Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir?

Doğruluk ve kesinlik Nedir?

Doğruluk ve kesinlik Nedir?, Doğruluk ve kesinlik Nerededir?, Doğruluk ve kesinlik Hakkında Bilgi?, Doğruluk ve kesinlik Analizi? Doğruluk ve kesinlik ilgili Doğruluk ve kesinlik ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Doğruluk ve kesinlik ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Doğruluk ve kesinlik Ne Anlama Gelir Doğruluk ve kesinlik Anlamı Doğruluk ve kesinlik Nedir Doğruluk ve kesinlik Ne Anlam Taşır Doğruluk ve kesinlik Neye İşarettir Doğruluk ve kesinlik Tabiri Doğruluk ve kesinlik Yorumu 

Doğruluk ve kesinlik Kelimesi

Lütfen Doğruluk ve kesinlik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Doğruluk ve kesinlik İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Doğruluk ve kesinlik Kelimesinin Anlamı? Doğruluk ve kesinlik Ne Demek? ,Doğruluk ve kesinlik Ne Demektir? Doğruluk ve kesinlik Ne Demektir? Doğruluk ve kesinlik Analizi? , Doğruluk ve kesinlik Anlamı Nedir?,Doğruluk ve kesinlik Ne Demektir? , Doğruluk ve kesinlik Açıklaması Nedir? ,Doğruluk ve kesinlik Cevabı Nedir?,Doğruluk ve kesinlik Kelimesinin Anlamı?,Doğruluk ve kesinlik Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Doğruluk ve kesinlik Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Doğruluk ve kesinlik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Doğruluk ve kesinlik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Doğruluk ve kesinlik Kelimesinin Anlamı Nedir? Doğruluk ve kesinlik Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Doğruluk ve kesinlik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Doğruluk ve kesinlik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Doğruluk ve kesinlik - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Doğruluk ve kesinlik

Doğruluk ve kesinlik Nedir? Doğruluk ve kesinlik Ne demek? , Doğruluk ve kesinlik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Doğruluk ve kesinlik Kelimesinin Anlamı? Doğruluk ve kesinlik Ne Demek? Doğruluk ve kesinlik Ne Demektir? ,Doğruluk ve kesinlik Analizi? Doğruluk ve kesinlik Anlamı Nedir? Doğruluk ve kesinlik Ne Demektir?, Doğruluk ve kesinlik Açıklaması Nedir? , Doğruluk ve kesinlik Cevabı Nedir? , Doğruluk ve kesinlik Kelimesinin Anlamı?






Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir?

Doğruluk ve kesinlik

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mühendislik, endüstri ve istatistikte, bir ölçüm sisteminin doğruluğu, bir niceliğin ölçüm değerinin asıl (gerçek) değerine olan yakınlık derecesidir. Bir ölçüm sisteminin kesinliği (tekrarlanabilirliği veya yinelenebilirliği de denir), aynı şartlardaki ölçümlerin aynı sonucu verme derecesidir.[1] Gündelik dilde iki terim eş anlama gelebilmekteyse de bilimsel yöntemde ikisi özellikle ayrı ayrı kullanılımaktadır.

Doğruluk ölçüm sonuçlarının gerçek değere yakınlığını gösterir, kesinlik ise tekrarlı ölçümlerin birbirine olan yakınlığını gösterir.

Bir ölçüm sistemi doğru olup kesin olmayabilir, kesin olup doğru olmayabilir, ikisi de olmayabilir veya her ikisi de olabilir. Mesela, bir deneyde sistematik hata varsa, örneklem büyüklüğünü artırmak genelde kesinliği artırır ama doğruluğu iyileştirmez. Sistematik hatayı yok etmek doğruluğu iyileştirir ama kesinliği artırmaz.

Bir ölçüm sistemi hem doğru hem de kesinse, ona geçerli denir. Yanlılık, (bağımsız değişken ile ilintisiz bir unsur veya unsurların neden olduğu rassal olmayan ve yönlü etkilerdir. Bir diğer ilgili terim olan hata ise rassal değişkenlik olarak tanımlanır.

Doğruluk ve kesinlik terimleri dolaylı ölçümlere de uygulanır, yani gözlemlenen verilerden hesaplanan değerler için de.

Bu iki terime ek olarak, ölçümlerde ölçüm çözünürlüğünden de bahsedilebilir, bu, ölçümde bir farklılık yaratan, ölçülen cisimdeki en küçük değişikliktir. Bunun kesinliği düşük olabilir.

Doğruluk ve kesinlik; hedef benzetmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüksek doğruluk ama düşük kesinlik
Yüksek kesinlik ama düşük doğruluk

Doğruluk ve kesinlik arasındaki farkı anlatmak için bir hedef benzetmesi yapılabilir. Bu benzetmede, tekrar edilen ölçümler bir hedefe atılan oklar olarak düşünülmektedir. Doğruluk, okların hedefin merkezine olan yakınlığına karşılık gelir, merkeze yakın saplanan oklar daha "doğru" sayılır. Bir ölçme sistemiyle elde edilen değerler kabul edilen değere ne kadar yakınsa bu sistemin o kadar doğrudur.

Benzetmeye devam edersek, eğer çok sayıda ok atılırsa, saplanmış oklar kümesinin genişliği kesinliktir (tek bir ok atılması söz konusuysa, bu işlemi pek çok kere tekrar edilirse elde edilecek kümenin genişliği kesinliğe karşılık gelir). Eğer tüm oklar sıkıca bir arada yer alıyorsa bu grup "kesin"dir, çünkü hepsi aynı noktaya yakın saplanmışlardır, bu nokta hedefin merkezi olmasa dahi. Ölçümler kesindir ama doğru olmayabilir.

Ancak, kesinlik olmadan doğruluk elde etmek mümkün değildir. Eğer oklar birbirine yakın bir öbek oluşturmamışsa hepsi birden hedef merkezine yakın olamaz. Ortalama pozisyonları hedef ortasının doğru bir kestirimi olabilir ama oklar teker teker hatalıdır. Kesinlik kavramın balistik biliminde uygulaması için dairesel hata olasılığı maddesine bakınız.

Doğruluk ve kesinliğin nicelenmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

İdealde bir ölçüm aracı hem kesin hem doğrudur, ölçümlerin hepsi bilinen değere yakın ve onun etrafında sıkıca toplanmıştır. Bir ölçümün doğruluk ve kesinliği, kaynağı bilinen bir referans standardının tekrarlı olarak ölçümüyle belirlenir. Bu tür standartlar genelde Uluslararası Birimler Sistemi ile tanımlıdır ve Türk Standardları Enstitüsü gibi millî standart kuruluşları tarafından korunur.

Ölçümler tekrarlanıp ortalamaları alındığında, "standart hata" teriminin kullanımı uygundur: ortalamanın kesinliği, işlemin bilinen standart sapması bölü, ortalaması alınan ölçümlerin sayısının kareköküdür. Merkezsel limit teoremine göre, ölçümlerin ortalamalarının olasılık dağılımı, bireysel ölçümlerin dağılımdan daha çok bir normal dağılıma benzediğini ifade eder.

Doğrulukla ilgili olarak, iki kavramı ayırt etmek gerekir:

  • Ölçümlerin ortalaması ile referans değer arasındaki fark, yanlılıktır. Kalibrasyon yapabilmek için yanlılık ölçülmeli ve düzeltilmelidir.
  • Yanlılık ile kesinliliğin birleşik etkisi

Bilim ve mühendislikte yaygın bir konvansiyon, doruluk ve/veya kesinliği anlamlı rakamlar kullanarak örtük şekilde ifade etmektir. Burada, eğer kesinlik, belirtik (net) bir şekilde ifade edilmemişse, hata payı son anlamlı basamağın yarısı olarak anlaşılır. Örneğin, 843,6 m veya 843,0 m veya 800,0 m olarak kaydedilmiş bir ölçüm, 0.05 m'lik bir hata payı olduğunu ima eder (son anlamlı basamak onda birler basamağıdır), buna karşın 8.436 m olarak kaydedilen bir ölçümde hata payı 0.5 m'dir, çğnkü son anlamlı basamak bir basamağıdır.

8,000 m olarak kaydedilmiş bir ölçüm, sonunda sıfırlar varsa ama ondalık ayracı yoksa, belirsizdir; sondaki sıfırlar anlamlı basamaklar olarak belirtilmiş olabilir veya olmayabilir. Bu belirsizlikten kaçınmak için ölçüm bilimsel notasyon ile gösterilebilir: 8.0 × 103 m ilk sıfırın anlamlı olduğunu (dolayıyla 50 m'lik bir hata payı vardır), buna karşın 8.000 × 103 m her üç sıfırın da anlamlı olduğunu belli eder ve hata payı dolayısıyla 0.5 m olur. Benzer şekilde, temel birimin bir katı kullanılabilir: 8.0 km, 8.0 × 103 m'ye karşılık gelir ve 0.05 km (50 m)'lik bir hata payı olduğu anlaşılır. Ancak bu konvansiyona güvenmek sahte kesinlik hatalarına yol açabilir, eğer bu konvansiyonu kullanmayan kaynaklardan veri elde ediliyorsa.

Bu konuya başka bir şekilde bakarsak, 8 değeri, bu ölçümün 1'lik bir kesinlikle yapıldığı anlamına gelir (ölçüm cihazı sadece 1'ler basamağına kadar ölçebilmiştir), buna karşın 8,0'lık bir değer (matematiksel olarak 8'e eşit olsa dahi), ilk ondalık basamağın da ölçüldüğü ve değerinin sıfır olduğu anlamını taşır. İkinci değer daha kesindir. Bu değerlerin ikisi de doğru olmayabilir (gerçek değer 9,5 olabilir ve her iki seferinde de 8 olarak ölçülmüş olabilir). Yani, doğruluk, ölçümün gerçeğe yakınlığına karşılık gelir, kesinlik ise küşük farklılıkları ayrıştırabilme gücünü ifade eder.

Kesinlik bazen ikiye ayrıştırılır:

  • Tekrarlanabilirlik — aynı araç ve aynı ölçücü kişiyi muhafaza edip kısa bir zaman aralığında ölçümleri tekrar edilmesine rağmen meydana gelen varyasyonlar.
  • Yinelenebilirlik — farklı araçlar ve ölçen kişiler kullanılınca ve ölçümle ruzun zaman aralıkları içinde yapılınca meydana gelen varyasyonlar.

İkili sınıflandırmada doğruluk ve kesinlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğruluk ayrıca, ikili bir sınıflandırma yönteminin bir şartı doğru olarak tanımladığı ve dışladığını gösteren bir istatistik değerdir.

Şart (örn., hastalık)
Altın standarda göre belirlenmiş
Doğru Yanlış
Test
Sonucu
Positif Gerçek positif Yanlış positif → Positif yordama değer
Negatif Sahte negatif Gerçek negatif → Negatif yordama değeri

Duyarlılık

Özgüllük
Doğruluk

Yani, doğruluk, doğru sonuçların (hem doğru pozitifler ve doğru negatifleri) genel popülasyona oranıdır. Testin bir parametresidir.

Buna karşın, kesinlik, gerçek pozitiflerin tüm pozitif sonuçlara (hem gerçek pozitif hem sahte pozitifler) oranı olarak tanımlanır.

%100'lük bir kesinlik, ölçülen değerlerin gerçek değerlerin tam aynısı olduğu anlamına gelir.

Ayrıca bakınız duyarlılık ve özgüllük

Eğer prevalans (yaygınlık) biliniyorsa kesinliği hesaplamak için duyarlılık ve özgüllük kullanılabilir, şu denklem ile:

yordama çözümleme (predictive analytics) için doğruluk paradoksu, belli bir doğruluk seviyesine sahip yordama modellerinin yordama gücü (prediktif gücü), daha yüksek doğruluğa sahip modellerinkinden daha yüksek olabilir. Doğruluk ölçütünden kaçınıp, kesinlik ve geriçağırım gibi başka ölçütler kullanılması daha avantajlı olabilir.

Psikometi ve psikofizikde doğruluk ve kesinlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Psikometri ve psikofizikte, kesinlik terimi ile geçerlilik ve sabit hata terimleri birbiri yerine kullanılır. Kesinlik ise güvenilirlik ve değişken hata ile eşanlamlıdır. Bir ölçme aracının veya bir psikolojik testin geçerliliği deney veya davranışlarla bağıntı yoluyla belirlenir. Güvenilirlik, çeşitli istatistiksel yöntemlele (klasik Cronbach'in alfa testi gibi dahili tutarlılık testi aracılıyla), ilişkili soruların cevaplarının da ilişkili olduğunu göstererek kanıtlanır, sonra referans ve hedef topluluklar karşılaştırılır.

Mantıksal benzetmede doğruluk ve kesinlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Mantık benzetiminde (simülasyonunda), doğru modellerin değerlendirilmesinde sık yapılan bir hata, bir mantık benzetim modelini bir transistör devre benzetim modeli ile karşılaştırmaktır. Oysa bu bir kesinlik değil, doğruluk karşılaştırmasıdır. Kesinlik, ayrıntılara göre ölçülür, doğruluk ise gerçeğe göre ölçülür.[2][3]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ John Robert Taylor (1999). An Introduction to Error Analysis: The Study of Uncertainties in Physical Measurements. University Science Books. ss. 128-129. ISBN 093570275X. 7 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2010. 
  2. ^ John M. Acken, Encyclopedia of Computer Science and Technology, Vol 36, 1997, page 281-306
  3. ^ 1990 Workshop on Logic-Level Modelling for ASICS, Mark Glasser, Rob Mathews, and John M. Acken, SIGDA Newsletter, Vol 20. Number 1, June 1990

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Nedir? :Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? ile ilgili Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Ne Demektir? Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Açıklaması Nedir? Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Cevabı Nedir? Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Açıklaması? :Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Gerçek mi? :Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? ile ilgili Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Hakkında? :Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? ile ilgili Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Doğruluk ve kesinlik nedir?, Doğruluk ve kesinlik anlamı nedir?, Doğruluk ve kesinlik ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Miracle (Paula Seling ve Ovi şarkısı), İspanyanın ilçeleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Adobe Muse, Meridyen (coğrafya), Perperene, Satoru Hoshino, Częstochowa, Dağ aslanı, Makarov (şehir), Suzuki Aerio, Doctor Who (klasik seri, 5. sezon), Muddy Waters, Sürmene, Arslantepe, Klara Pölzl, Cennet Mahallesi, Villarrica (volkan), Bahreyn dinarı, Viktor Lutze, Heterobranchia, Mormonizm, Uçankuş TV tarafından yayınlanan programların listesi, İzmir Agorası, Rusya kültürü, Antik Yunanistanda kölelik, Je ne sais quoi, NGC 2466, Albert, Somme, Monte Gordo, Peroniti, Saab 105, 16 Haziran, Nicolai Boilesen, De vogels van Holland, Tombul Camii, Karşılaşma, Nielsen Business Media, Hollanda Formosası, Aster itsunboshi, British Motor Company, Mechernich, Köşeli ayraç, Bahreyn arması, Setanta Sports, Oniki İmamlar, Ellen Nikolaysen, Mesihçilik, Arista Records, 2006 FIFA Dünya Kupası E Grubu, Ünal Üstel, Ayça İnci, Aliye Uzunatağan, Heteropoda ignichelis, Bahreyn Uluslararası Pisti, Güzbulak, Tercan, Zayin, Dzyanis Kowba, Türk asıllı Amerikalılar, I. Ferdinand (Avusturya imparatoru), Zibo, Nimesulid, Avrupa Yakası (dizi), Teorik biyoloji, Alma mater, Turist Ömer Uzay Yolunda, Castro, Lombardiya, 73. Akademi Ödülleri, Küçük Kafkasya, Tour de la Provence, Hayrullah Bilazer, İSKİ, Goşevnay İdar, Telekonferans, Zırhlı savaş, São João do Campo, Greifswald, Nesticus luquei, Costa Concordia, Simyacı (roman), Romanya mitolojisi, Erler, Bismil, Erto e Casso, Papa XII. Innocentius, Fideizm, Tiflis Devlet Sanat Akademisi, Presyan (İvan Vladislavın oğlu), Kuzey Bölgesi, Brezilya, Başsavcılık, 44. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Syfy, 11. Ordu (SSCB), Pterostegia, III. Letsie, İstanbulun Fethi, Piper pingbienense, Uzunköprü, Franz Mehring, Válor, Secretprojectrevolution,
Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?,