Ali Deniz Kardelen Kimdir?

Ali Deniz Kardelen Kimdir?

Ali Deniz Kardelen Kimdir?

Ali Deniz Kardelen Nereli

Ali Deniz Kardelen Kaç Yaşında? Ali Deniz Kardelen Boyu Kaç

Ali Deniz Kardelen Kaç Kilo Ali Deniz Kardelen Doğum Tarihi

Ali Deniz Kardelen Ne Demektir? Ali Deniz Kardelen Anlamı Nedir?

Ali Deniz Kardelen Kimdir? , Ali Deniz Kardelen Nereli , Ali Deniz Kardelen Kaç Yaşında? , Ali Deniz Kardelen Boyu Kaç , Ali Deniz Kardelen Kaç Kilo , Ali Deniz Kardelen Doğum Tarihi , Ali Deniz Kardelen Ne Demektir? , Ali Deniz Kardelen Anlamı Nedir?

Ali Deniz Kardelen Kimdir?

Ali Deniz Kardelen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ali Deniz Kardelen
Doğum23 Nisan 1982 (42 yaşında)
Çanakkale, Türkiye
TarzlarNew Age, Caz, Alternatif
MesleklerGitarist, Besteci, Sanatçı
ÇalgılarGitar, Arp Gitar, Perdesiz Gitar
Etkin yıllar2016-günümüz
Müzik şirketiFretmonkey Records, Candyrat Records, Arpej Müzik
Resmî sitehttp://alidenizkardelen.com
Önemli çalgılar
Akustik Gitar ve Arp Gitar

Ali Deniz Kardelen (d. 23 Nisan 1982; Çanakkale), Türk gitarist.

Ali Deniz Kardelen; müziğe küçük yaşlarda piyano ile başlamıştır. 11 yaşında gitar ile tanışmasının ardından müzik yolculuğuna gitar ile devam etme kararı vermiştir. Farklı gitar stilleri üzerine yıllarca çalışmış ve çalışmalarını kendisini en iyi ifade edebileceğine inandığı “Fingerstyle” çalım tekniğine adamıştır. Bas, eşlik, melodi ve perküsif öğelerin birleşimi olan 4 boyutlu “Fingerstyle[1] çalım tekniği üzerine çok sayıda beste düzenleme çalışması bulunmaktadır. Bu çalışmalardan akustik ve arp gitar ile icra ettiği seçkin eserler “First Steps” albümü başlığıyla “Gitar Dünyası’nın en Yenilikçi Sanatçılar Birliği” olarak anılan Fretmonkey Records etiketi altında dinleyicilerle buluşmuştur.

Kendine özgü tekniği, akord sistemleri ile seslendirdiği çalışmaları ile Andy Mckee, Thomas Leeb, Jon Gomm, Chris Woods gibi öncü gitar otoritelerinden övgüler alan Kardelen, Amerika kıtasında düzenlenen prestijli yarışmalardan Indiana Eyaleti Fingerstyle Gitar Yarışması’nda 1.lik, Kanada Uluslararası Gitar Festivalinde 2.lik ödüllerini kazanmıştır.

Dünyanın en büyük müzik fuarı arasında olan NAMM Show[2] Los Angeles'da sahne alan Ali Deniz Kardelen; Amerika, Kanada, Almanya, Fransa, Avusturya, Litvanya, Bulgaristan ve Çin’de konserler vermiştir.

Günümüzde Ali Deniz Kardelen, Çanakkale’den kıtalara uzanan müzik yolculuğunda dinleyicileri ile buluşabileceği her platformda müziğini paylaşmaktadır.

Gitarist & besteci kimliği yanı sıra “Gitar Muhabbetleri” programının yapımcılarındandır, Türkiye Fingerstyle Cemiyeti’ni kurmak için organizasyonlar düzenlemekte ve “Fingerstyle Gitar Metodu” hazırlamaktadır.

Albümler ve Parçalar[değiştir | kaynağı değiştir]

1. First Steps (2016, New Age)

  • First Steps, Out of Breath, Phasey, Flamingo, Infinity, Albatross, Waltz, Heavy Arabesque, No Words to Say, Temptation, Memories

2. Diverse (2021, Alternatif)

  • Kara Toprak (Aranje), Can't Stop, Goodbye, Twilight, Between You and Me, The Stans Pt. 1, The Stans Pt. 2, Dubinushka

Tekliler[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Kendimi Tanımıyorum (2019, Alternatif Folk) 2. Smooth Criminal (2019, Aranje, Caz) 3. Decameron (2021, Caz)

Eşlikler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Salih Korkut Peker'in 2020 tarihinde yayınlanan Denize Dik isimli EP'sinde yer alan "Az Beyran" isimli parçaya gitarı ile eşlik etmiştir.

Programlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Program Notlar
2016 TRT Müzik, Müzik Gündem Konuk (TV Serisi)
2020 Gitar Sohbetleri Yapımcı ve Sunucu (YouTube)
2020 Tek Mikrofon Konuk (Podcast Serisi)
2021 Benimle Söyler Misin? Sunucu (TV Serisi)

Konser Verilen Ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2016: birincilik ödülü, 5. Indiana Eyaleti Fingerstyle Gitar Yarışması [3]
  • 2016: ikincilik ödülü, 12. Kanada Uluslararası Gitar Festivali [4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kocaeli Üniversitesi'nin bu 5 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.(PDF) kaynağındaki "Bölüm I - GİTARDA FINGERSTYLE ÇALMA TEKNİĞİ" başlıklı tezinden; 5 Eylül 2021 tarihinde arşivlendi.
  2. ^ Ali Deniz Kardelen'in kendi referans alınarak kaynağından 2 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 3 Eylül 2021 tarihinde arşivlendi.
  3. ^ "Indiana Eyaleti Fingerstyle Gitar Yarışması" tarafından belgelenen arşiv kaydı, 16 Kasım 2021 tarihinde kaynağından 16 Kasım 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. arşivlendi.
  4. ^ "Kanada Uluslararası Gitar Festivali" tarafından belgelenen arşiv kaydı, 3 Eylül 2021 tarihinde kaynağından 2 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. arşivlendi.

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Ali Deniz Kardelen Kimdir? Kimdir?:Ali Deniz Kardelen Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Ali Deniz Kardelen Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Ali Deniz Kardelen Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Ali Deniz Kardelen Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Ali Deniz Kardelen Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Ali Deniz Kardelen Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Ali Deniz Kardelen Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Ali Deniz Kardelen Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Ali Deniz Kardelen Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Ali Deniz Kardelen Kimdir? Kaç Yaşında?:Ali Deniz Kardelen Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Ali Deniz Kardelen Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Ali Deniz Kardelen Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Ali Deniz Kardelen Kimdir? Nereli?:Ali Deniz Kardelen Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Ali Deniz Kardelen Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Ali Deniz Kardelen Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Ali Deniz Kardelen Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Beatrice Mtetwa, Balangero, 2015 Türkiye Kupası Finali, Nightwing, Belgrad Kuşatması (1688), The Bold and the Brave, Ergene, Bornova, Felipe Ovono, NGC 7357, Abalı memeliler, Mankurt, Çamlıca, Tortum, Salvia sphacelioides, Charles Evans Hughes, Portekiz millî basketbol takımı, Doğukan Sinik, Vitulano, Soh İlçesi, Baskül, Köseli, Çiçekdağı, Hukuki şekilcilik, Talanitoides, Tespih, Ken Follett, Kevin Neale, Adıyaman milletvekilleri listesi, Para llenarme de ti, Parasteatoda asiatica, Piyade savaş aracı, Abaka (bitki), Antipathidae, Bulbophyllum manobulbum, Pterosaur, Halit Ziya, Herseka, NGC 1965, Sürmene, Ozon Tabakasının Korunması Uluslararası Günü, Mutaz İnu, İkinci Cins, Macronychoptera, Ammuna, Carabus corrugis, Otto von Lossow, Sanayi, Ortahisar, Marina di Gioiosa Ionica, Evasterias, Ab Urbe Condita (kitap), Cataleptodius, Abraham Abulafia, Suni teneffüs, ATC kodu S, Bozyer, Menteşe, Antik Horasan, Baden, Kazablanka (prefektörlük), Aconitum franchetii, Abşalom, Fields Ödülü, Monacanthidae, Örnekkent, Aliağa, Batı Highland beyaz teryesi, ATC kodu R, Ahmet Kurtcebe Alptemoçin, Bedreddin Lülü, Shawn Pyfrom, Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri Özel Kara Birlikleri, Ossubtus, Modisimus pulchellus, ATCvet kodu QI, Abılay Han, Mehmet Demirci, Dünya haritası, Gençlerbirliği, NGC 1963, Linden Ashby, Blancoa, Hasanlar, Düzce, Scytodes lewisi, NGC 3741, Zhubei, Chrysler Voyager, Ravil Tagir, Michel Sapin, Fındıcak İsyanı, Wincham, Detroit, Michigan, Survivor 2023, Edwin G. Krebs, Türkçe Rock Top 20, Kemal Aslan, Tomás Reñones, Albert Gleizes, Taşköprü, Prizren, ATC kodu V, Artema, Kişisel yaşam, Mercimekli, Midyat, İsmail Balaban, Aaron Swartz,
Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?,