Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir?

Pınar Nedir?

Pınar Nedir?, Pınar Nerededir?, Pınar Hakkında Bilgi?, Pınar Analizi? Pınar ilgili Pınar ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Pınar ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Pınar Ne Anlama Gelir Pınar Anlamı Pınar Nedir Pınar Ne Anlam Taşır Pınar Neye İşarettir Pınar Tabiri Pınar Yorumu 

Pınar Kelimesi

Lütfen Pınar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Pınar İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Pınar Kelimesinin Anlamı? Pınar Ne Demek? ,Pınar Ne Demektir? Pınar Ne Demektir? Pınar Analizi? , Pınar Anlamı Nedir?,Pınar Ne Demektir? , Pınar Açıklaması Nedir? ,Pınar Cevabı Nedir?,Pınar Kelimesinin Anlamı?,Pınar Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Pınar Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Pınar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Pınar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Pınar Kelimesinin Anlamı Nedir? Pınar Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Pınar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Pınar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Pınar - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Pınar

Pınar Nedir? Pınar Ne demek? , Pınar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Pınar Kelimesinin Anlamı? Pınar Ne Demek? Pınar Ne Demektir? ,Pınar Analizi? Pınar Anlamı Nedir? Pınar Ne Demektir?, Pınar Açıklaması Nedir? , Pınar Cevabı Nedir? , Pınar Kelimesinin Anlamı?






Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir?

Kaynak (coğrafya)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Pınar sayfasından yönlendirildi)
Doğal bir kaynak

Kaynak veya pınar, Mağaralarda veya yeraltı dehlizlerinde toplanan suların hidrostatik basınç altında ve bazen sanki büyük bir akarsu oluşturmak istercesine yüzeye çıktıkları bu kaynaklara da su çıkan adı verilir. Yeraltı sularının yüzeye çıktığı alanlara kaynak denir. Göze, bulak, pınar, eşme, menba kelimeleri kaynak yerine farklı bölgelerde kullanılmaktadır. Kaynak topoğrafya yüzeyinin yeraltı su yatağını kestiği nokta veya çizgi boyunca oluşur.[1]

Kaynaklar yeryüzüne farklı güçlerde çıkarlar. Bazıları bir çeşme suyu kadar, bazıları tek kaynaktan bir dere oluşturacak kadar güçlü, bazıları da yamaçta bir nemlilik, ıslaklık yapacak derecede süzülerek çıkarlar.

Başlıca kaynak türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • a. Vadi kaynağı: Vadilerin yeraltı sularının yüzeyinden daha derinlere kadar kazındığı durumlarda oluşur. Sular yukarıdan gelir. Vadi yamaçında oluşurlar, yamaç kaynağı da denilir.
  • b. Fay kaynakları: Fay hatlarından yeryüzüne çıkarlar. Geçirimli ve suyla doygun bir tabakanın kırık alanının karşısında geçirimsiz tabaka varsa faydan yukarı çıkmaya zorlanır. Beslenme bölgesine göre fay kaynakları çoğunlukla sürekli ve bol sulu kaynaklardır.
  • c. Tabaka kaynağı: Üstte geçirimli tabaka, altta geçirimsiz tabaka bulunur, eğim yönleri aynıdır. Yeraltı suyu eğim doğrultusunda akışa geçer, kaynak olarak yeryüzüne çıkar. Suyu yukarıdan gelen kaynakların çoğu böyledir.
  • d. Karstik kaynaklar: Karstik alanlarda çıkan kaynaklardır. Voklüz kaynakları bir kaynaktan bir dere oluşturacak güçteki kaynaklardır. İsmi Fransa'daki Vaucluse kentindeki kaynaktan alınmıştır. Türkiye'de bu tür kaynaklara yerel olarak büngüldek, karpuzatan gibi adlar verilir. Suları gür, soğuk ve kireçlidir. Sürekli karstik kaynakların yanında birde aralıklı çıkan sifonlu kaynaklar vardır.
  • e. Gayzer: Yanardağ alanlarında püskürerek çıkan, sıcak su kaynaklarıdır. İzlanda, Yeni Zelanda, Japonya, ABD'de bulunur.
  • f. Artezyen: Suyun kendi basınçıyla yüzeye yükseldiği sulardır. Genellikle geçirimsiz iki tabaka arasındaki akifer oluşum sebebidir.

Özelliklerine göre kaynak türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Süreklilik[değiştir | kaynağı değiştir]

  • a. Aralıklarla çıkan kaynaklar: Fazla yağışın olduğu zamanlarda bolca çıkarken, kurak zamanda cılızlaşır ve kururlar.
  • b. Dönemli kaynaklar: Yeraltı su seviyesinin durumuna göre güçlenir veya zayıflarlar.
  • c. Sürekli kaynaklar: Hiç kurumadan sürekli suyun geldiği kaynaklar.

İçeriklerine göre kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Derinlerden gelen kaynak suları yolları boyunca madenleri ve mineralleri eriterek bünyelerine alırlar. Bu sular pek nadir kimyasal açıdan arı olurlar. İçeriğinde erimiş madde oranı düşük olan sulara tatlı sular denilir. Diğerleri içindeki erimiş maddelere göre isimlendirilir.

  • a. Tuzlu sular: İçerisinde erimiş tuzların fazlaca olduğu sulardır.
  • b. Kireçli sular: Kaynak sularında en bol bulunan madde kalsiyum karbonattır. Kireçtaşının bulunduğu alanlarda oluşan karstik kaynaklarda bolca bulunur. Kireç miktarı suyun sertliği/yumuşaklığını belirler.
  • c. Maden suları: İçeriğinde bolca erimiş maden ve mineral olan sulardır. CO2'nin çokça bulunduğu asit sulara ekşi su denilir. Alkalin sularda bolca Na2, Co3 ve CaCo3 bulunan maden sularıdır.Ayrıca, kükürtlü sular, çelikli sular, acı sular, acı-tuzlu sular vardır. Bu kaynaklar çıktıkları alanda renkli tortular bırakır. Pamukkale travertenlerini oluşturan kaynak Yellowstone Millî Parkındaki Castle Gayzeri bu kaynaklara örnektir.

Sıcaklıklarına göre kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • a. Soğuk kaynaklar: Çıkış sıcaklığı bulunduğu enleme uyan veya daha az olan kaynaklar.
  • b. Sıcak kaynaklar: Bulunduğu enlemin yıllık ortalama sıcaklığından daha sıcak kaynaklardır. Ilıca ve kaplıcalar gibi.
  • c. Sıcaklığı yıl boyunca değişmeyen kaynaklar; genellikle yerin derinliklerinden gelir. Yeryüzündeki mevsimlik sıcaklık değişimlerinden etkilenmez.
  • d. Sıcaklığı mevsimlere göre değişen kaynaklar; suları yüzeye yakın alanlardan gelir.

Deniz değirmeni, bazı karstik bölge kıyılarında ender de olsa deniz suyunun, karanın derinliklerine doğru aktığı görülür. Bir değirmeni döndürecek kadar suyun aktığı bu alanlara deniz suyunu yutan yer, deniz değirmeni denilir. Karadaki yeraltı suyunun deniz seviyesinden aşağıda olduğu durumlarda oluşmaktadır.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Karstik kaynak, Saklıkent Kanyonu
Gayzer kaynağı
Artezyen kaynağı, Fransa

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ İZBIRAK, Prof. Dr. Raşat (1989). Sular Coğrafyası. İstanbul: MEGSB. 

Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Nedir? :Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? ile ilgili Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Ne Demektir? Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Açıklaması Nedir? Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Cevabı Nedir? Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Açıklaması? :Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Gerçek mi? :Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? ile ilgili Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Hakkında? :Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? ile ilgili Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Pınar nedir?, Pınar anlamı nedir?, Pınar ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Cadılar Bayramı Öldürür, Milli Reasürans Kompleksi, Osman Zeki Efeoğlu, Kuveytin İşgali, Microsoft Vizact, Ektam Kıbrıs, Isuzu Elf, Sinkrotron, Fred Hoyle, Carabus yundongbeicus, Turing testi, Kevin Garnett, Tanrıtanımazlık, Lynton and Lynmouth, NGC 5649, Çile, Gazipaşa, Epipactis, Berrocal, Huelva, Derebahçe Stadyumu, Hawker Fury, Ensefalopati, Güney İtalyada Müslümanların tarihi, Mustafa Necati Karaer, Vickers Wellington, Camarhynchus, Hafci Muharebesi, Espejo, Gonzales, Aşure Günü, Sakarya Irmağı, Biyosentez, İncirlik Üssü, Dendrophylax, İlyas, Trajikomedi, Jetix Play, Tarporley, Demografi, Quamtana tsui, Nicole Vaidišová, Aktopraklık Höyüğü, Eşen 2 Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Abdülkadir Kemali Öğütçü, Robert Ridgway, Ataköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Derin öğrenme yazılımlarının karşılaştırılması, Ergene Velimeşe SK, Noturus flavater, Chuck Schuldiner, Cerreto Sannita, Adanada 2004 Türkiye yerel seçimleri, Malosma, George Lakoff, Savan iklimi, Ilya Ilyich Mechnikov, Erzurumlu Emrah, Sloven Hırvat ve Sırp Devleti, Fikret Aldinç, Bahçelievler, Midyat, Balıkesir yöresi halk oyunları, Diallo Guidileye, Susquehanna, Scarlett Bordeaux, Jill Murphy, A Portuguesa, Alessandro Gazzi, Spermophora awalai, Korsika Adası, Charles City County, Virginia, Antijenik sapma, Seddülbahir Cephesi, Sadabad bahşı, Basketbolcu, Ryan Conner, 2000 TBMM Başkanlığı seçimi, Gökçe alabalığı, Psikotrop madde, Baelor, Schiedeella, Dave Cowens, Zaman Bankacılığı, Tennessee, Cryptodonta, Rubus durus, Dörtlü Çete, PyTorch, Salvia cryptodonta, IV. Tuthaliya, Pomeranya Dükalığı, Nauru, Love Friendship, Jalapyphantes, 1912 Yaz Olimpiyatları, Ponte Alta do Tocantins, Kulüpler Birliği başkanları listesi, Milena Sadurek, İrem Altuğ, Hamlet (film, 1948), Tabur, 1990 Grammy Ödülleri,
Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?,