İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir?

İftira Nedir?

İftira Nedir?, İftira Nerededir?, İftira Hakkında Bilgi?, İftira Analizi? İftira ilgili İftira ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İftira ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İftira Ne Anlama Gelir İftira Anlamı İftira Nedir İftira Ne Anlam Taşır İftira Neye İşarettir İftira Tabiri İftira Yorumu 

İftira Kelimesi

Lütfen İftira Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İftira İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İftira Kelimesinin Anlamı? İftira Ne Demek? ,İftira Ne Demektir? İftira Ne Demektir? İftira Analizi? , İftira Anlamı Nedir?,İftira Ne Demektir? , İftira Açıklaması Nedir? ,İftira Cevabı Nedir?,İftira Kelimesinin Anlamı?,İftira Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İftira Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İftira Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İftira Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İftira Kelimesinin Anlamı Nedir? İftira Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İftira Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İftira Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İftira - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İftira

İftira Nedir? İftira Ne demek? , İftira Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İftira Kelimesinin Anlamı? İftira Ne Demek? İftira Ne Demektir? ,İftira Analizi? İftira Anlamı Nedir? İftira Ne Demektir?, İftira Açıklaması Nedir? , İftira Cevabı Nedir? , İftira Kelimesinin Anlamı?






İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir?

İftira

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İftira, Türk Ceza Kanunu'nun "Adliyeye Karşı Suçlar" bölümü, 267. maddede "yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat etmek" olarak tanımlanmaktadır.[1]

Karşılıklılık Etiği gereği; basın ve yayın yoluyla işlenen iftira suçundan dolayı mahkûmiyet kararı verilmesi halinde hüküm, suçun işlendiği veya eşdeğeri basın ve yayın organıyla ilan edilmekte ve ilan masrafları hükümlüden tahsil edilmektedir.

İftira ve yalan arasındaki fark[2][değiştir | kaynağı değiştir]

İftira; Kasıtlı ve asılsız olarak suç yükleme, kara çalma, bühtan gibi anlamlara gelmektedir.

Yalan; Doğru olmayan, gerçeğe uymayan, uydurma söz gibi anlamlara gelmektedir.

İftira atan insan ve topluma etkisi[3][değiştir | kaynağı değiştir]

İftira, çamur atma, aslı olmayan bir konuda etrafa yalan yanlış bilgiler yaymak anlamına gelir. İftiraya yol açmak ve “haber taşıyıcı olarak” iftirayı yayarak ona çanak tutmak hem insani, hem vicdani hem de dini bakımdan büyük bir vebaldir.

İftira, az ve yetersiz bilgi ile bolca yorum yapmak demektir. Kulaktan dolma ve yüzeysel bilgilerle sonuca gitme eğiliminde olan insanlar tarafından yapılır.

İftira atan kişiler, sorunlarıyla başa çıkma becerisi gelişmemiş kişilerdir. Pasif çözüm arayışlarını iftira atarak çözmeye çalışırlar. Bu bağlamda, belli kişileri kendi sorunlarıyla öne çıkartarak, kendi asıl sorunlarının ikinci planda kalmasını sağlamaya çalışırlar. Bu eğilim hem iftira atmayı hem de atılan iftiraya çabuk ve kesin inanmayı artırıcı unsurlardır.

Bir takım bahaneler ortaya atılarak iftiraya inanma eğilimlerinin artması, çirkin eylemlerin toplumda daha hızlı yayılmasına neden olur. Çünkü bu iftiralara ve yakıştırmalara büyük ölçüde inanılacağının düşünülmesi, belli odakların gözlerine kestirdikleri kişileri iftira yoluyla pasifleştirme ihtiyaçlarını teşvik eder.

İftira atmaya eğilimin yükselmesi, toplumda güvensizlik, sevgisizlik ve düşmanca hisler meydana getirir. Bireylerin kaygı oranlarını da artırır. İftira, iftiraya uğrayan kişileri baskı ve stres altında yaşamaya zorlar.

Bir proje yarışmasında projeyi çalan kişi “bunlar projeyi benden çaldı” diyerek, kendisinin yaptığı hırsızlıktan aklanabilmek için kendi yaptığı kötülüğü başkasına yansıtır. Ya da istediği bir nesneye sahip olamayan kişiler, o nesneye sahip olanlar hakkında yalan yanlış iftiralar yaymaya başlayarak, bu kişiler hakkında yalan bilgi üreterek, yıllardır süregelen hastalıklarının sebebini dahi bu masum kişilere bağlama çabasına girer ve içsel rahatlama sağlamaya çalışır.

İftira atmak, karşındaki kişileri bilinçli olarak itibarsızlaştırmak için yapılır. İftira atan kişiler, bilinçaltlarında kendi hayatlarının kirli olduğunu düşünür. Karşılarına onlardan daha temiz, mutlu ve sevecen insanlar çıktığında deliye dönerler. İçten içe öfke duyarlar. İftirayı atanlar ve yayanlar, bundan büyük haz duyarlar.

İftirayı atmak kadar, bu asılsız sözleri ve yalanları yaymak büyük haksızlık ve günahtır.

İftira atma sebebi genel olarak psikolojiktir. Psikolojik açıdan “savunma mekanizması” olarak veya “kişilik bozukluğu” sonucu kullanılır.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında çalışanlar bu durumu şöyle açıklıyor:

“İftira, iftiracının iftira attığı kişinin masumiyetinden, dürüstlüğünden ve inandırıcılığından korktuğunun, çekindiğinin çok açık göstergesidir. İftira bu anlamda bir tür psikolojik savaş yöntemi olarak karşımıza çıkar. Bir insanı susturmanın, konuşsa da sözlerinin tesirini azaltmanın yolu o insanın inandırıcılığını zedelemek yani ona en olmadık iftirayı atmaktır. Buradaki amaç şudur; “öylesine uzak bir yalan atmalı ki bu kişi kendini savunurken dahi bu çamura saplanıp kirlensin”.

Kur'an'da iftira ile ilgili bazı ayetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kim de bir hata veya günah işler, sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa şüphesiz ağır bir iftira suçunu ve apaçık bir günahı yüklenmiş olur. (4:112)[4]

Şeytanların kime ineceğini size haber vereyim mi? Onlar günaha, iftiraya düşkün olan herkese inerler. (26:221-222)[5]

Türk Ceza Kanunu'nda iftira suçu cezası (TCK 267)[6][değiştir | kaynağı değiştir]

  • Basit iftira suçu cezası, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md. 267/1).
  • Nitelikli iftira suçu işlenmesi halinde suçun cezası yarı oranında artırılır. Yani fail, iftira suçunun maddi delillerini de kendisi üretirse suçun basit halinin cezası yarı oranında artırılacaktır (TCK md. 267/2).
  • İftira konusu fiili işlemediği için beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş mağdurun aleyhine olarak bu fiil nedeniyle gözaltına alma ve tutuklama dışında bir tedbir uygulanmışsa, yukarıdaki iki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır (TCK md. 267/3).
  • İftira konusu fiili işlemediği için mağdur hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmişse; mağdurun bu fiil nedeniyle gözaltına alınması veya tutuklanması halinde; iftira eden, ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu hükümlerine göre dolaylı fail olarak cezalandırılır (TCK md. 267/4).
  • İftira konusu fiil nedeniyle mağdurun ağırlaştırılmış müebbet hapis veya müebbet hapis cezasına mahkum olması halinde; iftira suçu işleyen kişi 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasına; mağdurun süreli hapis cezasına mahkum olması halinde, iftira eden hakkında iftira suçu nedeniyle, mağdurun mahkum olduğu cezanın 2/3’ü kadar hapis cezasına hükmedilir. Mağdurun iftira suçu nedeniyle mahkum olduğu cezanın infazına başlanmışsa, iftira edene bu fıkra hükümlerine göre verilen ceza yarısı oranında artırılır (TCK md. 267/5-6).
  • Mağdura atılan iftira neticesinde, mağdur ile ilgili hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırım uygulanmışsa; iftira eden kişi, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK md. 267/7).

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Türk Ceza Kanunu". 11 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2011. 
  2. ^ "Fitne, yalan ve iftiranın tehlikeleri, Ömer Lütfi Ersöz". www.konhaber.com. 4 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2023. 
  3. ^ Erdogan, Fatmanur (6 Eylül 2018). "İftira Atmak Psikolojik Rahatsızlığın Belirtisi mi?". Kariyer Yolculuğu (İngilizce). 23 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2023. 
  4. ^ "Nisâ Suresi 112. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı". kuran.diyanet.gov.tr. 6 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2023. 
  5. ^ "Şuarâ Suresi 221-223. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı". kuran.diyanet.gov.tr. 27 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2023. 
  6. ^ "İftira Suçu, Şartları ve Cezası". Avukat Baran Doğan. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2023. 

İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Nedir? :İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? ile ilgili İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Ne Demektir? İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Açıklaması Nedir? İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Cevabı Nedir? İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Açıklaması? :İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Gerçek mi? :İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? ile ilgili İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Hakkında? :İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? ile ilgili İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? burada bulabilirsiniz. İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İftira nedir?, İftira anlamı nedir?, İftira ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Artuklu, Mardin, Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, Vulkanizasyon, Nesticus nishikawai, Bukkake, Çokluevren, Pasteur Institute, Cyclocarcina, Sovyetler Birliğinin özerk cumhuriyetleri listesi, Eredivisie, Dalaman Çayı, Cyclopaedia, Nazi Almanyası amblemi, Epifiz bezi, East Hertfordshire, Efdal bin Selâhaddîn, Azerbaycanın katıldığı savaşlar listesi, Simone Weil, Elektrik lambası, Galya Savaşları, Nosedive, Ichigo Kurosaki, Muhammed Abdurrahman, San Giovanni Gemini, Marmara Üniversitesi, İtalya ekonomisi, Martin Kelly, Kars Eyaleti, Bukhtarma nehri, Lost bölümleri listesi, Tim Berners Lee, Akiliya, Ampirik sosyoloji, Coşkun Taş, Bolşeviklere karşı sol ayaklanmalar, Scathophaga, Paulus Diaconus, Bruce Bennett, Alsancak, Akçaabat, Augustus Mozelesi, Nafplion, Blind Date, Tovuz, Buket Dereoğlu, Yukarıçanlı, Kızılcahamam, Majid Musisi, NGC 6336, Kütlenin korunumu kanunu, Boolean, Polonya Veraset Savaşı, III. Knut, Leiria, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Faruk Hadžibegić, 8. Dereceden Franklin karesi, Colorado Rapids, Yukarıhüyük, Kızılcahamam, Göl, Kızılcahamam, allen j. bard, Herne, Belçika, Buket Bengisu, Yastadır Ey Deli Gönül, Saygon, Işınım erkesi, Hamza Yerlikaya, Uryankay Krayı, Turan Tren İstasyonu, Savunma Sanayii Başkanlığı, Yeşiller Partisi (Türkiye, 1988), Hocaizm, Paraná (eyalet), Sobuca, Koçarlı, Albrecht von Wallenstein, Quattrocento, Oseltamivir, Lütfi Doğan (1930 doğumlu siyasetçi), Chikusei, Elatinaceae, Bukefalos, Oskar Baum, Suudi Arap pasaportu, Trevignano Romano, Levant’ın Moğollar tarafından istilası, Humma, Sahne ışıklandırması, Türkiyede emeklilik sistemi, Kümbet, Karakoçan, İQue Player, Mihalis Konstandinu, Dankiyo, Amanita lactea, Aries (takımyıldız), Çin marulu, Adana Kültür ve Sanat Merkezi, Omid Abtahi, WWE Clash of Champions, Scrobicaria, Monte Cassino Savaşı, Hak ehliyeti, Fuslie,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,