Josephine Hull Kimdir?

Josephine Hull Kimdir?

Josephine Hull Kimdir?

Josephine Hull Nereli

Josephine Hull Kaç Yaşında? Josephine Hull Boyu Kaç

Josephine Hull Kaç Kilo Josephine Hull Doğum Tarihi

Josephine Hull Ne Demektir? Josephine Hull Anlamı Nedir?

Josephine Hull Kimdir? , Josephine Hull Nereli , Josephine Hull Kaç Yaşında? , Josephine Hull Boyu Kaç , Josephine Hull Kaç Kilo , Josephine Hull Doğum Tarihi , Josephine Hull Ne Demektir? , Josephine Hull Anlamı Nedir?

Josephine Hull Kimdir?

Josephine Hull

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Josephine Hull
Josephine Hull Harvey filminde (1950)
DoğumMary Josephine Sherwood
3 Ocak 1877(1877-01-03)
Newtonville, Massachusetts,  ABD
Ölüm12 Mart 1957 (80 yaşında)
The Bronx, New York,  ABD
EğitimRadcliffe Koleji
MeslekAktris
Etkin yıllar1905-1955
Evlilik
Shelly Hull
(e. 1910; b. 1919)

Marie Josephine Hull (kızlık soyadı Sherwood ; 3 Ocak 1877 - 12 Mart 1957), aynı zamanda oyun yönetmeni olan Amerikalı bir tiyatro ve sinema oyuncusuydu. Daha iyi bilinen rollerinden bazılarını filme çekerken, sahnede 50 yıllık başarılı bir kariyere sahipti. Başlangıçta Broadway sahnesinde oynadığı bir rol olan Harvey (1950) filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazandı. Bazen Josephine Sherwood olarak bilinir.[1]

Çocukluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hull, 3 Ocak 1877'de[2] Newtonville, Massachusetts'te William H. Sherwood ve Mary Elizabeth ("Minnie") Tewkesbury'nin[3] dört çocuğundan biri olarak doğdu, ancak daha sonra gerçek yaşını değiştirecekti.[4] Her ikisi de Boston bölgesinde New England Conservatory of Music ve Radcliffe College'a katıldı.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Tiyatro[değiştir | kaynağı değiştir]

Hull, 1905'te stokta sahneye çıktı ve birkaç yıl sonra, 1910'da aktör Shelley Hull (aktör Henry Hull'un ağabeyi) ile evlendi. Kocasının genç bir adam olarak ölümünden sonra, aktris 1923 yılına kadar emekli oldu ve evli adı Josephine Hull'u kullanarak oyunculuğa geri döndü. Çiftin çocuğu olmadı.

İlk büyük sahne başarısını 1926'da George Kelly'nin Pulitzer ödüllü Craig's Wife'ında elde etti. Kelly, 1926'da sahnelenen bir sonraki oyunu Daisy Mayme'de özellikle onun için bir rol yazdı. 1920'ler boyunca New York tiyatrosunda çalışmaya devam etti. 1930'larda ve 1940'larda, Hull üç Broadway hitinde, You Can't Take It With You'da (1936) bir baş belası olarak, Arsenic and Old Lace'de (1941) ve Harvey'de (1944) cinayete meyilli yaşlı bir kadın olarak göründü. . Oyunların hepsinin uzunca süre gösterimdeydi ve Hull'un kariyerinin on yılını aldı.[5] Son Broadway oyunu The Solid Gold Cadillac (1954-55), daha sonra bir film versiyonuna dönüştürüldü.

Sinema[değiştir | kaynağı değiştir]

Hull, 1927'de Get Your Man'de küçük bir bölümle başlayan ve 1929'da The Bishop's Candlesticks'i izleyen sadece altı film yaptı. Bunu iki 1932 Fox filmi, After Tomorrow (oyundaki rolünü yeniden yaratıyor) ve The Careless Lady izledi.

1938'de, gösteriyle hala sahnede olduğu için, You Can't Take It With You filminde oyundaki rolünü yeniden yaratmayı kaçırdı. Bunun yerine, Spring Byington film versiyonunda yer aldı.

Hull, Jean Adair ile birlikte, Cary Grant ve Priscilla Lane'in oynadığı Arsenic and Old Lace (1944) film versiyonundaki iki Brewster kız kardeşten biri olan Abby Teyze'yi canlandırdı.

Hull daha sonra Harvey'in (1950) film versiyonunda göründü ve bu rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazandı.[6]

Harvey'den sonra, Hull sadece bir film daha yaptı: The Lady from Texas (1951); Ayrıca 1949'da Arsenic ve Old Lace'in CBS-TV versiyonunda, Ruth McDevitt’in kız kardeşi olarak yer aldı.

Ölüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Josephine Hull, 12 Mart 1957'de 80 yaşında beyin kanamasından öldü.[7]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Josephine Hull". Internet Broadway Database. 4 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2020. 
  2. ^ 1880 United States Census (Massachusetts, Middlesex, Newton Ward 2, District 474, page 55); 1900 United States Census (Massachusetts, Middlesex, Newton Ward 2, District 895, page 19), each showing Mary Josephine Sherwood born to William Sherwood and Mary E. Tewksbury Sherwood in Massachusetts in January 1877.
  3. ^ Great Stars of the American Stage by Daniel Blum ca. 1952 Profile #111
  4. ^ For example, her marriage certificate in 1910 (when she was 33) states that she was 28. See Marriage Records, Chicago, Illinois and Newton, Massachusetts, April 3, 1910, (Mary Josephine Sherwood and Shelly Vaughn Hull). She likewise represented herself as several years younger in the 1910 census. 1910 United States Census (Connecticut, Litchfield, Barkhamstead, District 249, page 21), stating that "Josephine Hull" was 27. Still later sources list Hull as born on January 3, 1886, nine years later than her real birth date.
  5. ^ IBDB'de Josephine Hull.
  6. ^ "Review: Harvey" 20 Ağustos 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Variety, December 31, 1949.
  7. ^ "Stage star Josephine Hull dies". The Pittsburgh Press. United Press. 13 Mart 1957. s. 26. 27 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2020. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Josephine Hull Kimdir? Kimdir?:Josephine Hull Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Josephine Hull Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Josephine Hull Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Josephine Hull Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Josephine Hull Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Josephine Hull Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Josephine Hull Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Josephine Hull Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Josephine Hull Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Josephine Hull Kimdir? Kaç Yaşında?:Josephine Hull Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Josephine Hull Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Josephine Hull Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Josephine Hull Kimdir? Nereli?:Josephine Hull Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Josephine Hull Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Josephine Hull Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Josephine Hull Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Futbol derbileri listesi, Hollanda Prensesi Irene, Deoksiriboz, Fussballclub Zürich, CFOP yöntemi, Giritli Mustafa Paşa Hanı, Arnavutluk İslam Ayaklanması, Kavacık, Kula, 1976 Amerikan Müzik Ödülleri, Fusang, Macaristan başbakanları listesi, Mann gegen Mann, Furkan Palalı, The Quiet Place, Britpop, Lojistik fonksiyon, Halk Komiserleri Kurulu, Jagdpanzer, Furbaz, Chris Hero, Funda Kocabıyık, Kurun, Mikologların listesi, Fumikiri Jikan, Cloud Connected, Amanda Michalka, João Pedro Maturano dos Santos, Birlik, Lice, Fulya Hakkı Yeten Tesisleri, Birnie Adası, Titanoecidae, Reroute To Remain, Daniel Svensson, Selçuklu Hanedanı, Fulk (Kudüs kralı), Kişisel finans, Eritme kazanı, Bosaso, Fulbeler, Mars Pathfinder, TRT 6, Campylobacter, Akdeniz Üniversitesi, Gumbinnen Muharebesi, Bernie Sanders, Fukuyama, Venüs geçişi, Niclas Engelin, Burak Çalık, Bandista, Omurilik, Racconigi, Tembel, Fuka, Abdullah Bazencir, Arnavutluk cumhurbaşkanları listesi, Hesaplamalı dilbilim, Fujiwara no Teika, Bursa Kent Müzesi, Kudüs, Paris 1. bölge, Bursada 1977 Türkiye yerel seçimleri, Fugitive of the Judoon, Manyetostatik, Cengiz Küçükayvaz, Fuchū, Rusçuk (il), Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fucales, Özge Gürler, Gatwick Havalimanı, 23. Dünya Üniversite Yaz Spor Oyunları, Goeldia, Londra Gatwick Havalimanı, Vietnam Savaşı, Margaret Tudor, Fuat Yaman, Fuat Seyrekoğlu, Ermenek, NGC 4336, SSD US Triestina Calcio 1918, Telefon numaralandırma planı, Windows Embedded, Yakuplar, Orhaneli, Ebers Papirüsü, Grigori Hanin, Ahmet Karaevli, eflak, Fon müziği, Hacimlerine göre en büyük göller listesi, Mağusa Türk Gücü SK, Fuat Külünk, Capitatum kemik, The Kings Man, Seçilmiş Bitki Ailelerinin Dünya Kontrol Listesi, İran İslam Cumhuriyeti, Fuat Göztepe, Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği En İyi Senaryo Ödülü, Esvatini millî futbol takımı, Hoçanklar,
Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?,