Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir?

Temyiz Nedir?

Temyiz Nedir?, Temyiz Nerededir?, Temyiz Hakkında Bilgi?, Temyiz Analizi? Temyiz ilgili Temyiz ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Temyiz ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Temyiz Ne Anlama Gelir Temyiz Anlamı Temyiz Nedir Temyiz Ne Anlam Taşır Temyiz Neye İşarettir Temyiz Tabiri Temyiz Yorumu 

Temyiz Kelimesi

Lütfen Temyiz Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Temyiz İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Temyiz Kelimesinin Anlamı? Temyiz Ne Demek? ,Temyiz Ne Demektir? Temyiz Ne Demektir? Temyiz Analizi? , Temyiz Anlamı Nedir?,Temyiz Ne Demektir? , Temyiz Açıklaması Nedir? ,Temyiz Cevabı Nedir?,Temyiz Kelimesinin Anlamı?,Temyiz Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Temyiz Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Temyiz Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Temyiz Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Temyiz Kelimesinin Anlamı Nedir? Temyiz Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Temyiz Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Temyiz Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Temyiz - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Temyiz

Temyiz Nedir? Temyiz Ne demek? , Temyiz Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Temyiz Kelimesinin Anlamı? Temyiz Ne Demek? Temyiz Ne Demektir? ,Temyiz Analizi? Temyiz Anlamı Nedir? Temyiz Ne Demektir?, Temyiz Açıklaması Nedir? , Temyiz Cevabı Nedir? , Temyiz Kelimesinin Anlamı?






Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir?

Temyiz

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Temyiz, ayırt etme, seçme, ayırma; hukukta, doğruyu yanlıştan ayıran kuruldur.

Bir mahkeme hükmüyle bu hükmün dayandığı muhakemenin hukuki bakımdan, yüksek mahkemede (Yargıtay, Askerî Yargıtay, Danıştay) bir defa daha tetkiki imkânını sağlayan kanun yoludur. Türkiye'de bölge adliye mahkemelerinin görevi başladığı tarih olan 20.07.2016 öncesinde ceza işlerinde; 15 sene ve daha yukarı hürriyeti bağlayıcı cezaları içeren hükümler, hiçbir harç ve masrafa tabi olmaksızın Temyiz Mahkemesince resen tetkik olunuyordu, ancak bölge adliye mahkemelerinin açılıp, istinaf incelemesinin başlaması ile bu durum değişti ve artık ceza işlerinde 15 sene ve daha yukarı hürriyeti bağlayıcı cezaları içeren hükümler Temyiz Mahkemesince değil, İstinaf Mahkemesince resen tetik olunmaktadır, istinaf incelesinden geçen 15 sene ve üzeri hapis cezalarını içeren hükümler, talep olmadığı takdirde resen temyiz incelemesine tabi tutulmamaktadır. Diğer hükümler ancak tarafların, kanuni süresi içinde müracaatları hâlinde Yargıtay'ca incelenir. Kanunda yazılı bazı hükümlerin ise temyizi mümkün değildir. İstinaf incelesinden geçmiş adli para cezaları ile 5 yıl ve altındaki hapis cezaları istinaf sonrası kesinleşmekte, bu kararlar için temyiz imkanı bulunmamaktadır (Bazı terör suçlarıyla ilgili verilen cezalar hariç.).

Temyiz sebebi, kanun ve usul esaslarına aykırı olmasıdır. Bunun anlamı şudur: Her davanın dayandığı iki temel öge vardır. Bunlar dava sebebi olarak adlandırılır. Birinci öge olarak dava sebebi, davaya esas olan maddi olaylardır ve bazen maddi sebep olarak adlandırılır. Türk usul hukuku uygulamasında maddi sebepler, dava dilekçelerinin olaylar, izahat gibi bir başlıkla başlayan bölümlerinde belirtilir. Bir kiracının aylık kira borcunu ödememesi veya bir kişinin eşine karşı şiddet uygulaması, dava sebebi anlamında birer maddi olaydır. Ceza mahkemelerince verilen kararlarla ilgili Temyiz incelemesi ise söz konusu kararın yalnızca hukuki yönüne ilişkin olabilir, ayrıca Temyiz incelesi sonrasında istinaf incelesindeki gibi söz konusu karar tamamen ortadan kaldırılarak yeni bir karar verilemez, hukuka aykırı karar bozulur ve tekrar incelenmek üzere ilgili mahkemeye gönderilir.

Davaların dayandığı ikinci öge ise hukuki sebeptir. Maddi sebepten ayrı olarak hukuki sebep, belirtilen maddi olaya uygulanacak hukuk kuralıdır. Kira borcunu ödemeyen kiracıya veya eşine kötü davranan birine ne tür bir müeyyide (yaptırım) uygulanacağını gösteren hukuk kuralları gibi. Bu bir kanun veya yönetmelik maddesi, bir uluslararası anlaşma hükmü veya yüksek mahkeme kararı olabilir.

Tarafların davada ortaya koyduğu dava malzemesi (maddi olaylar ve deliller) ile esasen bu uyuşmazlığı çözmeye yarayan hukuk kuralları bilgisine (hukuki sebepler) sahip olan yargılama makamı, yargı faaliyetini şu şekilde tamamlayacaktır:

1- Tarafların ortaya koyduğu maddi vakıaları ve bunları ispata yarayan delilleri değerlendirecek,
2- Dava konusu hukuki soruna hangi hukuk kuralının uygulanması gerektiğine karar verecektir.

Burada açık bir şekilde kendini ortaya koyan ve yukarıda davanın dayandığı iki temel öge olarak adlandırılan maddi olaylar ve hukuki sebepler ayrımına paralel olarak, dava sonucunda verilen karara karşı başvurulacak kanun yolları da ikiye ayrılmaktadır: İstinaf ve temyiz.

İstinaf, dava adeta yeni baştan ele alınıyormuşçasına, ilk davada ortaya konan delillerin istinaf mahkemesince tekrar incelenmesini sağlayan bir kanun yoludur.
Temyiz, istinaf kanun yolu aşamasından geçmiş ve bir daha istinaf başvuru yolu kapanmış bir karara karşı yapılan ve kararın sadece hukuki sebepler açısından incelenmesini sağlayan kanun yoludur. Yani gerçek anlamıyla temyizde artık deliller incelenmez. Sadece davadaki soruna doğru hukuk kuralının uygulanıp uygulanmadığı kontrol edilir. Bu şekliyle temyiz mahkemesi, davaların bazen içinden çıkılmaz görünen ayrıntılarıyla uğraşmaksızın, hukukun nasıl uygulanması gerektiğini gösteren, içtihat (hukuki kişisel karar) oluşturan bir mahkeme durumundadır.

Yukarıda "Temyiz sebebi, hükmün sadece, kanun ve usul esaslarına aykırı olmasıdır" diye ifade edilen kanun hükmü de buna işaret etmekte ve bir anlamda temyiz merciinin yetkisini sınırlamaktadır.

Fakat Türk hukuk sisteminde, cumhuriyetin kabulü sonrası yeni kurulan adli teşkilat içerisinde, istinaf görevini yapacak mahkemeler erken yıllarda kanunda öngörülmüş olmasına rağmen, hiçbir zaman hayata geçirilmemiştir. Bu yüzden temyiz mercii olarak Yargıtay, bu boşluğu doldurmak zorunda kalmıştır. Yıllardır olduğu gibi bugün de Yargıtay, temyiz olunan kararları hem bir istinaf mahkemesi hem de bir temyiz mahkemesi olarak incelemektedir. 2005 yılında yürürlüğe giren Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun ise, istinaf mahkemelerinin kurulması için kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren en geç 2 yıllık bir süre öngörmüş bulunmaktadır. Kanun 01.06.2005 yılında yürürlüğe girmiştir.

Temyiz Mahkemesi, yapılan tetkik sonucu, hükmün bozulmasına veya tasdikine (onanmasına) karar verir. Bu şekilde verilen kararlar muhtelif konularda Temyiz Mahkemesinin görüşü kesinlik ve bir noktada sabitlik kazanır, Yargıtay'daki muhtelif daireler arasında ortaya çıkan hüküm uyuşmazlıklarını Yargıtay Genel Kurulu bir çözüme bağlar. Bu kararlara İçtihadı Birleştirme Kararları denir. Alt mahkemeler, Temyiz Mahkemesinin yerleşmiş olan içtihatlarına bağlı olarak kararlarını vermek mecburiyetindedirler. Yani bu kararlar, alt mahkemeleri bir kanun gibi bağlarlar. Bu yüzden İçtihadı Birleştirme Kararları hukukun kaynaklarından biri olarak kabul edilmektedir.


Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Nedir? :Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? ile ilgili Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Ne Demektir? Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Açıklaması Nedir? Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Cevabı Nedir? Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Açıklaması? :Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Gerçek mi? :Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? ile ilgili Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Hakkında? :Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? ile ilgili Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? burada bulabilirsiniz. Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Temyiz nedir?, Temyiz anlamı nedir?, Temyiz ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Mukan Kağan, Pepsi Max, Suavi Eren, Cummersdale, Milot, Arnavutluk, Thomas Vincensini, Bulgaristanlı Doroteya, Biyolojinin ana hatları, Süleyman Sami Kepenek, Ghislain Printant, Network, Incheon United FC, Kırım hanları listesi, Parenteral beslenme, MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2009, Yasuyuki Konno, Tentenin Maceraları, Kuzey Kore arması, Pardosa pseudolaevitarsis, Geppetto, Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları, Fiat Siena, Ludhiana, Melankolia Müzik, Mauricio Lemos, São Tomé ve Príncipe devlet başkanları listesi, Circuit of the Americas, Zekeriya Akçam, Balaban, Uzunköprü, Kıbrıs Harekâtı, Kbaada, Onüç Fabrika, İsim, Hercules (Marvel Comics), İtalyan, Samanyolu (dizi), İşim, 2008 FIVB Dünya Grand Prix, Asri, Haliliye, Ajanta Mağaraları, Bermuda millî futbol takımı, Dezenfeksiyon, Mariah Carey, 1618, Caserta, Lloyd Isgrove, Diego (1985 doğumlu futbolcu), Ahmet Fetgeri Aşeni, Angel bölümleri listesi, Trabzon tramvayı, Mehmet Yılmaz, Ehime, Huawei, Huainan, Cenanizade Mehmed Kadri Paşa, Melanerpes chrysogenys, Büyük Marsilya Vebası, José Cid, Janti, Whicham, 2021 yılı ölüm listesi, Als het om de liefde gaat, 2014 Billboard 200 bir numaralı albümler listesi (ABD), Can Altıntığ, Bojan Jorgačević, 1964 İspanya Bisiklet Turu, İtil (şehir), Sovyetler Birliğinin Polonyayı işgali sırasında tecavüz, Sarıyahşi, Opsiyon sözleşmesi, 2005 Brezilya Grand Prix, Gökten İnen Melek, Navarra Krallığı, Rieti ili, Valeria Golino, Adam Levine, Dürümlü Katliamı, Bad (albüm), Mu (Zhou), İkinci İstanbul Konsili, Bozkurt, Konak, Masyaf Kalesi, Zerrindeşt şehristanı, Bruce McLaren, Amares, Southern Football League, İnternet kültürü, İspirto, Savaştepe, Enver Yücel, Bansko, Antienflamatuvar, Jackson County, Mississippi, Sonya Gandhi, Tagma (askeri), 1965 Erivan gösterileri, Kashiba, Ottmar Walter, Cüveynî, My Fair Lady,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,