerine sahipti.

1393'te durum[değiştir | kaynağı değiştir]

1393'te Ankara merkezli Anadolu Beylerbeyliği kurulunca Bergama ve çevresi de dahil olarak Karesi eyaleti tek parça olarak, Anadolu beylerbeyliğinin bir parçası olmuştur.

1451'de durum[değiştir | kaynağı değiştir]

1451 Anadolu eyaleti tekrar yapılandırılmış ve Kütahya merkez olmuştur. Bu dönemde Karesi beyliği toprakları; merkezi Kütahya olan Anadolu Eyaletinin Hüdavendigar Eyaletinin sancakları olmuştur.

Karesi toprakları iki sancağa ayrılmıştır:

Daha sonraları Karesi Sancağı ikiye bölündü: Karesi Sancağı ve Erdek Sancağı olarak.

1786'da durum[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölgede Hüdavendigar eyaletine bağlı üç sancak vardı:

  • Karesi Sancağı: Ayvalık çevresi de, 1786’da Karesi Sancağına dahil edildi. Bu dönemde Karesi Sancağı: Merkez, Bigadiç, Sındırgı, Baş Gelenbe (Gelenbe), Kemer Edremid (Burhaniye), Edremit, Ayazmend (Altınova), Kozak (Bergama'nın kuzey köyleri), İvrindi, Manyas, Fırt ma‘a Şamlı (Susurluk) ve Ayvalık'tan oluşmaktaydı.
  • Erdek Sancağı
  • Biga Sancağı

1827-1841 arası durum[değiştir | kaynağı değiştir]

Karesi toprakları, 1827'de dağıtılan Anadolu eyaletinin Güney Marmara kısmında kurulan Hüdavendigar eyaletine bağlanmıştır.

Karesi toprakları dört sancağa ayrılmıştır:

  • Karesi Sancağı
  • Biga Sancağı
  • Erdek Sancağı
  • Ayvalık Sancağı

1841-1845'te durum[değiştir | kaynağı değiştir]

Hüdavendigar eyaleti yeniden düzenlendi. Karesi toprakları üzerinde;

  • Biga Sancağı
  • Karesi Sancağı

Bu dönemde Karesi Sancağı Merkez livası, Ayvalık livası ve Erdek livası olmak üzere üç alt bölgeden oluşuyordu. Ayvalık ve Erdek livası, doğrudan merkez livasına bağlıydı.

Edremit ve Kemer Edremit ise, Ayvalık livasına değil; eskiden beri olduğu gibi Merkez livasına dahildi.

1845-1847'de durum[değiştir | kaynağı değiştir]

1845'te Karesi-Saruhan Eyaleti, 1881'de de aynı sınırlar esas alınarak Karesi Vilayeti kurulmuştur.

Biga Sancağı ve Karesi Sancağı birleştirilerek oluşan Karesi eyaleti ve Aydın'dan ayrılan Mağnisa merkezli Saruhan eyaleti birleştirilerek Karesi-Saruhan Eyaleti oluşturulmuştur. Bu dönemde Çanakkale toprakları tekrar Balıkesir merkezine bağlanmıştı.

1847'de durum[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski Karesi Beyliği toprakları tekrar, eski Hüdavendigar eyaletine bağlandı.

  • Biga Sancağı
  • Karesi Sancağı (üç livadan(?) oluşuyordu: Merkez (22 kazası vardı), Ayvalık (2 kazası vardı), Erdek (8 kazası vardı).

1864'te durum[değiştir | kaynağı değiştir]

1864 yılında çıkarılan “Teşkil-i Vilâyet Nizamnâmesi” ile idari teşkilatta yeni bir yapılanmaya gidildi ve bunun sonucunda örneğin; Karesi livasının kaza sayısı azaldı. Karesi livasının daha önce 22 kazası olan kaza sayısı bu dönemde 8’e düştü. Önceden kaza olan diğer on beş kaza, bu dönemde nahiye olarak yapılandırıldılar. Erdek livasının kaza sayısı da azaltıldı.

1881'de durum[değiştir | kaynağı değiştir]

1881'de Karesi Sancağı ve Biga Sancağı, Karesi Vilayeti adı altında birleşti. Çanakkale toprakları tekrar Balıkesir merkezli yönetildi. Karesi Vilayeti iki sancaktan oluşuyordu:

  • Karesi Sancağı. 7 kazaya bölünmüştür: Erdek, Ayvalık, Merkez, Balya, Gönen, Susurluk, Sındırgı.
  • Biga Sancağı. 4 kazaya bölünmüştür.

1888'de durum[değiştir | kaynağı değiştir]

1888’de tekrar Hüdavendigâr vilayetine bağlı bir sancak haline getirilen Karesi Vilayeti sancak haline getirildi ve Karesi'den Biga Sancağı tekrar ayrıldı. Karesi Sancağı, livalara değil; kazalara ayrıldı. Bigadiç, Sındırgı, Baş Gelenbe (Gelenbe), Kemer Edremid (Burhaniye), Edremit, Ayazmend (Altınova), Kozak, İvrindi, Manyas, Fırt ma‘a Şamlı (Susurluk), Erdek ve Yenice dahil Gönen'den oluşuyordu.

1909'da durum[değiştir | kaynağı değiştir]

Karesi, 1909'da Herhangi bir yere de bağlı olmayan müstakil bir livadır. (günümüz anlamında, ildir) 9 kazaya bölünmüştür. Karesi Merkez Kazası, Ayvalık Kazası, Bandırma Kazası, Edremit Kazası, Burhaniye Kazası, Erdek Kazası, Gönen Kazası, Sındırgı Kazası, Balya Kazası'dır.


Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Nedir? :Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? ile ilgili Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Ne Demektir? Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Açıklaması Nedir? Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Cevabı Nedir? Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Açıklaması? :Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Gerçek mi? :Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? ile ilgili Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Hakkında? :Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? ile ilgili Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Karesi Sancağı nedir?, Karesi Sancağı anlamı nedir?, Karesi Sancağı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Belçikanın İBBSsi, Bako Touré, Yaz Olimpiyatlarında güreş, Renat Dadashov, Vasili Vereşçagin, Vasili Veresçagin, Yüksel Uzel, Eleuterus, İbn Sina, Cavit Okyayuz, Cengiz Ünder, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 544 sayılı kararı, Aşağıkargalık, Arpacık soğanı, Guangzhou Kuzey Garı, Publius Ventidius, Jacques Tardi, Myrina, Bitki morfolojisi, Bartu Küçükçağlayan, Hiten, Yükseköğrenim, Watt (anlam ayrımı), Beykoz Kasrı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İzmirde 1965 Türkiye genel seçimleri, Gevgelija, İblis, Cali, Çalı, Radyo gökbilim, Omanosaura, Savaş filmi, 1. Viyana Kuşatması, Neuenbrook, Cendeg, Agop Dilâçar, Kayı boyu, Marcelo Vieira da Silva Júnior, Galaksi koordinat sistemi, Virginia Ruano Pascual, Würzburg Üniversitesi, Sabinler, Ziştovi Muharebesi, Peroniti, Çok yıllık bitki, Fethabad, Senan Kara, Toplumsal cinsiyet araştırmaları, Meir Dizengoff, Polski Trımbeş, Coradion, Alessandro Crescenzi, Gazze filosu katılımcıları listesi, Jafar Panahi, 1921 Tour de France, Deidre Hall, Pastel Film, Mustafa Kemal Atatürk heykeli (Bakü), Adela Rogers St. Johns, Tozlaşma, Kastor ve Polluks, Mavi Atlılar, Beyincik, Top Pop Catalog Albums, The Odyssey, Sezen Aksu Söylüyor, Nörotoksik, Tuka Rocha, Dan najlepših sanj, Mehmed Sabri Paşa, Bulbophyllum bicaudatum, Evrensel dilbilgisi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, Yüksel Arslan (siyasetçi), Mesobuthus eupeus, Halid bin Velid Ordusu, Kıyı oku, Miliwatt, Ölçü sistemi, Thomas Foket, Kutluşahlar Beyliği, Geetbets, Yeşilöz, Kurşunlu, Larx Entertainment, Kayapa, Aziziye, Beyin zarı, Lafayette, Wisconsin, Kinoto Saito, Işıkova, Demirözü, Asansör (film), CEV Challenge Kupası, Galmaarden, Condillac, TMC Film, Meta Nehri, Zeytinler, Zografu, HTC HD Mini, Honc,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,