Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir?

Adli Tıp Kurumu Nedir?

Adli Tıp Kurumu Nedir?, Adli Tıp Kurumu Nerededir?, Adli Tıp Kurumu Hakkında Bilgi?, Adli Tıp Kurumu Analizi? Adli Tıp Kurumu ilgili Adli Tıp Kurumu ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Adli Tıp Kurumu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Adli Tıp Kurumu Ne Anlama Gelir Adli Tıp Kurumu Anlamı Adli Tıp Kurumu Nedir Adli Tıp Kurumu Ne Anlam Taşır Adli Tıp Kurumu Neye İşarettir Adli Tıp Kurumu Tabiri Adli Tıp Kurumu Yorumu 

Adli Tıp Kurumu Kelimesi

Lütfen Adli Tıp Kurumu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Adli Tıp Kurumu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Adli Tıp Kurumu Kelimesinin Anlamı? Adli Tıp Kurumu Ne Demek? ,Adli Tıp Kurumu Ne Demektir? Adli Tıp Kurumu Ne Demektir? Adli Tıp Kurumu Analizi? , Adli Tıp Kurumu Anlamı Nedir?,Adli Tıp Kurumu Ne Demektir? , Adli Tıp Kurumu Açıklaması Nedir? ,Adli Tıp Kurumu Cevabı Nedir?,Adli Tıp Kurumu Kelimesinin Anlamı?,Adli Tıp Kurumu Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Adli Tıp Kurumu Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Adli Tıp Kurumu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Adli Tıp Kurumu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Adli Tıp Kurumu Kelimesinin Anlamı Nedir? Adli Tıp Kurumu Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Adli Tıp Kurumu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Adli Tıp Kurumu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Adli Tıp Kurumu - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Adli Tıp Kurumu

Adli Tıp Kurumu Nedir? Adli Tıp Kurumu Ne demek? , Adli Tıp Kurumu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Adli Tıp Kurumu Kelimesinin Anlamı? Adli Tıp Kurumu Ne Demek? Adli Tıp Kurumu Ne Demektir? ,Adli Tıp Kurumu Analizi? Adli Tıp Kurumu Anlamı Nedir? Adli Tıp Kurumu Ne Demektir?, Adli Tıp Kurumu Açıklaması Nedir? , Adli Tıp Kurumu Cevabı Nedir? , Adli Tıp Kurumu Kelimesinin Anlamı?






Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir?

Adli Tıp Kurumu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
T.C. Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı
Kurum logosu
Genel bilgiler
Kuruluş tarihi1917
Üst kuruluşTürkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı
Yönetici(ler)
Web sitesihttp://www.atk.gov.tr

Adli Tıp Kurumu, Adalet Bakanlığı bünyesinde, adalet işlerinde bilirkişilik görevi yapmak, adlî tıp uzmanlığı ve yan dal uzmanlığı programları ile görev alanına giren konularda diğer adlî bilimler alanlarında sempozyum, konferans ve benzeri etkinlikler düzenlemek ve bunlara ilişkin eğitim programları uygulamak üzere kurulan devlet kurumu. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, adlî tıp uzmanı bir Başkan ve en az üçü adlî tıp uzmanı olmak üzere beş başkan yardımcısı ile hizmetin gerektirdiği ve yönetmelikte belirtilen birim ve müdürlüklerden oluşur. Kurumun başkan ve başkan yardımcıları Cumhurbaşkanınca atanır.[2] Merkeze bağlı olarak çalışan grup başkanlıkları ile şube müdürlükleri de değişik illerde hizmeti yürütmektedir. Merkezde hizmet, ihtisas daireleri ve ihtisas kurullarının çalışmaları ile yürütülmektedir.

Görevleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Adli Tıp Kurumunun görevleri şunlardır:[3]

  • Mahkemeler, hâkimlikler ve savcılıklar ile Kurumun uygun gördüğü alanlarda kamu kurum ve kuruluşları tarafından gönderilen adlî tıpla ilgili konularda bilimsel ve teknik görüş bildirmek.
  • Adlî tıp uzmanlığı ve yan dal uzmanlığı eğitimini tıpta uzmanlık mevzuatına uygun olarak vermek.
  • Adlî tıp ve adlî bilimler alanlarında çalışmaları yürütmek üzere seminer, sempozyum, konferans ve benzeri etkinlikler düzenlemek, bunlara ilişkin eğitim programları uygulamak ve ilgili kurum, kuruluş ve kurulların hazırlayacakları adlî tıpla ilgili eğitim programlarının yapılmasına ve yürütülmesine yardımcı olmak.
  • Adlî tıp hizmetlerinin görülmesi sırasında yapılması zorunlu sağlık hizmetlerini vermek.

İhtisas Daireleri ve görevleri[3][değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Morg İhtisas Dairesi, mahkemeler ile hâkimlikler ve savcılıklar tarafından gönderilen cesetler ve ceset kısımları ile canlılara ait doku ve biyolojik materyal üzerinde her türlü incelemeleri yapar ve sonucunu bir rapor ile tespit eder.
  2. Gözlem İhtisas Dairesi, mahkemeler ve hakimlerce gözleme tabi tutulmasına karar verilenleri gözleme tabi tutar ve gözlem sonucunu bir raporla tespit eder.
  3. Kimya İhtisas Dairesi, mahkemeler ile hakimlikler ve savcılıklar tarafından gönderilen toksikolojik, gıdai, sınai, narkotik, ilaç ve diğer çeşitli maddeler ile alkolometrik analizler yapar ve sonucunu bir raporla tespit eder.
  4. Biyoloji İhtisas Dairesi, mahkemeler ile hâkimlikler ve savcılıklar tarafından gönderilen her türlü biyolojik örnek ve biyolojik örnek taşıması muhtemel materyalin mikrobiyolojik, hematolojik, serolojik ve genetik yönden incelemelerini yapar ve sonucunu bir raporla tespit eder.
  5. Fizik İhtisas Dairesi, mahkemeler ile hakimlikler ve savcılıklar tarafından gönderilen silah, mermi, yazı (grafolojik-daktiloskopik), imza, imza niteliğini taşıyan parmak izleri ile radyolojik, radyoizotop, klimatolojik, diğer fiziksel materyal ve olaylarla ilgili olarak incelemeler yaparak sonucunu bir raporla tespit eder.
  6. Trafik İhtisas Dairesi, mahkemeler, hakimlikler ve savcılıklarca gönderilen trafik olayları ile ilgili konularda gerekli muayene ve incelemeleri yapar ve sonucunu bir raporla tespit eder.
  7. Adlî Bilişim İhtisas Dairesi, mahkemeler, hakimlikler ve savcılıklar tarafından talep edilen bilişim ile ilgili konularda gerekli incelemeleri yapar; veri toplama, işleme, depolama veya aktarma işlevi gören bilişim sistemleri ile her türlü sayısal ve elektronik materyal üzerinde inceleme, araştırma ve analizleri yapar; bunların sonuçlarını bir raporla tespit eder.

İhtisas Kurulları ve görevleri[3][değiştir | kaynağı değiştir]

1. İhtisas Kurullarının görevi bu Bölümün kapsamına giren işlerde;

  • Bilirkişilerce,
  • Fizik ve Trafik İhtisas Dairelerinin tıpla ilgili olmayan raporları hariç olmak üzere adlî tıp ihtisas dairelerince,
  • Adlî tabip veya adlî tıp uzmanlarınca,

verilip de mahkemeler, hâkimlikler ve savcılıklar tarafından yeterince kanaat verici nitelikte bulunmayan ve aralarında çelişki olduğu belirlenen raporları inceleyip bilimsel ve teknik görüşlerini bildirmektir.

2. İhtisas Kurullarının özel görevleri şunlardır:

  • Adlî Tıp Birinci İhtisas Kurulu; 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda belirtilen hayata karşı suçlar ile diğer ihtisas kurullarının görevine girmeyen işler hakkında bilimsel ve teknik görüşlerini bildirir.
  • Adlî Tıp İkinci İhtisas Kurulu; vücut dokunulmazlığına karşı suçlar ile işkence ve eziyet suçlarına ilişkin fiiller hakkında bilimsel ve teknik görüşlerini bildirir.
  • Adlî Tıp Üçüncü İhtisas Kurulu; malûliyetler, meslekte kazanma gücü kaybı, beden çalışma gücü kaybı, meslek hastalıkları, hapis cezalarının infazının ertelenmesi, sürekli hastalık, engellilik ve kocama sebepleri ile belirli kişilerin cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılmasına ilişkin işlemler hakkında bilimsel ve teknik görüşlerini bildirir.
  • Adlî Tıp Dördüncü İhtisas Kurulu; 5237 sayılı Kanunun 31 inci ve 33 üncü maddeleri hariç olmak üzere ceza sorumluluğunu kaldıran veya azaltan nedenler ile akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirlerine ilişkin işler, uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri kullanan kimselerin alışkanlığı ile ilgili bağımlılık derecesinin belirlenmesine ilişkin işlemler, uyuşturucu madde suçları ile ilgili olarak tedavi ve denetimli serbestlik tedbirlerine ilişkin işler, fiil ehliyetinin tespiti, vesayeti gerektiren hâller, koruma amacıyla özgürlüğün kısıtlanması, tasarruf ehliyetine ilişkin işler, akıl hastalığı nedeniyle evliliğin iptali veya boşanmaya ilişkin işler hakkında bilimsel ve teknik görüşlerini bildirir.
  • Adlî Tıp Beşinci İhtisas Kurulu; zehirlenmeler ile alerji ve immünolojiye, ilaç kimyasına, alışkanlık yapan diğer maddelere ilişkin işler, nesebin belirlenmesine ilişkin işler, çevreye karşı suçlar ile kamunun sağlığına karşı suçlar, yenilecek ve içilecek şeylere ilişkin işler, uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile adlî biyoloji ve adlî genetiği ilgilendiren işler hakkında bilimsel ve teknik görüşlerini bildirir.
  • Adlî Tıp Altıncı İhtisas Kurulu; yaş küçüklüğü, sağır ve dilsizlik ile çocuk düşürtme, düşürme veya kısırlaştırma, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, genel ahlaka ve aile düzenine karşı suçlar, cinsel iktidar tespiti, fiile karşı kendisini savunup savunamayacağı hususları ile yaş belirlemesi ve cinsiyete ilişkin işler hakkında bilimsel ve teknik görüşlerini bildirir.
  • Adlî Tıp Yedinci İhtisas Kurulu; ölümle sonuçlanmayan tıbbî uygulama hatalarına ilişkin işler hakkında bilimsel ve teknik görüşlerini bildirir.
  • Adlî Tıp Sekizinci İhtisas Kurulu; ölümle sonuçlanan tıbbî uygulama hatalarına ilişkin işler hakkında bilimsel ve teknik görüşlerini bildirir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Adli Tıp Kurumu Başkanılığına Hızır Aslıyüksek atandı". Evrensel. 29 Ocak 2022. 29 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2022. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2020. 
  3. ^ a b c "Arşivlenmiş kopya". 22 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Nedir? :Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? ile ilgili Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Ne Demektir? Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Açıklaması Nedir? Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Cevabı Nedir? Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Açıklaması? :Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Gerçek mi? :Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? ile ilgili Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Hakkında? :Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? ile ilgili Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Adli Tıp Kurumu nedir?, Adli Tıp Kurumu anlamı nedir?, Adli Tıp Kurumu ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sovyetler Birliğinin Baltık devletlerini işgali, Bu Nasıl Aşk, Danny Rose (footballer, born 1990), Karadağ Prensliği, Tabasco (sos), Güneysaray, Emirdağ, Gheorghe Brega, Adrian Newey, Bilimsel konsensüs, Yıldırım Beyazıt, Bornova, Sidney huni ağ örümceği, United Fruit Company, NGC 5803, Dimitri Medvedev, Turfanda, Yayladağı, Tour de France Femmes, Urodynamis, Refik Osman Top, Dalmaçya (eyalet), V. James (İskoçya kralı), Alemão (1961 doğumlu futbolcu), Japon ressamlığı, Osmanlı İmparatorluğunda milliyetçiliğin yükselişi, NGC 1066, İan Vuyukas, Ejiye, Alaca, Hive Hanlığı, Aston juxta Mondrum, Knights of Sidonia, Rudi Gutendorf, Kutsal Havariler Petrus ve Pavlus Kilisesi, Ras, Kişilerarası duygu düzenleme, Eris (cüce gezegen), Muhammed Reşid Mezahiri, XIV. Direklerarası Seyirci Ödülleri, Küçük Hingan, Belen Geçidi Tabiat Parkı, Newcastle Falcons, Eşitlik eki, Rahmi M. Koç Müzesi, James Fraser Stoddart, Tevfik Esenç, Üreme, Fariz Medetov, WWE Main Event, Laurent Dufaux, Euro disco, Santa Domenica Talao, C. V. Raman, MÖ 667, Hans Christian Hansen, Dimitri Kitsikis, Tebriz Kuşatması (1603), Ryanair, Armutlu Yarımadası, 2006 FIFA Dünya Kupası C Grubu, Marc Forster, Susuz, Çubuk, Gece Vurgunu, Huldenberg, Netta Barzilai, Damdaki Kemancı, Bayağı serçe, Çermik, Lise Darly, Ry Cooder, Beşiktaş ESK, Dalotia, Barry County, Michigan, Chejuparia, Veroli, Bartında 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Dünya yapımı yıldız gemileri listesi (Yıldız Geçidi), Oktyabrski, Kalp kurdu, Kuzey Yuan Devleti, Dimitri Kantemiroğlu, Laura Mancinelli, Yahve, Endüstriyel kenevir, Mustafa Kemal Atatürk, Foça, Brandenburg, Stanislavski sistemi, Yavuz Çetin, Düren, Diva Universal (İtalya), Leet, Paşa Melek Hatun, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Psettodes, 2022 San Francisco 49ers sezonu, Clarence Williams III, Idiocracy, Charles Nicolle, Milhouse Van Houten, Emin Kul, Škoda Fabia, Dörtyüzlüsel sayı, André Michel Lwoff,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,