Sedat Laçiner Kimdir?

Sedat Laçiner Kimdir?

Sedat Laçiner Kimdir?

Sedat Laçiner Nereli

Sedat Laçiner Kaç Yaşında? Sedat Laçiner Boyu Kaç Sedat Laçiner Kaç Kilo Sedat Laçiner Doğum Tarihi Sedat Laçiner Ne Demektir? Sedat Laçiner Anlamı Nedir?
Sedat Laçiner Kimdir? , Sedat Laçiner Nereli , Sedat Laçiner Kaç Yaşında? , Sedat Laçiner Boyu Kaç , Sedat Laçiner Kaç Kilo , Sedat Laçiner Doğum Tarihi , Sedat Laçiner Ne Demektir? , Sedat Laçiner Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Sedat Laçiner
Sedat Laçiner Kelimesinin Anlamı Nedir? Sedat Laçiner Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Sedat Laçiner Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
 - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
 Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
 - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ!  - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Sedat Laçiner
Sedat Laçiner Nedir? Sedat Laçiner Ne demek? , Sedat Laçiner Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Sedat Laçiner Kelimesinin Anlamı? Sedat Laçiner Ne Demek? Sedat Laçiner Ne Demektir? ,Sedat Laçiner Analizi?
Sedat Laçiner
Sedat Laçiner Anlamı Nedir? Sedat Laçiner Ne Demektir?, Sedat Laçiner Açıklaması Nedir? , Sedat Laçiner Cevabı Nedir? , Sedat Laçiner Kelimesinin Anlamı?

Sedat Laçiner Kimdir?

Sedat Laçiner

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sedat Laçiner
Doğum1 Temmuz 1972 (51 yaşında)
Kırıkkale, Türkiye
MilliyetTürk
ÖdüllerDavos Forumu, Genç Küresel Liderler 2006
Kariyeri
DalıUluslararası İlişkiler
Çalıştığı kurumlarMilliyet
Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu
Orta Doğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi
Star
Adnan Menderes Üniversitesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Sedat Laçiner (d. 1 Temmuz 1972, Kırıkkale), Türk akademisyen ve yazardır.

Laçiner Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Güvenlik ve Orta Doğu uzmanıdır. 19 Mart 2015-1 Eylül 2016 tarihli arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığını yaptı.[kaynak belirtilmeli]

Aynı üniversitede 2011-15 yılları arasında rektörlük yapmıştır. Laçiner 15 Mart 2011'de, 38 yaşında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) rektörlüğüne atanmış[1][2] böylece Türkiye'nin en genç rektörü unvanını almıştır.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) kurucu başkanlığı (2004-2010), USAK Genel Koordinatörlüğü (2010-2011) ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ODAM) Başkanlığı (2004-2011) görevlerinde bulunmuştur.[kaynak belirtilmeli]

Davos Economic Forum tarafından verilen "2006 Genç Küresel Lider" unvanı sahibidir.[3] Bu unvana Türkiye'den 'entelektüeller' dalında aday gösterilen ilk ve tek kişi olmuştur.[kaynak belirtilmeli]

Sedat Laçiner Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü gibi çeşitli yükseköğretim kurumlarında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde Turkish Foreign Policy (Türk Dış Politikası'), Uluslararası Entegrasyon Kuramları, Uluslararası Güvenlik ve Uluslararası Örgütler dersleri vermiştir.[kaynak belirtilmeli]

Hükümet politikalarına muhalif görüşleri nedeniyle, 26. 12. 2015 tarihinde paralel devlet yapılanması gerekçe gösterilerek yapılan bir operasyon kapsamında Çanakkale'de gözaltına alındı. 30. 12. 2015 tarihinde ise serbest bırakıldı.[4]

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" davası kapsamında gözaltına alınan Laçiner, kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner'in de aralarında bulunduğu 7 akademisyenle birlikte 23 Temmuz 2016 tarihinde tutuklandı.[5] Sedat Laçiner, 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle devlet memurluğundan ve ÇÖMÜ'den ihraç edildi.[6]

Eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk-orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mekteb-i Mülkiye) Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1994 yılında mezun oldu.

Gazi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans eğitimine başlayan Laçiner, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı bursunu kazanarak eğitimine Birleşik Krallık'ta devam etti.

Manchester'da dil eğitimi ve araştırmalarda bulunan Laçiner, Yüksek Lisans derecesini (MA) 1997 yılında 'onur derecesiyle' (distinction) Sheffield Üniversitesi'nden aldı.

Doktora derecesini (PhD) ise 2001 yılında Londra Üniversitesi King's College'da 'ideoloji ve Dış Politika' konulu tezi ile yaptı.

  • Lisans (Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler, 1994)
  • Yüksek Lisans (Sheffield University, 1997)
  • Doktora (King's College London, Londra Üniversitesi, 2001)

İş hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1993-1996 yılları arasında Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak çalıştı. Aynı gazetede başbakanlık muhabirliğine kadar yükseldi. Bu gazetede çok sayıda yazı dizisi ve habere imza attı.

Aydın, Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi olarak akademik çalışma hayatına başlayan Laçiner, kısa bir süre sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, uluslararası ilişkiler bölümünde çalışmaya başladı.

Ermeni Araştırmaları Enstitüsü'nün kuruluş aşamasında yer aldı ve burada 3 yıl kıdemli araştırmacı olarak çalıştı. Ermeni Araştırmaları Dergisi ve Review of Armenian Studies dergilerinin kurucu kadrosunda yer aldı. Bu dergilerde yardımcı editör olarak çalıştı.

2002-2003 yılları arasında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Orta Doğu Masası Başkanlığı'nı yürüttü. Aynı kurumda hakem ve editörlük görevlerinde bulundu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türk-Ermeni İlişkileri Millî Komitesi (TEİMK), İcra Kurulu üyeliği de yapan Laçiner, 2003 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi müdürlüğüne atandı.

2004-2010 yılları arasında Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nun (USAK) başkanlığını yaptı.

Gazetecilik Dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Laçiner Henüz 3. sınıf öğrencisi iken Milliyet gazetesi tarafından düzenlenen Türkiye Sosyal Bilimler Yarışması'nda birinci oldu. Bu yarışma sonucunda aynı gazetede çalışmaya başladı. 1993'te ana muhalefet muhabirliği görevini yürüten Laçiner, 1994'te Başbakanlık muhabirliği görevine getirildi. Laçiner Milliyet gazetesinde Anadolu'nun yükselen sanayi şehirlerini içeren çok sayıda dizi yazıya imza attı. Laçiner 1996 tarihinde yüksek lisans eğitimini sürdürebilmek için gazetedeki görevinden Başbakanlık Muhabiri iken ayrıldı.

Akademisyenlik döneminde de çeşitli gazetelerde yorum ve analiz yazıları yayımlanan Laçiner, 2010-2014 yılları arasındaa Star Gazetesi'nde haftada 3 gün uluslararası ilişkiler ve güvenlik konuları ağırlıklı olarak köşe yazısı yazmıştır.

Laçiner, Milliyet ve Star gazeteleri dışında çok sayıda ulusal ve uluslararası dergi ve gazetede ve tv'de görüşleri ve yazılarıyla yer almıştır. Laçiner bir dönem TRT Haber kanalında yayınlanan Açı adlı haber-yorum programının Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Prof. Dr. Talip Küçükcan ile birlikte düzenli yorumcularından olmuştur.

Think Tank Dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

1. ASAM[değiştir | kaynağı değiştir]

Prof. Dr. Sedat Laçiner Türkiye'de düşünce araştırma kuruluşları (think tank) alanında dikkat çekici isimlerden biridir. YÖK ve ASAM işbirliğiyle kurulan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü'nün kurucu kadrosunda yer alan Prof. Dr. Sedat Laçiner bu dönemde Ermeni Araştırmaları ve İngilizce yayınlanan Review of Armenian Studies dergilerinin editör kadrosunda yer aldı. Laçiner 2003 yılında ASAM Ortadoğu Masası başkanlığını da yürüttü.

2003 Ekim'inden itibaren ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin kurucu müdürü oldu.

2. USAK[değiştir | kaynağı değiştir]

2004 yılında Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nu (USAK) kuran Dr. Laçiner 2010 yılına kadar USAK Başkanlığı görevini yürütmüştür. Laçiner, 2011 yılında USAK Koordinatörü olarak görevine devam etti. Laçiner 2004-2011 yılları arasında aynı zamanda Ortadoğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi başkanlığı görevini de sürdürdü. Laçiner halen USAK Bilim Kurulu üyesidir.

Prof. Dr. Sedat Laçiner USAK yıllarında çok sayıda ulusal ve uluslararası medya faaliyetinde görüş ve yazılarıyla yer almıştır.

Rektörlük[değiştir | kaynağı değiştir]

Prof. Dr. Sedat Laçiner 15 Mart 2011 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü olarak atanmıştır. 24 Mart 2011 günü göreve başlayan Laçiner atanma öncesinde yapılan seçimlerde de mevcut rektörü geçerek öğretim üyelerinin oylarıyla birinci seçilmiştir. 2015 yılındaki rektörlük seçimlerinde birinci olmuş ancak yeniden rektörlük görevine atanmamıştır. Laçiner, ÇOMÜ'nün 6. rektörüdür.

ÇOMÜ Rektörlük Seçimi[değiştir | kaynağı değiştir]

518 Öğretim Üyesinin katılımıyla Şubat 2011'de yapılan 2011-2015 dönemi ÇOMÜ rektörlük seçimlerinde oy kullanan öğretim üyelerinin 1/3'ünün oyunu alan (179 oy) Prof. Dr. Sedat Laçiner birinci olarak YÖK'e aday olarak gönderildi. Prof. Dr. Sedat Laçiner'in en yakın rakibi mevcut Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir oldu.

Oylama sonuçlarına göre sıralama şöyle gerçekleşti:

Prof. Dr. Sedat Laçiner: 179, Prof. Dr. Ali Akdemir: 168, Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş: 89, Prof. Dr. Muammer Karaayvaz: 32, Prof. Dr. A. Adem Tekinay: 18, Prof. Dr. Sefa Dereköy: 13, Prof. Dr. Remzi Kıncal: 11, Geçersiz Oy:8

YÖK üyeleri oylama sonuçlarına uyarak listeyi aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne gönderdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise 15 Mart 2011 günü Prof. Laçiner'i ÇOMÜ'nün yeni rektörü olarak atadı. Mevcut rektörün görev süresinin dolduğu 26 Mart 2011 günü ise devir teslim töreni yapılarak yeni rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner görevine başladı. Laçiner böylece 38 yaşında rektörlük görevine gelerek Türkiye'nin bu alana atanan en genç ismi oldu.

2015 yılında yapılan rektörlük seçimlerinde Laçiner 237 oy alarak birinci olmasına rağmen 19 Mart 2015 tarihinde yayınlanan atama kararı görevi 180 oy ile ikinci olan Prof. Dr. Yücel Acer'e devretmiştir.[7]

Davos Ekonomik Forumu Genç Küresel Lider Unvanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Dr. Laçiner 2005 yılında Davos Ekonomik Forumu YGL tarafından '2006 Genç Küresel Lider' seçildi. Prof. Dr. Sedat Laçiner entelektüeller kategorisinden bu ödüle layık görülen ilk ve tek Türk oldu.

Üyelik ve Editörlük[değiştir | kaynağı değiştir]

Araştırma alanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkçe Kitaplar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ermeni Sorunu: Ayaklanma, Tehcir ve İntikam, (Ankara: Karınca ve TARK, 2016). 339 sayfa. ISBN 978-605-9642-10-1
  • Neden Bizim de Bir Oxford'umuz Yok?, (İstanbul: 2015). 275 sayfa. ISBN 978-605-9927-69-7
  • Hangi PKK, (İstanbul: Hayy Kitap, 2012).[8]
  • Dışımızdaki PKK, İçimizdeki İsrail, (İstanbul: Hayy Kitap, 2011)
  • 11 Eylül Sonrası Ortadoğu, (A. Celalifer ile edit), (Ankara: 2011)
  • Yemen Dosyası, Fakirlik ve Terör Arasında Kalmış Bir Ülke (S. Açıkalın ile), (Ankara: 2010).
  • Hangi Ermeni Sorunu, (Ankara: 2009). ISBN 9786054030170. 256 sayfa.
  • Türk Dış Politikası, Tebliğler, (H. Necefoğlu ve H. S. Özertem ile ortak editör) (Ankara: 2009). ISBN 978-605-4030-11-8. 334 sayfa.
  • Ermeni Sorunu, Diaspora ve Türk Dış Politikası, (Ankara: USAK, 2008). ISBN 978-605-4030-07-1. 654 sayfa
  • Türkler ve Ermeniler, Bir Uluslararası İlişkiler Çalışması, (Ankara: USAK, 2005). Genişletilmiş 2. Baskı.
  • Türkler ve Ermeniler, Bir Uluslararası İlişkiler Çalışması, (İstanbul: Kaknüs, 2004). 408 sayfa. ISBN 975-256-002-4.
  • Türkiyeli Avrupalı, Türkiye'nin Üyeliğinin AB'ye Olası Etkileri, (İ. Bal ve M. Özcan ile birlikte) (İstanbul: USAK ve Hayat Yayınları, 2004). 260 sayfa. ISBN 975-6218-09-6.41
  • Irak Küresel Meydan Savaşı ve Türkiye (Ankara: Roma, 2004). 359 sayfa. ISBN 975-6349-07-7.
  • Irak Krizi (Ü. Özdağ ve S. Erkmen ile ortak editor), (Ankara: Asam, 2003).
  • Ermeni Sorunu El Kitabı, (ortak yazar) (Ankara ve Londra: TEIMK ve EREN, 2003).
  • Ararat, Sanatsal Ermeni Propagandası, (Ankara: EREN, 2002), (Ş. Kantarcı ile ortak yazar).
  • Bir Başka Açıdan İngiltere, (editör) (Ankara: Asam, 2001, ed.).
  • ABD - İngiltere İlişkileri: 'Özel' Bir İlişki, (Ankara: Asam yayınları, 2001). 64 sayfa.
  • İngiltere, Terör, Kuzey İrlanda Sorunu ve İnsan Hakları, (Ankara: Asam Yayınları, 2001). 64 sayfa.
  • Açık Kapı Politikasından Yabancı Düşmanlığına: İngiltere'de Dış Göç ve Irk İlişkileri, (Ankara: A.s.a.m. Yayınları, 2001). 52 sayfa.

İngilizce kitaplar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Financing The PKK Terrorism and Drug Trafficging, (Ankara: Karinca and The Turkish Sun Publications, 2016) (with Ahmet Dogru) ISBN 978-605-9642-17-0
  • European Union with Turkey, (Ankara: USAK Publications, 2004)
  • Turkish-Polish Relations: Past, Present and Future (H. Palabıyık, K. Kujawa ve V. Garayev ile ed.), (Ankara: 2015). 278 sayfa. ISBN 978-605-4222-35-3
  • Ethnic Terrorism in Turkey and the Case of the PKK: Roots, Structure, Survival, and Ideology, (İ. Bal ile), (London: Frank Cass, 2004). 83 sayfa. ISSN: 1474-7782.
  • The Armenian Diaspora, (Ankara ve Londra: TEIMK, 2003).
  • Art and Armenian Propaganda, (Ankara: 2002), (Ş. Kantarcı ile ortak yazar)
  • Turkey and the World, A Bibliography of Turkey and Turks in English, (İstanbul: Kaknüs, 2001). 446 sayfa. ISBN 975-6698-08-X.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ÇOMÜ Rektörü Laçiner Göreve Başladı". 24 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2013. 
  2. ^ "ÇOMÜ Rektörü Laçiner Göreve Başladı". 24 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2013. 
  4. ^ "Sedat Laçiner: Adaletin olmadığı bir ülke vatan değildir". Taraf. 30 Aralık 2015. 5 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2016. 
  5. ^ "Eski ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner tutuklandı". Haberturk.com. 23 Temmuz 2016. 28 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2016. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2016. 
  7. ^ "YÖK listesine 8'de 7 imza". Hürriyet. 19 Mart 2015. 16 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2015. 
  8. ^ Hangi PKK[ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Sedat Laçiner Kimdir? Kimdir?:Sedat Laçiner Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Sedat Laçiner Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Sedat Laçiner Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Sedat Laçiner Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Sedat Laçiner Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Sedat Laçiner Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Sedat Laçiner Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Sedat Laçiner Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Sedat Laçiner Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Sedat Laçiner Kimdir? Kaç Yaşında?:Sedat Laçiner Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Sedat Laçiner Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Sedat Laçiner Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Sedat Laçiner Kimdir? Nereli?:Sedat Laçiner Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Sedat Laçiner Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Sedat Laçiner Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Sedat Laçiner Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Ötümlü dişyuvasıl patlamalı sürtünmeli ünsüz, Deinococcus radiodurans, My Słowianie, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi, Fransız Komünist Partisi, Merkez, Bornova, New Holland Construction, İskoç Ovası, 1243, Seyfi Düzgören, Vincent Lindon, Torgny Lindgren, İdris Dağı, Seçiciler kurulu, Koca Mehmed Hüsrev Paşa, Stony Brook Üniversitesi, 3 Kafadarlar, Jarse, Hasan Safyettin Menemencioğlu, Çangçun Longjia Uluslararası Havalimanı, Sif (çizgi roman), Hasan Ertuşi, Abonuteikhoslu Alexander, Buzz Lightyear, Köktendincilik, Köpek Adası, Laka, Bornova, Üttüg Kaya, NGC 3654, Sinanpaşa, Çağdaş felsefe, Ashland County, Ohio, Proconsul, Tripoliçe Katliamı, Jagel, Kaleci (futbol), Tetrapoda, Murcia, Yukarıakpazar, Diyadin, Yalı Çapkını, Anton Ponkraşov, NGC 5127, Kristiansund, Proterozoik Devir, Yonkers, New York, Allier, Yıldızlararası madde, Vazgeç Gönlüm, Joseph Berchtold, Palazzo Venezia, Portishead, Berberi Yahudiler, John Buckley, Ankara DSİ (futbol takımı), Lorne Michaels, Disney XD tarafından yayınlanan programların listesi, Viral hastalık, Kangurular, IV. Kazimierz Jagiellon, Neovenator, Süleymancılar, The End, Mickaël Piétrus, NGC 3637, Yeni Aziz Apollinare Bazilikası, Demir bağı, Vesletiye, BMW E23, II. Alman İmparatorluğu, David Robinson (basketbolcu), Transistörlerde darlington bağlantı, Emevîye Camisi, Lamborghini Jalpa, Montería, Bharrat Jagdeo, Suudi Arabistan hukuk sistemi, Luogosano, Salim Ensarioğlu, İskoçya millî futbol takımı futbolcuları listesi, Kropp, Sinema, Seymour Hersh, Niklas Lomb, Ahmed Paşa (şair), Artizone, Azerbaycan Millî Meclisi 3. dönem milletvekilleri listesi, Türkiye kadın millî voleybol takımı, Kulfallar, Çatalzeytin, Yerel Grup, Tahirli, Akçakoca, Khaatumo, Luksor, World Wide Web Consortium, Bağdoku, Leyburn, Nikolaevo, Parthenon Tapınağı, I. Svyatoslav (Kiev Büyük Knezi), Adolf Hitlerin direktifleri, Santana,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,