Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir?

Ayrılma reaksiyonu Nedir?

Ayrılma reaksiyonu Nedir?, Ayrılma reaksiyonu Nerededir?, Ayrılma reaksiyonu Hakkında Bilgi?, Ayrılma reaksiyonu Analizi? Ayrılma reaksiyonu ilgili Ayrılma reaksiyonu ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Ayrılma reaksiyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Ayrılma reaksiyonu Ne Anlama Gelir Ayrılma reaksiyonu Anlamı Ayrılma reaksiyonu Nedir Ayrılma reaksiyonu Ne Anlam Taşır Ayrılma reaksiyonu Neye İşarettir Ayrılma reaksiyonu Tabiri Ayrılma reaksiyonu Yorumu 

Ayrılma reaksiyonu Kelimesi

Lütfen Ayrılma reaksiyonu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Ayrılma reaksiyonu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Ayrılma reaksiyonu Kelimesinin Anlamı? Ayrılma reaksiyonu Ne Demek? ,Ayrılma reaksiyonu Ne Demektir? Ayrılma reaksiyonu Ne Demektir? Ayrılma reaksiyonu Analizi? , Ayrılma reaksiyonu Anlamı Nedir?,Ayrılma reaksiyonu Ne Demektir? , Ayrılma reaksiyonu Açıklaması Nedir? ,Ayrılma reaksiyonu Cevabı Nedir?,Ayrılma reaksiyonu Kelimesinin Anlamı?,Ayrılma reaksiyonu Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Ayrılma reaksiyonu Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Ayrılma reaksiyonu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ayrılma reaksiyonu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Ayrılma reaksiyonu Kelimesinin Anlamı Nedir? Ayrılma reaksiyonu Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ayrılma reaksiyonu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Ayrılma reaksiyonu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ayrılma reaksiyonu - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ayrılma reaksiyonu

Ayrılma reaksiyonu Nedir? Ayrılma reaksiyonu Ne demek? , Ayrılma reaksiyonu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Ayrılma reaksiyonu Kelimesinin Anlamı? Ayrılma reaksiyonu Ne Demek? Ayrılma reaksiyonu Ne Demektir? ,Ayrılma reaksiyonu Analizi? Ayrılma reaksiyonu Anlamı Nedir? Ayrılma reaksiyonu Ne Demektir?, Ayrılma reaksiyonu Açıklaması Nedir? , Ayrılma reaksiyonu Cevabı Nedir? , Ayrılma reaksiyonu Kelimesinin Anlamı?






Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir?

Ayrılma reaksiyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Alkin halojenürlerin katıldıkları bir başka tepkime çeşidiyse ayrılma tepkimeleridir. Bu tepkime esnasında molekülün yapısında bulunan XY gibi bir molekül alkil halojenürlerin yapısından ayrılır bunun sonucunda da çoklu bağlar oluşmaktadır.

Ayrılma tepkimelerini gösteren genel bir şema
Alkin halojenürün yapısından XY molekülün yapısından ayrılarak Alkenler oluşur

Dehidrohalojeleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu yöntem alken sentezinde kullanılan çok yaygın bir yöntem olup tepkimeye giren organik molekülden bir HX ayrılması sonucunda gerçekleşir. Burada X ile halojenler kastedilmektedir. Bu işlemin gerçekleşebilmesi için alkil halojenürün kuvvetli bir bazla ısıtılması gerekmektedir.

Ayrılma tepkimelerinde Sn1 ve Sn2 tepkimelerinde olduğu gibi ayrılan grup olduğu ve aynı zamanda bir elektron çifti olan ve ayrılan gruba atakta bulunan baz bulunmaktadır. Kimyagerler genellikle sübstitüent taşıyan diğer bir deyişle dallanma yapmış olan karbon atomuna alfa (α) ve ona bitişik olan karbon atomuna da beta (β) Karbon atomu olarak adlandırırlar. Bunun yanı sıra β karbon atomuna bağlı olan hidrojen atomuna da β hidrojen atomu denilir. Genellikle dehidrohalojenleme de ayrılan hidrojen atomu β karbonundan ayrıldığı için çoğunlukla β- ayrılmaları diye de adlandırıldığı gibi 1,2- ayrılma tepkimeleri şeklinde de anılmaktadır.

Dehidrojenleme tepkimelerini gösteren genel bir şema
Burada β karbonundan bir hidrojen ve komşu karbondan bir halojen ayrılır ve alken oluşur. B burada bazdır.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi dehidrohalojenlemede bir güçlü basen kullanılması gerekmektedir. Bu baslar çok çeşitlilik gösterebilir bunlardan en fazla kullanılanı ise etanol içerisinde çözülen potasyum hidroksittir. Potasyumun yaında diğer en çok kullanılan güçlü baz sodyumdur.

Ayrılama tepkimeleri Sn1 ve sn2 tepkimelerine çok benzerler. Ayrılma tepkimeleri de E1 ve E2 şeklinde adlandırılır. Buradaki E2 ile adlandırılan ayrılma tepkimesi iki moleküllü bir mekanizma ve E1 ile gösterilen tepkimede tek moleküllü bir mekanizmadır.

Elektrofil ayrılma tepkimleri (E2 tepkimeleri)[değiştir | kaynağı değiştir]

1. E2 tepkimeleri aşağıdaki tabelada da görüldüğü gibi tek basamaklıdır. İlk olarak tepkime ortamda bulunan baz (Etoksil iyonu) sahip olduğu elektron çiftini kullanıp β karbonunda bulunan bir protonu çekmeye başlar. Bu arada β karbonu üzerinde bulunan elektron çifti karbon karbon çift bağındaki π bağını oluşturmak için harekete geçerler, aynı zamanda bu basamakta brom bağlı olduğu α karbonundan elektronlarıyla beraber ayrılmaya başlar. Bu işlemlerin hepsi aynı zamanda gerçekleşmektedir.

2. Burada ise bir ara form oluşmaktadır. Burada oksijenile β hidrojeni arasında bir kısmi bağ oluşmuştur ve α karbon atomu ve brom arsındaki sigma bağları ise kısmı bağlara dönüşerek zayıflamıştır. Bunların yanında iki karbon arasında ikinci bağ olan π bağını oluşturmak üzere β ve α karbonları arasında kısmi bağlar oluşmuştur. İşte burada hem bazın hem de halojenin tepkimede yer almasıyla tepkimeye E2 Tepkimeleri denilmektedir.

3. Bu aşamada ise karbon atomları arasında ikili bağ tamamen oluşmuş, baz molekülden ve brom ise molekülden tamamen kopmuşlardır. Sonuç olarak bir alken, bazın yapısına hidrojen katması sonucunda alkol (burada etanol) ve bromunda molekülden kopmasıyla da bromür iyonu oluşmuştur.

E2 tepkimelerini gösteren bir mekanizma
1' de kırmızı oklarla gösterilen işlemlerin hepsi aynı zamanda gerçekleşmektedir. 2 ise ara ürün olup halojen ve baz daha tam olarak ayrılmamıştır.
3'te ise ürünler (alkol, alken, halojen iyonu) oluşmaktadır.

Elektrofil ayrılma tepkimleri (E1 tepkimeleri)[değiştir | kaynağı değiştir]

E1 tepkimelerini gösteren bir mekanizma
1. Basamak: Ortamda bulunan polar çözücünün yardımla Klor bir elektron çifti alarak molekülden ayrılır ve bir karbokatyon oluşur.
1. Basamak: Su karbokatyondan bir hidrojen koparması sonucunda ürün olan alken oluşmuş olur.

Genel itibarıyla E1 tepkimeleri iki ayrı basamaktan oluşmaktadırlar.

1. Basamak: Bu basamakta ortamda bulunan polar çözücünün etkisiyle klor atomu bir çift elektronla beraber alkandan ayrılır. Bunun sonucunda üçüncül bir karbokatyon ve klorür iyonu oluşur.Geenel itibarıyla bu basamak ikinci basamaktan daha yavaş gerçekleşen bir basamak olup tepkimenin hızını belirleyen basamaktır.

2. Basamak: Bu basakta su bir önceki basamakta oluşmuş olan karbokatyonun β-karbonunda bulunan bir proton koparır bu arada hidrojen atomundan bir çift elektron β- ve α- karbonları arasında çift bağ oluştururlar. Sonuç olarak ürün olan alken ve hidronyum iyonu oluşmuş olur.

SN2 ve E2 tepkimelerin karşılaştırılması[değiştir | kaynağı değiştir]

E2 ve SN2 tepkimelerini karşılaştıran bir şema
Burada kırmızı oklarla gösterilen işlemler aynı zamanda gerçekleşmektedir.
Burada kırmızı oklarla gösterilen işlemler aynı anda gerçekleşmektedir.

Yandaki tabelede E2 ve SN2 tepkimelerini karşılaştırmalı bir şekilde görebilmekteyiz.Bu tür tepkimelerin E2 ya da SN2 olacağı birkaç faktor tarafında belirlenir.

Eğer nükleofil (baz) β-hidrojenine atakda bulunursa ayrılma (E2) tepkimesi meydana gelirken nükleofilin üzerinde ayrılan grubu barındıran karbona atak yapması durumunda ise yer değiştirme yani SN2 tepkimesi oluşur.

Burada halojenürün birincil, ikincil ya da üçüncül bir halojen olması tepkimesin seyrini değiştirmektedir. Birincil halojenürün olması durumunda tepkime SN2 tepkimesi ikin halojenürün üçüncül olması durumunda ise tepkime E2 olarak gerçekleşir. Şayet ikincil bir halojenür varsa burada tepkime yüzde yüz E2 olmamakla birlikte yüzde otuz civarlarında SN2 tepimeside oluşur.

Diğer bir faktor ise tepkimenin uygulandığı sıcaklıktır. Deneyin uygulama sıcaklığının artması E2 tepkimelerinin oluşma olasılığını artırır.Çünkü E2 tepkimeleri aktivleşmek için daha fazla enerjiye gerek duyarlar bu enerjüde artırılan sıcaklıkla sağlanmış olur.

Bunaların dışında E2 tepkimelerin oluşmasını tetikleyen diğer bir faktor ise sterik engelli güçlü bir bazın kullanılmasıdır. Yani CH3O yerine C4H9O gibi büyük hacimli bazların kullanılması E2 tepkimelerin oluşmasına öncülük eder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

T.W Graham Solamons(Yazar), Craig B. Fryhle (Yazar),Güral Okay (Çeviri Editörü), Yılmaz Yıldırır (Çeviri Editörü) Organik Kimya, (Organik Chemsty), 7. Basımdan Çeviri, Literatür Yayıncılık 2002, ISBN 975-8431-87-0. Sayfa 265-271


Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Nedir? :Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? ile ilgili Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Ne Demektir? Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Açıklaması Nedir? Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Cevabı Nedir? Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Açıklaması? :Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Gerçek mi? :Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? ile ilgili Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Hakkında? :Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? ile ilgili Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Ayrılma reaksiyonu nedir?, Ayrılma reaksiyonu anlamı nedir?, Ayrılma reaksiyonu ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Slavların Hristiyanlaşması, Piovera, Dağ iklimi, Sky Atlantic, Ergican Saydam, Çukurören, Zonguldak, Before the Partys Over, Dimitar Berbatov, Bulbophyllum puguahaanense, Nuri Togay, 34. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti, Timelash, Koçana, Sidiclei de Souza, Bosnalılar, Kesmecik, Suruç, Mançukuo, Sergei Parajanov, Christian Wolff, Kung Fu Panda 2, Kütleçekim kilidi, Johan Cavalli, Bülent Turan, Ouagadougou, Grude, NGC 6568, Güneytacı (takımyıldız), Firework (şarkı), Ahmet Üstel, Pardosa sierra, Sony Ericsson Xperia PLAY, Collins Mbesuma, Özlem, Litvanya cumhurbaşkanı, Zim (yazılım), İnceğiz Muharebesi, Varayca, Japon saati, Lacrimosa, 12 Eylül 1980 Darbesi, Tayyar Altıkulaç, Robert Heaton, Traian Băsescu, Belarusta insan hakları, Anthornis, Hisarönü, Digor, Nickelodeon Animasyon Stüdyoları, İsak Vural, David LaChapelle, NGC 1251, Ill Be Lovin U Long Time, Bhopal, Belarusta LGBT hakları, Mednogorsk, Kemin ilçesi, Büyük Çarpışma Hipotezi, c. a. r. hoare, Money in the Bank (2013), Ichthyborus, Folkart Towers, Paket oluşturucu, Berkeley, Kaliforniya, Devin Harris, Kütle çekimi hızı, Kabartma, Falfield, Alcimochthes, Mobilinux, Pityoborus, Bob Florence, NGC 5515, Ayetullah Ali Hamaney, Ali Hameney, Er Reyyan, Tetragnatha boeleni, Akureyri, Gluteus maximus, Craiova, Béla Bartók, Kim Phuc, The Little Shop of Horrors, Özdeyişler, Velleron, Yanji Halk Stadyumu, DBC Pierre, Barney Gumble, Grundgesetz, LGBT bayrağı, Poeciliidae, 1194, Adıyamanda 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Bel canto, Hamamet, Asier del Horno, Barinas, Server Name Indication, Kamyoncu düğümü, Pendik, Bilecikte 1969 Türkiye genel seçimleri, Germania Superior,
Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?,