Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir?

Eski Krallık Nedir?

Eski Krallık Nedir?, Eski Krallık Nerededir?, Eski Krallık Hakkında Bilgi?, Eski Krallık Analizi? Eski Krallık ilgili Eski Krallık ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Eski Krallık ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Eski Krallık Ne Anlama Gelir Eski Krallık Anlamı Eski Krallık Nedir Eski Krallık Ne Anlam Taşır Eski Krallık Neye İşarettir Eski Krallık Tabiri Eski Krallık Yorumu 

Eski Krallık Kelimesi

Lütfen Eski Krallık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Eski Krallık İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Eski Krallık Kelimesinin Anlamı? Eski Krallık Ne Demek? ,Eski Krallık Ne Demektir? Eski Krallık Ne Demektir? Eski Krallık Analizi? , Eski Krallık Anlamı Nedir?,Eski Krallık Ne Demektir? , Eski Krallık Açıklaması Nedir? ,Eski Krallık Cevabı Nedir?,Eski Krallık Kelimesinin Anlamı?,Eski Krallık Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Eski Krallık Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Eski Krallık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Eski Krallık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Eski Krallık Kelimesinin Anlamı Nedir? Eski Krallık Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Eski Krallık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Eski Krallık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Eski Krallık - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Eski Krallık

Eski Krallık Nedir? Eski Krallık Ne demek? , Eski Krallık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Eski Krallık Kelimesinin Anlamı? Eski Krallık Ne Demek? Eski Krallık Ne Demektir? ,Eski Krallık Analizi? Eski Krallık Anlamı Nedir? Eski Krallık Ne Demektir?, Eski Krallık Açıklaması Nedir? , Eski Krallık Cevabı Nedir? , Eski Krallık Kelimesinin Anlamı?






Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir?

Eski Krallık

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Antik Mısır'da
Firavunların Hanedanları
Hanedan öncesi Mısır
İlk Hanedan Dönemi
Erken Hanedan Dönemi
1. 2.
Eski Krallık
3. 4. 5. 6.
Birinci Ara Dönem
7. 8. 9. 10.
11. (yalnız Thebes)
Orta Krallık
11. (Tüm Mısır)
12. 13. 14.
İkinci Ara Dönem
15. 16. 17.
Yeni Krallık
18. 19. 20.
Son Ara Dönem
21. 22. 23. 24. 26.
Pers Dönemi
27.
Geç Hanedan Dönemi
28. 29. 30. 31.
Yunan Devri
III. Aleksandros Batlamyus hanedanı
Roma Devri
Roma

Eski Krallık MÖ 3. bin yıllık döneme verilen addır. Mısır ilk defa bu dönemde medeniyet gelişmişliği ve başarıları açısından devamlı zirvededir. Bu dönem "Krallık" dönemleri olarak adlandırılan üç dönemden ilkidir, bunlar Nil Vadisi'nde medeniyetin en yüksek olduğu dönemlerdir (diğerleri Orta Krallık ve Yeni Krallık'tır). Eski Krallık genellikle Mısır'ın Üçüncü Hanedan'dan Altıncı Hanedan'a (MÖ 2575MÖ 2134) kadar yönetildiği zaman aralığından bahseder. Ayrıca birçok mısırbilimci, Memphisli yedinci ve sekizinci hanedanları Memphis merkezi idari yapılanmasının devamı olması nedeniyle Eski Krallık içinde sayar. Eski Krallık dönemini, mısırbilimciler tarafından Birinci Ara Dönemi olarak adlandırılan ayrılık ve göreli kültürel düşüş dönemi takip eder.

Eski Krallık döneminde Mısır'ın kraliyet başkenti Zoser'in sarayını kurduğu Memphis'te bulunmaktaydı. Eski Krallık fazla sayıda yapılan piramit, yapıldıkları zamanda firavunlara ait gömü yerleri olarak yapılmışlardır, nedeniyle en iyi bilinen dönemdir. Bu nedenle, Eski Krallık sık sık "Piramitler Çağı" olarak adlandırılır.

Başlangıç: Üçüncü Hanedan[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski Krallık'ın ilk ünlü firavunu ilk piramitini Memphis'in yeni mezarlığı Sakkara'da yaptıran Üçüncü Hanedan'dan Djoser'dir (2630MÖ 2611). Zoser'in hükmünde önemli bir kişi mezarlığın yapını denetlemiş olan vezir Imhotep'tir.

Antik Mısır'ın eskiden bağımsız olan eyaletlerinin nome olarak adlandırıldığı ve yalnızca firavun tarafından yönetildiği dönem bu dönemdir. Sonradan sonraki yöneticiler valilerin görevini zorla saymak zorunda kalmışlardır veya aksi halde vergi toplamak için çalışmak zorunda kalacaklardı. Bu çağda Antik Mısırlılar firavunun ekinleri için Nil'in yıllık taşmasını sağladığına kesin olarak inanıyorlardı. Ayrıca kendilerini özellikle seçilmiş insanlar olarak görmekteydiler, "dünyadaki tek gerçek insanoğulları".[1]

Altın Çağ: Dördüncü Hanedan[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski Krallık ve onun kraliyet gücü zirvesine Sneferu (2575MÖ 2551) ile başlayan Dördüncü Hanedan yönetiminde ulaşır. Diğer tüm firavunlardan daha büyük boyutlarda taşlar kullanarak üç piramit yapmıştır: Meidum'da esrarengiz bir piramit (bir başarısızlık), ünlü Dahşur'da Bent Piramiti (diğer bir başarısızlık) ve Daşur'daki küçük Kızıl Piramit.

Sneferu'nun ardından Keops Piramiti'ni yaptırmış olan oğlu Khufu 2551MÖ 2528) firavun olmuştur. Sonraları Mısırlılar edebiyatlarında onu zalim bir tiran olarak anlatmışlardır çünkü piramidinin tamamlanması için işçileri zorla çalıştırmıştır. Khufu'nun ölümünden sonra oğlu Djedefra (2528MÖ 2520) ve Khafra (2520MÖ 2494) münakaşa etmiş olabilirler. Daha sonra ikinci piramiti ve Gize'deki Sfenks'i yapmışlardır. Kanıtların yeniden incelenmesi sonucunda Sfenks'in Djedefra tarafından Khufu için yapılmış bir anıt olduğu fikri öne sürülmüştür.

Dördüncü Hanedan'ın diğer kralları Gize'daki en küçük piramiti yapmış olan Menkaura (2494MÖ 2472) ve Şepseskaf'tır (2472MÖ 2467).

Düşüş ve Çökme: Beşinci - Sekizince Hanedanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşinci Hanedan Firavun'u ve merkezi hükûmeti zayıflatan reformlar başlatan Userkhaf (24652458 BC) ile başlar. Hükmünden sonra güçlü nomarşların (bölgesel yöneticiler) kraliyet ailesine bağlı olmaması nedeniyle iç savaşlar çıkmıştır. Kötüleşen iç savaş birliğe ve faal yönetime zarar verdi ve ayrıca kıtlığa neden oldu. Fakat düşüşün tek nedenleri bölgesel otonomi ve iç savaşlar değildi. Dördüncü Hanedan'ın çok büyük yapı projeleri hazinenin ve halkın kapasitesini aşmıştı, bundan dolayı Krallık köklerinden zayıflamıştı. Son darbe ise bölgedeki ani ve kısa süreli soğuma ile olmuştur ve sonucunda MÖ 2200 - MÖ 2100 yılları arasında yağmur yağışında sert bir düşüş olmuştur bu da Nil'in normal taşmasını engellemiştir. Sonuç olarak onyıllarca süren kıtlık ve çatışmalar olmuştur. Ankhtifi'nin mezarındaki bir yazıtta, Birinci Ara Dönem'den bir lider Eski Krallık'ın son yıllarındaki devletin durumunu şu sözlerle anlatır: Yukarı Mısır'ın tümü açlıktan ölüyordu ve insanlar çocuklarını yiyorlardı...

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ (Ancient African Civilizations to ca. 1500: Pharaonic Egypt to Ca. 800 BC 23 Ağustos 2003 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Dr. Susan J. Herlin, 2003, sayfa 27)

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Nedir? :Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? ile ilgili Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Ne Demektir? Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Açıklaması Nedir? Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Cevabı Nedir? Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Açıklaması? :Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Gerçek mi? :Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? ile ilgili Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Hakkında? :Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? ile ilgili Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Eski Krallık nedir?, Eski Krallık anlamı nedir?, Eski Krallık ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2022 Kış Olimpiyatlarında alp disiplini, Bill de Blasio, Hatlon ili, Tevfik Gerçeker, Friedrich Nietzsche kronolojisi, Kıtlık, Reyhan Arabacıoğlu, Jones Ana, Bengali language, Afrika bayrakları, Peter, Peter, Caviar Eater, Rahmi Eyüboğlu, Despotiko, İPad Mini 2, Ağdaban Katliamı, V. Henry, Nahbandan, İç enerji, Çatin, Ortaköy, Peçenek, Kahramankazan, 3. Altın Portakal Film Festivali, Ahmet Mümtaz Taylan, Zastava, I Want You Back, Osmanlı İmparatorluğunun nüfus yapısı, Deftones, Salvia falcata, Antikonvülzan, Rönesans müziği, Umut Güneş, Richard Chamberlain, Sosyal teori, Portia Doubleday, Bokkeum, İsviçrede LGBT hakları, Ronald Wayne, Muhammed Nadiri, FUNDAEC, Balenli sütyen, Tank botu, Genki, Ceritmüminli, Esma Sultan (I. Abdülhamidin kızı), Sesli film, Ayfer Feray, Tece Kalesi, Flora of North America, Reflections Interactive, Tokusatsu, Balışeyh, Dünya turizm sıralaması, NGC 7435, Mirzəhaqverdili, Evrimsel gelişim biyolojisi, Ataköy, Karataş, Groß Rönnau, Campora, Hannover 96, The Infinite Quest, Jean Curthoys, 1982 in film, AirPods Pro, Ahmed Sékou Touré, Erdebil (eyalet), Alev’îyye, Gooding County, Idaho, Juniperus, Emma Watson, Fatımiler devrinde Aleviler, Sengoku Dönemi, Zoli Ádok, Max Müller, Abdülkadir Aksu, Zambiya arması, Hamas Bildirisi, Milangaz, Spartacus (film), Tokyo Broadcasting System, Blood Work (film), Safa Yalçuk, Saç folikülleri, Skeptisizm, Elektrikli araç şarj istasyonu, Yücel Erdener, Doddington, Cambridgeshire, Jon Hamm, Rudi Altig, Orhan Koloğlu, Piyasa sosyalizmi, Vere Bird, Shottesbrooke, 1166, Rüknettin Nasuhioğlu, Erhan Bener, İznikli Sporus, Goodluck Jonathan, Naşit Özcan, Metin Akpınar, Kaçkar Dağları, Ağustos böceği,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,