Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir?

Saltukname Nedir?

Saltukname Nedir?, Saltukname Nerededir?, Saltukname Hakkında Bilgi?, Saltukname Analizi? Saltukname ilgili Saltukname ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Saltukname ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Saltukname Ne Anlama Gelir Saltukname Anlamı Saltukname Nedir Saltukname Ne Anlam Taşır Saltukname Neye İşarettir Saltukname Tabiri Saltukname Yorumu 

Saltukname Kelimesi

Lütfen Saltukname Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Saltukname İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Saltukname Kelimesinin Anlamı? Saltukname Ne Demek? ,Saltukname Ne Demektir? Saltukname Ne Demektir? Saltukname Analizi? , Saltukname Anlamı Nedir?,Saltukname Ne Demektir? , Saltukname Açıklaması Nedir? ,Saltukname Cevabı Nedir?,Saltukname Kelimesinin Anlamı?,Saltukname Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Saltukname Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Saltukname Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Saltukname Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Saltukname Kelimesinin Anlamı Nedir? Saltukname Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Saltukname Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Saltukname Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Saltukname - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Saltukname

Saltukname Nedir? Saltukname Ne demek? , Saltukname Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Saltukname Kelimesinin Anlamı? Saltukname Ne Demek? Saltukname Ne Demektir? ,Saltukname Analizi? Saltukname Anlamı Nedir? Saltukname Ne Demektir?, Saltukname Açıklaması Nedir? , Saltukname Cevabı Nedir? , Saltukname Kelimesinin Anlamı?






Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir?

Saltuknâme

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Saltukname sayfasından yönlendirildi)

Saltuknâme, 13. yüzyıl alp-erenlerinden olan ve Rumeli’nin Türkleşmesinde büyük rolü bulunan Sarı Saltuk'un efsanevi hayatını anlatan Anadolu Türk destanlarından biridir. Eserde, Sarı Saltuk'un menkıbelerinin yanı sıra, dönemin önemli kişilerinin menkıbeleri ve bu kişilerin Sarı Saltuk ile olan münasebetleri de anlatılmaktadır.

Fatih Sultan Mehmet'in oğlu Cem'in (sonradan Cem Sultan ismiyle tarihe geçecektir) şehzadeliği esnasında verdiği talimat üzerine Ebu'l Hayr Rûmî tarafından kaleme alınan Saltukname yedi senelik bir çalışma sonucunda, Türk sözlü geleneğinden toplanarak 1480 yılında tamamlanmış ve kitaplaştırılmıştır. Ayrıca yazıya geçirilmiş ilk Nasrettin Hoca hikâyesini içermektedir. Saltukname yeni Türk harfleriyle tam metin olarak yayıma Şükrü Halûk Akalın tarafından hazırlanmıştır. Bu çalışma 1987-1990 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından üç cilt olarak yayımlanmıştır. Kemal Yüce'nin halk edebiyatı bakımından incelediği çalışması da dizinin dördüncü kitabı olarak yer almıştır.

1480 yılında yazılan eser Topkapı Sarayı Müzesi Yazma Eserler Kütüphanesinde muhafaza edilmektedir.[1]

Saltık-nâme, den bahseden en eski tarihli eser 14.yüzyılın ilk çeyreği içinde (1300-1325) ölmüş olan Kemaleddin Muhammed es Serac er Rıfai nin Tüffahu'l Ervah (Ruhların Meyvesi) isimli Arapça menkabeler mecmuasıdır. Tüffahu'l Ervah İbn Battuta'nın Sarı Saltık'ın yaşadığı bölgelere seyahatinden 16 yıl kadar önce yazılmıştır. Sarı Saltık ile ilgili bölüm "Saltık et-Turki" başlığı altında toplanmıştır.

Evliya Çelebi Seyahatnamesinde iki Saltık-name den bahseder. Birincisi 15.yüzyıl Bayrami şeyhlerinden Muhammediye'nin yazarı Yazıcıoğlu Mehmed'in (1451) yazdığı Menakıb-ı Sarı Saltık dır.Evliya Çelebi seyahatnamesinin 3.cildinin 366. sayfasında bu eseri anlatır. İkincisi Evliya Çelebi'nin bizzat gördüğü Özi valisi Kenan Paşa'nın (1659) kaleme aldığı 40 formadan oluşan Saltık-name dir. Kenan Paşa Babadağı'nda topladığı menkabelerle Yazıcıoğlu Mehmed ve Fütuhat-ı Toktamış Han adlı eserlerden faydalanarak yazmıştır. Evliya Çelebi'nin bahsettiği iki Saltık-name de hale bulunamamıştır.

1473-1480 yıllarında Uzun Hasan seferine çıkan Fatih Sultan Mehmed oğlu Cem Sultan ı Edirne'ye kaymakam olarak gönderir. Cem Sultan maiyetinden Ebu’l-Hayr-ı Rumî ye gezilerinde Babaeski de bulunan türbe ve zaviyesinde ki dervişlerden menakıblarını dinlediği Sarı Saltık için bir eser yazmasını ister. Bu eser Ebu’l-Hayr-ı Rumî tarafından 1473-1480 yılları arasında kaleme alınmıştır. Bu eserin bir kopya nüshası Topkapı Sarayı Hazine Kütüphanesi nr.1612 dir. Tam nüshadır. 1591 tarihinde kopya edilmiştir. Eseri kopya eden zat 16 yüzyılda Osmanlı-Safavi mücadelesinin ve Şii propagandalarının yarattığı İran ve Rafizilik karşıtı yazılar da eklemiş Sarı SaltıkHanefi mezhebinin koyu bir Sunni mücahiti olarak göstermiştir. Üç ciltten oluşmaktadır. Birinci cildinde on dört, ikinci cildinde dokuz, üçüncü cildinde ise on dokuz bölüm bulunmaktadır. Eserdeki bölümler müstakil olmakla birlikte hep birbiri ile bağlantılıdır. Konular hep birbirini takip etmekte ve bir bütünü oluşturmaktadır. Sade bir dil ile, nesir olarak Eski Anadolu Türkçesinin dil özellikleriyle kaleme alınmıştır. Bu eser Harvard üniversitesinden Şinasi Tekin'in yönettiği kaynak eserler dizisinde tıpkı basım olarak basıldı. Türkçe Latin harfli baskısıda 3 cilt olarak Şükrü Haluk Akalın tarafından Kültür bakanlığı yayınlarından yayınlandı.

Saraybosna kütüphanesi İslam yazmaları kısmında 72 sayfalık bir Saltık-name yazması olduğunu G.Martin Smith bahsetmiştir. Şimdiye kadar altı nüshası tespit edilebilmiştir. Bunların içerisinde başı ve sonu tam olan tek yazma nüshası Prof. Dr. Necati Demir’in kütüphanesindedir.

Saltık Gazi ile ilgili olaylar da Sinop’ta başlar. Saltık Gazi, başlangıçta Sinop’tan hareket ederek çevre illerde cenk ve gazalarda bulunur. Saltık-nâme’nin Anadolu’daki en önemli mekanları; Sinop, Amasya, Sivas, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Konya, Kırşehir, Niğde, Bor, Trabzon, Bursa, İzmir, Antalya, Alanya, Finike’dir. Rumeli tarafında ise Edirne ve İstanbul ön plandadır. İlerleyen bölümlerinde coğrafya gittikçe genişler. Öyle ki Saltık Gazi, Sinop’tan hareket ederek Afrika’nın güneyine, Asya’nın doğu ucuna, Avrupa’nın batı ucuna kadar gider; Tanrı’nın adaletini götürür, zalimler, hilebazlar, fesatçılar, karanlık işler çevirip insanları yanıltanlar, halkına kötü davrananlar, doğru yoldan sapanlar, zina batağına düşenler, … ile mücadele eder. Kısaca belirtmek gerekirse Saltık-nâme’nin coğrafyası; Asya, Avrupa ve Afrika’nın tamamıdır, diyebiliriz. Bir başka söyleyişle Saltık-nâme, üç kıtada yaşayan bütün milletleri ilgilendirmektedir. Bu bakımdan Saltık-nâme, diğer Türk destanların göre Coğrafyası en geniş olanıdır.

Saltık Gazi Destanı', Anadolu’nun Divânu Lügati't-Türk’ü gibidir. Eser; başta Osmanlı Devleti’nin kuruluşu olmak üzere, üç kıtada üç yüz yıl boyunca cereyan eden tarihi olayları içerir. İçerisinde destanlar, masallar, efsaneler bulunmaktadır. Belki de ilk masal ve efsane derlemeleri, bu eserde yer almaktadır. Ayrıca atasözleri, bilmeceler, deyimler bakımından çok zengindir. Söz varlığı açısından ise Divânu Lügati't-Türk’ten çok daha zengin olduğu söylenebilir. Saltık Gazi Destanı; coğrafya, tarih, sosyoloji, ilahiyat, antropoloji, halk bilimi açısından da çok önemli bir kaynaktır.

Kitaplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Boratav, Pertev Naili (2014). Nasreddin Hoca (6 bas.). İstanbul: Islık Yayınları. ISBN 9786056469909. 

Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Nedir? :Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? ile ilgili Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Ne Demektir? Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Açıklaması Nedir? Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Cevabı Nedir? Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Açıklaması? :Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Gerçek mi? :Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? ile ilgili Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Hakkında? :Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? ile ilgili Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? burada bulabilirsiniz. Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Saltukname nedir?, Saltukname anlamı nedir?, Saltukname ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Tayyib Talha Sanuç, Uzay uçuşu tarihi, Clausewitz, Karol Świderski, Hobart Havalimanı, Lütfü Esengün, Yemende İslam, Stephen Jay Gould, Alt küme, Courtauld Güzel Sanatlar Enstitüsü, Bernard Cazeneuve Hükûmeti, 1998 UEFA Kupa Galipleri Kupası Finali, Gelenbevizade Mehmet Said, Surinam bayrağı, Mazlum Yegül, 36. kuzey enlemi, Amerika Birleşik Devletleri federal hükûmeti, Amerika Birleşik Devletleri Federal Hükümeti, Shapley 1, Türkiye Kalkınma Bankası, Cksum, 60. Akademi Ödülleri, Nydri, Pontus Rumcası, Myanmar merkezli havayolu şirketleri listesi, Vitória Setúbal, NGC 4500, Karakteristik fonksiyon, Jüpiter Truvalısı (astronomi), Sanat Kurumu Derneği, Tetragnatha striata, Peyami Safa, Cittaducale, Doktor (Doctor Who), Beat of My Heart, St Asaph, Vakıa Suresi, 1995 NBA Seçmeleri, Hatırlama (bellek), Örüntü, Cava, Kristinestad, Anime, Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Sözleşme, Iulian Filipescu, Papua Yeni Gine bayrağı, Çakmaktaşlar (film), Stillwater, Tiberios (II. Konstansın oğlu), Yumurcak TV, NGC 945, Uluslararası Adana Film Festivali, Matematiğin temelleri, Alconbury Weston, 1946 yapımı Türk filmleri, Menteşe, Yenişehir, Sumbas, Fransa ekonomisi, Cairns Havalimanı, Oktay Öztürk, NGC 1777, Windows Karma Gerçeklik, Ezop Masalları, Niccolò Franco, Anedjib, Birinci Efes Konsili, David Niven, Óliver Torres, Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı, Finlandia Trophy, Eski Kıpçakça, Doğu Aktulga, John Locke (Lost), Ask Me Why, Karmaşık sistem, Kirazlıyayla, Yenişehir, Palais des Festivals et des Congrès, Dolon, Antik Mısır Kraliyet Eşleri Listesi, Halit Nazmi Keşmir, Duvar tırmaşık kuşu, 1988 Fransa yasama seçimleri, Nahçıvan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Emîn, Michael Dell, Truvalılar, Raúl Ruidíaz, Murat Çidamlı, Hristiyanlık eleştirisi, Hukuk Müzesi, Kohen, Muzaffer Akyol, Yozgatta 1987 Türkiye genel seçimleri, Psikoterapi, Zeyd bin Ali, Makro iktisat, Grundig Stadion, Yalındamlar, Celayir Sultanlığı, Santral İstanbul,
Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?,