TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir?

TÜSİAD Nedir?

TÜSİAD Nedir?, TÜSİAD Nerededir?, TÜSİAD Hakkında Bilgi?, TÜSİAD Analizi? TÜSİAD ilgili TÜSİAD ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  TÜSİAD ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. TÜSİAD Ne Anlama Gelir TÜSİAD Anlamı TÜSİAD Nedir TÜSİAD Ne Anlam Taşır TÜSİAD Neye İşarettir TÜSİAD Tabiri TÜSİAD Yorumu 

TÜSİAD Kelimesi

Lütfen TÜSİAD Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. TÜSİAD İlgili Sözlük Kelimeler Listesi TÜSİAD Kelimesinin Anlamı? TÜSİAD Ne Demek? ,TÜSİAD Ne Demektir? TÜSİAD Ne Demektir? TÜSİAD Analizi? , TÜSİAD Anlamı Nedir?,TÜSİAD Ne Demektir? , TÜSİAD Açıklaması Nedir? ,TÜSİAD Cevabı Nedir?,TÜSİAD Kelimesinin Anlamı?,TÜSİAD Kelimesinin Anlamı Nedir? ,TÜSİAD Kelimesinin Anlamı Ne demek?,TÜSİAD Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

TÜSİAD Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

TÜSİAD Kelimesinin Anlamı Nedir? TÜSİAD Kelimesinin Anlamı Ne demek? , TÜSİAD Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

TÜSİAD Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! TÜSİAD - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

TÜSİAD

TÜSİAD Nedir? TÜSİAD Ne demek? , TÜSİAD Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

TÜSİAD Kelimesinin Anlamı? TÜSİAD Ne Demek? TÜSİAD Ne Demektir? ,TÜSİAD Analizi? TÜSİAD Anlamı Nedir? TÜSİAD Ne Demektir?, TÜSİAD Açıklaması Nedir? , TÜSİAD Cevabı Nedir? , TÜSİAD Kelimesinin Anlamı?






TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir?

TÜSİAD

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği
(TÜSİAD)
Kuruluş2 Nisan 1971
TürDernek
MerkezMeşrutiyet Caddesi No:46
Beyoğlu, İstanbul, Türkiye
LiderOrhan Turan
Resmî sitewww.tusiad.org
Eski adıTürk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (1971-2018)[1]

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), 1971 yılında[2] İstanbul merkezli, sanayi ve hizmet kuruluşlarını temsil eden önde gelen gönüllü Türk sermayedarlarınca kurulmuş olan örgütün adıdır. TÜSİAD'ın halihazırda başkanı Orhan Turan’dır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha önceleri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi kuruluşlarda bir araya gelen büyük sermaye çevreleri, bağımsız hareket edememek ve hükûmete karşı etkili bir güç oluşturamadıkları gerekçesiyle bir derneğin etrafında birleşmeye karar verdiler. 1960'lı yıllarda sendikal hareketlerle sol kesimin siyasi açıdan güçlenmesi ve 12 Mart Muhtırası örgütün kurulmasını hızlandırıcı etkenler oldu. 12 önde gelen sanayicinin 2 Nisan 1971'de verdiği imza sonucunda, hükûmet örgütün kuruluşunu 20 Mayıs 1971'de resmen kabul etti. Derneğin ilk genel sekreteri Güngör Uras oldu (1974-1980).[3]

TÜSİAD başlangıçta siyasi açıdan fazla etkili olmamasına rağmen, 1970'lerin sonlarına doğru ekonomik ve politik anlamda gittikçe güç kazandı. Hükûmetin istifasını talep eden gazete ilanları vererek 15 Mayıs 1979'da başlattığı kampanya, Bülent Ecevit başbakanlığındaki hükûmetin düşmesinde önemli rol oynadı. Ondan sonra kurulan Süleyman Demirel başkanlığındaki azınlık hükûmetine de destek vererek, 24 Ocak Kararlarının alınmasında kilit rol üstlendi. 1995 genel seçimlerinde Refah Partisi'nin (RP) birinci olması üzerine TÜSİAD, tarihinde ikinci defa verdiği gazete ilanlarıyla Anavatan Partisi (ANAP) - Doğru Yol Partisi (DYP) koalisyonunun oluşmasını destekledikleri ilan etti.[4]

25 Ocak 2007'de Arzuhan Doğan Yalçındağ TÜSİAD'ın yeni yönetim kurulu başkanı seçilerek, TÜSİAD'ın tarihindeki ilk kadın yönetim kurulu başkanı oldu. 12 Aralık 2009'da Ümit Boyner TÜSİAD'ın tarihinde seçilen ikinci kadın yönetim kurulu başkanı oldu, 22 Ocak 2015 tarihinde Cansen Başaran-Symes TÜSİAD'ın üçüncü kadın yönetim kurulu başkanı oldu.

13 Mayıs 2010'de ise Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) genel başkanı Ömer Cihad tarihte ilk kez TÜSİAD'ı ziyaret etti.

18 Ocak 2018'deki 48. Olağan Genel Kurul'da derneğin adı “Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği” olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi.[1] Bu değişiklik ile birlikte derneğin kısaltması olan “TÜSİAD” markasının kullanılmaya devam edeceği açıklandı.[5]

TÜSİAD istişare toplantısından bir görünüm (resimdeki: Recep Tayyip Erdoğan)

Onursal Başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüksek İstişare Konseyi Başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yönetim Kurulu Başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye ekonomisindeki yeri[değiştir | kaynağı değiştir]

TÜSİAD, Türkiye’de kamu dışında yaratılan katma değerin yaklaşık yarısını üretmektedir. Enerji ithalatı göz ardı edildiğinde, TÜSİAD üye kuruluşları toplam dış ticaretin %80’ini gerçekleştirmekte, kamu gelirlerinin en önemli unsuru olan vergi gelirleri, özellikle kurumlar vergisinin önemli bir bölümü TÜSİAD üyesi kurumlar tarafından doğrudan veya dolaylı olarak karşılanmaktadır. Ayrıca, kayıtlı istihdam göz önünde bulundurulduğunda tarım ve kamu dışı çalışanların yaklaşık %50’si TÜSİAD üye kuruluşlarında çalışmaktadır.[13]

Yayımladığı eserler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurum hamilinde yayımlanan eserler;

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "TÜSİAD isim değiştirdi". Hürriyet. 18 Ocak 2018. 18 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2018. 
  2. ^ "Kapalı Ekonominin Krizleri ve TÜSİAD'ın Kuruluşu". tusiad.org.tr. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2015. 
  3. ^ "TÜSİAD - Başsağlığı Mesajı". TÜSİAD. 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018. 
  4. ^ Suavi Aydın, Yüksel Taşkın (2014). 1960'tan Günümüze Türkiye Tarihi (2014 bas.). İstanbul: İletişim Yayınları. s. 424. ISBN 978-975-05-1462-3. 
  5. ^ "TÜSİAD İsim Değişikliği - TÜSİAD 48. Olağan Genel Kurul Toplantısı". TÜSİAD. 23 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2022. 
  6. ^ "TÜSİAD Başkanı Yılmaz istifa etti 6 Haziran 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi." Son erişim tarihi: 4 Haziran 2014.
  7. ^ "TÜSİAD". 13 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2014. 
  8. ^ a b "TÜSİAD'ın yeni Başkanı Cansen Başaran-Symes, Başkan Yardımcısı Ali Koç oldu". Hürriyet. 22 Ocak 2015. 5 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2015. 
  9. ^ "TÜSİAD'ın yeni başkanı Erol Bilecik". CNN Türk. 12 Ocak 2017. 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2017. 
  10. ^ "Erol Bilecik TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi". 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2017. 
  11. ^ "TÜSİAD'ın yeni başkanı Simone Kaslowski oldu". Bloomberg HT. 24 Şubat 2019. 26 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2019. 
  12. ^ "ORHAN TURAN TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEÇİLDİ". 4 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2022. 
  13. ^ "TÜSİAD'ın Türkiye Ekonomisine Katkısı 17 Eylül 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.", TÜSİAD, 2013, Yıllık Rapor. Son erişim tarihi: 12 Eylül 2013.
  14. ^ "TÜSİAD'dan yeni kitap". Radikal. 21 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Nedir? :TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? ile ilgili TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Ne Demektir? TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Açıklaması Nedir? TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Cevabı Nedir? TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Kelimesinin Anlamı? TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Açıklaması? :TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Gerçek mi? :TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? ile ilgili TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Hakkında? :TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? ile ilgili TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? burada bulabilirsiniz. TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler TÜSİAD nedir?, TÜSİAD anlamı nedir?, TÜSİAD ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Herrenberg, Boncuk, Wikimedia hareketi, NGC 5076, Konak (biyoloji), Muhammed Hasanov, Steatoda spina, Ulusal Azınlıkların Korunmasına İlişkin Çerçeve Sözleşmesi, Psychotria acuminatissima, Mollahacı, Kocasinan, 1995 World Grand Prix, Panzerjäger I, Komedi Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu Emmy Ödülü, Kan kültürü, Cervinara, Castelletto Merli, Kamil Stoch, Devlet Güvenlik Mahkemeleri, Altunî, Orange Is the New Black, Centrogeniidae, Sinop Havalimanı, Yungipicus maculatus, Ana (roman, Maksim Gorki), Paşalimanı, Arnavutluk, Tiago Splitter, Dan Yeoryadis, Andy Najar, Dom Juan, Myanmardaki Yahudilerin tarihi, Turks and Caicos Islands, Abbots Leigh, Asthall, Buckcherry, 26 Haziran, Arda Kurtulan, 2008 Türkiye adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları, Orhan Çakırlar, Homers Odyssey, Aya aslında gidilmediği iddiası, Kotel, Crustacea, Come Ye Blessed, Chance the Rapper, Aloe perryi, Bombay İsyanı, Taylor Spreitler, Japon Sosyal Demokrat Parti, Hindistan ekonomisi, Kristen Bell, Maynard James Keenan, Eğribel, Çaybaşı, Prenses Koruma Programı, Bombardıman uçağı, Amaurornis, 1968 İspanya Bisiklet Turu, Türkçe dil bilgisi, NGC 1425, Gandosso, Otiothops, Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri Özel Kara Birlikleri, Villamar, Darko Kovačević, Česká televize, Pyrrhon, E. Allen Emerson, Catch Me If You Can, Garlasco, Leon Czolgosz, Bombalı araç, Eddie Johnson, Tercan, Vinnie Paul, Yanal koital pozisyonu, Bạc Liêu, Rurikidler, Seyid Cafer Ahmed, Ortacesus, Herpolitha, Villarreal, Nanking Anlaşması, Gazel tazısı, Rai Gulp, Bartında 2011 Türkiye genel seçimleri, Castra, Hlučín, İTunes Radyo, Mlada Bosna, Pınarbaşı Tren İstasyonu, Al Wasl FC, Bilişselcilik (etik), En İyi Erkek Oyuncu MTV Film Ödülü, İnvertör, Güney Lübnan Ordusu, Sagan Tosu, Scabior, Nürnberg Mahkemesi, Çeşmealtı, Biga, Kuzey Doğu İngiltere, Açe Sultanlığı,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,