Paulus Aegineta Nedir?

Paulus Aegineta Nedir?

Paulus Aegineta

Paulus Aegineta Nedir?
Paulus Aegineta Ne demek?
Paulus Aegineta Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Paulus Aegineta İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Paulus Aegineta
Paulus Aegineta Kelimesinin Anlamı? Paulus Aegineta Ne Demek?
Paulus Aegineta Ne Demektir? Paulus Aegineta Analizi?
Paulus Aegineta
Paulus Aegineta Anlamı Nedir? Paulus Aegineta Ne Demektir?
Paulus Aegineta Açıklaması Nedir? Paulus Aegineta Cevabı Nedir?
Paulus Aegineta Kelimesinin Anlamı?
Paulus Aegineta
Paulus Aegineta Kelimesinin Anlamı Nedir? Paulus Aegineta Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Paulus Aegineta Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Paulus Aegineta Nedir?

Paulus Aegineta

Vikipedi, özgür ansiklopedi
16.yüzyılda bir gravürde resmedilmiş Aeginalı Paul

Aeginalı Paul veya Paulus Aegineta (YunancaΠαῦλος Αἰγινήτης; Aegina, y. 625 – y. 690), 7. yüzyılda yaşamış Bizans Rum hekim. Yedi Kitapta Tıbbi Özet isimli eserin yazarı olarak bilinir. "Erken Tıbbi Yazının Babası" olarak bilinir.[1] Bizans İmparatorluğu'nda uzun yıllar boyunca, eserleri tüm Batı tıp bilgisini içeriyordu ve doğruluğu ve eksiksizliği bakımından rakipsizdi.[2]

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Paul'un Egine'de doğmuş olması ve İskenderiye gibi birçok yeri seyahat etmiş olması dışında hayatı hakkında hiçbir bilgi bulunmamaktadır. Doğum tarihi tam olarak bilinmemekle beraber, 7.yüzyılın ikinci yarısında yaşadığı tahmin edilmektedir.

Çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bizans ansiklopedisi Suda'da, Paul'un çeşitli tıbbi çalışmalar yaptığını, bunlardan birinin Yedi Kitapta Tıbbi Özet olduğu yazmaktadır. Bu çalışmanın eski tıbbı yazılardan toparlanmış olduğu düşünülmekte; kitabın Yunanca başlığı bunun bir epitom olduğunu iddia etmektedir.

William Alexander Greenhill, Paul'un İslam dünyasında yüksek itibara sahip olduğunu, hatta kendisine "Al-kawabeli" (ebe) isminin verildiği söylenmektedir. Paul'un çalışmaları Huneyn bin İshak tarafından Arapça'ya çevirilmiştir.

Ameliyat üzerine yazdığı 6.kitabı, Avrupa ve Arap dünyasında ameliyat tarihini anlatmak için referans gösterilmiştir. Bu kitap ilk olarak Yunancada Venedik'te 1528'de, başka bir versiyonu ise Basel'de 1538'de ortaya çıkmıştır. Bu kitabın çeşitli Latince çevirileri de yayınlanmıştır.[3] Bu kitabın İngilizce çevirisi Francis Adams tarafından 1834'te yayınlanmıştır.

Bu çalışmasında modern tekniklerle fıtık düzeltme ameliyatını şunlarla açıklamaktadır, "Tümör üzerinden kasık bölgesine enine üç parmak genişliğinde bir kesik açtıktan ve zarları ve yağları çıkardıktan ve ortada bir noktaya kadar yükseldiği yerde periton açığa çıkarıldıktan sonra, sonda topuzunu bırakın. Bağırsakları derine doğru bastırın. O halde sondanın topuzunun her iki tarafında oluşan peritonun çıkıntısını dikişlerle birleştirin ve sonra sondayı çıkarın. Böylece yeni yaralar için kullanılan tedavilerle iyileştirmiş olup ne peritonu kesmiş, ne de testisleri çıkarmış olursunuz."[4]

Adına yapılan çalışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

1753 yılında, botanist Carl Linnaeus Orobanchaceae familyasına ait olan bir kapalı tohumlular cinsi olan Aeginetia bitkisini keşfetmiştir. İsmi Paulus Aegineta'nın onuruna verilmiştir.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Güzey, Demet (15 Eylül 2019). Mustard: A Global History (İngilizce). Reaktion Books. ISBN 978-1-78914-175-7. 9 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2022. 
  2. ^ Jütte, Robert (12 Mayıs 2008). Contraception: A History (İngilizce). Polity. ISBN 978-0-7456-3270-4. 9 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2022. 
  3. ^ GOLDMAN, ALAN H. (Haziran 2008). "Michael Byron (ed.), Satisficing and Maximizing (Cambridge: Cambridge University Press, 2004), pp. 244". Utilitas. 20 (2): 254-256. doi:10.1017/s0953820808003075. ISSN 0953-8208. 
  4. ^ "EPITOME OF CURRENT MEDICAL LITERATURE". BMJ. 1 (3135): E17-E20. 29 Ocak 1921. doi:10.1136/bmj.1.3135.e17. ISSN 0959-8138. 
  5. ^ "Aeginetia L. | Plants of the World Online | Kew Science". Plants of the World Online (İngilizce). 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2022. 


Haberler Kategorisinden Haberler


  • Paulus Aegineta Nedir? Nedir?:Paulus Aegineta Nedir? ile ilgili Paulus Aegineta Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Paulus Aegineta Nedir? Ne Demektir? Paulus Aegineta Nedir? Açıklaması Nedir? Paulus Aegineta Nedir? Cevabı Nedir? Paulus Aegineta Nedir? Kelimesinin Anlamı? Paulus Aegineta Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Paulus Aegineta Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Paulus Aegineta Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Paulus Aegineta Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Paulus Aegineta Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Paulus Aegineta Nedir? Açıklaması?:Paulus Aegineta Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Paulus Aegineta Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Paulus Aegineta Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Paulus Aegineta Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Paulus Aegineta Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Paulus Aegineta Nedir? Gerçek mi?:Paulus Aegineta Nedir? ile ilgili Paulus Aegineta Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Paulus Aegineta Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Paulus Aegineta Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Paulus Aegineta Nedir? Hakkında?:Paulus Aegineta Nedir? ile ilgili Paulus Aegineta Nedir? burada bulabilirsiniz. Paulus Aegineta Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Paulus Aegineta Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Paulus Aegineta Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

İmamköy, Efeler, Vetluga Nehri, 2018 İtalya Bisiklet Turu, Robert Paul (buz patencisi), László Kövér, İslam Teknoloji Üniversitesi, Csézy, Ekaterini Thanou, Northway, Gloucestershire, Altın Koza En İyi Müzik Ödülü, 1881, Miramax, G.O.O.D. Music, Arthur Garfunkel, Amanita murinaster, Serapias vomeracea, Muhammed Ebu Dhahab, Aşk Yeniden bölümleri listesi, Gürsel Tekin, Carlo Azeglio Ciampi, Trischalis, Grand Prix de Littérature Policière, Belém, Romanya Kupası, Kayaş Tren İstasyonu, NGC 1084, Drassyllus ratnagiriensis, Aleksandria, Ronaldo (Brezilyalı futbolcu), Euophrys marmarica, Hasan Arslan, Nain şehristanı, One Foot in Heaven, Lin May Said, Cunninghamia, Son kullanıcı lisans anlaşması, Amphinectomys, Geiger sayacı, VI. Neofitos, Kodiak ayısı, Akdağ Tabiat Parkı, Marc Raibert, Eşrefoğlu Abdullah Rûmî, Predrag Mijatović, Finansal teknoloji, Rúben Amorim, Heptathela, Terran Petteway, Mavi (albüm), Ordu milletvekilleri listesi, Satıcılar, Diyadin, Raiven, Arıkbaşı Tren İstasyonu, Gülyaka, Karabağlar, Serena Williams, Agylloides, Pour It Up, Kabardey atı, Çongçing, Vezirköprü Barajı, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Tarhana köftesi, Sabah gazetesi, Dağlık Ermenistan Cumhuriyeti, Uzunlu Barajı, Sonsuz, Booker T (güreşçi), Ayşegül Ünsal, İstanbulda 1977 Türkiye yerel seçimleri, Muşih, İslam Konferansı Teşkilatı, Davies Nkausu, Uzunçayır Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Riccardo Paletti, Dereköy, Mut, Mark González, Umurbey Barajı, Suzuki MR Wagon, Rammstein diskografisi, Alinci Muharebesi, Uber Eats, Uluköy Barajı, Midgee, Ištaran, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Luston, Carabus elbursensis, Murat Boz diskografisi, Pozitif hukuk, Uluborlu Barajı, José Luis Palomino, Alastria, Panunya, Ali Akdemir, 2013 Giro di Lombardia, Torul Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Seal Beach, Kaliforniya, Lea (heykel), 27 Ağustos, Maraşta 1957 Türkiye genel seçimleri,
Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?,