Alexander Ipatov Kimdir?

Alexander Ipatov Kimdir?

Alexander Ipatov Kimdir?

Alexander Ipatov Nereli

Alexander Ipatov Kaç Yaşında? Alexander Ipatov Boyu Kaç Alexander Ipatov Kaç Kilo Alexander Ipatov Doğum Tarihi Alexander Ipatov Ne Demektir? Alexander Ipatov Anlamı Nedir?
Alexander Ipatov Kimdir? , Alexander Ipatov Nereli , Alexander Ipatov Kaç Yaşında? , Alexander Ipatov Boyu Kaç , Alexander Ipatov Kaç Kilo , Alexander Ipatov Doğum Tarihi , Alexander Ipatov Ne Demektir? , Alexander Ipatov Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Alexander Ipatov
Alexander Ipatov Kelimesinin Anlamı Nedir? Alexander Ipatov Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Alexander Ipatov Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Alexander Ipatov - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Alexander Ipatov - Oranlamak Alexander Ipatov - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Alexander Ipatov - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Alexander Ipatov - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Alexander Ipatov - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Alexander Ipatov
Alexander Ipatov Nedir? Alexander Ipatov Ne demek? , Alexander Ipatov Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Alexander Ipatov
Alexander Ipatov Kelimesinin Anlamı? Alexander Ipatov Ne Demek? Alexander Ipatov Ne Demektir? ,Alexander Ipatov Analizi?
Alexander Ipatov
Alexander Ipatov Anlamı Nedir? Alexander Ipatov Ne Demektir?, Alexander Ipatov Açıklaması Nedir? , Alexander Ipatov Cevabı Nedir? , Alexander Ipatov Kelimesinin Anlamı?

Alexander Ipatov Kimdir?

Alexander Ipatov

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alexander Ipatov
Alexander Ipatov Antalya 2013.jpg
Doğum16 Temmuz 1993 (30 yaşında)
Lviv, Ukrayna
Vatandaşlığı Türkiye
ELO puanı2650 (Nisan 2019)
FIDE unvanı

Alexander Ipatov (UkraynacaОлександр Іпатов, Oleksandr Ipatov; d. 16 Temmuz 1993, Lviv) bir satranç büyükustası ve Türkiye'deki en üst düzey profesyonel satranç oyuncularındandır.

2012, 2014 ve 2016 Dünya Satranç Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışmıştır. 4 Mayıs 2021 itibarı ile Türkiye ELO sıralamasında 1. ve Dünya ELO sıralamasında 108.[1] sırada yer almaktadır.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ipatov 16 Temmuz 1993 tarihinde Ukrayna'nın batısında yer alan Lviv'de doğdu. Satranç oynamayı babasından sadece dört yaşındayken öğrendi ve satranç kariyeri annesinin onu altı yaşındayken yerel satranç kulübüne götürmesiyle başladı. Burada dört yıl satranç eğitimi aldı.

Satranç kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ipatov Mart 2003'te 10 yaş altı kategorisinde Ukrayna ikincisi oldu. Bu sayede Yunanistan'da düzenlenen  Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'na (U10 kategorisi) katılma hakkı elde etti. Ipatov bu şampiyonayı 133 oyuncu arasında 11. olarak tamamladı.

2007 yılında, Ukrayna Şampiyonası'nı 14 yaş altı kategorisinde ikinci olarak bitirdi ve bu sayede Türkiye'de gerçekleştirilen Dünya Yaş Grupları Şampiyonası'na U14 kategorisinde katılma hakkı elde etti. Şampiyonayı 8. sırada bitirip ilk kez ilk 10'a girdi.

Ipatov 2008 yılında 207 Elo sıralama puanı kazanarak iki kez Ukrayna ikincisi oldu (U16 ve U20 kategorileri) ve Ulusal Usta ile Uluslararası Usta unvanlarını aldı. Ocak 2009'dan Şubat 2012'ye kadar İspanya'yı temsil etti.

2011 yılında 85'i büyükusta, 573 sporcunun katıldığı Capelle la Grande Açık Satranç Turnuvası'nda üçüncü oldu.[2]

Alexander Ipatov 2013 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nda Garry Kasparov'dan ödülünü alırken.

Şubat 2012'den bu yana Alexander Ipatov Türk A Milli Satranç Takımında Türkiye Satranç Federasyonu'nu temsil etmektedir.[3] Ağustos 2012'de Atina'da düzenlenen Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nda rakipleri Ding Liren, Richárd Rapport, Yu Yangyi ve Wei Yi'ye fark atarak şampiyon oldu. Bu başarısı ona 2013 FIDE Dünya Kupası'na katılma hakkı verdi.[4] Dünya Kupası'nda rakibi Wesley So tarafından ilk turda elendi.

Şubat 2013'te Türkiye Satranç Şampiyonası'nda bronz madalyayı aldı.[5][6] Eylül 2013’te Kocaeli’de düzenlenen Dünya Gençler Satranç Şampiyonasında 13’te 10,5 puan alarak, şampiyonanın galibi Yu Yangi’nin sadece yarım puan gerisinde, gümüş madalyayı kazandı. Alexander Ipatov 2014 ve 2015 yıllarında Türkiye Şampiyonu oldu. 2015 Türkiye Şampiyonası'nda 13 turda 12,5 puan alarak en yakın rakibi Dragan Solak’tan 1,5 puan önde namağlup şampiyon oldu.[7] 2015 FIDE Dünya Kupası'nda ilk turda rakibi Ivan Cheparinov'u eleyerek ikinci tura geçti ancak rakibi Pavel Eljanov tarafından ikinci turda elendi.

Alexander Ipatov, Bakü’de düzenlenen 2016 Dünya Satranç Olimpiyatları’nda son turda takım skoru 1,5 -1,5 iken Gürcü büyükusta Mikhail Mchedlishvili’yi yenerek Türk takımının tarihi Olimpiyat 6.lığını almasına katkıda bulunmuştur.[8]

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Ipatov 2014 yılında Harkov'daki Bilge Yaroslav Ukrayna Ulusal Hukuk Akademisi'nden mezun oldu.  Rusça, Ukraynaca, İspanyolca, İngilizce ve Türkçeyi akıcı olarak konuşmaktadır.[9]

Satranç kulüpleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ipatov kariyeri boyunca aşağıdaki satranç kulüplerinde çeşitli uluslararası liglerde oynamıştır:

  • 2012 – Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü (Türkiye)
  • 2012 – Bois Colombes (Fransa)
  • 2012 – 2012 Niş (Sırbistan)
  • 2011 – 2015 İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü (Türkiye)
  • 2011 – 2016 SK Turm Emsdetten (Almanya)
  • 2010 – 2014 Hukuk Akademisi Satranç Kulübü (Ukrayna)
  • 2007 – Club d'Escacs Barbera (İspanya)

Önemli oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ipatov, Alexander". ratings.fide.com. 19 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  2. ^ Sonuç 12 Nisan 2013 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi 2011 yılı Capelle la Grande Uluslararası Açık Turnuvası
  3. ^ "2012 oyuncu transferleri". 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2016. 
  4. ^ "GM Alexander Ipatov and WGM Guo Qi are World Junior Chess Champions". Chessdom. 15 Mayıs 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2015. 
  5. ^ "2013 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2016. 
  6. ^ IM Ipatov'un GM Zhigalko zaferi karşısında yorumları 28 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Chessdom, alınan Mar 13, 2011
  7. ^ "GM Ipatov is Turkish Chess Champion 2015". Chessdom. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2015. 
  8. ^ "42. Satranç Olimpiyatı: Türk Takımı Sonuçları". Chess Results. ChessResults. 13 Eylül 2016. 27 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2016. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Alexander Ipatov Kimdir? Kimdir?:Alexander Ipatov Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Alexander Ipatov Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Alexander Ipatov Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Alexander Ipatov Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Alexander Ipatov Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Alexander Ipatov Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Alexander Ipatov Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Alexander Ipatov Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Alexander Ipatov Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Alexander Ipatov Kimdir? Kaç Yaşında?:Alexander Ipatov Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Alexander Ipatov Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Alexander Ipatov Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Alexander Ipatov Kimdir? Nereli?:Alexander Ipatov Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Alexander Ipatov Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Alexander Ipatov Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Alexander Ipatov Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Serie A Gol Kralları, Irak Krallığı, Mickey Mouse, Üçgensel sayı, Ermeni Komünist Partisi, Fıratcan Üzüm, Temiz Eller, Yahyalı, Ligdus, Gozonun İstilası, Teneke, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Jacob van Zuylen van Nijevelt, Lauren Holly, Belœil, MTV News, Eğitsel psikoloji, Diskobolos, Reichsführer, Savunma harcamalarına göre ülkeler listesi, Ural Oblastı, Sigma Terazi, Özkanlar, NGC 6569, Sri Ramakrishna, Taceddinoğulları Beyliği, Virüs replikasyonu, Visual Basic, Belogradçik, BP petrol sızıntısı, 1840 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, Askerî Yüksek İdare Mahkemesi, 60. güney enlemi, Pokémon jeti, Büyük Dikran, Abbaskulu Ağa Bakıhanov, Büyük Kolombiya, Hezarfen Ahmet Çelebi, Kıbrıs Krallığı, Kemik doku, Miyan Rahan, Itaporã do Tocantins, Belgraddaki önemli binalar listesi, Christian Corrêa Dionisio, Lancaster County, Pensilvanya, İglid şehristanı, Mehmet Özdoğan, Joe Rodon, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, HTML düzenleyicisi, Tablet bilgisayar, Coşkun Ertepınar, Pierre Kalulu, II. Ahmet, II. Vahtang, 6 Ocak, Stevenage, Nicomedia, Douliu, Carlin Motorsport, Haier, Zeynep Irgat, İzmirde 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, IV. Vahtang, Andrey Vlasov, Ölümcül Dövüş II, Celaleddin Muhammed Ekber, Macaristan başbakanı, Fazla, Dağ keçisi, Taurisano, Reşit Ronabar, Geçitkale Günay SK, Yanya Vilayeti, David Stannard, Deneme tahtası, Taşoluk, Bolu, Tsotsi, Anlatım biçimi, NGC 6311, Rus mimarisi, Robby Stewart, Saponin, Dois Irmãos do Tocantins, Wuzhishan, Helsinki Nihai Senedi, Solanum ellipticum, Castelnuovo Belbo, Bosna Savaşı, Alessandro Plizzari, İçme, Elâzığ, Fuar, Hayat Bir Su, Sözcüksel analiz, Bitirim İkili, Osmanlı padişah eşleri listesi, Led Zeppelin IV, Yedi ölümcül günah, Mutlu Topçu, Emma Watson,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,