Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir?

Sinir Nedir?

Sinir Nedir?, Sinir Nerededir?, Sinir Hakkında Bilgi?, Sinir Analizi? Sinir ilgili Sinir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Sinir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Sinir Ne Anlama Gelir Sinir Anlamı Sinir Nedir Sinir Ne Anlam Taşır Sinir Neye İşarettir Sinir Tabiri Sinir Yorumu 

Sinir Kelimesi

Lütfen Sinir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Sinir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Sinir Kelimesinin Anlamı? Sinir Ne Demek? ,Sinir Ne Demektir? Sinir Ne Demektir? Sinir Analizi? , Sinir Anlamı Nedir?,Sinir Ne Demektir? , Sinir Açıklaması Nedir? ,Sinir Cevabı Nedir?,Sinir Kelimesinin Anlamı?,Sinir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Sinir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Sinir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Sinir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Sinir Kelimesinin Anlamı Nedir? Sinir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Sinir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Sinir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Sinir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Sinir

Sinir Nedir? Sinir Ne demek? , Sinir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Sinir Kelimesinin Anlamı? Sinir Ne Demek? Sinir Ne Demektir? ,Sinir Analizi? Sinir Anlamı Nedir? Sinir Ne Demektir?, Sinir Açıklaması Nedir? , Sinir Cevabı Nedir? , Sinir Kelimesinin Anlamı?






Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir?

Sinir

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sinir
Koldaki sinirler (sarı)
Latince nervus
Kaynak yapı Sinir sistemi

Sinir, çevresel sinir sistemi’ndeki kapalı, kablo benzeri sinir lifleri (akson denilen) demetidir.

Nöronlara zaman zaman "sinir hücresi" denir. Ancak nöronlar her zaman sinirlerde bulunmaz; sinirlerdeyse nöronlar dışında aksonlar etrafında miyelinden koruyucu bir kılıf oluşturan Schwann hücreleri de yer alır.

Sinirler tarihsel olarak periferik sinir sisteminin temel birimleri olarak kabul edilmiştir. Sinir, akson’ların her biri boyunca çevresel organlara veya duyu sinirleri söz konusu olduğunda çevre merkezi sinir sistemi’ne iletilen, aksiyon potansiyeli adı verilen elektrokimyasal sinir uyarıları için ortak bir yol sağlar.

Sinir içindeki her akson, miyelin’deki aksonları kaplayan bazı Schwann hücreleri gibi diğer destekleyici hücrelerle birlikte tek bir nöron’un uzantısıdır.

need to
sinir hücresi ve organizasyonu

Sinir içindeki her akson, endonöryum denilen bir bağ dokusu tabakasıyla çevrilidir. Aksonlar, fasiküller adı verilen gruplar halinde bir araya toplanır ve her fasikül perinöryum adlı bir bağ dokusu tabakasıyla sarılır. Son olarak sinirin tamamı epineurium denilen bağ dokusu tabakasıyla sarılır. Sinir hücreleri (genellikle nöronlar denilir) ayrıca duyusal, motor veya karışık sinirler olarak sınıflandırılır.

Merkezî sinir sistemi'nde benzer yapılara sinir yolları denir.[1][2]

Yapı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir sinirin kesiti

Her sinirin dış kısmı epinöryum denilen yoğun bağ dokusu kılıfıyla kaplıdır. Bunun altında, bir akson demetinin etrafında tam bir kılıf oluşturan perinöryum adlı yağ hücre tabakası bulunur. Perinöral septalar sinirin içine uzanır ve siniri birkaç lif demetine böler. Bu tür liflerin her biri endonöryum ile çevrelenir. Bu, omuriliğin yüzeyinden aksonun kas lifleriyle sinaps yaptığı veya duyu reseptörlerde bittiği seviyeye kadar kesintisiz bir tüp oluşturur. Endonöryum, glikokaliks adlı bir iç malzeme kılıfından ve kollajen liflerinden oluşan hassas bir dış ağ örgüsünden oluşur.[2]

Sinirler demet halindedir ve çoğu zaman kan damarları ile birlikte hareket eder çünkü sinir nöronlarının oldukça yüksek enerji ihtiyacı vardır.

Endonöryumda, bireysel sinir lifleri endonöral sıvı adlı az proteinli bir sıvı ile çevrilidir. Bu, merkezi sinir sistemindeki beyin-omurilik sıvısı'na benzer şekilde davranır ve kan-beyin bariyeri'ne benzer bir kan-sinir bariyeri oluşturur.[3] Böylece moleküllerin kandan endonöral sıvıya geçmesi önlenir. Sinir tahrişinden (veya yaralanmasından) kaynaklanan sinir ödem gelişiminde, tahriş bölgesindeki endonöral sıvı miktarı artabilir. Sıvıdaki bu artış manyetik rezonans nörografisi kullanılarak görüntülenebilir ve dolayısıyla MR nörografisi sinir tahrişini ve/veya yaralanmasını tanımlayabilir.

Kategoriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sinirler, sinyallerin iletilme yönüne göre üç gruba ayrılır:

  • Getiren sinir'ler duyu nöron'larından merkezi sinir sistemi'ne örneğin deri'deki mekanoreseptörler'den sinyaller iletir.
  • Efferent sinir'ler merkezi sinir sisteminden gelen sinyalleri motor nöron'lar boyunca hedef kas'lara ve bezlere iletir.
  • Karışık sinirler hem getiren hem de efferent aksonlar içerir ve bu nedenle hem gelen duyusal bilgiyi hem de giden kas komutlarını aynı pakette iletirler. Tüm omurilik sinirleri ve kranial sinirlerin bazıları da karışık sinirlerdir.

Sinirler, merkezi sinir sistemine bağlandıkları yere göre iki gruba ayrılabilir:

İşlev[değiştir | kaynağı değiştir]

Sinir, siniri oluşturan bireysel nöronlar tarafından taşınan elektrokimyasal uyarılar (aksiyon potansiyeli denilen sinir uyarıları olarak) biçiminde bilgi taşır. Bu uyarılar son derece hızlıdır ve bazı miyelin‘li nöronlar 120 m/s'ye varan hızlarda iletim yapar. Dürtüler sinaps yoluyla bir nörondan diğerine geçer ve burada mesaj elektrikten kimyasala ve sonra tekrar elektriğe dönüştürülür.[1][2]

Sinirler işlevlerine göre iki gruba ayrılabilir:

  • Getiren sinir lifi, duyusal bilgiyi duyu nöronundan merkezi sinir sistemine iletir ve burada bilgi daha sonra işlenir. Çevresel sinir sistemindeki lif veya akson demetlerine sinirler ve getiren (ing: afferent) lif demetlerine ise duyu sinirleri denir.[1][2]
  • Efferent sinir lifi merkezi sinir sistemindeki motor nörondan gelen sinyalleri kaslara iletir. Bu liflerin demetlerine efferent sinirler denir.

Sinir sistemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sinir sistemi, bir hayvan'ın vücudunun farklı kısımlarına ve farklı kısımlarından sinyaller ileterek hayvanın eylemlerini koordine eden parçasıdır.[4]

Omurgalılarda merkezi sinir sistemi (MSS) ve çevresel sinir sistemi (ÇSS) olmak üzere iki ana bölümden oluşur. MSS beyin, beyinsapı ve omurilik’ten oluşur. ÇSS esas olarak, MSS'yi vücudun geri kalan tüm kısımlarına bağlayan uzun liflerin veya akson’ların kapalı demetleri olan sinirlerden oluşur.

MSS'den sinyal ileten sinirlere motor veya eferent sinirler denirken, vücuttan MSS'ye bilgi ileten sinirlere duyusal veya getiren sinirler denir. Omurilik sinirleri her iki fonksiyona da hizmet eder ve karışık sinirler olarak adlandırılır. ÇSS somatik, otonomik ve enterik sinir sistemleri olmak üzere üç ayrı alt sisteme bölünmüştür. Somatik sinirler istemli harekete aracılık eder.

Otonom sinir sistemi ayrıca sempatik ve parasempatik sinir sistemlerine bölünmüştür. Acil durumlarda enerjiyi harekete geçirmek için sempatik sinir sistemi etkinleştirilirken, organizmalar rahat bir durumdayken parasempatik sinir sistemi etkinleştirilir. Enterik sinir sistemi, midebağırsak sistemini kontrol etmek için çalışır. Hem otonom hem de enterik sinir sistemleri istemsiz olarak çalışır. Kafatasından çıkan sinirlere kranial sinirler, omurilikten çıkan sinirlere ise omurilik sinirleri denir.

Klinik önemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Prostat kanserinin perinöral yayılımını gösteren mikrograf. H&E lekesi.

Kanser sinirlerin etrafındaki boşlukları istila ederek yayılabilir. Bu özellikle baş ve boyun kanseri, prostat kanseri ve kalın bağırsak kanseri’nde yaygındır.

Sinirler fiziksel yaralanmaların yanı sıra karpal tünel sendromu (KTS) ve Tekrar eden eklem incinmesi gibi durumlardan da zarar görebilir. Guillain-Barré sendromu, nörodejeneratif hastalıklar, polinöropati, enfeksiyon, nöritis, diyabet veya siniri çevreleyen kan damarlarının yetmezliği gibi otoimmün hastalıkların tümü ciddiyetine göre değişebilen sinir hasarı’na neden olur.

Multipl skleroz geniş sinir hasarıyla ilişkili bir hastalıktır. Bireyin kendi bağışıklık sisteminin makrofaj’ları sinir aksonunu yalıtan miyelin kılıflarına zarar verdiğinde ortaya çıkar.

Sinir sıkışması, genellikle bir yaralanma veya hamilelik nedeniyle oluşan şişlik nedeniyle sinir üzerine baskı uygulandığında olur. Sinir sıkışması ağrı, halsizlik, uyuşukluk veya felce neden olabilir ki KTS bunun bir örneğidir. Semptomlar, yansıyan ağrı denilen olayla, gerçek hasar bölgesinden uzaktaki bölgelerde hissedilebilir. Hasar, diğer bölgelere giden sinyallerin değişmesine neden olduğunda, yansıyan ağrı oluşabilir.

Nörologlar genellikle sinir bozukluklarını, refleks’lerin, yürüme’nin ve diğer yönlendirilmiş hareketlerin, kas zayıflığının, propriyosepsiyon’un ve dokunma duyusunun denenmesini içeren fizik muayene ile teşhis eder. Bu ilk muayenenin ardından sinir iletim çalışması, elektromiyografi (EMG), bilgisayarlı tomografi (BT) gibi testler yapılabilir.[5]


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c Purves, Dale; Augustine, George J.; Fitzpatrick, David; Hall, William C.; LaMantia, Anthony-Samuel; McNamara, James O.; White, Leonard E. (2008). Neuroscience (4 bas.). Sinauer Associates. ss. 11-20. ISBN 978-0-87893-697-7. 
  2. ^ a b c d Marieb EN, Hoehn K (2007). Human Anatomy & Physiology (7.7yayıncı=Pearson bas.). ss. 388-602. ISBN 978-0-8053-5909-1. 
  3. ^ Kanda, T (Feb 2013). "Biology of the blood-nerve barrier and its alteration in immune mediated neuropathies". Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry. 84 (2): 208-212. doi:10.1136/jnnp-2012-302312. PMID 23243216. 
  4. ^ Tortora, G.J., Derrickson, B. (2016). Principles of Anatomy and Physiology (15th edition). J. Wiley. ISBN 978-1-119-34373-8. 
  5. ^ Weinberg. Normal computed tomography of the brain. s. 109. 

Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Nedir? :Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? ile ilgili Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Ne Demektir? Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Açıklaması Nedir? Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Cevabı Nedir? Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Açıklaması? :Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Gerçek mi? :Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? ile ilgili Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Hakkında? :Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? ile ilgili Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? burada bulabilirsiniz. Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Sinir nedir?, Sinir anlamı nedir?, Sinir ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Pink (şarkıcı), Leona Woods, Jules Chaplain, İPhone 12 Pro, Genbun, Kayakışla, Akdağmadeni, Eugen Gerstenmaier, Nivala, İrini Papas, Yılmaz, Yenişehir, Poggio Bustone, Helyosismoloji, Ceyhan, James Gandolfini, Kaçak Yusuf Destanı, Michael Clayton, Étaples İsyanı, Kore yemekleri listesi, Deli (şarkı), Sednoid, Asaf Süleyman Doras, Terk, 1998 Türkiye Kupası Finali, I Love Lucy, Carlos García Cambón, Wilfred Ndidi, Hirfanlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Larry McMurtry, Acil Durum (film), Léon Blum, Ekinova Tren İstasyonu, Guguk Kuşu (film), Seferi, Robert A. Dahl, Steve Bruce, Kemal Batmaz, Sandbox (bilgisayar güvenliği), 2020 Yaz Olimpiyatlarında bisiklet, Ceza Muhakemesi Kanunu, Abdülmecid Efendi, 1978 Cannes Film Festivali, 80. Venedik Uluslararası Film Festivali, Mişon Ventura, Rebecca West, Erdemli, Ayancık, Sniffer, Iljo Keisse, Yavuz Abadan, Gyula Grosics, Antonio Caldara, Tataristan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Çevre kimyası, William Whitelaw, NGC 6548, Türkiyede yasama, Beypazarı, microsoft edge, Altın Kelebek Ödülleri, Jamiroquai, Kaspersky, Siklon, Karca, Marta Etura, Konveksiyon bölgesi, Kozan Katliamı, Nélson Pereira, Türk şiiri, Mustafa Akgül, Terminal butonlar, Tayfun Sav, Leonard Stanley, Sevendust, Sardalye, I Like the Way She Do It, Kuzey Rodezya, Farmakokinetik, Meşru müdafaa, Jun Marques Davidson, Callichthyidae, Anabela, 1542, irkçılık karşıtlığı, İşaret (matematik), Irkçılık karşıtlığı, Hapoel Jerusalem BC, Keynesci ekonomi, Logistik dağılım, 1556 Marmara Denizi depremi, Kötücül yazılım, Kullanıcı arayüzü tasarımı, Forest Whitaker, Michelle Kwan, Ekvator Ginesi millî futbol takımı, Folkhemmet, Puppet on a String, Belmonte in Sabina, Bilim insanı, László Fazekas, Kabataş Erkek Lisesi, Anna Seghers,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,