Gülenay Kalkan

Gülenay Kalkan

Gülenay Kalkan Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Gülenay Kalkan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Gülenay Kalkan
Gülenay Kalkan İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Gülenay Kalkan Kelimesinin Anlamı?
Gülenay Kalkan Ne Demek?
Gülenay Kalkan Ne Demektir?
Gülenay Kalkan Analizi?
Gülenay Kalkan
Gülenay Kalkan Anlamı Nedir?
Gülenay Kalkan Ne Demektir?
Gülenay Kalkan Açıklaması Nedir?
Gülenay Kalkan Cevabı Nedir?
Gülenay Kalkan Kelimesinin Anlamı?
Gülenay Kalkan Kelimesinin Anlamı Nedir?
Gülenay Kalkan Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Gülenay Kalkan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Gülenay Kalkan (d. 26 Nisan 1959[1], Ankara), Türk oyuncudur.

Ankara'da doğdu. Çocukluğu ve hayatının uzun bir dönemini Ankara'da geçirdi. 14 yaşında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne öğrenci olarak girdi, tiyatro yüksek bölümünden mezun olup. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak göreve başladı. Birçok oyunda yer alan oyuncu, bunun dışında çeşitli sinema ve dizi filmlerde seslendirme sanatçılığı da yapmıştır.

2002 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosuna tayin olmuştur. Mesleğini ve yaşamını İstanbul'da sürdürmektedir.

Filmografisi

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
1991 Suyun Öte Yanı - Sinema Filmi
2002 - Televizyon Dizisi
2003 Günseli Televizyon dizisi
2004 - Televizyon Dizisi
2005 Gümüş - Televizyon Dizisi
2007 Suzan Televizyon Dizisi
2007 Sır Gibi Nevra Televizyon dizisi
2009 - Sinema Filmi
2011 Mazi Kalbimde Yaradır Suzan Televizyon dizisi
2011 Sümelanın Şifresi: Temel Asiye Sinema Filmi
2013 - 2014 Bugünün Saraylısı Rezzan Ataman Televizyon dizisi
2015 Kocan Kadar Konuş Gönül Sinema Filmi
2015 Kocan Kadar Konuş: Diriliş Gönül Sinema Filmi
2016 - Televizyon Dizisi
2016 Anne Cahide Güneş Televizyon dizisi
2020- Yasak Elma Feride Taşkın Televizyon dizisi
2021 Mendirman Celaleddin Türkan Hatun Özbek dizisi

Rol aldığı bazı oyunlar

  1. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  2. Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım: - Ankara Devlet Tiyatrosu
  3. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  4. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  5. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  6. Bahar Noktası: - Ankara Devlet Tiyatrosu
  7. Ben Kimim: - Ankara Devlet Tiyatrosu
  8. Gölgeler: - Ankara Devlet Tiyatrosu
  9. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  10. Koca Sinan: - Ankara Devlet Tiyatrosu
  11. Karaağaçlar Altında: - Ankara Devlet Tiyatrosu
  12. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  13. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  14. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  15. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  16. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  17. Sersem Kocanın Kurnaz Karısı: - Ankara Devlet Tiyatrosu
  18. : - Ankara Devlet Tiyatrosu
  19. : - İstanbul Devlet Tiyatrosu
  20. : - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2016.