Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir?

Kuruluş Nedir?

Kuruluş Nedir?, Kuruluş Nerededir?, Kuruluş Hakkında Bilgi?, Kuruluş Analizi? Kuruluş ilgili Kuruluş ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kuruluş ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kuruluş Ne Anlama Gelir Kuruluş Anlamı Kuruluş Nedir Kuruluş Ne Anlam Taşır Kuruluş Neye İşarettir Kuruluş Tabiri Kuruluş Yorumu 

Kuruluş Kelimesi

Lütfen Kuruluş Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kuruluş İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kuruluş Kelimesinin Anlamı? Kuruluş Ne Demek? ,Kuruluş Ne Demektir? Kuruluş Ne Demektir? Kuruluş Analizi? , Kuruluş Anlamı Nedir?,Kuruluş Ne Demektir? , Kuruluş Açıklaması Nedir? ,Kuruluş Cevabı Nedir?,Kuruluş Kelimesinin Anlamı?,Kuruluş Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kuruluş Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kuruluş Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kuruluş Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kuruluş Kelimesinin Anlamı Nedir? Kuruluş Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kuruluş Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kuruluş Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kuruluş - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kuruluş

Kuruluş Nedir? Kuruluş Ne demek? , Kuruluş Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kuruluş Kelimesinin Anlamı? Kuruluş Ne Demek? Kuruluş Ne Demektir? ,Kuruluş Analizi? Kuruluş Anlamı Nedir? Kuruluş Ne Demektir?, Kuruluş Açıklaması Nedir? , Kuruluş Cevabı Nedir? , Kuruluş Kelimesinin Anlamı?






Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir?

Kuruluş

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kuruluş, kurum, organizasyon veya teşkilat; ortak bir amaç çerçevesinde kurulmuş, ortak bir çalışma düzenine sahip, kendi verimini yönetebilen toplumsal bir düzendir. Organizasyonlar sosyoloji, iktisat, işletme, siyaset bilimi ve psikoloji gibi birçok sosyal bilim dalının araştırma konusudur.

Organizasyon, belli bir hedefe ulaşmak için bir araya gelmiş bireylerin yapılanma şeklini, bu bireylerin tamamını veya bir kurum, kuruluş ya da teşkilatı belirtebilir.[1]

Sosyoloji açısından

[değiştir | kaynağı değiştir]

Sosyolojide "Organizasyon", insanların elle tutulabilen veya tutulamayan bir ürün oluşturmak için belli bir amaç doğrultusunda yaptıkları planlı ve eş güdümlü hareketlerdir. Bu hareketler (işler) genellikle formel bir üyelik gerektirir ve belli bir yapı (kurallar) altında gerçekleşir. Sosyoloji organizasyonları planlanmış ve biçimsel organizasyonlar, plansız ve biçimsel olmayan (kendiliğinden oluşmuş) organizasyonlar olarak ikiye ayırmaktadır. Kurumsal bir perspektiften bakıldığında organizasyon ögelerin oluşturduğu sürekli bir yapıdır. Bu ögeler ve hareketleri kurallar tarafından belirlenir. Böylece belli bir iş, eş güdümlü, iş bölümüne ve uzmanlaşmaya dayalı bu sistem sayesinde yerine getirilebilecektir.

Bir organizasyon kendisini oluşturan ögeleri tarafından tanımlanır; belli bir ögenin organizasyona ait olma veya olmama nedeni, hangi ögelerin iletişim kurduğu ve nasıl kurduğu, hangi değişikliklerin organizasyon veya ögeleri tarafından yapıldığı (özerklik) ve hangi dış etmenlerin organizasyonun ortaklaşa bir aksiyon almasına neden olduğu bu tanımı belirleyen sorgulardır.

Organizasyon kültürü (kurum kültürü veya örgüt kültürü olarak da anılır) kısaca ögeler tarafından paylaşılan temel değerler olarak tanımlanabilir. İşlerin nasıl yapıldığına dair ortak görüşler, davranışlar, etkileme biçimleri, paylaşılan inanç, tutum, tahmin ve beklentiler, kullanılan semboller, ortak mitler ve organizasyonun kahramanları bu ortak kültürü oluşturur. Schein'a göre organizasyon kültürü zamanla öğrenilenlerin bir yansımasıdır. Örgütün üst yönetimi (özellikle kurucular, liderler) birey ve grup davranışını belirleyen ve bir hava gibi örgütü saran kültürün yaratılmasında etkili ve belirleyicidir. Organizasyon kültürü aynı zamanda, dış çevreye uyum ve iç bütünleşme sorunlarının çözülmesi sırasında geliştirilir ve tekrarlı hale gelir.

ögelerin bu planlı ve eş güdümlü iş birliği, organizasyonu oluşturan herhangi bir ögenin tek başına, kendi yetenek ve kapasitesiyle yerine getiremeyeceği işlerin yapılabilmesini sağlar. Bunun karşılığında ögelerin ödediği bedel özgürlüklerinin belli bir ölçüde sınırlanmasıdır.

Yönetim ve Organizasyon açısından

[değiştir | kaynağı değiştir]

İşletme yönetimi organizasyonu daha çok ulaşılması gereken hedefler kapsamında yönetsel bir enstrüman olarak görür. Organizasyonel Davranış bu doğrultuda çalışmalar içeren alanlardan biridir; organizasyonlarda insanların birey ve grup olarak gösterdikleri davranışları açıklamaya çalışır. Yakın bir alan olan Endüstriyel Psikoloji de çalışanların ruhsal sağlığı ve performans gelişimi üzerinde durur.

Organizasyon teorileri

[değiştir | kaynağı değiştir]

Teoriler arasında etkili olanlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır:

  • Weber'in organizasyonel teorisi; (Max Weber'in "Ekonomi ve Toplum" adlı kitabında geçmektedir.)
  • Marksist organizasyonel analiz
  • Bilimsel Yönetim veya Taylorizm; (büyük oranda Frederick Winslow Taylor'un etkili olduğu teori)
  • İnsan İlişkileri Çalışmaları (Hawthorne etkisi, Maslow ve Hertzberg)
  • Yönetimsel Teoriler (Henri Fayol ve Chester Barnard teori üzerinde çalışanlardan bazılarıdır.)

Organizasyon yapıları

[değiştir | kaynağı değiştir]
Piramit yapılanma

Organizasyon yapıları belli bir amaç doğrultusunda bir araya gelmiş kişilerin, genellikle hiyerarşik bir düzendeki ast-üst ilişkilerini açıklar. Çeşitli tarzlarda oluşturulabilen bu yapılar, aynı zamanda işleyişin de göstergesidir; çeşitli fonksiyonlara ve süreçlere ilişkin sorumlulukların mevcut altyapılara veya kişilere paylaşımını, dağılımını yansıtır. Bölümler, tesisler, departmanlar, çalışma grupları veya bazen bireyler tipik altyapı örnekleridir. Kişiler bu yapılara genellikle belirli bir süre geçerli olan iş emirleri, proje bazlı anlaşmalar, taahhütnameler veya belirsiz (sınırlı olmayan) süreli sözleşmeler yoluyla dahil olurlar.

Yönetim bilimlerine göre insanların oluşturduğu yapılar büyük oranda dört türden birinin özelliğini göstermektedir:

  • Piramit (veya hiyerarşik)
  • Komite, jüri
  • Matrix
  • Ekolojik

Piramit veya hiyerarşik yapılar

[değiştir | kaynağı değiştir]

Hiyerarşi liderleri yöneten bir liderin bulunduğu, başka bir deyişle yöneticilerin yönetildiği bir yapıyı ifade eder. Bu nedenle genellikle bürokrasi ile ilişkilendirilir. Hiyerarşiye karşı en büyük eleştirilerden birini Peter İlkesi getirmiştir. Peter İlkesi'ne göre "hiyerarşik yapılarda her çalışan yetkinliklerinin yetersiz veya geçersiz kaldığı noktaya kadar yükselme (veya yükseltilme, atanma) eğilimindedir". Führerprinzip tarzı hiyerarşi sorumlulukların oldukça katı şekilde dağıtılmasına örnek olarak verilebilir. Askeri düzene oldukça benzeyen bu yapı, Nazi Almanyası sırasında pek çok sivil oluşumda uygulandı.

Organizasyonlarda unvanlar

[değiştir | kaynağı değiştir]

Üretim işletmelerine örnek bir unvan hiyerarşisi aşağıdaki şekilde olabilir. Bunlardan tamamı kullanılacak anlamına gelmemekle birlikte, bazı yapılarda bu kademelerin tamamı kullanılabilmektedir. Türkiye'de alışılmış organizasyonel unvanlar bu şekilde olsa da son zamanlarda isimlendirmeler değişmiş, unvan sayısının yedi kademede tutulmasının uygun olacağının savunulduğu kuramlar geliştirilmiştir.[2]

  • Yönetim Kurulu Başkanı
  • İcra Kurulu Başkanı
  • Grup Başkanı
  • Genel Müdür
  • Genel Müdür Baş Yardımcısı
  • Genel Müdür Yardımcısı
  • Müdür
  • Müdür Yardımcısı
  • Şef
  • Mühendis
  • Bölüm Amiri
  • Teknisyen
  • Sorumlu
  • İşçi/Eleman/Memur

Komite (jüri) yapısı

[değiştir | kaynağı değiştir]
Bir şarap jürisi

Komite veya jüri yapısı, eşit düzeyde kişilerden oluşan bir grup yapısıdır ve ortak karar söz konusudur. Oylama, kararları alabilmek için başvurulan yöntemlerden biridir. Ancak komite ile jürilerin kuruluş amaçları arasında fark vardır; komiteler bir grubun kararı sonrası daha ileri aksiyonları (veya işleri) yönetmek veya uygulamak için atanırken, jüriler bir karara varmak için bir araya gelir. Jüriler, mahkemeler, atletizm yarışmaları, edebiyat ödülleri ve benzeri birçok organizasyonda yer alabilirler. Bu kapsamda seçim komiteleri de jüriler gibi iş görür.

Komiteler çoğunlukla karar almada en güvenilir yapılardır. Condorcet Metodu'na göre eğer sıradan bir oy sahibi zar atışından veya bir yazı-turadan daha iyi oy kullanıyorsa, gruba yeni üyeler eklemek, iyi seçim yapabilecek çoğunluğu artırmak yani "doğru" seçim olasılığını kuvvetlendirmek anlamına gelecektir. Ancak süreç, sıradan oy sahibinin oyu zar atışından daha kötü olduğunda tersine işleyecek, seçim daha "yanlış" olacaktır. Buradaki doğru veya yanlış, durum için geçerli olan tanımlamaya bağlıdır.

Matrix yapılar

[değiştir | kaynağı değiştir]

Matrix yapılarda her çalışan en az iki ayrı hiyerarşiden iki yöneticiye bağlıdır. Bu yapılardan birisi fonksiyoneldir. Fonksiyonel yapıda tüm uzmanların eğitimlerinin tam olması vb. konular ön plandadır. Yöneticiler aynı alanda ileri seviyede uzmanlaşmış kişilerdir. Çeşitli projeler, örneğin A, B, C ürünlerinin geliştirilmesi süreçleri bu fonksiyonel ayrımı ifade eder ve yönetici aynı zamanda proje lideridir. İkinci yapı yönetseldir. Projelerin zamanında tamamlanması vb. konular ön plandadır. Yürütülmekte olan projeler ürüne, bölgeye, müşteriye vb. göre gruplanabilir.

Ekolojik yapılar

[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekolojik yapıda yoğun rekabet vardır. Aynen bir ekosistemde olduğu gibi doğal sınırlar mevcuttur ve organizasyonun zayıf altyapıları veya bazı ögeleri (çalışanları) "" kalır. Bütün ögeler yaptıkları oranında karşılık görür ve her öge kâr sağlayacak işler peşinde koşar. Aksi halde ögenin yapıdan kovulması, işten atılması söz konusudur. Bu tür bir organizasyon yapısını kullanan şirketlerde olup bitenler hakkında tek yönlü bir bakış açısı hakimdir. Ekobölgelerde ise rekabet yoktur; bu düzeydeki yapılar özerkliğe sahiptirler.

Sanatçı organizasyonları

[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk defa Frank Gehry tarafından dile getirilen bu yapıda, tasarım ve yaratıcılık gerektiren işlerin yapılması sırasında kontrol, yapıdaki sanatçı veya mimarlarda kalmaktadır. Bu tür yapılarda sanatçı inisiyatifi bilerek ön plana alınmaktadır. Burada amaç, politik çıkarların, pay sahiplerinin çıkar ve yönlendirmelerinin önüne geçmektir. Böylelikle sanatçının tasarımının gerçekleşmesi sağlanmakta, işinden ödün vermesini gerektiren bir noktaya gelmesi önlenmektedir. Gehry ayrıca, böyle bir yapıda projelerin ayrılmış olan bütçeye uygun şekilde ve zamanında bitirileceğini de öne sürmüştür.

  1. ^ "TDK Güncel Türkçe Sözlük - Organizasyon". 19 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2008. 
  2. ^ http://www.capital.com.tr/en-ideali-7-kademe-haberler/21259.aspx 18 Eylül 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. En ideali 7 kademe

Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Nedir? :Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? ile ilgili Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Ne Demektir? Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Açıklaması Nedir? Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Cevabı Nedir? Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Açıklaması? :Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Gerçek mi? :Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? ile ilgili Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Hakkında? :Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? ile ilgili Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kuruluş nedir?, Kuruluş anlamı nedir?, Kuruluş ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Mehmet Nadir Süldür, Manoryalizm, Piper bilobulatum, Karahisartatlısı, Extriplex, Bitliste 1961 Türkiye genel seçimleri, Volvo Cars, Kitakyushu, Mehmet Halis Tarıkahya, Ingatestone and Fryerning, Oflaz Medya Grubu, Tobata, Guadeloupe, Samsunspor sezonları listesi, Sans toi, Kulleys Kilisesi, Biyolojik, Erkalkan, Çemişgezek, Tsūtenkaku, Vajnory, Hipnotize, Grenadinler, Hexathele, Figueiró dos Vinhos, Fransız Hindiçini, Allen Montgomery Lewis, Jean Castex Hükûmeti, Karaekşi Tabiat Parkı, Albay Reşat Bey, Türkkar, Sulubük, Karen Demirciyan Kompleksi, Karadeniz Bisiklet Turu, Telkari, Longyearbyen, Norrbotten (il), Sığınak, Mustafa Necdet Uğur, Ayrancı, Beşiri, Mustafa Kemal Atatürk, Çınarlı, Sason, Başarı, Beşiri, Asmadere, Beşiri, Beyçayırı, Beşiri, Sarışaban, Bilek, Beşiri, Realschule, Çakıllı, Beşiri, Çavuşbayırı, Beşiri, Shuri Kalesi, Türkiye ekonomisi, Abdullah Öztürk (masa tenisçi), Mehmet Türkmehmet, Hacıali, Çaybaşı, Mezolitik, Abdürrezzak Hamdullah, Kenji Hada, Hongkong, Vitol, Papyon, NGC 1494, United States, Succulent, Bayağı bağırtlak, Köşklüçiftlik, Gusuku, Jeanne Burbank, Stalingrad Muharebesi, Germanicus, Reset, Bursada 2019 Türkiye yerel seçimleri, Ağrıda 2024 Türkiye yerel seçimleri, Japonya ekonomisi, Ayrancı, C. Kumar N. Patel, Michel Deville, Çerkeş kurabiyesi, Australopitekus, Acil tıp, Storosa, 2008 UEFA Kupası Finali, ACN Siena 1904, Francis Robbins Upton, Zoran Jolevski, Paris–Charles de Gaulle, Taişo dönemi, 96. Akademi Ödülleri, Delvar, Âli Meclis, Rickling, Adolf Otto Reinhold Windaus, Yodo Nehri, Refrain, Çitleme, Enternasyonalizm, Atlanta, Osaka, Osaka Aquarium Kaiyukan, Vatikan komplo teorileri, Nebivolol,
Abdurrahman Apak Kimdir?, Abdulmecit Nas Kimdir?, Türkan Aslan Kimdir?, Servet Tarduş Kimdir?, Tuncay Turanlı Kimdir?, İlhan Yiğit Kimdir?, Aysel Aras Kimdir?, Kazım Can Şen Kimdir?, Yrd Doç Dr İbrahim Özay Kimdir? Yrd Doç Dr İbrahim Özay Nereli Yrd Doç Dr İbrahim Özay Kaç Yaşında?, Cemalettin Sağtekin Kimdir?, Yılmaz Hun Kimdir?, Ufuk Gülşen Kimdir?, Merve Kır Kimdir?, Dicle Aktürk Kimdir?, Efe Aydın Kimdir?, Eylem Ertuğ Ertuğrul Kimdir?, Özgür Tanış Kimdir?, Halil İbrahim Yalgın Kimdir?, Birsen Öztürk Kimdir?, Yasemin Fazlaca Kimdir?, Solmaz Özlen Kimdir?, Yunus Gün Kimdir?, Mehmet Gürel Kimdir?, Bedirhan Osal Kimdir?, Tahsin Becan Kimdir?, Ahmet Karkucak Kimdir?, Ayşegül Doğan Dağlı Kimdir?, Mehmet Kaval Kimdir?, İmren Nilay Tüfekçi Kimdir?, Süleyman Kuşman Kimdir?, Mehmet Zeki İrmez Kimdir?, Nurten Taş Kimdir?, Nevroz Uysal Aslan Kimdir?, Yrd Doç Dr İbrahim Görener Kimdir? Yrd Doç Dr İbrahim Görener Nereli Yrd Doç Dr İbrahim Görener Kaç Yaşında?, Hakan Baykal Kimdir?, Meral Ayhan Kimdir?, Ekrem Baran Kimdir?, Alper Alpay Kimdir?, Muhlis Orhan Kimdir?, Nurten Ertuğrul Kimdir?, Aziz Örek Kimdir?, Yunus Aydemir Kimdir?, Ercan Çiçek Kimdir?, Duygu Çetinkaya Acar Kimdir?, Seracettin Bedirhanoğlu Kimdir?, Zeynep Oduncu Kimdir?, Ediz Serdip Dokumacı Kimdir?, Sevinç Yazgan Kimdir?, Arzu Akçalışkan Kimdir?, İsmet Akın Kimdir?, Velat Aygün Kimdir?, Selçuk Kılıçaslan Kimdir?, Ali Karaoba Kimdir?, Rahime Kürkçü Kimdir?, Hüsniye Karakoyun Kimdir?, Mustafa Erdi Çakır Kimdir?, Burak Çoğalan Kimdir?, Feyza Nur Yalçın Öner Kimdir?, Yrd Doç Dr Hüseyin Küçükkalay Kimdir? Yrd Doç Dr Hüseyin Küçükkalay Nereli Yrd Doç Dr Hüseyin Küçükkalay Kaç Yaşında?, İlker Akıncı Kimdir?, Elif Kıvırcık Kimdir?, Ebru Avcı Başaran Kimdir?, Musa Hacıoğlu Kimdir?, Kayhan Yüksel Kimdir?, Murat Vardal Kimdir?, Murat Özçilingir Kimdir?, Yıldız Kılınç Kimdir?, Çiğdem Çelenk Karakaya Kimdir?, Sibel Suiçmez Kimdir?, Mesut Bilgi Kimdir?, Cem Çıtak Kimdir?, İrfan Yakşi Kimdir?, Mehmet Ali Kocaoğlu Kimdir?, Sayma Ariç Kimdir?, Fetdah Gültekin Kimdir?, Ayhan Karabekiroğlu Kimdir?, Berdan Bora Akkaya Kimdir?, Olgun Eytemiş Kimdir?, Duran Kum Kimdir?, Sabuha Akdağ Kimdir?, İsmail Çelebi Kimdir?, Hikmet Arslan Kimdir?, Ayşe Göl Mıhçı Kimdir?, Yrd Doç Dr Hatice Ergin Kimdir? Yrd Doç Dr Hatice Ergin Nereli Yrd Doç Dr Hatice Ergin Kaç Yaşında?, Sema Kırkoyun Kinet Kimdir?, Seyfullah Yılmaz Kimdir?, Mesut Erdoğan Kimdir?, İsmail Doğaroğlu Kimdir?, Rasim Arı Kimdir?, Mustafa Ülkem Uruk Kimdir?, Deniz Topçu Kimdir?, Nurten Yontar Kimdir?, Efekan Kemaloğlu Kimdir?, Mehmet Zeki Salmanoğlu Kimdir?, Umut Deniz Güneysu Kimdir?, Özlem Aydın Kimdir?, Mehmet Şirin Harhar Kimdir?, Ömer Kaya Kimdir?, Ayşe Bilin Kimdir?, Kübra Derin Kimdir?,