Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir?

Ayrışma (kimya) Nedir?

Ayrışma (kimya) Nedir?, Ayrışma (kimya) Nerededir?, Ayrışma (kimya) Hakkında Bilgi?, Ayrışma (kimya) Analizi? Ayrışma (kimya) ilgili Ayrışma (kimya) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Ayrışma (kimya) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Ayrışma (kimya) Ne Anlama Gelir Ayrışma (kimya) Anlamı Ayrışma (kimya) Nedir Ayrışma (kimya) Ne Anlam Taşır Ayrışma (kimya) Neye İşarettir Ayrışma (kimya) Tabiri Ayrışma (kimya) Yorumu 

Ayrışma (kimya) Kelimesi

Lütfen Ayrışma (kimya) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Ayrışma (kimya) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Ayrışma (kimya) Kelimesinin Anlamı? Ayrışma (kimya) Ne Demek? ,Ayrışma (kimya) Ne Demektir? Ayrışma (kimya) Ne Demektir? Ayrışma (kimya) Analizi? , Ayrışma (kimya) Anlamı Nedir?,Ayrışma (kimya) Ne Demektir? , Ayrışma (kimya) Açıklaması Nedir? ,Ayrışma (kimya) Cevabı Nedir?,Ayrışma (kimya) Kelimesinin Anlamı?,Ayrışma (kimya) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Ayrışma (kimya) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Ayrışma (kimya) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ayrışma (kimya) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Ayrışma (kimya) Kelimesinin Anlamı Nedir? Ayrışma (kimya) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ayrışma (kimya) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Ayrışma (kimya) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ayrışma (kimya) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ayrışma (kimya)

Ayrışma (kimya) Nedir? Ayrışma (kimya) Ne demek? , Ayrışma (kimya) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Ayrışma (kimya) Kelimesinin Anlamı? Ayrışma (kimya) Ne Demek? Ayrışma (kimya) Ne Demektir? ,Ayrışma (kimya) Analizi? Ayrışma (kimya) Anlamı Nedir? Ayrışma (kimya) Ne Demektir?, Ayrışma (kimya) Açıklaması Nedir? , Ayrışma (kimya) Cevabı Nedir? , Ayrışma (kimya) Kelimesinin Anlamı?






Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir?

Ayrışma (kimya)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kimya ve biyokimyada ayrışma, moleküllerin (veya tuzlar veya bileşikler gibi iyonik bileşiklerin) atomlar, iyonlar veya radikaller gibi daha küçük parçacıklara ayrıldığı genel bir süreçtir. Örneğin, bir asit suda çözündüğünde, bir elektronegatif atom ile bir hidrojen atomu arasındaki kovalent bir bağ, bir proton (H+) ve bir negatif iyon veren heterolitik fisyon tarafından kırılır. Ayrışma, birleşme veya rekombinasyonun tersidir.

Ayrışma sabiti[değiştir | kaynağı değiştir]

Kimyasal bir dengede tersinir ayrışmalar için

AB kimyasal denge A + B

Kd ayrışma sabiti, ayrışanların çözülmemiş bileşiğe oranıdır

parantezler türlerin denge konsantrasyonlarını gösterir.[1]

Ayrışma derecesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrışma derecesi, ayrışmış orijinal çözünen moleküllerin fraksiyonudur. Genellikle Yunan sembolü α ile gösterilir. Daha doğrusu, ayrışma derecesi, mol başına iyonlara veya radikallere ayrışan çözünen madde miktarını ifade eder. Çok güçlü asitler ve bazlar durumunda, ayrışma derecesi 1'e yakın olacaktır. Daha az güçlü asitler ve bazlar daha az ayrışma derecesine sahip olacaktır. Bu parametre ile van 't Hoff faktörü arasında basit bir ilişki vardır. Çözünen madde iyonlarına çözünürse, o zaman

Örneğin, aşağıdaki ayrışma için

KCl kimyasal denge K + + Cl -

için olacaktır.

Tuzlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız: Çözünürlük dengesi

Tuzların su gibi bir çözelti içinde çözülerek ayrışması, anyonların ve katyonların ayrılması anlamına gelir. Tuz, çözücünün buharlaştırılmasıyla geri kazanılabilir.

Bir elektrolit, serbest iyonlar içeren ve elektriksel olarak iletken bir ortam olarak kullanılabilen bir maddeyi ifade eder. Çözünen maddenin çoğu zayıf bir elektrolit içinde ayrışmazken, güçlü bir elektrolitte daha yüksek bir çözünen madde oranı ayrışarak serbest iyonlar oluşturur.

Zayıf bir elektrolit, çözelti içinde çoğunlukla molekül formunda bulunan ("ayrışmamış" olduğu söylenen), iyon şeklinde sadece küçük bir fraksiyonu olan bir maddedir. Basitçe bir maddenin kolayca ayrışmaması onu zayıf bir elektrolit yapmaz. Asetik asit (CH3COOH) ve amonyum (NH4+) iyi örneklerdir. Asetik asit suda son derece çözünür, ancak bileşiğin çoğu moleküller halinde çözünerek onu zayıf bir elektrolit haline getirir. Zayıf bazlar ve zayıf asitler genellikle zayıf elektrolitlerdir. Sulu bir çözelti içinde bir miktar CH3COOH ve bir miktar da CH3COO ve ortaya H+ çıkacaktır.

Güçlü bir elektrolit, çözeltide tamamen veya neredeyse tamamen iyonlar halinde bulunan bir çözünen maddedir. Yine, bir elektrolitin gücü, moleküllerden ziyade iyon olan çözünen madde yüzdesi olarak tanımlanır. Yüzde ne kadar yüksekse, elektrolit o kadar güçlüdür. Bu nedenle, bir madde çok çözünür olmasa da, tamamen iyonlara ayrışsa bile, madde güçlü bir elektrolit olarak tanımlanır. Zayıf bir elektrolit için de benzer mantık geçerlidir. Güçlü asitler ve bazlar, HCl ve H2SO4 iyi örneklerdir. Bunların hepsi sulu bir ortamda iyonlar olarak var olacaktır.

Gazlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Gazlardaki ayrışma derecesi, α sembolü ile gösterilir, burada α, çözünen gaz moleküllerinin yüzdesini belirtir. Denklemin stokiyometrisine bağlı olarak Kp ve α arasında çeşitli ilişkiler mevcuttur. Örnek olarak diazot tetroksit (N2O4) ile ayrışan nitrojen dioksit (NO2) alınacaktır.

N 2 O 4 kimyasal denge 2 NO 2

Diazot tetroksit başlangıç konsantrasyonu litre başına 1 mol ise, bu, denge verirken α ile, stokiyometri ile, NO2'nin 2α molleri ile azalacaktır.. Denge sabiti (basınç cinsinden) şu denklem ile gösterilir:

P, kısmi basıncı temsil eder. Bu nedenle, kısmi basıncın tanımı ve toplam basıncı temsil etmek için pT ve mol fraksiyonunu temsil etmek için x kullanırsak;

Dengedeki toplam mol sayısı (1-α) + (2α) 'dır ve 1+α'ya eşdeğerdir. Böylece mol fraksiyonlarının alfa cinsinden gerçek değerlerle ikame edilmesi ve basitleştirilmesi;

Bu denklem Le Chatelier'in İlkesine uygundur. Kp sıcaklıkla sabit kalacaktır. Sisteme basınç eklenmesi, pT değerini artıracaktır, bu nedenle α, Kp'yi sabit tutmak için düşmelidir. Aslında, dengenin basıncının arttırılması, dinitrojen tetroksit oluşumunu destekleyen sola kaymaya yardımcı olur (dengenin bu tarafında olduğu gibi, basınç mol sayısı ile orantılı olduğundan daha az basınç vardır), dolayısıyla α ayrışma kapsamını azaltır.

Sulu çözelti içindeki asitler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir asitin su çözücüsünde reaksiyonu genellikle bir ayrışma olarak tanımlanır

burada, HA, örneğin asetik asit, CH3COOH gibi bir proton asittir. Çift ok, ayrışmanın ve rekombinasyonun aynı anda meydana geldiği bir denge sürecinin gerçekleştiği anlamına gelir. Bu, asit ayrışma sabiti anlamına gelir

Bununla birlikte, Brønsted-Lowry asit-baz teorisi, proton H+'nın çözelti içinde mevcut olmadığını, bunun yerine hidronyum iyonu H3O+ oluşturmak için bir su molekülü tarafından kabul edildiğini (bağlandığını) belirten daha doğru bir açıklama sunar.

Reaksiyon bu nedenle şu şekilde daha doğru olarak yazılır

ve daha iyi bir iyonlaşma veya iyon oluşumu olarak tanımlanır (HA'nın net yükünün olmadığı durum için). Denge sabiti o zaman

dahil edilmemiştir çünkü seyreltik solüsyonda çözücü esasen bir termodinamik aktiviteye sahip saf bir sıvıdır.[2] :668

Ka çeşitli bir ayrışma sabiti,[3] bir asit iyonlaşma sabiti,[2]:668 bir asit sabiti[1] veya bir iyonizasyon sabiti gibi şekillerde adlandırılabilir.:708 Bu asit kuvvetinin bir göstergesi olarak hizmet eder: güçlü asitler daha yüksek bir Ka değerine (ve daha düşük bir pKa değerine) sahiptir.

Parçalanma[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir molekülün parçalanması, bir heteroliz veya homoliz süreci ile gerçekleşebilir .

Reseptörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Reseptörler, küçük ligandları bağlayan proteinlerdir . Ayrışma sabiti Kd ligandın reseptöre afinitesinin bir göstergesi olarak kullanılır. Reseptör için ligand afinitesi ne kadar yüksek olursa, Kddeğeri o kadar düşük olur (ve pKd değeri o kadar yüksek olur).

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Atkins P. and de Paula J. Physical Chemistry (8th ed. W.H.Freeman 2006) p.763 978-0-7167-8759-4
  2. ^ a b General chemistry: principles and modern applications. 8th. Upper Saddle River, N.J: Prentice Hall. 2002. ISBN 978-0-13-014329-7. OCLC 46872308. 
  3. ^ Laidler K.J. Physical Chemistry with Biological Applications (Benjamin/Cummings) 1978, p.307 978-0-8053-5680-9

Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Nedir? :Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? ile ilgili Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Ne Demektir? Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Açıklaması Nedir? Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Cevabı Nedir? Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Açıklaması? :Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Gerçek mi? :Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? ile ilgili Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Hakkında? :Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? ile ilgili Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Ayrışma (kimya) nedir?, Ayrışma (kimya) anlamı nedir?, Ayrışma (kimya) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Cacín, Kyōkai no Kanata, Laëtitia Milot, Egaleo, NATO bayrağı, Çariçe II. Katerina, Serebral venöz sinüs trombozu, Karen Austin, Gazni, Atletizmde Avrupa rekorları listesi, Cahiz, Fahire Battalgil, Güvenlik Taburları, Pire otu, FC Voluntari, İstinat duvarı, Efes Muharebesi (1147), Bekir Kumbul, Tamara Dollak, Efemeris, Boris Diaw, Educational Broadcasting System, Endorfin, Güney İtalyada Müslümanların tarihi, Osmanlı toplumu, Dejen Gebremeskel, Bahçelievler, Reyhanlı, Matematiksel sembollerin listesi, Efedrin, Ralf de Souza Teles, Zofia Mrozowska, NGC 671, Grand Slam (profesyonel güreş), Arnavut leki, İsveç, Düzensiz galaksi, Guillermo Amor, Ali Rıza Hakiki, Efdalzade Hamîdüddin Efendi, Suck It and See, Boyar, Sinoğlu Camii, Genel Hükümet, Genel Hükûmet, Mehtap Sızmaz, Dünya politikası, Bromley, Sorgun, Super Bowl XXXVIII, Habertürk TV tarafından yayınlanan programların listesi, Edward Bellamy, Akademik disiplinler listesi, Brezilya Bayanlar Voleybol Ligi, Edward Appleton, Yeni sol, Mihail Suțu, Scirpus, Erken Orta Çağ, Tobie Mimboe, NGC 316, Arkeometri, Systematic Chaos, Charli DAmelio, Bolt action, Askeri Personel Komitesi, Ufuk Danişmend Polis Heliportu, 2019 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi, Gökhan Alsan, Montferratlı Renier, Çivi yazısı, İkinci sınıf vatandaş, Wrocław Üniversitesi, Richard David Precht, İveta Mukuçyan, 2015 yılı Running Man görev listesi, 4 Peynirli Pizza, Hindistan merkezli havayolu şirketleri listesi, Efkan Efekan, Riva Deresi, Fritz Haber, Emre Can, Yunusemre Tren İstasyonu, Jöns Jakob Berzelius, Petros Moliviatis, Google Compute Engine, Coppull, Öküz Mehmed Paşa, Afyonda 1991 Türkiye genel seçimleri, ESIM, 12 Eylül 1980 askeri sıkıyönetim, Romanesk mimari, Edward Albee, Türkiyede Karadeniz iklimi, Skewes sayısı, Mücessime, Edward Acquah, Los Alamos Ulusal Laboratuarı, Victor Hugo, 35. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Magma,
Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?,