Yağmur Özgür Güven Kimdir?

Yağmur Özgür Güven Kimdir?

Yağmur Özgür Güven Kimdir?

Yağmur Özgür Güven Nereli

Yağmur Özgür Güven Kaç Yaşında? Yağmur Özgür Güven Boyu Kaç Yağmur Özgür Güven Kaç Kilo Yağmur Özgür Güven Doğum Tarihi Yağmur Özgür Güven Ne Demektir? Yağmur Özgür Güven Anlamı Nedir?
Yağmur Özgür Güven Kimdir? , Yağmur Özgür Güven Nereli , Yağmur Özgür Güven Kaç Yaşında? , Yağmur Özgür Güven Boyu Kaç , Yağmur Özgür Güven Kaç Kilo , Yağmur Özgür Güven Doğum Tarihi , Yağmur Özgür Güven Ne Demektir? , Yağmur Özgür Güven Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Yağmur Özgür Güven
Yağmur Özgür Güven Kelimesinin Anlamı Nedir? Yağmur Özgür Güven Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yağmur Özgür Güven Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Yağmur Özgür Güven - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Yağmur Özgür Güven - Oranlamak Yağmur Özgür Güven - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Yağmur Özgür Güven - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Yağmur Özgür Güven - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yağmur Özgür Güven - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yağmur Özgür Güven
Yağmur Özgür Güven Nedir? Yağmur Özgür Güven Ne demek? , Yağmur Özgür Güven Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Yağmur Özgür Güven
Yağmur Özgür Güven Kelimesinin Anlamı? Yağmur Özgür Güven Ne Demek? Yağmur Özgür Güven Ne Demektir? ,Yağmur Özgür Güven Analizi?
Yağmur Özgür Güven
Yağmur Özgür Güven Anlamı Nedir? Yağmur Özgür Güven Ne Demektir?, Yağmur Özgür Güven Açıklaması Nedir? , Yağmur Özgür Güven Cevabı Nedir? , Yağmur Özgür Güven Kelimesinin Anlamı?

Yağmur Özgür Güven Kimdir?

Yağmur Özgür Güven

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yağmur Özgür Güven
Hayvan Hakları Savunucusu
Doğum01 Nisan 1977 (47 yaşında)
İstanbul
EğitimMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
MeslekMüzisyen
OrganizasyonDeneye Hayır Derneği
Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği
Önemli eser(ler)
  • Hayvan Deneyleri-Hayvanlar Bizim İçin Mi Var? (kitap)
  • Hayvan Hakları Tarihi ve Türkiye (kitap)
ÖdüllerSabancı Vakfı 11. Sezon Fark Yaratan

Yağmur Özgür Güven (d. 1977 İstanbul), Türk hayvan hakları savunucusu, piyanist ve yazar. Deneye Hayır Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

2023 seçimlerinde, 2016'dan beri yaşamakta olduğu Muğla ilinden Türkiye İşçi Partisi 5. sırasından aday olmuştur.[1]

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Eğitimi ve sanat hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Piyano eğitimine Doç.Lale Feridunoğlu ile İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda (yeni adıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı) yarı zamanlı olarak başlamış, 1988 yılında ise tam zamanlı olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Prof.Judith Uluğ ile devam etmiş ve1999 yılında mezun olmuştur. Hemen ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda kadrolu öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamış ve 2006 yılına kadar görevine devam etmiştir. Öğrencilik döneminde katıldığı piyano yarışmalarında çeşitli ödüller almış, bir yıl süreyle Prof. Cengiz Tanç ile armoni ve kompozisyon çalışmış, 3 yıl süreyle Bakü'deki Üzeyir Hacıbeyov Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olan Prof. Elmira Seferova'nın yarı zamanlı öğrencisi olmuştur. 2006-2014 yılları arasında İstanbul'da çeşitli kurumlarda piyano eğitmenliği ve kurum müdürlüğü yapmış, Müzikoloji Derneği'nin ücretsiz organizasyonları kapsamında viyola sanatçısı Efdal Altun ile Edirne, İstanbul, İzmir, Bursa gibi farklı illerde oda müziği konserleri, ayrıca orkestra ile birlikte solist olarak ve solo konserler vermiştir. Her yıl yapılan Benyamin Sönmez Viyolonsel Yarışması ve Uluslararası Klasik Müzik Festivali Komite üyesidir.

Hayvan hakları alanındaki çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

2004 yılında Ekşi Sözlük'te başlattığı Hayvan Barınaklarına Yardım Kampanyası'nın ardından kurduğu platform ile Tuzla'daki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde gönüllü olarak çalışmaya, İstanbul ilçelerindeki barınakları ziyaret ederek eksikleri temin etmeye başlamış ve 2006'da Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği'nin kurucuları arasında yer almıştır.[2] Kurucu başkan ve genel sekreteri olduğu BGD çatısı altında ulusal çapta barınaklara yardım organizasyonları düzenlemiş, bu organizasyonlar neticesinde farklı şehirlerdeki Belediye barınaklarına ilaç, aşı, gıda, kulübe, branda, yürüteç gibi malzemeler gönderilmiş, binlerce hayvanın tedavi edilmesi sağlanmıştır. 2004- 2006 yılları arasında Edirne Barınağı'nda gönüllü olarak barınaktaki hayvanların tedavi ve yuvalandırılması için çalışmıştır.

Derneğin "Kalbimiz Sokakta Atıyor" sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında Ağustos 2007'de Kuruçeşme Arena'da hayvan hakları için yapılan ve katılan tüm sanatçıların gönüllü olarak sahne aldığı ilk büyük konserde[3] elde edilen gelirle bir hayvan ambulansı alınmıştır. Türkiye'de ilk kez sivil savunma ekipleri ve veteriner hekimlerin katkılarıyla tasarlanıp hazırlanan bu hayvan ambulansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile 7 gün 24 saat sokaktaki kaza geçirmiş, hasta veya yaralı hayvanlara hizmet vermeye başlamıştır.[4] Kampanyanın ikinci ayağı olan billboard projesinde[5] ise MFÖ, Sertab Erener, Levent Yüksel, Yonca Evcimik, Tan Sağtürk, Athena, Nil Karaibrahimgil, Yaşar, Teoman, Keremcem gibi sanatçılar sokak veya barınaklardaki hayvanlarla gönüllü olarak poz vermiş ve bu hayvanların yaşam hakkına dikkat çekilmesi sağlanmıştır.

2009-2010 yılları arasında HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapmış, 2010 yılında Lüleburgaz'a giderek Sahipsiz Hayvan Barınağı'nda gönüllü olarak çalışmaya başlamış, Hollanda'daki Actiezwerfhonden ve BGD'nin ortak bir proje yapmasını sağlayarak barınağa ameliyathane, yavru-anne kısmı, yeni barınma alanları yaptırmış ve ayrıca kısırlaştırma ve kayıt sisteminin kurulmasını sağlamıştır.[6] Aynı yıl, LifeBurgaz adlı dergide hayvan hakları konusunda yazılar yazmaya ve hayvan deneyleriyle ilgili kitap projesine başlamıştır.

2014 yılında Deneye Hayır Platformu ile birlikte Çevre Komisyonu'nda görüşülen 5199 sayılı yasada, hayvan deneyleriyle ilgili maddelere dair lobicilik faaliyetlerine katılım sağlamış ve aynı zamanda Anadolu Üniversitesi uzaktan eğitim programında Laborant ve Veteriner Teknikerliği bölümünden mezun olmuştur.

2017 yılında çalışmalarına yeniden başlayan Deneye Hayır Platformu ile deney karşıtı mücadeleye devam ederken, 2018 yılında Turgutreis Geçici Bakımevi'nde belediye ile eşgüdümlü olarak çalışmak üzere diğer hayvan hakları savunucularıyla birlikte Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği'ni kurmuş, Yeşil Gazete'de "Hayvan Deneyleri" köşesinde yazmaya başlamıştır.[7]

2019 yılı Mayıs ayında, hayvana yönelik şiddetin suç sayılması için change.org'da açtığı kampanyaya[8] verilen rekor sayıdaki (1,5 milyonun üstünde) imzayı TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'na bizzat teslim ederek, aynı oturumda Deneye Hayır Platformu üyeleriyle birlikte hayvan deneyleri üzerine sunum yapmıştır. 2019 yılı Eylül ayında ise altı hayvan hakları savunucusu ile birlikte Deneye Hayır Derneği'ni kurmuş ve Sabancı Vakfı tarafından toplumsal adalet kategorisinde 2019 yılının fark yaratanı seçilmiştir.[9] Oğuzcan Kınıkoğlu ile birlikte Türkiye'de sıçan kullanılarak yapılan tıpta uzmanlık tezlerinin yayın ve alıntılanma oranlarını incelediği çalışma[10] Alternatives to Laboratory Animals adlı uluslararası hakemli bir dergide yayınlanmıştır.

Oğuzcan Kınıklıoğlu ile birlikte kaleme aldığı hayvan deneylerinin ve deney karşıtı mücadelenin tarihi, hayvan deneylerinin etik ve bilimsel boyutu ve alternatif yöntemlerin anlatıldığı "Hayvan Deneyleri-Hayvanlar Bizim İçin Mi Var?" adlı kitabı 2020 yılında aktivist Burak Özgüner anısına yayımlanmıştır.[11]

2022 yılında İBB Yayınları'ndan çıkan Hayvan Hakları Tarihi ve Türkiye kitabını yazdı. Kitapta, hayvan haklarıyla ilgili tarih boyunca yaşanan gelişmelerin yanında, ayrı bölümler halinde "Bilimde Hayvan Hakları", "İslam’da Hayvan Hakları", "Türk Edebiyatında Hayvan ve Hayvan Hakları" ve "Felsefede Hayvan Hakları" gibi konular da işlenmektedir. Kitap önde gelen hayvan hakları aktivistlerinin kaleme aldığı makalelerle zenginleştirilmiştir.[12]

Hâlen Deneye Hayır Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Yeşil Gazete'de hayvan deneyleri üzerine yazılar yazmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yağmur Özgür Güven: Meclis'e gidersem ilk işim Hayvan Hakları Kanunu'nun revizyonu olur". Yeşil gazete. 14 Nisan 2023. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2023. 
  2. ^ "Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği: "Sadece insan için teknoloji değil, evimiz dünya ve dünyalılar için de teknoloji"". BThaber. 30 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2020. 
  3. ^ Coşkun, Bekir. "Sezen, Ajda, Hande, Candan, Yaşar Kalbimiz sokakta atıyor diyecek". Hürriyet gazetesi Pako'nun Sayfası. 27 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2020. 
  4. ^ "Sokaktaki Yaralı Hayvanlar İçin Ücretsiz Ambulans 153'te". Bianet. 26 Ocak 2010. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2020. 
  5. ^ KAYA, Esra. "Kalbimiz sokakta". Hürriyet gazetesi. Ankara. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2020. 
  6. ^ "SAHİPSİZ KEDİ VE KÖPEKLER KISIRLAŞTIRILDI". Lüleburgaz Görünüm Gazetesi - İnsana Taraf Gazete. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2020. [ölü/kırık bağlantı]
  7. ^ "Yağmur Özgür Güven'in Yeşil Gazete makaleleri". Yeşil Gazete. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2020. 
  8. ^ Güven, Yağmur Özgür. "Hayvana Şiddet Suç Sayılmalıdır! #YasaHemenÇıkmalı". change.org. 30 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2020. 
  9. ^ "Fark Yaratanlar: Yağmur Özgür Güven - Deneye Hayır Derneği". www.farkyaratanlar.org. 30 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2020. 
  10. ^ Kınıkoğlu, Oğuzcan; Güven, Yağmur Ö.; Kilboz, Bekir B. (20 Mart 2020). "Publication and Citation Analysis of Medical Doctors' Residency Master's Theses Involving Animal Experiments on Rats in Turkey". Alternatives to Laboratory Animals (İngilizce). 48 (1): 23-28. doi:10.1177/0261192920907226. ISSN 0261-1929. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2020. 
  11. ^ ""Hayvan Deneyleri: Hayvanlar Bizim İçin mi Var?" kitabı çıktı". Bianet.org. 8 Temmuz 2020. 22 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ Abayhan, Ayhan (18 Ağustos 2022). "Hayvanlar, hayvan hakları ve dahası..." İST dergi. 20 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2022. 

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Yağmur Özgür Güven Kimdir? Kimdir?:Yağmur Özgür Güven Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Yağmur Özgür Güven Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Yağmur Özgür Güven Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Yağmur Özgür Güven Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Yağmur Özgür Güven Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Yağmur Özgür Güven Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Yağmur Özgür Güven Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Yağmur Özgür Güven Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Yağmur Özgür Güven Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Yağmur Özgür Güven Kimdir? Kaç Yaşında?:Yağmur Özgür Güven Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Yağmur Özgür Güven Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Yağmur Özgür Güven Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Yağmur Özgür Güven Kimdir? Nereli?:Yağmur Özgür Güven Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Yağmur Özgür Güven Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Yağmur Özgür Güven Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Yağmur Özgür Güven Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Atmosferik, Yemen İç Savaşı, yıllık rapor, Akyazı, Zara, Deportivo Cuenca, The Oprah Winfrey Show, Ryukyu Adaları, Bullets Over Broadway, Adalet ve Kalkınma Partisi, Hasan Sükuti Tükel, Paolo Boselli, Fritz Freitag, M.Ö. 772, Marsupial, 130 Bpm Forte, Mecid Hüseyni, Ahu Arslan Yıldız, Koklayarak iz süren tazı, Stjórnin, NGC 689, Alicia Keys diskografisi, Nüfus cüzdanı, Formula Two, Otto von Below, İsrail ekonomisi, Josh Hutcherson, Hollandalılar, Cemil Kavukçu, Kral Yeongjo, Roy Contout, Furkan Korkmaz, Connacht, Tırnova, Kauai County, Hawaii, Pınar Selek, Neckarsulm, 2018 Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimi, Adlai Stevenson I, Acıbadem kurabiyesi, Yazıpınar, Yakutiye, Kuzey Lapça, Nokia Lumia 820, Karakoçan, Klorlanmış hidrokarbonlar, 34. Annie Ödülleri, Mustafa Kemal Erkovan, Corythosaurus, Massimo Vignelli, Ali Teoman Germaner, Swatch, Türk Tabipleri Birliği, 1971 İspanya Bisiklet Turu, Çan, NGC 7285, Conor McLaughlin, NGC 205, Sıcağı Sıcağına bölümleri listesi, Aldo Simoncini, Zerat, Doğrusal birleşim, Sepp Kuss, Pablo Sánchez Ibáñez, Kızlar Sahada (film), Crislan, Güneyyaka, Bozdoğan, Finlandiya 21 yaş altı millî futbol takımı, Sandringham House, Alexander Herzen, 57 Orionis, Maliye politikası, Metropolis (film, 2001), Geraş merkezî bahşı, Alaçatı, Efüzyon, Savaş tutsağı, TBMM 13. Dönem Milletvekilleri listesi, Angourie Rice, Kommando 99, Candan Yüceer, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, İşsizlik, Hayvan bilişi, Sıra ev, Mac OS X Tiger, Altıntepe, Türksat Kablo TV, Carter Bays, Doğu Türkistan Kurtuluş Örgütü, NGC 1698, Hümayun Behzadi, Aşk ve Kin, Ahmed Yasin, Bostancı, Saint Helena, Çıkış (Tevrat), Calicasas, Keith Sweat, Betty Buckley, Metástasis, Auguste Piccard,
Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?,