Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir?

Alkolizm Nedir?

Alkolizm Nedir?, Alkolizm Nerededir?, Alkolizm Hakkında Bilgi?, Alkolizm Analizi? Alkolizm ilgili Alkolizm ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Alkolizm ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Alkolizm Ne Anlama Gelir Alkolizm Anlamı Alkolizm Nedir Alkolizm Ne Anlam Taşır Alkolizm Neye İşarettir Alkolizm Tabiri Alkolizm Yorumu 

Alkolizm Kelimesi

Lütfen Alkolizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Alkolizm İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Alkolizm Kelimesinin Anlamı? Alkolizm Ne Demek? ,Alkolizm Ne Demektir? Alkolizm Ne Demektir? Alkolizm Analizi? , Alkolizm Anlamı Nedir?,Alkolizm Ne Demektir? , Alkolizm Açıklaması Nedir? ,Alkolizm Cevabı Nedir?,Alkolizm Kelimesinin Anlamı?,Alkolizm Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Alkolizm Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Alkolizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Alkolizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Alkolizm Kelimesinin Anlamı Nedir? Alkolizm Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Alkolizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Alkolizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Alkolizm - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Alkolizm

Alkolizm Nedir? Alkolizm Ne demek? , Alkolizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Alkolizm Kelimesinin Anlamı? Alkolizm Ne Demek? Alkolizm Ne Demektir? ,Alkolizm Analizi? Alkolizm Anlamı Nedir? Alkolizm Ne Demektir?, Alkolizm Açıklaması Nedir? , Alkolizm Cevabı Nedir? , Alkolizm Kelimesinin Anlamı?






Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir?

Alkolizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
William Hogarth: Gin Lane

Alkolizm, alkollü içkilere kişinin fiziki ve psikolojik sağlığına zarar verecek şekilde olan aşırı tutkunluk. Alkolizm sorunu olan kişiye ise alkolik denir.

Genellikle alkole karşı düşkünlüğün başlaması, sinir gerginliğini yok etmek için içme ihtiyacının duyulmasıyla olur. Bunun arkasından yalnız olunduğu zaman alkole meyil ve uzun sarhoşluk devreleri gelir. Normal alkol alımının üzerinde, uzun süre boyunca yüksek oranlarda alkol alımı gerçekleşir.

Alkole alışkanlık kazanmış kişinin kontrolü kaybetmesi ve davranışlarını özürlerle kapatmak istemesi kritik devrede olduğunun işaretleridir. Saldırgan olur, içki depolar ve sabahları alkol alma alışkanlığını kazanır. Bu noktadan sonra işini de ihmal etmeye başlar ve kendisinde titremeler, düşünme yetersizliği baş gösterir. Alkol alışkanlığının soya çekime bağlı olduğu söylenmişse de bugün bütün dikkatler olayın psikolojik ve sosyal (toplumsal) sebeplerine çevrilmiştir.

Bağımlılığın belirtileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağımlılığın ön işaretleri:

  1. Her gün aynı şekilde içki içilir.
  2. Sınır konur ama bu sınır aşılır.
  3. İçkinin içilmediği faaliyetler bırakılır.
  4. İçkiden kaynaklanan sorunlar yaşanır ama bunlar fark edilmez ve/veya yapmasına izin verilir.
  5. Aynı etkiyi yapması için daha fazla içkiye gereksinim duyulur.

Bağımlılığın ileri işaretleri:

  1. Uyku sorunları yaşanır.
  2. Sabahları sinirli, hasta, terlemiş veya titreyerek uyanır.
  3. Uyandıktan sonra üç saat içinde içki içilir.
  4. Bazen aşırı çekilme belirtileri yaşanabilir: Kişiler içki içmeyi bıraktıktan saatler veya günler sonra sara nöbetleri yaşayabilir, bilinçlerini yitirebilir, bazen kollarda ve bacaklarda çekilme hissedilebilir, nefes kesilebilir, kişi sayıklayabilir, nerede veya kiminle olduklarını bilmeyebilir ve sanrı görebilir.

Alkolün etki ve zararları[değiştir | kaynağı değiştir]

Alkollü içkiler tesirlerini ihtiva ettikleri etil alkol ile sağlarlar. Bu maddenin az miktarı (kan seviyesi 100–200 mg/cc iken) zahiri olarak (görünüşte) canlılık sağlar zannedilirse de daha çok alınır ve 200–300 mg/cc kan seviyesine ulaşırsa depresyon ve fiziki güçlerin yönlendirilmesinde güçlükler ve azalmalar olur. Kişiye ve bünyeye göre değişmekle beraber miktarın daha da arttırılması ve 500 mg/cc’yi bulmasıyla nefes alma güçleşebilir ve hatta ölüme sebebiyet verebilir. Bunlar alkolün birden alınmasında ortaya çıkan belirtilerdir. Devamlı alanlarda ise vücut işleyişinde kalıcı bozukluklar olur.

Alkoliklerin en az 1/4’i karaciğer yetmezliği, beslenme yetersizliği ve mide rahatsızlıklarıyla karşı karşıyadır. Psikolojik durum bozuklukları ise bunlarda çok daha yaygındır. Alkolizmin erken devresinde hastalar ekseri normal ağırlıktadır veya kilo fazlalığı vardır. İleri devrelerinde gözle fark edilen bir zayıflama görülür. Hastalar iyice zayıfladıklarından sık sık enfeksiyon hastalıklarına yakalanırlar. İştahları yoktur ve iştahlarının olmayışının sebebi; hem alkolün merkezî sinir sistemine hem de bağırsak kanalına yaptığı zararlı tesirlerdendir. Vitamin B12 ve folik asit eksikliği sebebiyle alkoliklerde kansızlık başgösterir. En hafif vakalarda bile karaciğerde toksik (zehirli) yağ birikimi olur. Bazı hastalarda alkolik hepatit (karaciğer iltihabı) ortaya çıkabilir. Müzminleşmiş alkol alımı, karaciğer sirozuna sebebiyet vermektedir. Bilhassa günde 80 gram alkol alanlar (ve daha fazlasını alanlar) bu tehlikeye maruzdurlar. Günde 160 gram alanlarda ise tehlike son derece fazladır. Östrojen denilen ve kadınlarda erkeklerden daha yüksek yoğunlukta bulunan bir hormonun yıkımı karaciğerde olur. Alkoliklerde karaciğer harabiyeti sebebiyle bu hormonun yıkımı azaldığından kandaki konsantrasyonu yükselir.

Midede asit salgılanmasını arttırarak mide ve onikiparmak barsağı ülserlerinin gelişmesine yol açabilir. Akut gastritlere (had mide rahatsızlıklarına) alkol alanlarda sık sık rastlanmaktadır.

Uzun seneler devamlı alkol alanlarda pankreas iltihapları ortaya çıkar ve sık sık bu hastalığın tekrarlaması sonucu tam bir pankreas yetmezliği gelişir. Tam pankreas yetmezliği ise alınan gıdaların sindirimini ve bağırsaklardan emilimini bozar. Vücutta vitamin yetersizlikleri başgösterir. Şeker hastalığının ortaya çıkışını kolaylaştırır. Ayrıca böbreklerde de toksik etki yapıp nefrite yol açabilmektedir. Çok mühim bir tesiri de çevre sinirlerine olan toksik tesiri ve bunun sonucu polinevrit denilen sinir iltihaplarına sebep olmasıdır.

Alkol, kalp hastalarına da olumsuz etki eder, kalp kasları önce hacim genişlemesine uğrar ve sonra kalp yetmezliği meydana gelir. Koronerler (kalbi besleyen damarlar) de spazma ve göğüs ağrılarına sebep olur. Alkol genel olarak damar sertliğini hızlandıran faktörlerdendir. Alkoliklerde ruhsal bozukluklara da rastlanır. Kronik alkolizmde zekâ geriler. Öğrenme kapasitesi zayıflar ve hafıza kusurları ortaya çıkar.

Tedavisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ani alkol hastalığı, yani aşırı sarhoşluk halinde şok durumu ortaya çıkmazsa bir tedavi gerekmez. Şok ortaya çıkarsa hemen hastane bakımı gerekir. Müzmin alkol hastalığında ise tehlike çok ciddidir ve çeşitli usullerle tedaviye çalışılır:

  1. İlaç tedavisi: ilaç, alkollü içkiyi kullanma halinde son derece kuvvetli etkiler meydana getirir. Bu şekilde alkolün kendisine yaramadığına inanan kişi alkolden soğur. İlacın tesirli olması için düzenli olarak her gün alınması gereklidir. İlaç tedavisinin mutlaka uygun bir klinikte ve yetkili doktor kontrolünde yapılması (en azından başlatılması) hayati ehemmiyeti haiz bir husus olduğu unutulmamalıdır.
  2. Alkolün pençesinden kurtulanların pek çok ülkede kurduğu alkoliklere yardım “Adsız Alkolikler” (Alcoholics Anonymous) teşkilatı hem alkolden kurtulmada hem de alkole dönmeme savaşında kişilere yardım etmektedir.
  3. Psikoterapinin de tedavi edici nitelikte olduğu son zamanlarda kanıtlanmıştır.

Alkol testi[değiştir | kaynağı değiştir]

Alkol aldığından şüphelenilen kişinin kanındaki alkol miktarını tespit etmek maksadıyla polisler tarafından tatbik edilen bir testtir. Teste tabi tutulan kişinin üfleyerek verdiği nefes, test cihazının içindeki potasyum bikromat ve sülfürik asit çözeltisinden geçirilir. Nefesteki alkol miktarıyla orantılı olarak çözeltinin görünüşünde değişiklik meydana gelir. Kandaki alkol oranı 100 mililitrede 80 miligramın üstüne çıktığı zaman trafiğe çıkmak tehlikeli olur.


Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Nedir? :Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? ile ilgili Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Ne Demektir? Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Açıklaması Nedir? Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Cevabı Nedir? Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Açıklaması? :Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Gerçek mi? :Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? ile ilgili Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Hakkında? :Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? ile ilgili Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Alkolizm nedir?, Alkolizm anlamı nedir?, Alkolizm ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Canaviais, Rattus richardsoni, Polonia Varşova, Evim Sensin, Remzi Raşa, Águas Boas, American Ultra, Sven Maes, Uluköy Tren İstasyonu, Dimeşkî, Richard Barthelmess, Okuryazarlık, Mesobuthus eupeus, Peter Del Monte, Özgecilik, Cumhuriyet, Torbalı, Date Masamune, Orduda 1927 Türkiye genel seçimleri, ATC kodu G, Turakine, Kırklarelide 1946 Türkiye genel seçimleri, Bojan Letić, Selahaddin Bitar, Gaşerbrum II, 1979 Fransa Bisiklet Turu, Karim Rekik, Enver Gökçe, Grundgesetz, Cildikısık Tren İstasyonu, Formal bilim, Consumer Electronics Show, Bildirme eki, Fahri Ecevit, Jason Becker, Efemeris zamanı, Utkuhiksalik İnuitçesi, Dingus McDuck, Konakköy, Reşadiye, Galerella ochracea, Sencer Sarı, Radyokimya, Acquasparta, Hazas de Cesto, 2020 Türkiye Grand Prix, San Marino millî futbol takımı, Selahaddin Eyyubi, Nusaybin, Hrvatsko Zagorje bölgesinin ahşap oyuncakları, Wilhelm Windelband, Stephen Collins, Fábio Rochemback, Flamingo, Enrico Ruggeri, EuroLeague rekorları ve istatistikleri listesi, Diyarbekirde 1927 Türkiye genel seçimleri, Egzorsist, Felix Felicis, Seans (spiritüalizm), Modern Yunanistan tarihi, Haliç Metro Köprüsü, Kübizm, Catherine II of Russia, Mohaç Meydan Muharebesi, Emek Kahramanı, Ana Enriqueta Terán, Samuh Rayonu, Yaratıcı, Kilitbahir, Keratea, Kundağı Motorlu Topçu Sistemi, Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi, Hosea Kutako Uluslararası Havalimanı, Synandwakia, Yağmurdan Önce, Kento Tsurumaki, Plaj dilimi, Rhamphorhynchus, Birkirkara FC, Mozu Mezarları, Jagdgeschwader 54, Heliophanus similior, Thyrsitoides, Donma noktası, Tirimüjgan Kadın, Sabiha Bengütaş, Reese Witherspoon filmografisi, Abhazca, Wedding Crashers, Fabián Orellana, Organoloji, Matematik konularının listesi, 1965 NBA Seçmeleri, 23 Temmuz, Köylü Hareketi Eğitim Enstitüsü, Melike Abasıyanık Kurtiç, Egzotik hadron, Prva HNL, İbranice, Joe Hisaişi, TRT 2, Narkotik,
Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?,