Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir?

Hekim Nedir?

Hekim Nedir?, Hekim Nerededir?, Hekim Hakkında Bilgi?, Hekim Analizi? Hekim ilgili Hekim ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Hekim ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Hekim Ne Anlama Gelir Hekim Anlamı Hekim Nedir Hekim Ne Anlam Taşır Hekim Neye İşarettir Hekim Tabiri Hekim Yorumu 

Hekim Kelimesi

Lütfen Hekim Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Hekim İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Hekim Kelimesinin Anlamı? Hekim Ne Demek? ,Hekim Ne Demektir? Hekim Ne Demektir? Hekim Analizi? , Hekim Anlamı Nedir?,Hekim Ne Demektir? , Hekim Açıklaması Nedir? ,Hekim Cevabı Nedir?,Hekim Kelimesinin Anlamı?,Hekim Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Hekim Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Hekim Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Hekim Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Hekim Kelimesinin Anlamı Nedir? Hekim Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Hekim Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Hekim Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Hekim - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Hekim

Hekim Nedir? Hekim Ne demek? , Hekim Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Hekim Kelimesinin Anlamı? Hekim Ne Demek? Hekim Ne Demektir? ,Hekim Analizi? Hekim Anlamı Nedir? Hekim Ne Demektir?, Hekim Açıklaması Nedir? , Hekim Cevabı Nedir? , Hekim Kelimesinin Anlamı?






Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir?

Doktor (tıp)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Hekim sayfasından yönlendirildi)
Sağlık profesyonelleri
Alfabetik sıraya göre
Sağlık bakımı ile ilgili
Luke Fildes'in Doktor isimli tablosu

Doktor, hekim veya tabip, tıp alanında çalışan profesyoneldir. Hastalık, yaralanma ve diğer fiziksel ya da zihinsel bozuklukların incelenmesi, tanısı, prognozu ve tedavisi yoluyla sağlığın iyileştirilmesini, sürdürülmesi veya eski haline getirilmesi ile ilgilenirler. Doktorlar uygulamalarını belirli hastalık kategorilerine, hasta türlerine ve tedavi yöntemlerine odaklayabilir ve bireylere, ailelere ve topluluklara sürekli ve kapsamlı tıbbi bakım sağlanması sorumluluğunu üstlenirler.

Doktor kelimesi, Türkçeye Avrupa kökenli dillerden (İngilizce veya Fransızca etkisi ile) girmiştir. Kelime aslı itibarıyla Latince kökenlidir ve aynı şekilde okunan docēre kelimesinden gelmektedir ve anlamı öğretmektir. Tıp alanında uzmanlık veya doktora çalışmalarını tamamlamış tabiplere (hekimlere) verilen ünvandır. Günümüzde doktor ünvanı kısaca Dr. olarak isimlerin önünde de kullanılmaktadır.

Ünvanın tarihsel süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

Fransa'daki ilk üniversitelerden bu yana, bin yılı aşkın bir süredir, akademik bir ünvan olarak kullanılmıştır. Üniversitedeki kullanılan anlamı, üniversitede öğreten kişidir (hoca). Amerika kıtasındaki kolonilerin yayılması ile ve geç dönem Avrupa etkisi ile Dr. olarak kısaltılmış hali, kişi isimlerinin önünde ünvan olarak kullanılmaya başlamıştır. Özellikle rönesans hareketi ile akademik hayatta, avrupa ve daha sonraları amerika kıtalarının hakimiyeti ile, dünya üzerindeki pek çok ülkede köade doktora derecesi almış kişilere verilen ünvandır.

Doktor ünvanı, akademik bir seviyeyi ve akademideki çalışmaların getirmiş olduğu saygınlığı ifade etmektedir. Latince kökeninde de öğreten kişi anlamının taşıdığı gibi, üniversitelerde uzun süreli çalışmalar sırasında, kişilerin yaptığı eğitim faaliyetlerinin kazandırdığı bir ünvandır. Orta Çağ avrupasındaki anlamıyla, hayatını öğrenmeye, öğretmeye ve hikmeti (knowledge) yaymaya adamış kişi anlamındadır.

Avrupa ve Amerikan ekolünde kullanılan doktor ünvanını günümüzde de PhD (kelimesi kelimesine: ancak okunuşu Doctor of Philosophy yani felsefe'nin doktoru) olarak kısaltılmaktadır ve bu ünvan ilk kez 19. yüzyılda, Berlindeki Friedrich-Wilhelms-Universität tarafından verilmiştir. Doktor kelimesinin felsefe üzerine kurgulanmasının sebebi, ilk dönem üniversitelerinin genel yapılanması 3 ana alan üzerinden kurgulanmış eotkemtolmasıdır. Buna göre üniversitedeki bir kişi, hukuk, din (teoloji) veya ilaç alanlarında çalışabilirdi ve bu üç alan da o zamanlar felsefe'nin çalışma alanları olarak kabul ediliyordu. Günümüzde ise ünvanın taşıdığı anlamlardan birisi de yapılan işin (çalışma alanının) felsefesine hakim olmaktır.

Öğrenim[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve diğer bazı ülkelerde MD, tıp fakültesinden mezun olduktan sonra verilen profesyonel bir lisansüstü derecesini belirtir. Çünkü 18. yüzyılda ABD ve Kanada'daki hekimlerin çoğu MD isimlendirmesini kullanan İskoçya'da eğitim almıştı. Bununla birlikte, İngiltere'de, Bachelor of Surgery, Surgelor of Surgery ifadesi kullanıldı ve 19. yüzyılda İskoçya'da da standart hale geldi. Bu nedenle, Birleşik Krallık, İrlanda ve diğer ülkelerde, MSD, tıp alanında profesyonel bir dereceye sahip olanlarla sınırlı bir araştırma doktora, yüksek doktora, onur derecesi veya uygulamalı klinik derecedir; Bu ülkelerde, Kuzey Amerika’ya eşdeğer profesyonel meslek mensupları ve bazılarında MBBS derecesi kullanılır.[1]

Türkiye'de tıp doktoru ünvanı, 4 yıllık fakülte eğitimine ek olarak 2 yıllık yüksek lisans ile toplam altı yıllık tıp fakültesi eğitiminin preklinik ve klinik dönemlerini bitirerek başarıyla mezun olanlara hekim ünvanı verilmektedir.[2] Tıp eğitimi disiplini, yüksek lisans seviyesinde öğrenim veren bir programdır. Türkiye'de verilen tıp doktoru ünvanının bir benzeri Fransız tıp eğitimi sisteminde bulunmaktadır. Aynı şekilde Fransa'da da altı yıllık eğitim sonunda "docteur en médecine" ünvanı verilmektedir.

Ünvanın kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sağlık sektöründeki ünvanların nasıl kullanılacağı ile ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2010 yılında Cenova'da alınan karar gereği, bu şekilde uzmanlığı / doktora mezuniyeti bulunmayan kişilere tam olarak genel pratisyen (general practitioner) ünvanının kullanılması tavsiye edilmiştir.[3]

Türkiye'de Tıp fakültesi meslek ünvanları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Stajyer: Tıp fakültesi dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerine denir.
  • İntern: Tıp fakültesi son sınıf öğrencilerine denir. İntern kelimesi 'stajyer' anlamında olmasına rağmen, farklı bir ifade gibi kullanılmaktadır.
  • Pratisyen hekim: Birinci basamak doktorlarıdır. Pratisyen hekim olmak için tıp fakültesi mezunu olmak gerekir. "Dr." kısaltması ile anılır.
  • Aile hekimi: Tıp fakültesi mezunu olup, aile sağlığı merkezinde çalışan pratisyen hekimdir.
  • Uzman aile hekimi: Tıp fakültesi mezunu olup, TUS'ta başarılı olduktan sonra alınan 3 yıllık uzmanlık eğitimi ile olunur.
  • Uzman doktor: Tıp fakültesi mezunu olup, TUS'ta başarılı olması kaydıyla, seçtiği bölüme göre 4-6 yıllık doktora eğitimini tamamladıktan sonra uzman doktor olunur. "Uzm. Dr." kısaltması ile anılır.
  • Operatör doktor (Cerrah): Cerrahi tıp bilimleri uzmanına denir. Tıp fakültesi mezunu olup, TUS'ta başarılı olması kaydıyla, ilgili bölüme göre eğitimini tamamladıktan (uzmanlığın üzerine) sonra cerrah olunur. "Op. Dr." kısaltması ile anılır.
  • Psikiyatr: Tıp fakültesi mezunu olup, TUS sınavında başarılı olmak kaydıyla, "Psikiyatri" bölümü seçilerek 4 yıl uzmanlık eğitimi sonunda psikiyatr olunur. "Psikiyatr Dr." kısaltması ile anılır.
  • Profesör operatör doktor: "Prof. Op. Dr." kısaltması ile anılır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2016. 
  3. ^ World Health Organization: Classifying health workers. Geneva, 2010. [1] 16 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Nedir? :Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? ile ilgili Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Ne Demektir? Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Açıklaması Nedir? Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Cevabı Nedir? Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Açıklaması? :Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Gerçek mi? :Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? ile ilgili Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Hakkında? :Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? ile ilgili Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? burada bulabilirsiniz. Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Hekim nedir?, Hekim anlamı nedir?, Hekim ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sağcı diktatörlük, Alex Král, Blekinge, Silahlı Kuvvetler Akademisi, Zaynulla Rasulev Camii, Ümmetçilik, Everett Ruess, Ouray, Tiamin, Kraliyet muhafızı, Murakami, Niigata, Yuvacık, Bitlis, Arolsen, Aleksandar Đorđević, Buprenorfin, Metin dilbilim, Milliyet Spor Ödülleri, Genlik, İçinde Yaşadığım Deri, Ertan Küçükay, Font, Slav dilleri, Derbyshire, Yelkenli tekne, 2012 Afyonkarahisar patlaması, Anatole France, Kopolimer, Balabancık, İpsala, Plexippoides, Amazon Kindle, Kamo, Niigata, Peekaboo Gökadası, Myōkō (şehir), Lotan, Tilidin, Sümer ve Türk Dillerinin Tarihî İlgisi ve Türk Dilinin Yaşı Meselesi, Sado, Niigata, Veysel, Emirdağ, Haiti bayrağı, Kashiwazaki, Ala Abduzzehra, Cádiz, FK Anji, Ağustos böceği, Görsel karıncalanma, Guangzhou–Shenzhen demiryolu, Victoria, Seyşeller, Sırt çantası helikopteri, Videokonferans, Fenoprofen, Sanjō (şehir), Gelgit havuzu, AC Pavia, Sarmatlar, Rauf Fitso, Selenge Nehri, Aemilianus, Kulu, I. Selim, Amerika Birleşik Devletlerinde insan hakları, Asimina triloba, En İyi Erkek Oyuncu Goya Ödülü, Otiothops, Google, Begonia adscendens, El Salvador devlet başkanları listesi, AS Monaco FC, Müzeler listesi, Jōetsu Shinkansen, Shotwellia, Dil eğitimi, Kyoto metrosu, Samsung Galaxy Fame, FK Teteks, Nogay Orda, Cleveland Cavaliers, Abdullah Vassaf Efendi, EMİNSU, Noturus maydeni, Meteor Yağmurları Listesi, Adnan Görür, Tōkaidō Shinkansen, LGBT, Akaid, Genelkurmay Başkanı, Urduca, Dasyfidonia, Azóia de Cima, Kavak mantarı, Bonaparte Hanedanı, Antropofobi, Ümitlerim Hep Kırıldı, Jonas Jerebko, Lee Strasberg, Müzzemmil Suresi, Büyük Sırp Göçleri, Myrmecium, Oxford Müzesi, AVIF, Zelandiya,
Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?,