Giorgio Chiellini Kimdir?

Giorgio Chiellini Kimdir?

Giorgio Chiellini Kimdir?

Giorgio Chiellini Nereli

Giorgio Chiellini Kaç Yaşında? Giorgio Chiellini Boyu Kaç

Giorgio Chiellini Kaç Kilo Giorgio Chiellini Doğum Tarihi

Giorgio Chiellini Ne Demektir? Giorgio Chiellini Anlamı Nedir?

Giorgio Chiellini Kimdir? , Giorgio Chiellini Nereli , Giorgio Chiellini Kaç Yaşında? , Giorgio Chiellini Boyu Kaç , Giorgio Chiellini Kaç Kilo , Giorgio Chiellini Doğum Tarihi , Giorgio Chiellini Ne Demektir? , Giorgio Chiellini Anlamı Nedir?

Giorgio Chiellini Kimdir?

Giorgio Chiellini

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Giorgio Chiellini
Kişisel bilgileri
Tam adı Giorgio Chiellini
Doğum tarihi 14 Ağustos 1984 (39 yaşında)
Doğum yeri Pisa, İtalya
Boyu 1,87 m (6 ft 1+12 in)
Mevkisi Defans
Altyapı kariyeri
1990-2000 Livorno
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
2000-2004 Livorno 55 (4)
2004-2005 Fiorentina 37 (3)
2005-2022 Juventus 425 (27)
2022-2023 Los Angeles 31 (1)
Toplam 548 (35)
Millî takım kariyeri
2000  İtalya U-15 8 (0)
2000-2001  İtalya U-16 12 (2)
2001  İtalya U-17 1 (0)
2002  İtalya U-18 6 (1)
2001-2003  İtalya U-19 18 (1)
2004-2007  İtalya U-21 26 (6)
2004  İtalya Olimpik 2 (0)
2004-2022  İtalya 117 (8)
Toplam 190 (18)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Giorgio Chiellini (d. 14 Ağustos 1984), Stoper olarak oynamış eski İtalyan millî futbolcu. Kendi jenerasyonunun en iyi defans oyuncularından biri olarak kabul edilen Chiellini, gücü, agresifliği ve adam markajının yanı sıra üçlü ya da dörtlü defansta oynayabilmesiyle tanınmaktadır.[1][2] Kariyerinin başlarında sol bek olarak da oynamıştır.

Kulüp düzeyinde kariyerine 2000 yılında Livorno'da başlayan Chiellini, 2005 yılında Juventus'a geçmeden önce Fiorentina'da da oynadı. Juventus ile 2012'den 2020'ye kadar üst üste dokuz Serie A şampiyonluğunun yanı sıra beş Coppa Italia ve beş Supercoppa Italiana şampiyonluğu kazandı ve 2015 ve 2017'de iki UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Chiellini 2012-13, 2014-15, 2015-16, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında olmak üzere beş kez Serie A'da Yılın Takımı seçildi ve 2008, 2009 ve 2010 yıllarında olmak üzere üç kez de Serie A'da Yılın Savunmacısı ödülüne layık görüldü.[3][4][5]

İtalya adına ilk uluslararası maçına 2004 yılında çıkan Chiellini, bronz madalya kazandığı 2004 Yaz Olimpiyatları'nın yanı sıra dört Avrupa Futbol Şampiyonası, iki FIFA Dünya Kupası ve iki FIFA Konfederasyonlar Kupası için ülke kadrosuna seçildi. İtalya'nın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanmasına, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finale çıkmasına ve 2013 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nı üçüncü sırada tamamlamasına yardımcı oldu. 2022 yılında İtalya millî takımından emekli oldu ve bu süreçte 117 kez millî formayı giyerek, İtalya'nın en çok forma giyen beşinci oyuncusu oldu.

Kulüp kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Giorgio Chiellini ve Didier Drogba.

2004 yılında Livorno'dan Juventus'a transfer olan oyuncu Serie A'da ilk sezonunu Fiorentina'da kiralık olarak geçirdi. Bu kulüpteki üstün performansı nedeniyle Juventus'ta oynamaya hak kazandı.

2005-06 sezonundan beri Juventus'ta görev yapan Chiellini, İtalya'nın en iyi savunmacıları arasına girmeyi başardı. Birçok kez İtalya'nın U-22 takımına kaptanlık yapan Chiellini, 2007 yılından beri İtalya millî takımı forması giyiyor.

İtalya millî takımı ile ilk maçına ise 2004 yılında Finlandiya karşısında çıktı.

Juventus'un Inter ile karşılaştığı maçta eski Juventus'lu Zlatan Ibrahimović'e yaptığı inanılmaz markaj ile maçın adamı olmaya layık görüldü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ published, Gregor MacGregor (18 Aralık 2015). "The 11 best defenders in the world". fourfourtwo.com (İngilizce). 31 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2023. 
  2. ^ "SportMob – Best Italian Defenders of all time". SportMob (İngilizce). 12 Mart 2023. 20 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2023. 
  3. ^ "Oscar del calcio: Vidal e Pirlo sono il top. La Juve è la più forte d'Italia - Serie A / Calcio - Tuttosport". web.archive.org. 20 Haziran 2015. 20 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2023. 
  4. ^ "Oscar del Calcio, dominio Juve. Buffon: "Donnarumma ha doti da grande"". La Gazzetta dello Sport - Tutto il rosa della vita (İtalyanca). 2015. 12 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2023. 
  5. ^ "Gran Galà del calcio, la Juventus fa incetta di premi". Corriere della Sera (İtalyanca). 31 Ocak 2017. 21 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2023. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Giorgio Chiellini Kimdir? Kimdir?:Giorgio Chiellini Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Giorgio Chiellini Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Giorgio Chiellini Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Giorgio Chiellini Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Giorgio Chiellini Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Giorgio Chiellini Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Giorgio Chiellini Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Giorgio Chiellini Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Giorgio Chiellini Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Giorgio Chiellini Kimdir? Kaç Yaşında?:Giorgio Chiellini Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Giorgio Chiellini Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Giorgio Chiellini Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Giorgio Chiellini Kimdir? Nereli?:Giorgio Chiellini Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Giorgio Chiellini Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Giorgio Chiellini Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Giorgio Chiellini Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Colin Clive, Asabiyim, The Light of Asia, Ritüel, Lukas Hinterseer, Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı, Kürdi, Havacılık Enformasyon Yayını, Jackson, Wisconsin, Protungulatum donnae, Milwaukee County, Wisconsin, Washington County, Wisconsin, Östergötland, Henry Taube, Gündüz Ökçün, Vasco da Gama Köprüsü, Buryatya marşı, Tim Merlier, Menominee County, Wisconsin, Darnhall, Great Expectations – The Singles Collection, Üç Erk Meydanı, Sebastian Kerk, Monroe County, Wisconsin, Sir Francis Bacon, Similaria, Taipei, West Allis, Wisconsin, Nitrik asit, 1979 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Thymus kotschyanus, Dış dokunulmazlık, The Pretenders, NGC 1721, Bülent Öz, Ashland County, Wisconsin, Shueisha, Gare do Oriente, Vampir Günlükleri bölümleri listesi, Oneida, Wisconsin, Kütüphane, Fulham FC, Alman Ulusal Kütüphanesi, Ali Mehmet Kocaoğlu, Thiomargarita namibiensis, Yerçekiminin Gökkuşağı, Johnny Flynn, III. Yuri, 31. Akademi Ödülleri, Lafayette, Wisconsin, Koprivnica, Jenna Coleman, Chelydridae, Shawano County, Wisconsin, Antigua ve Barbuda, Anne Treisman, São João da Corveira, David Kross, Burnett, Survivor 2016, Charles M. Lieber, Elektromanyetik top, Waukesha County, Wisconsin, Globe Tiyatrosu, Hacıömerli, El Ezher Üniversitesi, Mesoplodon perrini, Sauk County, Wisconsin, Kütikula, Kutikula, III. Gustav, Winnebago, Wisconsin, Yusuf Atılgan, Ece Erken, Arıdamı, Mahmud Kabil, Crawford, Wisconsin, Pilosella tephrocephala, Premier Soccer Ligi, Juneau County, Wisconsin, Pozán de Vero, Hulo belediyesi, Avaya, Gaye Usluer, Leuconycta, Kuzeydoğu Çin, Vilayet, Brave Murder Day, Müjdeleyici Meryem Ana Katedrali, Appleton, Wisconsin, Jet Sosyete, Devlet üniversitesi, Appletiser, Mert Kurt, I Have Nothing, Chris Webber, Rotherham, Waupaca County, Wisconsin, Bernadotte Hanedanı,
Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?,