Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir?

Kara sinek Nedir?

Kara sinek Nedir?, Kara sinek Nerededir?, Kara sinek Hakkında Bilgi?, Kara sinek Analizi? Kara sinek ilgili Kara sinek ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kara sinek ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kara sinek Ne Anlama Gelir Kara sinek Anlamı Kara sinek Nedir Kara sinek Ne Anlam Taşır Kara sinek Neye İşarettir Kara sinek Tabiri Kara sinek Yorumu 

Kara sinek Kelimesi

Lütfen Kara sinek Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kara sinek İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kara sinek Kelimesinin Anlamı? Kara sinek Ne Demek? ,Kara sinek Ne Demektir? Kara sinek Ne Demektir? Kara sinek Analizi? , Kara sinek Anlamı Nedir?,Kara sinek Ne Demektir? , Kara sinek Açıklaması Nedir? ,Kara sinek Cevabı Nedir?,Kara sinek Kelimesinin Anlamı?,Kara sinek Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kara sinek Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kara sinek Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kara sinek Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kara sinek Kelimesinin Anlamı Nedir? Kara sinek Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kara sinek Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kara sinek Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kara sinek - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kara sinek

Kara sinek Nedir? Kara sinek Ne demek? , Kara sinek Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kara sinek Kelimesinin Anlamı? Kara sinek Ne Demek? Kara sinek Ne Demektir? ,Kara sinek Analizi? Kara sinek Anlamı Nedir? Kara sinek Ne Demektir?, Kara sinek Açıklaması Nedir? , Kara sinek Cevabı Nedir? , Kara sinek Kelimesinin Anlamı?






Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir?

Karasinek

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kara sinek sayfasından yönlendirildi)
Musca domestica
Biyolojik sınıflandırma Bu sınıflandırmayı düzenle
lem: Animalia
Şube: Arthropoda
Sınıf: Insecta
Takım: Diptera
Familya: Muscidae
Oymak: Muscini
Cins: Musca
Tür: M. domestica
İkili adlandırma
Musca domestica
Linnaeus, 1758
Genellikle koyu gri ve siyah renkte olan Karasinek, sahip olduğu kırmızı birleşik göz ya da petek göz (oculi compositi) yapısı ile dikkat çeker. Gözler yaklaşık olarak 4000 ommatidiumdan (bir çeşit nokta göz) oluşmaktadır.

Karasinek (Musca domestica), iki kanatlılar (Diptera) takımının Muscidae familyasından böcek türü.

Uzunluğu 5-8 mm arasında değişen, rengi genel olarak koyu gri ve siyah olan ve uçabilen bir sinek türü.

Yerleşim bölgelerindeki bütün sineklerin % 90’ını meydana getirir. Kutuplar’dan Ekvator’a doğudan batıya yayılmış durumdadır. Karasinek insanların yaşadığı en soğuk iklimden en sıcak iklime kadar bütün meskûn yerlerde bulunabilir.

Karasinek, bütün uçucu böcekler içinde, arka kanatlarının değişimiyle oluşan halter denen denge organı sayesinde, en üstün uçma kabiliyetine sahip usta bir “hava akrobatı”dır.

Her türlü gıda ve çöp artıklarıyla beslenirler ve ortalama 3 km uçarak çevrede insanların yaşadığı her yeri istila ederler ve vücutlarında çok çeşitli hastalık mikropları taşıdığı için her dolaştığı şeye mikrobu bulaştırırlar. Zira her 5 dakikada bir gezdiği yerlere dışkı bırakırlar. Kolera, diyare, dizanteri, hepatit, çocuk felci, gıda zehirlenmeleri, salmonelloz, verem gibi hastalıklara neden olurlar.

Dış iskelet[değiştir | kaynağı değiştir]

A: baş; B: göğüs; C: karın; 1: bileşik göz; 2: kılçık; 3: duyarga; 4: maxilary palps; 5: alt dudak; 6: pseudotracheae; 7: dudakçık; 8: prescutum; 9: anterior spiracle; 10: scutum; 11: mesopleuron; 12: calypters; 13: scutellum; 14: kanat; 15: karın segmenti; 16: haltere; 17: posterior spiracle; 18: uyluk; 19: kaval kemiği; 20: mahmuz; 21: ayak bileği

Bütün böceklerde olduğu gibi, bir iç iskelet sistemine sahip olmayan karasineğe bunun yerine muazzam mekanik avantajlar sağlayan kitinden yapılmış bir dış iskeletleri bulunmaktadır. Bu sert kabuk, sineğin, kanatları saniyede 200 defa çırpmasını sağlar. Kanatların yüzeyinde ve başının arka kısmında bulunan hassas duyu organları olan antenleriyle uçuşla ilgili mesajları anında beyne nakleder. Mesela, sinek, uçuş esnasında yeni, farklı bir hava akımına maruz kalırsa, bu duyu organları hemen beyne gerekli sinyalleri iletirler. Kaslar da beyinden gelen bu sinyallere göre kanatları, yeni duruma uygun harekete geçirir. Bu sistem, günümüzün modern uçaklarına ilham kaynağı olmakta şimşek gibi hızlı manevralarla, kendisini yakalamak isteyenleri çileden çıkaran sineği vurmak için kullandığımız sineklik ile çok defa ıskalamamızın sebebi, bu harikulade duyu organlarıdır. Sinek bunlarla, sinekliğin havada meydana getirdiği yeni hava akımını hemen algılar ve bu durumun bir tehlike oluşturduğunu anlayarak, ani bir hareketle uçup, kurtulur. Reflekslerinin, yani ani hareket kabiliyetinin, insandan 10 kat fazla olduğu kabul edilir.

Üreme[değiştir | kaynağı değiştir]

1: dudakçık; 2: alt dudak; 3: dokungaç; 4: üst dudak; 5: subgenal alanı; 6: clypeus; 7: fronto-orbital alan; 8: ön yörünge kıllar; 9: dış dikey kıl; 10: iç dikey kıl; 11: postocellar kıllar; 12: ocelli; 13: ocellar kıllar; 14: birleşik göz; 15: frontal ya da ptilinal sutur; 16: duyarga; 17: kılçık; 18: burun kılı

Karasinekler yumurtalarını dışkılara, çöplüklere, özellikle sıcak ve nemli yerlere bırakırlar. Yumurtalar bir günden kısa bir sürede çatlar ve larvalar çıkar. Larvalar bir iki hafta içinde pupa evresine girerler. Pupa evresinde başkalaşmaya uğrayarak birkaç günde kanatlı erişkin biçimlerini alırlar.

Çöp ve gübre gibi nemli organik madde bulunan yerlere 100-150 tanesi yığın halinde yumurtalarını bırakır. Çıkan larvalar organik maddelerle beslenir ve sıcak havada ortalama 7-8 günde sinek olarak uçar. Çok çabuk ürerler.

Karasinek, kısa ama yoğun ve üretimli bir hayat sürer. Eğer yumurtaları 25 derece sıcaklıktaki nemli bir yere bırakılırsa yumurtalar, 10 saat gibi kısa bir zaman zarfında açılırlar. Kurtçuklar ancak sıvı maddelerle beslenirler. Bunlar katı yiyecekleri sıvı hale dönüştürebilmek için kendileriyle ortak yaşayan bakterilere muhtaçtır. Bunlarla beraber nimf (pupa) haline girmek üzere olan kurtçuk, orta bağırsağın son kısmından, sindirim borusu boyunca yol alan bakterilerin çoğunu yok edebilecek bir asit salgılar. Kalan bakterileri de tam nimf kundağından çıkarken orada bırakır ve sinek böylece tam asepsili (mikroptan arınmış) olarak dünyaya gelir. Metamorfoz (başkalaşım) geçirip, erişkin sinek haline gelebilmeleri için ise lüzumlu olan 40 °C sıcaklıktaki mekânlara yönlendirilirler. Bu ortamda 6 gün içinde iki metamorfoz geçirip, erişkin sinek olurlar. Bir defada yaklaşık olarak 100’ün üstünde, hayatı boyunca da 600-1000 yumurta bırakabilen dişi karasinek, larva döneminden sonraki üç gün içerisinde, çok rahatlıkla yeniden yumurta bırakabilir. Karasinekler bu ritimleriyle çok hızlı ürerler.

Nisan ayı ortalarında yumurtasını bırakan bir karasinekten gelen neslin, aynı yılın Eylül ayı ortalarında bıraktığı yumurta sayısı 5 trilyonu geçer. Başka bir ifadeyle, bir gramın % 1’i ağırlığındaki (yaklaşık olarak 70 sinek 1 gr ağırlığındadır) bir sineğin devamı olan nesillerden 80 bin ton ağırlığında bir sinek ordusu meydana gelir.

Beslenme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karasineğin bacağı

Karasinek uçuş esnasında yoğun miktarda enerji sarf ettiğinden, vücut sıvısındaki şeker oranında büyük miktarda düşüş meydana gelir. Uyarıcı sistemler bu hayati önemdeki durumu beyne iletirler. Havada tur atarken, koku alıcılarıyla besinlerin yerini bulmaya çalışır. Besin kokusu arttığında da “iniş programını” harekete geçirir. İndiği yerde, ayaklarındaki tat alma organı besinin tatlı, tuzlu veya ekşi olup olmadığını algılar ve beyne iletir. Bunlar karasineğin tercih ettiği besin cetveline uygun tatta ise, beyinden, hortumun çıkması ve emilme işleminin yapılması emri gelir. Çevresi kalın duvarlarla çevrili olan hortumla, sıvı besinler emilmeye başlanır. Besin ne kadar şekerli ise o kadar çok emilir. “Yiyecek maddelerine dadanan inatçı sinek” ününe sahip karasineğin ağzının içinde iki tüpçük bulunur. Bu tüpçüklerden biriyle sıvı yiyecekleri emer, diğeriyle de içinde enzimler bulunan tükürük salgılar. Yağları, karbonhidratları ve proteinleri kolaylıkla hazmeden karasinek, çok sevdiği sert yiyecekleri sıvı hale dönüştürmede bol miktarda tükürük salgılamak durumundadır. İşte bu sebeple de yiyeceklerin üzerine dışkısıyla beraber bol miktarda tükürük bırakır. Daha sonra bir başka karasinek, aynı dışkının üstüne konduğunda, önceki karasineğin tükürüğünü de emer ve böylece bakteriler ikinci karasineğe de bulaşır. Bunun aracılığıyla da daha geniş alanlara yayılır. Ağzının çevresinde ve ayaklarında 20 milyonu aşkın bakteri taşıyabilen karasinek, sadece bir günde 25-50 defa dışkı bırakır.

Yaşam süresi[değiştir | kaynağı değiştir]

Karasinekler uygun koşullarda 7 gün içerisinde erginliğe ulaşıp çiftleşebilir. Yaşam süreleri ortam sıcaklığına bağlı olarak 2-3 hafta arasındadır. Yaşamları boyunca 10 kez yumurta bırakabilirler. Uygun koşullarda tek bir karasinek bir yıl içerisinde 250 milyar karasineğin atası olabilir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Nedir? :Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? ile ilgili Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Ne Demektir? Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Açıklaması Nedir? Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Cevabı Nedir? Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Açıklaması? :Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Gerçek mi? :Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? ile ilgili Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Hakkında? :Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? ile ilgili Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kara sinek nedir?, Kara sinek anlamı nedir?, Kara sinek ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Nergal, Covelas (Póvoa de Lanhoso), Beykent Metrobüs İstasyonu, Kropivnitski, Kaba Güç, Estado Novo (Portekiz), İnebahtı Deniz Muharebesi, Lütfü Esengün, Digimon macera karakterleri listesi, Dachau, Ivan Šaponjić, Caballo sin Nombre, Çin Cumhuriyeti Ulusal Marşı, João Pedro Maturano dos Santos, Websters Dictionary, Jak İhmalyan, Kanton Fuarı, Hatice Sultan (III. Ahmedin kızı), Robert Fogel, Parlak yıldızlar listesi, Boğaz, Sean Astin, Slaughterhouse, 12 imam, Habibçeova, Sporting Toulon, Danaburnu, Vajinal doğum, Roberto Suazo Córdova, NGC 6603, Kubrat Han, Kızılderili rezervasyonu, Nadir Larbaoui, Mesut Bozatlı, Anadolu, 2015 Kazakistan cumhurbaşkanlığı seçimi, Aleksandr Komarov (güreşçi), Tianjin Teda FC, Quantic Dream, Komiser Columbo, Dîn, Mehmed Burhaneddin Efendi (Abdülmecidin oğlu), Çaresizler, Karlı, Gerze, Poland, 2019 Fransa Grand Prix, Morina, Olimpiyat Oyunlarında Kıbrıs Cumhuriyeti, IV. Bagrat, Karaoğlan Höyüğü, Uelsby, CRIA, Flash Gordon (albüm), Ahmet Muhip Dranas, Storm Hawks, Belalı Tanık, Carolyn Merchant, Mekong Deltası, Aleister Black, Lucca Dükalığı, Turizm türleri listesi, Janis Joplin, Britanya Hint Okyanusu Toprakları bayrağı, Dimash Kudaibergen, Farinelli (film), Bastia Umbra, Septik, Un grand amour, FC Volendam, Ayataka, Web renkleri, Uppsala, 1988 Fransa Bisiklet Turu, Öküz Forumu, Chuck Lorre, Kütle çekimsel dalga, Venus de Milo, 2016 Ronde van Vlaanderen, İPhone 11, Tsalenciha, Altın Portakal Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, II. Adil, TCDD E23000, Jack Southworth, Beylikdüzü Endem Televizyon Kulesi, Ariete, Rodniki, 2018 FIFA Dünya Kupası F Grubu, Springfield, Ohio, Togo devlet başkanları listesi, Yermak Timofeyevich, Azot oksit, Fujian (Çin Cumhuriyeti), Tahal, Mustafa Kemal Atatürkün askerî hayatı, Matthew Garber, Enver Yetiker, 29. Türkiye Hükûmeti, Flash Haber TV tarafından yayınlanan programların listesi, Safra ağacı,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,