Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir?

Volumetri Nedir?

Volumetri Nedir?, Volumetri Nerededir?, Volumetri Hakkında Bilgi?, Volumetri Analizi? Volumetri ilgili Volumetri ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Volumetri ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Volumetri Ne Anlama Gelir Volumetri Anlamı Volumetri Nedir Volumetri Ne Anlam Taşır Volumetri Neye İşarettir Volumetri Tabiri Volumetri Yorumu 

Volumetri Kelimesi

Lütfen Volumetri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Volumetri İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Volumetri Kelimesinin Anlamı? Volumetri Ne Demek? ,Volumetri Ne Demektir? Volumetri Ne Demektir? Volumetri Analizi? , Volumetri Anlamı Nedir?,Volumetri Ne Demektir? , Volumetri Açıklaması Nedir? ,Volumetri Cevabı Nedir?,Volumetri Kelimesinin Anlamı?,Volumetri Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Volumetri Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Volumetri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Volumetri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Volumetri Kelimesinin Anlamı Nedir? Volumetri Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Volumetri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Volumetri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Volumetri - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Volumetri

Volumetri Nedir? Volumetri Ne demek? , Volumetri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Volumetri Kelimesinin Anlamı? Volumetri Ne Demek? Volumetri Ne Demektir? ,Volumetri Analizi? Volumetri Anlamı Nedir? Volumetri Ne Demektir?, Volumetri Açıklaması Nedir? , Volumetri Cevabı Nedir? , Volumetri Kelimesinin Anlamı?






Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir?

Volumetri

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Volumetri analit ile reaksiyona girmek üzere ilave edilen bir titrantın stokiyonetrik olarak fazlası için gerekli ikinci titranı miktarının bulunması işlemidir.

Tanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Konsantrasyonu (derişimi) bilinen bir çözeltinin titrasyon reaksiyonunun (tepkimesinin) tamamlanabilmesi için gerekli hacminin ölçülmesi esasına dayalı kantitatif (nicel) kimyasal analiz yöntemi.

Yöntem hacimsel (hacim=volume) olduğundan volumetri adını alır. Ayrıca titrasyona dayalı olduğu için titrimetri olarak da adlandırılır.

Miktarı belirlenecek madde çözeltisi genel olarak bir erlenmayer içine, derişimi bilinen çözelti ise bürete konur. Bir indikatör eşliğinde çözeltiler tepkimeye sokulur. Bu işleme titre etmek (titrasyon) denir.

Volumetrik analiz, kullanım alanı en yaygın kantitatif analiz yöntemidir. Birbirleriyle tepkimeye giren maddelerin eşdeğer gram sayılarının eşitliği esasına dayanır. Eşdeğer gram; bir maddenin 1 mol elektron alabilen veya verebilen miktarıdır.

Volumetrik analizler, titrasyon sırasında meydana gelen reaksiyon türüne göre 4 temel gruba ayrılır:

  1. Nötralizasyon titrasyonları
    1. Asidimetri
    2. Alkalimetri
  2. Redoks titrasyonları
    1. Oksidimetri (Yükseltgeme)
      1. Manganometri
      2. Bromometri
      3. Serimetri
      4. İyodometri
      5. Kromometri
      6. İyodat ile yükseltgeme
    2. Redüktimetri (İndirgeme)
      1. Titanometri
      2. İyodometri
      3. Hipovanadat ile indirgeme
      4. Krom II ile indirgeme
  3. Çöktürme titrasyonları
  4. Kompleksometri

Yöntem[değiştir | kaynağı değiştir]

Yöntemde önce miktarı tayin edilecek maddenin çözeltisi üzerine o maddenin tümünü reaksiyona sokuncaya kadar bu madde ile belli bir reaksiyona giren başka bir maddenin standart (derişimi kesin belli) bir çözeltisi ilave edilir. Tepkime belli bir reaksiyon denklemine göre yürüdüğünden maddenin tümünü reaksiyona sokuncaya kadar sarf edilen standart çözelti hacminden tayin edilecek maddenin, alınan hacim içerisindeki miktarı bulunur. Sonra da alınan örnek içerisindeki yüzdesi hesaplanır.

Tepkimenin sona erdiği (standart sarf çözeltisinin ortamdaki tayin edilecek maddenin tamamı ile reaksiyonunu tamamladığı an) bitiş noktasının doğru ve kesin bir şekilde saptanması için genellikle uygun bir indikatör (boyar madde) ya da fizikokimyasal bir yöntemden yararlanılır.

Volümetrik reaksiyonlar; Nötralleşme, redoks, çöktürme veya kompleks oluşumlarına göre alt bölümlere ayrılır.

Konsantrasyonu bilinen çözeltiye standart çözelti denir. Bürete doldurulan standart çözelti, analizi yapılacak çözeltiye damla damla ilave edilir. Bu sırada analiz çözeltisinin bulunduğu erlen çalkalanarak karışma sağlanır.

İşlem başlamadan önce ve reaksiyon tamamlandığında büretteki standart çözeltinin hacmi okunur. İkisi arasındaki fark sarfiyat olarak alınır. Cam ve su molekülleri arasındaki çekim kuvveti nedeniyle büretteki çözeltinin yüzeyi küreseldir. Renksiz çözeltilerde küresel yüzeyin en alt noktasındaki teğet esas alınarak hacim okuması yapılır. Renkli çözeltilerde ise en üst kesit dikkate alınır.

Sarfedilen çözeltinin hacmini ölçmede sıvılar için temel hacim ölçü birimi olan litre veya bunun askatları (genellikle mililitre) kullanılır.

Bir reaksiyonun volumetrik analizde kullanılabilmesi için;

  • reaksiyon tek ve basit bir denklemle ifade edilebilmelidir;
  • reaksiyon yeterince hızlı olmalıdır;
  • eşdeğer nokta (ekivalan nokta) olarak adlandırılan reaksiyonun tamamlandığı noktada, gözlenebilir fiziksel veya kimyasal bir değişme meydana gelmelidir, eğer bu gerçekleşmezse, eşdeğer noktada gözlenebilir değişim gösteren ve indikatör denilen maddeler kullanılabilmelidir;
  • eşdeğer noktada dengede kalan madde miktarı en çok başlangıçtakinin 1/1000'i kadar olmalıdır.

Titrasyon sırasında hataları azaltmak için uygun seyreltiklikte standart çözeltiler kullanılmalıdır. Titre edilen madde miktarına bağlı olarak genellikle 1 N; 0,1 N; 0,01 N vb. çözeltiler kullanılır.

Titrasyon sonunda yapılacak hesaplamaları kolaylaştırmak için özellikle rutin analizlerde konvensiyonel çözeltiler kullanılır. Konvensiyonel çözeltinin (standart çözelti) 1 mL'si titre edilen maddenin 1 mg'ına karşılık olacak şekilde ayarlanır. Böylece titrasyonda büretten okunan mL (mililitre) cinsinden sarfiyat, doğrudan doğruya tayin edilen maddenin mg (miligram) olarak miktarını verir.

0,1 N; 0,01 N vb. olacak şekilde hazırlanan standart çözeltiler, safsızlık, tartım hatası vb. nedenlerle genellikle tam istenen konsantrasyonda hazırlanamaz. Ya daha derişik, ya da daha seyreltik çözeltiler elde edilir. Bu nedenle saf bir maddenin hassas olarak tartılan miktarları, hazırlanan çözelti ile titre edilerek gerçek normalite hesaplanır. Analiz sonucunun hesaplanmasında bu normalite kullanılabileceği gibi, buna en yakın basit rakam normalite olarak alınıp ayrıca bir düzeltme faktörü ile çarpılır. Bu düzeltme faktörüne volumetrik faktör denir.

Sonucun Hesaplanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Volumetrik analizde titre edilen maddeye eşdeğer miktar standart çözeltinin içerdiği madde reaksiyona girdiğinde işlem tamamlanır.

Standart çözeltinin gerçek normalitesi N, titrasyonda tüketilen standart çözelti hacmi S(mL) ise, analizi yapılan madde miktarı; SxN mili eşdeğer gramdır.

Eğer gerçek normalite yerine basit rakamla ifade edilen standart çözeltinin hazırlanmasında tasarlanan normalite kullanılacaksa ve düzeltme faktörü de F ise, madde miktarı; SxNxF mili eşdeğer gramdır.

Madde kütlesi ise, mili eşdeğer gram cinsinden madde miktarının, tayin edilen maddenin eşdeğer tartısı (E) ile çarpılarak bulunur. Buna göre; m=SxNxFxE miligram veya m=SxNxFxE/1000 gram şeklinde madde miktarı hesaplanır.


Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Nedir? :Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? ile ilgili Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Ne Demektir? Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Açıklaması Nedir? Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Cevabı Nedir? Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Açıklaması? :Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Gerçek mi? :Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? ile ilgili Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Hakkında? :Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? ile ilgili Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Volumetri nedir?, Volumetri anlamı nedir?, Volumetri ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Casemiro, 2006 Voleybol Erkekler Avrupa Ligi, Polina Boguseviç, Edincik Ulu Camii, Tuncelide 1995 Türkiye genel seçimleri, Değirmentepe, Gölyaka, Juan Pablo Montes, Catalina Castaño, Walt Bellamy, Selektif serotonin gerialım inhibitörleri, Küçük nalburunlu yarasa, Chemical Society Reviews, John Paintsil, İzzet Çelik, Rancho Mirage, Kaliforniya, Lambda, Abdullah Lami Bayur, Görelespor, Bologna Guglielmo Marconi Havalimanı, Sayısal dağıtım, Futbolnaya Natsionalnaya Liga, Bartında spor, Pierre Curie, Yusufiye (il), Eksen eğikliği, Asian Development Bank, 2008 Voleybol Erkekler Avrupa Ligi, Muammer Alakant, Morrow County, Ohio, Dnyeprodzerjinsk, Reçete, Sahte belgesel, 2009 Voleybol Erkekler Avrupa Ligi, NGC 7325, Gabriela Gunčíková, Alaattin Baydar, Mohamed Al Romaihi, William Holman Hunt, Rett sendromu, Gümüşçevre, Zara, İsmet Uluğ, Balık Oltası, Rodos (bölgesel birim), Beyaz Rusya devlet başkanı, Aşağıkuluşağı, Küba Cumhuriyeti, Saraçlar, Çatalzeytin, Amritsar Katliamı, Sébastien Corchia, Batiskaf, Aiyy İnancı, Türkiye 18 yaş altı kadın millî voleybol takımı, Balçık, Hidrometre, Netgsm, Falter im Wind, Alperen Duymaz, Kıbrıs Sözleşmesi, Yüksek Denetim Kurumları Örgütü, Kronik, Phil Neville, Karamanlı, Aybastı, Fahrettin Arkunlar, Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Kalkan, Romain Alessandrini, Schaerbeek, Pastena, Du gamla, Du fria, Japonyada medya, Chinese Democracy, NGC 1512, Çıplak eğlence, Karabatak, Juliet (Lost), Tellüröz asit, Jack Hobbs, Coriolanus, Dmitriy Logunov, Kanagawa Oki Nami Ura, Sale, Victoria, Carlos Olascuaga, Julio César Romero, Věra Bílá, Kod 999, École pour linformatique et les nouvelles technologies, IC 1179, Büyük ve Küçük Tunb, Harmonik seriler, Alkol tüketimine göre ülkeler listesi, Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Denizlide 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, İPhone (1. nesil), Karibu, Askerî devrim, Heinrich Schliemann, Vajinal akıntı, Niels Ryberg Finsen, Alexandre de Beauharnais, Zazeran,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,