Hillary Brooke Kimdir?

Hillary Brooke Kimdir?

Hillary Brooke Kimdir?

Hillary Brooke Nereli

Hillary Brooke Kaç Yaşında? Hillary Brooke Boyu Kaç

Hillary Brooke Kaç Kilo Hillary Brooke Doğum Tarihi

Hillary Brooke Ne Demektir? Hillary Brooke Anlamı Nedir?

Hillary Brooke Kimdir? , Hillary Brooke Nereli , Hillary Brooke Kaç Yaşında? , Hillary Brooke Boyu Kaç , Hillary Brooke Kaç Kilo , Hillary Brooke Doğum Tarihi , Hillary Brooke Ne Demektir? , Hillary Brooke Anlamı Nedir?

Hillary Brooke Kimdir?

Hillary Brooke

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hillary Brooke
DoğumBeatrice Sofia Mathilda Peterson
8 Eylül 1914(1914-09-08)
Astoria, Queens, ABD
Ölüm25 Mayıs 1999 (84 yaşında)
Bonsall, Kaliforniya, ABD
Milliyet ABD
Diğer ad(lar)ıHillary Brook
Mezun olduğu okul(lar)Columbia University
MeslekAktris
Etkin yıllar1937-196
Evlilik
Alan Shute
(e. 1936; b. 1940)

Jack Voglin
(e. 1941; boşamnma 1948)

Raymond A. Klune
(e. 1960; ö. 1988)
Çocuk(lar)2

Hillary Brooke (d. Beatrice Sofia Mathilda Peterson;[1] 8 Eylül 1914 - 25 Mayıs 1999) Amerikalı sinema oyuncusudur. Amerika doğumlu olmasına rağmen, genç bir kadın olarak İngiltere'de bir yıl geçirdi ve burada Hollywood'a taşındıktan sonra film rolleri kazanmak için kullanmaya başladığı üst sınıf bir İngiliz aksanı öğrendi. Aksan sonunda onun için ikinci bir doğa haline geldi ve filmlerinin çoğunda bir İngiliz kadın olarak rol aldı.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kariyer hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

8 Eylül 1914 tarihinde ABD'nin New York eyaletinin Queens bölgesinde doğan Brooke, Columbia Üniversitesi'nde okurken model olarak çalışmaya başladı.[2] Brooke, oyunculuk kariyerine Basil Rathbone ve Nigel Bruce ile birlikte oynadığı iki Sherlock Holmes filmi, Sherlock Holmes Faces Death (1943) ve The Woman in Green (1945) ile başladı.

Paul Cavanagh ile Woman in Green

1950'lerin başlarında birkaç televizyon dizisinde düzenli olarak yer aldı ve 1952-1955 TV dizisi My Little Margiede Margie'nin babası Vern Albright'ın göz alıcı aşkı Roberta Townsend'i canlandırdı. 1950'lerin başında başlayan ve daha sonra yıllarca devam eden The Abbott and Costello Showda Brooke, iki ana karakterin yaşadığı apartmanın tutucu, şık bir kiracısı rolünü oynadı. Oyunda ikili ona saygıyla yaklaştı ve şakaların ve şakaların hedefi değildi. Diğer ana karakterlerde olduğu gibi bu şovda karakterinin adı gerçek adıydı. Ayrıca aynı komedi ekibiyle Africa Screams (1949) ve Abbott and Costello Meet Captain Kidd'de (1952) rol aldı.

Brooke'un diğer filmleri arasında Jane Eyre (1943), The Enchanted Cottage (1945), The Bowery Boys ile Lucky Losers (1950), Alfred Hitchcock gerilimi The Man Who Knew Too Much (1956), üç boyutlu film The Maze (1953) ve Invaders from Mars (1953) yer alır.

28 Eylül 1957 tarihinde Perry Mason'ın "The Case of the Sleepwalker's Niece" adlı ikinci bölümünde Doris Cole'u canlandırdı. Brooke ayrıca 6 Şubat 1956'da yayınlanan I Love Lucy'nin "The Fox Hunt" bölümünde Angela Randall'ı canlandırdı. "Richard Diamond, Private Detective" dizisinde Laura Renault rolü ve "Michael Shayne" adlı dizideki Greta Morgan rolüyle konuk oyuncu olarak görünmesinin ardından 1960 yılında televizyondan emekli oldu.

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1936 yılında Alan Shute ile evlendi, 1940 yılında boşandı. Brooke daha sonra 1941 yılında yönetmen yardımcısı Jack Voglin ile evlendi ve çiftin 1948 yılında boşanmadan önce Donald adında bir çocuğu oldu.[3] Brooke, MGM'de yönetici olan Raymond A. Klune ile 1960 yılından ölümüne kadar 24 Eylül 1988 tarihinde evlendi. Klune aracılığıyla Carol V. Klune ve Donald C. Klune adında iki üvey çocuğu oldu.[4][5]

Brooke, 1952 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde Adlai Stevenson'un kampanyasını destekleyen bir Demokrat Parti destekçisidir.[6]

25 Mayıs 1999 tarihinde Brooke, Kaliforniya, Bonsall'daki bir hastanede akciğerinde kan pıhtılaşması nedeniyle öldü.[7] Külleri yakılarak külleri denize döküldü.[8] Erkek kardeşi aktör Arthur Peterson Jr. 1996 yılında öldü.[7] Televizyon endüstrisine yaptığı katkılardan dolayı Hillary Brooke, 6307 Hollywood Bulvarı'ndaki Hollywood Walk of Fame'de bir yıldıza sahiptir.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Room, Adrian (2012). Dictionary of Pseudonyms: 13.000 Assumed Names and Their Origins, 5th ed (İngilizce). McFarland. s. 77. ISBN 9780786457632. 8 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  2. ^ Bergan, Ronald (10 Haziran 1999). "Hillary Brooke". The Guardian. 16 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2019. 
  3. ^ "Hillary Brooke - The Private Life and Times of Hillary Brooke. Hillary Brooke Pictures". www.glamourgirlsofthesilverscreen.com. 26 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2018. 
  4. ^ "Hillary Brooke, 84; Actress in Movies". 8 Haziran 1999. 17 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2018 – NYTimes.com vasıtasıyla. 
  5. ^ "Obituary: Hillary Brooke". 3 Haziran 1999. 25 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2018. 
  6. ^ Motion Picture and Television Magazine, November 1952, sayfa 33, Ideal Publishers
  7. ^ a b "Hillary Brooke, 84; Actress in Movies". The New York Times. 8 Haziran 1999. Erişim tarihi: 29 Şubat 2008. 
  8. ^ Wilson, Scott (19 Ağustos 2016). Resting Places: The Burial Sites of More Than 14.000 Famous Persons, 3d ed. McFarland. ISBN 9781476625997 – Google Books vasıtasıyla. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Hillary Brooke Kimdir? Kimdir?:Hillary Brooke Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Hillary Brooke Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Hillary Brooke Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Hillary Brooke Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Hillary Brooke Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Hillary Brooke Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Hillary Brooke Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Hillary Brooke Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Hillary Brooke Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Hillary Brooke Kimdir? Kaç Yaşında?:Hillary Brooke Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Hillary Brooke Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Hillary Brooke Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Hillary Brooke Kimdir? Nereli?:Hillary Brooke Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Hillary Brooke Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Hillary Brooke Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Hillary Brooke Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Elçiler, Tut, Ninette de Valois, Yehoahaz (İsrail), Wallyson, Ivan Kotlyarevsky, En İyi Kadın Sanatçı MTV Avrupa Müzik Ödülü, Sylvie Hubac, Kiseljak, Neochaeta, Amravati, Luxus, Kolostrum sütü, Nossa Senhora da Conceição (Vila Real), Adını insanlardan alan canlılar listesi, Oxalis hirta, Lolipop (şarkı), Wall Streeti İşgal Et, İskenderpaşa Camii (Beykoz), Apollo astronotları, Vecihi Ofluoğlu, Eurylepis, İsviçre 18 yaş altı millî futbol takımı, Kumsal, Günlük Kabul Edilebilir Alım Miktarı, Intel 80188, NGC 3042, Requiem (Alma şarkısı), Tedarik zinciri, Paul Green, Antalyada spor, FC Tours, Ötümlü dişyuvasıl yansürtünmeli ünsüz, O Kız (dizi), Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eat Your Salad, Gravellona Lomellina, Ali Saib Paşa, Mesir Tabiat Parkı, Atilla Manizade, Apollo asteroitleri listesi, Blizzard, Sabit Noyan, Gropello Cairoli, XScale, Algısal yük teorisi, Fışte Dağı, Seyfi Cengiz, Erwin Saavedra, Kup na Makedonija, Bergeron Süreci, Pitstone Green, Ekran çözünürlüğü, Koza Holding, Mede, Lombardiya, Ahinoam Nini, Sintra, Joseph Sifakis, Robert Mercier, James Burrow, Die Zeit ist einsam, 1969 Libya Askeri Darbesi, Bucorvidae, Yenice, İskilip, 26 Ağustos, Bulbophyllum crenilabium, Felina, Elazığda 1977 Türkiye genel seçimleri, Apollo Projesi, Amerika Birleşik Devletleri Kızılderililerinin kültürel asimilasyonu, Etanolamin, Berlin Humboldt Üniversitesi, Anton Philips, Liz Greene, Kirişler dörtgenleri için Japon teoremi, 555K, Jöhstadt, Apollo 8, 2008 FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu Ödülü, Kayseride 1973 Türkiye genel seçimleri, Nancy Olson, Dixie Dean, Küçük Yenisey (akarsu), Madrid Skilicis, Sason, Moriago della Battaglia, NGC 2557, Chatham House, Ricardo Quaresma, Apollo 7, Kerim Hakkı, Yunusemre, Pamukkale, Değerli taş, Ketambea, Alan Mineiro, Send My Love (To Your New Lover), San Cesareo, Nasır Muhammedhani, Ottavio Bianchi, Ichthyotomidae, Bunbury, Batı Avustralya,
Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?,