Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir?

Fransız felsefesi Nedir?

Fransız felsefesi Nedir?, Fransız felsefesi Nerededir?, Fransız felsefesi Hakkında Bilgi?, Fransız felsefesi Analizi? Fransız felsefesi ilgili Fransız felsefesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fransız felsefesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fransız felsefesi Ne Anlama Gelir Fransız felsefesi Anlamı Fransız felsefesi Nedir Fransız felsefesi Ne Anlam Taşır Fransız felsefesi Neye İşarettir Fransız felsefesi Tabiri Fransız felsefesi Yorumu 

Fransız felsefesi Kelimesi

Lütfen Fransız felsefesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fransız felsefesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fransız felsefesi Kelimesinin Anlamı? Fransız felsefesi Ne Demek? ,Fransız felsefesi Ne Demektir? Fransız felsefesi Ne Demektir? Fransız felsefesi Analizi? , Fransız felsefesi Anlamı Nedir?,Fransız felsefesi Ne Demektir? , Fransız felsefesi Açıklaması Nedir? ,Fransız felsefesi Cevabı Nedir?,Fransız felsefesi Kelimesinin Anlamı?,Fransız felsefesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fransız felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fransız felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fransız felsefesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fransız felsefesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Fransız felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fransız felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fransız felsefesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fransız felsefesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fransız felsefesi

Fransız felsefesi Nedir? Fransız felsefesi Ne demek? , Fransız felsefesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fransız felsefesi Kelimesinin Anlamı? Fransız felsefesi Ne Demek? Fransız felsefesi Ne Demektir? ,Fransız felsefesi Analizi? Fransız felsefesi Anlamı Nedir? Fransız felsefesi Ne Demektir?, Fransız felsefesi Açıklaması Nedir? , Fransız felsefesi Cevabı Nedir? , Fransız felsefesi Kelimesinin Anlamı?






Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir?

Fransızca felsefenin tarihi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Fransız felsefesi sayfasından yönlendirildi)

Fransızca felsefenin tarihi, son derece çeşitli ve yüzyıllar boyunca Batı felsefesini etkilemiş olan Fransızca felsefenin Orta Çağ skolastik düşünürü Pierre Abélard'dan başlayarak modern felsefenin kurucularından René Descartes'ın felsefesinden yirminci yüzyılda ortaya çıkmış bilim felsefesi, varoluşçuluk, fenomenoloji, yapısalcılık ve postmodernizme kadar gelişimini ele alır.

Orta Çağ dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Pierre Abélard[değiştir | kaynağı değiştir]

Abélard ile Héloïse, Edmund Blair Leighton'ın 1882 tarihli tuval üzerine yağlı boya tablosu

Kendisinin Héloïse ile yaşadığı aşk ilişkisi efsaneleşmiş Pierre Abélard (1079 - 21 Nisan 1142), skolastik bir filozof, tanrıbilimci ve mantıkçı olarak yaşadı.[1] Stanford Felsefe Ansiklopedisi, kendisinden "Orta Çağ'ın en büyük mantıkçısı ve aynı derecede ilk büyük adcı (nominalist) filozof" olarak bahseder.[2]

Abélard'ın genel önemi, kendisinden önceki düşünürlere göre skolastik düşünce üzerinde daha katı bir surette odaklanmasında yatar.

On altıncı yüzyıl[değiştir | kaynağı değiştir]

Uymacılık karşıtı Fransızlardan Montaigne'nın, sanatçısı bilinmeyen tuval üzerine yağlıboya portresi

Michel de Montaigne (28 Şubat 1533 - 13 Eylül 1592), kendisi Katolik olmasına karşın dogmatizm karşıtı görüşleriyle Fransız uymacılık (konformizm) karşıtlarının önde gelenlerinden olmuştur. Otobiyografik ve gündelik anekdotlardan oluşan yapıtları, kendi düşünceleri için küçük denemelerinden oluşur. Deneme sözcüğünü yapıtlarında kendi düşüncelerini kâğıda aktarmada "denemeler" olarak kullanmış ilk kişi[kaynak belirtilmeli] olan Montaigne; Shakespeare, Rousseau ve Nietzsche gibilerini etkilemiştir. "Que sais-je?" ("Ne biliyorum?") sözüyle özetlenebilecek Fironcu kuşkuculuğu, René Descartes'ın yapıtlarına esin kaynaklarından biri olmuştur.

On yedinci yüzyıl[değiştir | kaynağı değiştir]

Modern felsefenin kurucusu olarak kabul edilen René Descartes'ın, Frans Hals tarafından tuval üzerine yağlı boya resmedilmiş portresi

Modern felsefe, Fransa'da René Descartes (1596-1650) ile başladı. Kaleme almış olduğuMeditasyonlar (Meditationes de Prima Philosophia), felsefi düşüncenin odağını ontolojiden epistemolojiye kaydırmakla beraber önceki yüzyıllarda baskın düşünce biçimi olmuş Skolastik düşünceden miras kalan Aristotelesçi dogmatizmin üstesinden gelirken aynı zamanda gelecek nesil filozoflar için en temel sorunlardan bazılarını[hangileri?] gündeme getirdi.

René Descartes[değiştir | kaynağı değiştir]

René Descartes, Avrupa'da Sextus Empiricus'un çalışmalarının yaygınlaşmasının ardından radikal kuşkuculuk ve bilimde ortaya çıkan belirsizlik ile ilgilenmiştir.

On sekizinci yüzyıl[değiştir | kaynağı değiştir]

Aydınlanma Çağı düşünürü Voltaire'in, Nicolas de Largillière tarafından resmedilmiş tuval üzerine yağlı boya tablosu

On sekizinci yüzyılda Fransızca felsefe, kökten politik bir biçim aldı. Aydınlanma Çağı'nın ilkelerini kendilerine aşılamış birçok filozof, kilise ile devletin muhalifi ve ussallıkla ilerlemenin destekçileri oldu. Bu filozofların Fransa ve ABD siyaset ve ideolojilerine daha sonradan derin bir etkisi olmuştur.

On dokuzuncu yüzyıl[değiştir | kaynağı değiştir]

Auguste Comte[değiştir | kaynağı değiştir]

Sosyolojinin kurucularından ve pozitivist öğretinin mimarı kabul edilen Auguste Comte'un 1849'da çekilmiş bir fotoğrafı

Montpellier'de doğmuş Auguste Comte (19 Ocak 1798 - 5 Eylül 1857), olguculuk (pozitivizm) öğretisinin kurucusu ve toplum biliminin kurucularından olmasıyla beraber sözcüğün çağdaş anlamıyla ilk bilim filozofu sayılır.[3]

Yirminci yüzyıl[değiştir | kaynağı değiştir]

Yirminci yüzyılda yüzyılda Fransızca felsefe, birçok düşünce ekolünün gelişimine tanık oldu. Bilim felsefesi; Poincaré, Bachelard, Cavaillès ve Vuillemin gibilerince öncülük edilirken; Kartezyen biçimde yeniden sunulmuş ve Alman felsefi düşüncesinden etkilenmiş (özellikle Husserl ve Heidegger'ın) bir fenonmenoloji ortaya çıktı. Yirminci yüzyıl boyunca sürekli fark edilir fenonmenolojinin yanında varoluşçuluk Batı'da yayılıp ünlenmesinin ardından postyapısalcı felsefeye geçiş için bir gereklilik olarak görülen yapısalcılığa karşılık ün kaybederken postmodern felsefe yirminci yüzyılın sonlarına egemen oldu..

  1. ^ Chambers Biographical Dictionary, 2011, 0-550-18022-2, page 3
  2. ^ King, Peter ve Andrew Arlig (2018). Edward N. Zalta (Ed.). "Peter Abelard". Peter Abelard (İngilizce). Stanford Felsefe Ansiklopedisi. 18 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Michel Bourdeau – Auguste Comte". 5 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2021. 

Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Nedir? :Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? ile ilgili Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Ne Demektir? Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Cevabı Nedir? Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Açıklaması? :Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Gerçek mi? :Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? ile ilgili Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Hakkında? :Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? ile ilgili Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fransız felsefesi nedir?, Fransız felsefesi anlamı nedir?, Fransız felsefesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Çad bayrağı, Decebalus, Selenocosmia lanceolata, Doğu Asya, Alan W. Pollack, Sanat ve Edebiyat Nişanı, SüngerBob Kareşort (karakter), SüngerBob, Stephanie McMahon, Leah Pipes, Kamil Jóźwiak, Haydardede, İyidere, Canterbury başpiskoposluğu, En eski şirketler listesi, Crnojević Hanedanı, İçtihat, Yaban (film, 2014), Rodos Adası, Süper Lig, İctihat, Ciciliano, Gesees, Nevin Gaye Erbatur, Kamerî harfler, SüngerBob KarePantolon, Sünger Bob, Asyadaki hastaneler listesi, Uğurcan Çakır, Jacques Miller, Bahane Remixes, Labarna, Ayın yörüngesi, Airbrush, William Yarrell, Ocak Olayları, 15. Adana Altın Koza Film Festivali, Leyte (il), Genco Gülan, Irving Stone, Shinjuku Incident, Star Wars Detours, Sinanpaşa, Göçmen çekirgeler, Aştiyan şehristanı, Herat Kalesi, Pilosella rothiana, Hasan Zuhuri Sarıkaya, Bendeniz (şarkıcı), Oleksandr Belyayev, Pilosella peteriana, Chaos Project, Oy hakkı, Araba kalesi, Theoktisti, Jorge Santana, David Wineland, Mehtap Anıl, Saschiz müstahkem kilisesi, Ayrı eşeylilik, Emzirme, Bahadır Tatlıöz, Monograf, Monografi, Associação Brasileira de Produtores de Discos, Marlos Moreno, Jonathan McKain, Changpeng Zhao, Alfa Romeo GT, Toplumsal bakımdan gerekli emek süresi, Tatköy, Selçuklu, Volkswagen Grubu, Mihail Kalaşnikov, Mesobuthus gibbosus, Borçka, Mücevher tasarımcısı, Yeşil Işık, Arnavutluk Ulusal Olimpiyat Komitesi, William Stanley, Dacia Maraini, Aşk ve Gurur ve Zombiler, Aisin Seiki, When Spirits Are Calling My Name, TBMM 13. Dönem Milletvekilleri listesi, The Night Lands, Ziryab, Otterlo, Dziesma par laimi, Norman, Ronald Norrish, Casalduni, Bogdantsi, İkinci Fitne, Donald Keough, Jeannot Foutika, The Game Award Yılın Oyunu, Underneath It All, Bayuvarlar, Miriam Oremans, Milletler Cemiyeti,
Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?,