Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir?

Otoimmünite Nedir?

Otoimmünite Nedir?, Otoimmünite Nerededir?, Otoimmünite Hakkında Bilgi?, Otoimmünite Analizi? Otoimmünite ilgili Otoimmünite ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Otoimmünite ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Otoimmünite Ne Anlama Gelir Otoimmünite Anlamı Otoimmünite Nedir Otoimmünite Ne Anlam Taşır Otoimmünite Neye İşarettir Otoimmünite Tabiri Otoimmünite Yorumu 

Otoimmünite Kelimesi

Lütfen Otoimmünite Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Otoimmünite İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Otoimmünite Kelimesinin Anlamı? Otoimmünite Ne Demek? ,Otoimmünite Ne Demektir? Otoimmünite Ne Demektir? Otoimmünite Analizi? , Otoimmünite Anlamı Nedir?,Otoimmünite Ne Demektir? , Otoimmünite Açıklaması Nedir? ,Otoimmünite Cevabı Nedir?,Otoimmünite Kelimesinin Anlamı?,Otoimmünite Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Otoimmünite Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Otoimmünite Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Otoimmünite Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Otoimmünite Kelimesinin Anlamı Nedir? Otoimmünite Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Otoimmünite Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Otoimmünite Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Otoimmünite - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Otoimmünite

Otoimmünite Nedir? Otoimmünite Ne demek? , Otoimmünite Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Otoimmünite Kelimesinin Anlamı? Otoimmünite Ne Demek? Otoimmünite Ne Demektir? ,Otoimmünite Analizi? Otoimmünite Anlamı Nedir? Otoimmünite Ne Demektir?, Otoimmünite Açıklaması Nedir? , Otoimmünite Cevabı Nedir? , Otoimmünite Kelimesinin Anlamı?






Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir?

Özbağışıklık

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Otoimmünite sayfasından yönlendirildi)
Özbağışıklık

Özbağışıklık, otoimmünite, otoimmunite, bağışıklık sisteminde aşırıduyarlıkla oluşan tepkilere genel olarak verilen genel addır. Olağan koşullarda organizma kendi hücrelerinin antijenik yapılarına karşı tepki göstermez; buna “immun tolerans” ya da “doğal hoşgörü” tanımı yapılır. Bu toleransın aksadığı olağanüstü koşullarda otoimmun hastalıklar belirir; bağışıklık sisteminin tüm savunma sistemleri kendi antijenlerine karşı savaşım konumuna geçer. Otoimmun hastalıklardaki doku zararları II, III ve IV tiplerde aşırıduyarlık reaksiyonlarının sonucu olarak belirir.[1][2][3]

Bağışıklık sisteminin kendi öz antijenlerine karşı tepki göstermesinin temel nedeni, kendi öz antijenleri ile yabancı antijenlerin ayırdına varabilme yeteneğini yitirmesidir. Bağışıklık sisteminin düzenli çalışabilmesinde etkin olan faktörlerden biri de immunoglobulinlerin antijen bağlayan komponentlerine karşı oluşan antikorlardır; bunlara anti-idiotip antikorlar (anti-idiotype antibodies) adı verilir. Gerektiği kadar üretildiğinde immun sistem regülasyonuna önemli katkıları olan anti-idiotip antikorların aşırı düzeylerde üretimi ya da hücrelerin “kendinden olanı” tanıma yetisinin bozulması ve immun toleransın yitirilmesiyle otoimmun hastalıkların belirmesine neden olur.[1][2][3]

Sayıları 50’ye yaklaşan otoimmun hastalıklarda saptanan otoantikorlar hücresel ya da sıvısal reaksiyonları tetikleyerek doku zararlarına neden olurlar. Bu tür hastalıklarda meydana gelen zararlar organa-özgü nitelik gösterebilir; örnekler: Hashimoto tiroiditi, tip 1 Diabetes mellitus.

Otoimmunite olgusunun belirmesinde çeşitli görüşler vardır:

  • (a) Kendi antijenlerini algılama: Organizmaya yönelik travmalardan zarar gören (parçalanan) hücrelerden açığa çıkan antijenlere karşı antikor oluşur. Ancak, çok düşük düzeyde ve yalnızca zarar gören dokulara karşı gelişen otoantikorların sistemik etkisinin olmadığı kabul edilir.
  • (b) T-lenfositlerin işlevsel yanılgıları: Otoimmun hastalıkların büyük bölümünde T-lenfositlerinin önemli etkisi vardır; yabancı gibi gördükleri antijenlere karşı B-lenfositlerinin antikor üretmesini tetiklerler. Supressör T-lenfositlerindeki ve TH-lenfositlerdeki defektler otoimmun hastalıkların çoğunda (özellikle SLE, primer biliyer siroz, tiroidit, multipl skleroz, myasthenia gravis, romatoid artrit, skleroderma) izlenebilen bulgulardır; ancak, supressör T-lenfositlerinde defekt bulunan her bireyde otoimmun hastalık görülmez.
  • (c) Moleküler yapı benzerliği: TH-lenfositlerinin kendi antijenlerine karşı antikor üretimini tetikleme çabası yoktur. Kendisine karşı antikor üretilen bir yabancı antijen söz konusudur. Ancak, yabancı antijeninin moleküler yapısı organizmanın kendi dokularından biriyle benzerlikler taşır. Yabancı antijene karşı oluşan antikorlar kendi dokularına otoantikor gibi davranır (çapraz reaksiyon). Örneğin, Romatizmal Kalp Hastalığında, streptokok antijenlerine karşı oluşan antikorlar vardır. Streptokok antijenleri ile kalp kası (myokard) hücrelerinin antijenleri moleküler yapıları açısından birbirlerine çok benzerler. Böylece, streptokok antijenlerine karşı oluşan antikorlar kalp kası hücrelerinin antijenlerine karşı da tepki gösterirler.
  • (d) Poliklonal B-lenfosit aktivasyonu: Canlı etkenlerin neden olduğu infeksiyonların yol açtığı poliklonal B-lenfosit proliferasyonu ve bunların ürünleri olan antikorlar otoimmun hastalıkları tetikleyebilir. Örneğin, bir infeksiyon hastalığı sırasında beliren “romatoid faktör” Romatoid Artrit sürecini başlatırken, benzer bir nedenle beliren anti-DNA antikorları SLE tablosunu başlatır.

Otoimmun hastalıklarda hastalara özgü nitelikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Otoimmun hastalıkların ilginç seçimleri vardır:[1][2][3]

  1. Genellikle insanlar yaşlanmaya başlayınca belirirler: hastaların çoğu 30 yaş üzerindedir
  2. Cinsiyet ayrımı vardır: hastaların çoğu kadındır ancak kadınlar otoimmun hastalıklara daha güçlü direnç gösterirler
  3. Otoimmun hastalıklarda bir antijen ve bu antijene tepki olarak beliren bir otoantikor vardır
  4. Genetik nitelikleri vardır: genellikle bir ailenin çoğu bireylerinde benzer ya da farklı bir otoantikor ve bunlara bağlı bulgular saptanır (SLE, Hashimoto tiroiditi, pernisiyöz anemi)
  5. Aşırıduyarlık tepkisi niteliğinde tepkiler vardır: otoimmun hastalıklarda oluşan zararların çoğu tip III, bazıları ise tip II ve tip IV aşırıduyarlık reaksiyonu niteliğindedir.

Otoimmun hastalıklarda izlenen doku zararlarının etki alanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Otoimmun hastalıklarda bir antijen ve bu antijene tepki gösteren bir antikor vardır.[1][2][3]

  • Bir hücre grubunun antijenlerine karşı gelişirse “organa-özgü otoimmun hastalıklar” gelişir. Bu durumda, bir ya da iki organda genellikle Tip II aşırıduyarlık reaksiyonlarına bağlı zararlar oluşur. Örnek: hemolitik anemi, pemfigus vulgaris, Goodpasture sendromu. Kuraldışı organa-özgü otoimmun hastalık örneği: Otoimmun tiroidit (Hashimoto tiroiditi) olgularında, tiroglobuline duyarlı T-lenfositlerin direkt tepkisine bağlı tip IV reaksiyonu izlenir.
  • Otoantikorlar nükleik asidler ve nükleoproteinler gibi tüm hücrelerin çekirdek yapılarında bulunan antijenlere karşı oluşurlarsa “organa-özgü olmayan otoimmun hastalıklar” meydana gelir. Bu tür olgularda “sistemik etki” nedeniyle çok sayıda doku ve organ zararı oluşur. Zararlar genellikle Tip III aşırıduyarlık reaksiyonlarının sonucudur. Örnek: SLE.
  • Bazı otoantikorlar bir hücre grubunun bir komponentine karşı gelişir. Örnek: primer biliyer sirozdaki antimitokondrial antikorlar.

Otoimmun hastalık örnekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayıları 100’e yaklaşır. Yaygın bilinen bazı otoimmün hastalıklar:
Otoimmun vaskülitler (Henoch-Schönlein purpurası, Takayasu arteriti, erythema nodosum, vd)

Otoimmun angioödem

Otoimmun disotonomi

Otoimmun ensefalomyelit

Otoimmun hepatit

Otoimmun myokardit

Otoimmun pankreatit

Pemfigus

Pemfigoid

Lichen planus

Addison hastalığı

Anti-GBM/Anti-TBM nefriti (Goodpasture sendromu)

Antifosfolipid sendromu

Churg Strauss sendromu (eosinophilic granulomatosis)

Cogan sendromu

Otoimmun myokardit (Coxsackie virüs, Difteri)

CREST sendromu

Dermatomyozit

Devic hastalığı (neuromyelitis optica)

Discoid lupus

Evans sendromu

Otoimmun hemolitik anemi

İmmun trombositopenik purpura (ITP)

Lambert-Eaton sendromu

Mikst Bağ Dokusu Hastalığı

Periferik nöropatiler (bir bölümü)

Atrofik gastrit (pernisiöz anemi)

Polimyozit

Primer biliyer siroz

Romatizmal ateş

Skleroderma

Sjögren sendromu

Uveitis

Vitiligo

Sistemik lupus eritematozus (SLE)

İnflammatuvar bağırsak hastalıkları (Crohn hastalığı; Ülseratif kolit)

İdiopatik pulmoner fibrozis (fibrosing alveolitis)

Multipl skleroz ve Balo hastalığı

Ankilozan spondilit

Romatoid artrit

Hashimoto tiroiditi

Progressif sistemik skleroz (skleroderma)

Diabetes mellitus (1. Tip; jüvenil diabet)

Guillain-Barre sendromu

Sedef hastalığı (psöriazis)

Graves hastalığı

Hashimoto tiroiditi

Myasthenia gravis


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d Virella G. Medical Immunology, 7th Edition. CRC Press, Boca Raton (FL), 2020
  2. ^ a b c d Kumar V, Abbas AK, Aster JC. Robbins and Cotran Pathologic Basis of Disease. 9th edt., Elsevier Saunders, Philadelphia, 2015
  3. ^ a b c d Rose NR, MacKay IR (editors). The Autoimmune Diseases. 6th edition. Academic Press (Elsevier), London-Cambridge-Oxfor-San Diego, 2020
Sınıflandırma



Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Nedir? :Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? ile ilgili Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Ne Demektir? Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Açıklaması Nedir? Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Cevabı Nedir? Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Açıklaması? :Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Gerçek mi? :Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? ile ilgili Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Hakkında? :Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? ile ilgili Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? burada bulabilirsiniz. Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Otoimmünite nedir?, Otoimmünite anlamı nedir?, Otoimmünite ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Theridion circumtextum, Apateizm, Tetragnatha shinanoensis, Musteryen, Rathaus, Sadık Muharremi, Evander Holyfield, Takistan şehristanı, Balfour Deklarasyonu, Eupleres, Psikiyatri hemşireliği, Ahmet Kemal Yaşınkılıç, Anju, Arı sinek kuşu, Soulby, Cumbria, Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Senatosu, Kızartma, 14. Akademi Ödülleri, George Hammond (Yıldız Geçidi), Çorum Devlet Tiyatrosu, Co Adriaanse, Silvane bahşı, Yakutiye, Katalunya, Swainsona, NGC 148, Morphou, Al Jefferson, Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu, Ruj feminizmi, Balen, Nantou, Arquímedes Figuera, Göztepe Camii, Tenten Amerikada, Çatalzeytin, Corkbush Ayaklanması, Kiev Ruslarının Hristiyanlaşması, Merkür (mitoloji), Heinz Flohe, Hardeman County, Tennessee, Medya, Nissan 350Z, Mikroçip, Çeşnigir, Boyabat, Cédric Bakambu, Baldur von Schirach, Kars (eyalet), Florence Devouard, Stefanos Skuludis, Part İmparatorluğu, 1216, Pegadomyia, 1408, Skeç komedi, Fas Arapçası, Northern Girl, Ezequiel Rescaldani, Milyarder (film), Zelotes geshur, İskoçya millî ragbi birliği takımı, Robert F. Kennedy, Aydın Menderes, Fiat Toro, Nijer devlet başkanları listesi, İğde, Elbistan, Balder, Elsing, Esenyaka, Yusufeli, Ted Demme, Hortumlu solucanlar, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Manolya, NGC 7770, Serbest nötron, Tahtköy, Bayburt, En İyi Dans Kaydı Grammy Ödülü, Kairos, İtalya Bayanlar Voleybol Ligi, Baldır, Dan kabilesi, Zinho, Rus pop müziği, Leuciscidae, Peptik ülser, NGC 6146, Helena Almeida, II. Leon (Abhazya kralı), Camilla Belle, Samir Sabri, Bank of China Kulesi, Luzzara, Kan dolaşımı, Sedum oxycoccoides, Sky Deutschland, Gregg Berhalter, Alona, Mustafa Baş, TRT 3, NGC 5460,
Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?,