The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir?

The Open Door Nedir?

The Open Door Nedir?, The Open Door Nerededir?, The Open Door Hakkında Bilgi?, The Open Door Analizi? The Open Door ilgili The Open Door ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  The Open Door ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. The Open Door Ne Anlama Gelir The Open Door Anlamı The Open Door Nedir The Open Door Ne Anlam Taşır The Open Door Neye İşarettir The Open Door Tabiri The Open Door Yorumu 

The Open Door Kelimesi

Lütfen The Open Door Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. The Open Door İlgili Sözlük Kelimeler Listesi The Open Door Kelimesinin Anlamı? The Open Door Ne Demek? ,The Open Door Ne Demektir? The Open Door Ne Demektir? The Open Door Analizi? , The Open Door Anlamı Nedir?,The Open Door Ne Demektir? , The Open Door Açıklaması Nedir? ,The Open Door Cevabı Nedir?,The Open Door Kelimesinin Anlamı?,The Open Door Kelimesinin Anlamı Nedir? ,The Open Door Kelimesinin Anlamı Ne demek?,The Open Door Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

The Open Door Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

The Open Door Kelimesinin Anlamı Nedir? The Open Door Kelimesinin Anlamı Ne demek? , The Open Door Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

The Open Door Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! The Open Door - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

The Open Door

The Open Door Nedir? The Open Door Ne demek? , The Open Door Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

The Open Door Kelimesinin Anlamı? The Open Door Ne Demek? The Open Door Ne Demektir? ,The Open Door Analizi? The Open Door Anlamı Nedir? The Open Door Ne Demektir?, The Open Door Açıklaması Nedir? , The Open Door Cevabı Nedir? , The Open Door Kelimesinin Anlamı?






The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir?

The Open Door

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Open Door
Evanescence stüdyo albümü
Yayımlanma2 Ekim 2006 Türkiye
(Yayınlanma tarihlerine bakınız)
Kaydedilme2005-2006
Tarzrock
Süre54:15
ŞirketWind-up
YapımcıDave Fortman
Evanescence kronolojisi
Anywhere But Home
(2004)
Evanescence
(2011)
The Open Door teklileri
  1. "Call Me When You're Sober"
    Yayınlanma: 25 Eylül 2006
  2. "Lithium"
    Yayınlanma: 8 Ocak 2007
  3. "Sweet Sacrifice"
    Yayınlanma: 25 Mayıs 2007
  4. "Weight Of The World"
    Yayınlanma: Ekim 2007 (Kolombiya)
  5. "Good Enough"
    Yayınlanma: Aralık 2007 (Almanya)

The Open Door, Amerikalı rock grubu Evanescence'in ikinci stüdyo albümü.Albümden 5 tekli yayınlandı ve dünya çapında düzenlenen iki turne ile desteklendi. Yayınlanmasından bir ay kadar sonra Amerika'da platin plak aldı ve dünya çapında 5 milyondan fazla kopya sattı.

Yayınlanma ve satışlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümün dijital versiyonu 15 Ağustos 2006'da iTunes ve Walmart.com'da ön siparişe sunuldu. Bu ön sipariş, yayınlanma tarihi 3 Ekim'den önce alındığı takdirde Amy Lee ile bir röportajı ve "The Last Song I'm Wasting On You" bonus şarkısını da (daha sonra Lithium teklisine eklendi) içeriyordu.[1]

Tüm albüm 4 Eylül 2006'da internete sızdı [1] ve 24 Eylül'de albüm tam versiyonuyla AOL Music [2] ve MuchMusic.com'da satışa sunuldu.

The Open Door Almanya, Amerika, Avustralya, İsviçre ve Yunanistan'da 1 numara olurken; Avusturya, Birleşik Krallık, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Hong Kong, İrlanda, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Norveç, Yeni Zelanda'da ilk beşe girdi. Amerika Billboard 200 albüm sıralamasına göre albüm ilk hafta 447.000 kopyadan fazla sattı,[2] ayrıca listede 1 numara olan 700. albüm oldu. Amerika sıralamalarında sadece iki hafta içinde yaklaşık olarak 725.000 kopya sattı ve 8 Kasım 2006'da dünya genelinde yayınlanmasından bir ay kadar sonra Amerika'da platin plak aldı.[3] Albüm ikinci platini ise 24 Haziran 2009 tarihinde aldı.[4] Fallen ilk hafta 142.000 kopya satmış ve sadece Amerika'da 7 milyondan fazla satışa ulaşmıştı.

The Open Door 2007'de MTV Avustralya Video Müzik Ödülleri'nde Yılın Albümü ödülünü kazandı.[5]

Ulusal Müzik Editörleri Birliği'ne göre The Open Door Amerika'da 2 milyon kadar kopya sattı [6] ve Evanescence.com albümün dünya çapında 5 milyon kopya sattığını belirtti.Albüm ayrıca 2007 yılının en çok satan yirmibirinci albümüydü.[6]

Çıkarılan şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümden Amy Lee'nin yazdığı "Together Again" ve "The Last Song I'm Wasting On You" adlı iki şarkı çıkarıldı. Ancak "The Last Song I'm Wasting On You" albümün bonus şarkısı olarak internetten indirilebildi. Together Again ise 22 Ocak 2010'da Haiti'ye yardım amaçlı olarak internette satışa sunuldu.[7]

Amy Lee, Terry Balsamo ve Will Boyd'un yazdığı "If You Don't Mind" adlı şarkı da albümde yer almadı.[8]

Amy Lee ve Terry Balsamo'nun yazdığı "Your Love" adlı şarkı albümde yoktu ancak Amy'nin Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği'nin layık gördüğü 2008 yılı Şarkıyazarı ödülünü aldığı gecede canlı olarak seslendirildi.

Tekliler ve diğer şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümün ilk teklisi "Call Me When You're Sober" 31 Temmuz 2006'da yayınlanan sınırlı bir radyo yayınıydı, bir sonraki hafta dünya çapında yayınlandı.[9][10] Resmi olarak yayınlanmasından birkaç gün önce şarkı internete sızdı. Bu olaydan sonra kayıt şirketi radyo istasyonlarına şarkıyı çalmaya başlamalarına izin verdi.Şarkıda Amy eski erkek arkadaşı Shaun Morgan'ın alkol bağımlılığından, bu süreçte yaşadıklarından ve sonunda biten ilişkilerinden bahsediyor.Şarkının video klibini ise Temmuz 2006'da Marc Webb çekti.[11]

The Open Door albümünün ikinci teklisi "Lithium", 8 Ocak 2007'de İngiltere'de yayınlandı.[12] Şarkıda gene Amy'nin ilişkisinde yaşadığı bunalım anlatılıyor.Lithium ismi ise bir yatıştırıcı ilacın ismi.Şarkının ismi söylenmeye başlandığında Nirvana'nın ünlü şarkısı Lithium olduğu şeklinde söylentiler çıktı.Ancak şarkının Nirvana'nın Lithium'u ile hiçbir alakası yok.

Üçüncü tekli "Sweet Sacrifice" oldu. En başta "All That I'm Living For" olarak planlanmıştı, kayıt şirketi fanların isteklerinin ve grubu göz önünde bulundurarak şarkıyı değiştirmeye karar verdi.[13]

Bu şarkıda Amy Lee'nin bahsettiği zayıf, tatlı, masum şey Amy'nin ta kendisi.Amy kendine uyanmasını ve olaylara tanıklık etmesini söylüyor.Yani bir anlamda kendi kendini uyarıyor ve sonunda kendini serbest bırakıyor.

Dördüncü tekli ise "Good Enough". Video klibi 11-14 Haziran 2007 tarihleri arasında Váci utca Budapeşte, Macaristan'da çekildi. Klip Marc Webb ve Rich Lee tarafından yönetildi ve DNA prodüksiyon şirketi taradından üretildi.[14][15] Şarkı tıpkı Bring Me To Life'da olduğu gibi Amy'nin şu anki eşi Josh Hartzler için yazıldı.Amy ilk başta şarkıyı albüme koymak gibi bir düşüncesi olmadığını, ancak daha sonra albümdeki hüzünlü havayı bu şekilde yok edebileceğini anladığını ve albüme koyduğunu söyledi.

Beşinci tekli "Weight Of The World" sadece Kolombiya'da Ekim 2007'de yayınlanmaya başlanan sınırlı bir yayındı.[16] Bu, Fallen albümündeki "Imaginary" teklisinin sadece İspanya'da yayınlanmasına benziyordu.Şarkıda kendisinin de hayranları gibi olumsuz yönleri olduğunu, ünlü olduğunun farkındalığını artırmaya çalıştığı, kendi yaşadığı dersleri, kişisel sorunlarını onlara aktarmaya çalışmasından bahsediyor.

"Cloud Nine" adlı şarkı "Call Me When You're Sober"'daki gibi ayrılığı ve sorunları anlatıyor.

"Snow White Queen" Amy'nin kişisel tecrübesinden sonra yazdığı bir şarkı.Şarkıda kendini takip eden ve kendisine musallat olan birinden bahsediyor.

"Lacrymosa" şarkısında Wolfgang Amadeus Mozart'ın Requiem Missa eserinin Lacrimosa bölümündeki müzikler kullanıldı.Lacrimosa ise Latince Ağlamaklı demek.Şarkı The Open Door albümünün tanıtım videosunda kullanıldı.

"Like You" Amy Lee tarafından Fallen albümündeki "Hello" şarkısı gibi ölen kız kardeşine yazıldı.Amy şarkıda kardeşine duyduğu özlemi, onun yalnız olmadığını, kendisinin her zaman onunla olduğunu söylüyor.[17] "Like You" ve "Hello" şarkıları hiçbir konserde veya performansta söylenmedi.

"Lose Control" şarkısı cinsel bir fırsattan bahsediyor.

"The Only One" şarkısı gençken yaşanılan yalnızlığı, depresyonu, yaşadığı şeyleri başkasının da yaşadığını fark edememeyi anlatıyor.

"Your Star" şarkısı Amy'nin Lizbon'dayken otel odasında hissettiklerini anlatıyor. O sırada hissettiği yalnızlık ve depresyon şarkıya ilham olmuş.Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra otel odasında olan Amy şehre hayran kalmış ancak odadan dışarıyı göremiyor.Dışarısı çok ıssız ve onu depresif hissettiriyor.

"All That I'm Living For" şarkısı yaşanılan kararsız bir ilişkiyi ve bunlarla başa çıkmaya çalışmasını anlatıyor.

Fallen gibi bu albüm de yaylı ve vokal toplulukları barındırıyordu. The Millenium Choir koro topluluğu Fallen albümündeki "Everybody's Fool" "Haunted" ve "Whisper" şarkılarında olduğu gibi, "Lacrymosa" ve "Your Star" şarkılarında da kullanıldı.

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Albüm eleştirmenlerden genelde olumlu not aldı.Michaela Putz'a göre Evanescence sürekli olarak yaklaşımı, yerine getirilmemiş sevgileri ve sancılı ayrılmaları, tüm tüketen ve zararlı duyguları, karakteristik melankoliyi, trajediyi sert gitar notaları ve eğlenceli piyano pasajlarının etkileşimiyle birleştiriyor.

Music.ch'den Rolf Zellweger sertliğin ve hard rockın çok güzel birleştirildiğini, klasik müzikle daha yoğun bir drama oluşturulduğunu söylüyor ve Amy'nin aksanlı piyanosuyla sesine övgüler yağdırıyor.

Rolling Stone'dan Rob Sheffield albümün negatifliğine ve trajik ruhuna rağmen gerçeği yansıttığını ve başarılı olacağını, ortalama bir Amerikalı kızın sorunları nasıl anlattığını söylüyor.

Tanıtım[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Evanescence 13 Eylül 2006'da yeni albüm tanıtımları için AOL Music Sessions'a katıldı. "Call Me When You're Sober", "Lithium", "Good Enough" ve "All That I'm Living For" şarkılarını seslendirdi ve Behind The Scenes bölümü için çekimlere katıldı.[18]
  • Grup Pepsi Smash'de yeni şarkılarını ("Call Me When You're Sober", "Lithium", "Good Enough") akustik olarak seslendirdiler. Programda yer alan Amy Lee ve John LeCompt yapılan röportajda albümün oluşum sürecinden bahsettiler.[19]
  • Grup akustik performanslarına VH1 Acoustic Sessions'ta sergiledikleri performanslarla devam etti. "Call Me When You're Sober", "Lithium", "Good Enough" ve "All That I'm Living For" şarkılarını sergileyen grup VH1 Boxset için röportaj verdi.[20]
  • Evanescence İtalya'da Yahoo! Italia Sessions'a katıldı ve akustik şovlarda sergiledikleri şarkıları söyledi.[21]
  • Grup albümün çıktığı gün olan 2 Ekim'de Late Night with Conan O'Brien'a katıldı ve ilk teklileri olan "Call Me When You're Sober"'ı seslendirdiler.[22]
  • 14 Aralık 2006'da Late Night with David Letterman'a katılan Evanescence, ikinci teklileri "Lithium"'u seslendirdiler.[23]
  • 9 Ocak 2007'de tanıtım çalışmalarına devam eden Evanescence, Kanada'da Much Music programına katılarak, eski ve yeni şarkılarını seslendirdi.[24]
  • "Lithium" teklisinin tanıtımı için The Jay Leno Showa konuk olan grup bu şarkıyı seslendirdi.[25]
  • Grup 14 Mart'ta The Jimmy Kimmel Showa konuk olarak yeni albümlerinde bulunan bazı şarkıları seslendirdi.[26]
  • 15 Ekim 2007'de "Good Enough" teklisinin tanıtımı için Fuse the Sauce programına konuk olan grup, "Good Enough"'ın yanı sıra "Lithium" şarkısını da seslendirdi.[27]
  • Fuse the Sauce programından hemen sonra grup The View için "Good Enough"'ı tekrar seslendirdi.[28]
  • Amy Lee 18 Ekim'de The Tonight Show with Jay Lenoya katılarak "Good Enough"'ı seslendirdi.[29]
  • 10 Kasım tarihinde gündüz şov programı Second Cup Cafeye konuk olan Lee, "Good Enough" ve "Call Me When You're Sober" şarkılarını akustik olarak seslendirdi.[30]

Turne bilgisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Evanescence Minneapolis konserinde (15 Ekim 2006)

İlk ayak[değiştir | kaynağı değiştir]

The Open Door dünya turnesinin ilk ayağı 5 Ekim 2006'da Toronto, Kanada'da başladı ve 15 Aralık 2006'da New York'ta son buldu. Ekim ayında Kuzey Amerika'yı turladıktan sonra, büyük arenalarda çalmak üzere Amerika'ya dönmeden önce kasım ayında grup Avrupa'ya seyahat etti. Turnenin bu ayağı 5 Ocak 2007'de Kanada, Japonya ve Avustralya şovlarıyla devam etti.[31] Amerika'da çalarken Revelation Theory, Kanada'da Stone Sour ve The Black Maria, Avustralya'da Shihad gruba eşlik etti.[32]

Grup birinci ayakta eski albümleri Fallen'dan "Going Under", "Haunted", "Whisper", "Imaginary", "Bring Me To Life", "My Immortal şarkılarını, tıpkı ikinci ve üçüncü ayaktaki gibi hemen hemen her konserde eksiksiz olarak söyledi. "Tourniquet" ise diğer Fallen şarkıları kadar olmasa da birçok konserde yer aldı.

İkinci stüdyo albümü The Open Door'dan ise diğer ayaklarda olduğu gibi birinci ayakta da eksiksiz olarak söylenen şarkılar "Sweet Sacrifice", "Weight Of The World", "The Only One", "Lithium", "Good Enough", "Call Me When You're Sober", "Lacrymosa", "All That I'm Living For"'du."Cloud Nine" ve "Your Star" şarkıları da daha sonra çalma listesine eklendi ve hemen hemen her konserde çalındı."Snow White Queen" şarkısı ise bazı Kanada konserlerinde söylendi ancak daha sonra listeden çıkarıldı.Philadelphia konserinde ise Marilyn Manson'ın The Beautiful People adlı şarkısı coverlandı.18 Şubat 2007'de Sidney'de verilen büyük konserde de Korn'un "Blind", AC/DC'nin "Highway To Hell", Metallica'nın "One" şarkıları coverlandı.

İkinci ayak[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya turnesinin ikinci ayağı 16 Mart 2007'de Fresno, California'da başladı ve 5 Temmuz 2007'de Katowice, Polonya konserine dek devam etti.Grup bu süre içerisinde İstanbul'da da konser verdi. Tur ABD, Güney Amerika, Güney Afrika, tekrar ABD'de devam etti ve Avrupa'da son buldu.[33] Bu ayağın ABD bölümünde gruba Chevelle ve Finger Eleven eşlik etti. Buenos Aires'te grup Aerosmith, Velvet Revolver ve Ratones Paranóicos'un katıldığı "Quilmes Rock Festival"'inde sahne aldı.[34] Avrupa konserleri sırasında, grup Korn ile yan yana Family Values Tour 2007'de sahne aldı.[35][36] Family Values turundan sonra grup Meksika ve ABD'yi turlamaya devam etti.[37]

Evanescence bu ayakta birinci ayaktaki listenin son halinin hemen hemen aynısını uyguladı.Ayrıca 18 Ağustos'taki Houston ve 1 Eylül'deki Mountain View konserlerinde The Doors'un People Are Strange şarkısı coverlandı.

Üçüncü ayak[değiştir | kaynağı değiştir]

Turnenin final bölümü 23 Ekim 2007'de Coral Gables, Florida'da başladı. Sick Puppies ve Julien-K gruba eşlik etti. Shiny Toy Guns 1 Aralık 2007'de University Park, Pensilvanya konserinde konuk sanatçı olarak belirdi. Bir yılın üstünde süren dünya turnesi son konser Kingston, Rhode Island konseri ile 9 Aralık 2007'de son buldu.[38]

Bu bölümde şarkı listesindeki yeni ilaveler, "Lose Control", "Missing" ve "Understanding"'di.[39]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

# Şarkı Yazar(lar) Süre
1. "Sweet Sacrifice" Amy Lee, Terry Balsamo 3:05
2. "Call Me When You're Sober" Amy Lee, Terry Balsamo 3:34
3. "Weight Of The World" Amy Lee, Terry Balsamo 3:37
4. "Lithium" Amy Lee 3:44
5. "Cloud Nine" Amy Lee, Terry Balsamo 4:22
6. "Snow White Queen" Amy Lee, Terry Balsamo 4:22
7. "Lacrymosa" Amy Lee, Terry Balsamo 3:37
8. "Like You" Amy Lee 4:17
9. "Lose Control" Amy Lee, Terry Balsamo 4:50
10. "The Only One" Amy Lee, Terry Balsamo 4:40
11. "Your Star" Amy Lee, Terry Balsamo 4:43
12. "All That I'm Living For" Amy Lee, John LeCompt 3:48
13. "Good Enough" Amy Lee 5:31

Japonya sürümü (27 Eylül 2006)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Şarkı Yazarlar Süre
14. "Call Me When You're Sober" (Akustik versiyonu) Amy Lee, Terry Balsamo 3:39

*Japonya sürümünün iki diskten oluşan birinci diskinde "Call Me When You're Sober"'ın akustik versiyonu bonus şarkı olarak yer aldı.Diğer diskte ise "Call Me When You're Sober"'ın müzik videosu ve klip çekimlerinin görüntüleri bulunuyordu. [40]

i-Tunes bonus şarkı[değiştir | kaynağı değiştir]

# Şarkı Yazar Süre
14. The Last Song I'm Wasting On You Amy Lee 4:07

Listeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Listeler En yüksek nokta
Amerika Birleşik Devletleri ABD Billboard 200 [41] 1
Almanya Almanya Top 100 Albüm Listesi 1
Avustralya Avustralya Top 50 Albüm Listesi [42] 1
Avusturya Avusturya Top 75 Albüm Listesi 2
Avrupa Birliği Avrupa Albüm Listesi 1
Belçika Belçika Top 50 Albüm Listesi [43] 9
Birleşik Krallık Birleşik Krallık Top 75 Albüm Listesi 2
Brezilya Brezilya Albüm Listesi 1
Çekya Çek Cumhuriyeti Top 50 Albüm Listesi [44] 4
Danimarka Danimarka Top 40 Albüm Listesi [45] 5
Estonya Estonya Top 100 Albüm Listesi [46] 4
Finlandiya Finlandiya Top 40 Albüm Listesi 5
Fransa Fransa Top 100 Albüm Listesi [47] 2
Hollanda Hollanda Top 100 Albüm Listesi [48] 2
İspanya İspanya Albüm Listesi 5
İrlanda İrlanda Top 75 Albüm Listesi [49] 3
İsrail İsrail Albüm Listesi 2
İsveç İsveç Top 60 Albüm Listesi 2
İsviçre İsviçre Top 100 Albüm Listesi 1
İtalya İtalya Albüm Listesi 2
Japonya Japonya Albüm Listesi 4
Kanada Kanada Top 50 Albüm Listesi 2
Meksika Meksika Albüm Listesi 1
Norveç Norveç Top 40 Albüm Listesi 3
Polonya Polonya Albüm Listesi 8
Portekiz Portekiz Albüm Listesi 2
Venezuela Venezuela Albüm Listesi 2
Yeni Zelanda Yeni Zelanda Top 40 Albüm Listesi [50] 2
Yunanistan Yunanistan IFPI Uluslararası Albüm Listesi 1

Yayınlanma tarihleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Tarih
Polonya Polonya 25 Eylül 2006
Japonya Japonya 27 Eylül 2006
İrlanda İrlanda 29 Eylül 2006
Almanya Almanya
Avustralya Avustralya 30 Eylül 2006
Türkiye Türkiye 2 Ekim 2006
Avrupa Birliği Avrupa
Amerika Birleşik Devletleri ABD 3 Ekim 2006
Arjantin Arjantin
Kanada Kanada
Meksika Meksika

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Yardımcı müzisyenler
  • Carrie Lee & Lori Lee - Geri vokal ("Call Me When You're Sober")
  • Millennium Choir
    • Susan Youngblood
    • Talaya Trigueros
    • Mary Gaffney
    • Alyssa Campbell
    • Bebe Gordon
    • Melanie Bruno
    • Dwight Stone
    • Eric Castro
    • Darryl Phinnessee
    • Tamara Bernard
    • Kevin Dalby
    • Marcella Carmona
    • Tania Themmen
    • Joanne Paratore
    • Lisa Wall-Urgero

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Salı Günü Ağustosun 15inde..." Evanescence.com News. 16 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2006. 
  2. ^ a b "Tüm Albüm Yayınlandı". Blabbermouth.net. 26 Eylül 2006. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2007. 
  3. ^ "'The Open Door' Platin Sertifika Aldı". Blabbermouth.net. 8 Kasım 2006. 6 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2006. 
  4. ^ "Altın & Platin: Araştırma Sonuçları". RIAA.org. 14 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2009. 
  5. ^ "Evanescence'ın Gecesi". The Daily Telegraph. Sidney: Sydney Confidential. 30 Nisan 2007. 22 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2007. 
  6. ^ a b "NMPA 2008'in En İyilerini Açıklıyor" (Basın açıklaması). NMPA.org. 10 Haziran 2008. 16 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2008. 
  7. ^ "Haiti'ye Yardım Edin!". Evanescence. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2010. 
  8. ^ Reesman, Bryan (Kasım 2006). "Evanescence'ın Özü". Metal Edge. s. 8. 2 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2008. Grup üç tane B-tarafı için şarkı hazırladı – "Together Again," "If You Don't Mind," ve "The Last Song I'm Wasting On You". 
  9. ^ ""Sober" Radyolarda Yayınlandı!". The Open Door News Blog. 31 Temmuz 2006. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2006. [ölü/kırık bağlantı]
  10. ^ "Evanescence'ın Yeni Teklisi "Call Me When You're Sober" Amerikan Radyolarında ve Dijital Ortamda Yayınlandı" (Basın açıklaması). PRWeb. 1 Ağustos 2006. 10 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2007. 
  11. ^ "Evanescence - Marc Webb, yönetmen". Video Static: Music Video News. 6 Temmuz 2006. 3 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2006. 
  12. ^ "Tekliler: Lithium (2007)". HMV.co.uk. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2006. 
  13. ^ "3. Tekli Seçimi Değişti". EvThreads.com. 29 Ocak 2007. 6 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2007. 
  14. ^ "Η επίσημη ανακοίνωση των Evanescence". Mad.tv. 8 Mayıs 2007. 9 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2007. 
  15. ^ "Evanescence - Marc Webb & Rich Lee, yönetmenler". VideoStatic.com. 8 Haziran 2007. 10 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2007. 
  16. ^ (İspanyolca)"Escuche: 'Weight of the world' lo nuevo de Evanescence". La FM. 18 Ekim 2007. 29 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2007. 
  17. ^ "Amy Lee albümdeki her şarkıyı ele alıyor". VH1.com. 8 Ekim 2006. 23 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2007. 
  18. ^ "AOL Music Sessions". AOL. 13 Eylül 2006. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  19. ^ "Pepsi Smash Performansları". Pepsi Smash. 2006. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  20. ^ "VH1 Acoustic Sessions". VH1. 2006. 6 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  21. ^ "Yahoo! Italia Sessions". Yahoo!. 2006. 13 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  22. ^ "Late Night with Conan O'Brein". Evanescence.com. 2 Ekim 2006. 12 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  23. ^ "Late Night with David Letterman". Evanescence.com. 14 Aralık 2006. 10 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  24. ^ "Much Music (Kanada)". Muchmusic.com. 9 Ocak 2007. 5 Temmuz 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  25. ^ "Lithium (Jay Leno)". Evanescence.com. 2006. 13 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  26. ^ "Jimmy Kimmel Pontiac Garage". Evanescence.com. 14 Mart 2007. 11 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  27. ^ "Fuse the Sauce". Evanescence.com. 15 Ekim 2007. 25 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  28. ^ "The View". Evaanescence.com. 15 Ekim 2007. 25 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  29. ^ "The Tonight Show with Jay Leno". Evanescence.com. 18 Ekim 2007. 4 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  30. ^ "Second Cup Cafe". Evanescence.com. 10 Kasım 2007. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  31. ^ "Evanescence Tur; Amy Lee 'Soberın Arkasına Tura Devam Ediyor". VH1.com. 10 Ağustos 2006. 29 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2006. 
  32. ^ "Shihad Evanescence'ın Ulusal Turunda". 10 Şubat 2007. 17 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2007. 
  33. ^ "Yolda Rock". CrewStadium.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2007. 
  34. ^ "Grilla del Quilmes Rock 07". NMGSrock.com.ar. 26 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2007. 
  35. ^ "Evanescence.com Tour info". Evanescence.com. 19 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2006. 
  36. ^ "The Open Door - konser tarihleri". EvanescenceFan.net. 24 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2007. 
  37. ^ "Gerçekleşecek Konserler". Evthreads.com. 3 Ağustos 2007. 9 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2007. 
  38. ^ Lee, Amy (9 Aralık 2007). "Açık Kapının kapanışı". EvThreads.com. 3 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2007. 
  39. ^ "Konser tarihleri". Evthreads.com. 23 Ekim 2007. 1 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2007. 
  40. ^ "The Open Door DVD, Sınırlı Sürümü". CDJapan.co.jp. 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2007. 
  41. ^ "Evanescence - The Open Door - Müzik Listeleri". aCharts.us. 25 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2007. 
  42. ^ "ARIA Top 50 Albüm Listesi". ARIA. 5 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2006. 
  43. ^ "Ultratop 50". Skynet.be. 29 Nisan 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2007. 
  44. ^ "Hitparáda - Top50 Prodejní". IFPIcr.cz. 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2007. 
  45. ^ "Albüm Top-40". HitListerne.dk. 26 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2007. 
  46. ^ "CD top100, nädal 42 - 2006". Pedro.ee. 18 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2007. 
  47. ^ "Les 200 meilleures ventes d'albums en France". ifop.com. 26 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2006. 
  48. ^ "Mega Albüm Top 100 Jaarlijst - 2006". Megatop50.nl. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2007. 
  49. ^ "İrlanda Müzik Listeleri Arşivi". ChartTrack.co.uk. 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2006. 
  50. ^ "Top 40 Albüm - Pazartesi 9 Ekim 2006". Rianz.org.nz. 9 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Önce gelen:
Release Theraphy / Ludacris
Billboard 200 bir numaralı albüm
15 Ekim 2006 - 21 Ekim 2006
Sonra gelen:
Still the Same... Great Rock Classics of our Time / Rod Stewart
Önce gelen:
I'm Not Dead / Pink
Avustralya ARIA bir numaralı albüm
9 Ekim — 22 Ekim 2006
Sonra gelen:
Dancing in the Street: the Songs of Motown II / Human Nature



The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Nedir? :The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? ile ilgili The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Ne Demektir? The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Açıklaması Nedir? The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Cevabı Nedir? The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Kelimesinin Anlamı? The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Açıklaması? :The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Gerçek mi? :The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? ile ilgili The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Hakkında? :The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? ile ilgili The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? burada bulabilirsiniz. The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler The Open Door nedir?, The Open Door anlamı nedir?, The Open Door ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Nokia N75, Boşnak Derviş Mehmed Paşa, Melike Güner, Frank P. Ramsey, Lepyrodiclis, Virjin Adaları, En İyi Film National Board of Review Ödülü, Reyhanlı, Arpaçbahşiş, Erdemli, Çatal (yazılım geliştirme), Van Gölü, 2. El Alameyn Savaşı, Meningokok hastalığı, Rıza, Callospermophilus lateralis, Max Payne (seri), Star, Zihin Gezegeni, Francesco La Rosa, Elisa Togut, Polistes semiflavus, Nokia N73, Sertularia, Cahide Sonku, Mehmet Taş, Kozalaklılar, TGRT EU, Chesterfield, Ülkelere göre araç sayısı listesi, Klorit, Nokia 3300, Iemand als jij, 2024 UEFA Avrupa Ligi Finali, Alexander Todd, Elina Bıstritskaya, Damn, İnsansız hava aracı, Yunt Dağları, Teta1 Orionis A, Kombucha, Astram Hattı, Hafriyat, Silent Night, Discoteque, 1900 Amerika Birleşik Devletleri nüfus sayımı, Copernicus Programı, Zbigniew Rau, Sylvester Stadler, Debbağzade Mehmed Efendi, Nedensellik, Mesogastrura, Afarca, Pilosella scandinavica, Karasal yırtıcılar, Brașov, Braşov, Yozgat Müzesi, Marc Janko, Nokia 5, Celine Dion, Kisdorf, Hüsrev Paşa, Heinz G. Konsalik, Huda Shaarawi, Görele, Beykoz, Etchū (vilayet), Windows işletim sistemi, Volkanik kaya, Nokia 1011, Kolheti Krallığı, Keliserliler, Juventude, CA Unión, Susamsı kemik, Sema Aydemir, Zinfandel, Sarıoğlan Barajı, A Golden Crown, Damaskinos, Göktürk, Eyüpsultan, Nokia 6170, Mihail Tal, Berat Kalkan, Çakırbey, Erciş, Tom Clancys Splinter Cell (video oyunu), Nokia 5100, Cenk Koray, Pîrî Mehmed Paşa, Bandido, Game of Thrones bölümleri listesi, Gotik sanat, Leiolopisma, Guillaume de Beaujeu, Aydın Dağları, Ziştovi Muharebesi, Gorsachius, Dijital veri, Tohajiilee, Ters Yüz, Sünger,
Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?,