Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir?

Nişantaşı Nedir?

Nişantaşı Nedir?, Nişantaşı Nerededir?, Nişantaşı Hakkında Bilgi?, Nişantaşı Analizi? Nişantaşı ilgili Nişantaşı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Nişantaşı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Nişantaşı Ne Anlama Gelir Nişantaşı Anlamı Nişantaşı Nedir Nişantaşı Ne Anlam Taşır Nişantaşı Neye İşarettir Nişantaşı Tabiri Nişantaşı Yorumu 

Nişantaşı Kelimesi

Lütfen Nişantaşı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Nişantaşı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Nişantaşı Kelimesinin Anlamı? Nişantaşı Ne Demek? ,Nişantaşı Ne Demektir? Nişantaşı Ne Demektir? Nişantaşı Analizi? , Nişantaşı Anlamı Nedir?,Nişantaşı Ne Demektir? , Nişantaşı Açıklaması Nedir? ,Nişantaşı Cevabı Nedir?,Nişantaşı Kelimesinin Anlamı?,Nişantaşı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Nişantaşı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Nişantaşı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nişantaşı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Nişantaşı Kelimesinin Anlamı Nedir? Nişantaşı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Nişantaşı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Nişantaşı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Nişantaşı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Nişantaşı

Nişantaşı Nedir? Nişantaşı Ne demek? , Nişantaşı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Nişantaşı Kelimesinin Anlamı? Nişantaşı Ne Demek? Nişantaşı Ne Demektir? ,Nişantaşı Analizi? Nişantaşı Anlamı Nedir? Nişantaşı Ne Demektir?, Nişantaşı Açıklaması Nedir? , Nişantaşı Cevabı Nedir? , Nişantaşı Kelimesinin Anlamı?






Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir?

Nişantaşı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nişantaşı
Nişantaşı′nda 2011 Yılbaşı hazırlıkları
ÜlkeTürkiye Türkiye
BölgeMarmara
İlİstanbul
İlçeŞişli
Zaman dilimiUTC+03.00 (DAYS)
Alan kodu(+90) 212
Plaka kodu34

Nişantaşı, İstanbul ilinin Şişli ilçesinde, merkezi, Valikonağı Caddesi ile Teşvikiye Caddesi-Rumeli Caddesi'nin kesiştiği kavşakta yer alan anıt taş olan, Meşrutiyet ve Teşvikiye mahallelerinin Vali Konağı çevresindeki bölümlerini kapsayan, ev sahipliği yaptığı dünyaca ünlü markaların mağazaları, kafeler ve eğlence mekanlarıyla tanınan semt. Gerek kuruluşu ve tarihi, gerekse coğrafi ve idari sınırları Teşvikiye ile büyük ölçüde iç içe geçmiş olan Nişantaşı, güneydoğusundan Maçka, güneybatısından Harbiye, batısından ve kuzeybatısından Osmanbey ve doğusundan Teşvikiye semtleriyle sınırlıdır.

İsmi[değiştir | kaynağı değiştir]

"Nişantaşı" adı, İstanbul'un semt adları tipolojisinde kökeni bir alamete dayalı olanlar arasında yer alır. Teşvikiye Camii'nin avlusunda bulunan iki nişan taşından III. Selim'e ait olan en eskisi 1790-91, II. Mahmud'a ait olan ikincisi 1811 tarihini taşır. 1811 tarihli bir diğer taş da, bugün Topağacı'nda Nişantaşı-Ihlamur Yolu'nda, bir apartmanın ön bahçesinde kalmıştır.[1]

Daha önce meskûn olmayan yöreye III. Selim'in ilk nişan taşını diktirmesinden sonra, 1794-95'te, bugünkü Teşvikiye Camii'nin bulunduğu yerde bir mescit yaptırdığına dair bilgiler vardır. Bu mescit, padişahın kalabalık topluluklar halinde nişan talimine çıktığı günlerde gündüz namazları için yapılmış olmalıdır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşvikiye Camii
Teşvikiye Caddesi üzerinde Art Nouveau tarzdaki Modern Apartmanı

III. Selim'den sonra gelen padişahlardan II. Mahmud ile Abdülmecid'in de yöreye aynı amaçlı ilgiyi sürdürdükleri biliniyor. Ancak Abdülmecid yörenin iskana açılması, başka bir deyişle şenlendirilmesinde ilk adımları atmış olmasıyla öncekilerden ayrılır.

Abdülmecid 1853-54'te Teşvikiye Camii'ni yenilettiği gibi burada bir mahalle kurulması isteğini de iki anıt taşa kazıttığı yazıyla belgelemiştir. Bugün biri Teşvikiye Caddesi'nde Harbiye Karakolu'nun yanındaki küçük boşlukta, diğeri Teşvikiye Caddesi-Rumeli Caddesi ile Vali Konağı Caddesi'nin kesiştiği kavşakta yer alan taşların üstünde "Eser-i avâtıf-ı Mecidiyye/Mahalle-i Cedide-i Teşvikiyye": günümüzün Türkçesiyle söylenirse "Abdülmecid'in karşılıksız iyilikseverliğinin eseri olan yeni Teşvikiye Mahallesi" yazısı vardır.[2]

Abdülmecid'in yöreyle ilgisi Dolmabahçe Sarayı'na taşınmasıyla daha da artmış, 1857'de şehzadeleri Reşad Efendi (V. Mehmed Reşad), Kemaleddin Efendi, Burhaneddin Efendi ve Nureddin Efendi'nin sünnet düğünlerinin "Nişantaşı Sahrası"nda yapılmasını emretmiş, on iki gün süren "sûr-ı hümayun" gayet görkemli olmuştu. Ertesi yıl da kızları Cemile ile Münire sultanların düğünleri yine Nişantaşı'nda yapılmış, çadırlarla donatılan alanda on beş gün süreyle tam bir şenlik yaşanmıştı.

Aradan bir on yıl geçtikten sonraki kayıtlarda ise artık Nişantaşı'nın imara açıldığı, ilk konakların yapılmaya başlandığı görülür. 1860-70'li yıllardan itibaren Nişantaşı bir konaklar ve saraylar semti olarak gelişecek, 1910'lardan başlayarak buna apartmanlar eklenecektir.

Nişantaşı'nın gelişmesi, İstanbul'un 19. yüzyılın ikinci yarısındaki gelişmesiyle tam bir uyum içerisindedir. İki temel gelişme, iki ana aks üzerinde Nişantaşı'nı etkilemiştir. İlki sarayın önce Dolmabahçe'ye sonra da Yıldız'a taşınmasıdır. Bu olgu hanedan mensuplarını ve yüksek devlet görevlilerini yöreye çekmiştir. İkincisi, Nişantaşı'nın kentin en modern kesimi olan Pera'ya (Beyoğlu) yakınlığıdır. Batılılaşma yolundaki İstanbul'da Pera'ya yakın olmak, oradaki hayat tarzına karışmak bakımından da bir fırsattı. Bunu ifade eden iki ana aks, Maçka-Osmanbey ve Taksim-Nişantaşı aksıdır. Nişantaşı, meskûn hale gelmeye başlamasından bugüne kadar bu iki aks çevresinde gelişmiş, ama bu gelişme 1950'lere kadar kır-kent iç içeliği biçiminde sürmüştür. Topağacı ile bugünkü Vali Konağı Caddesi'nin sonu, yani Fulya Deresi vadisi 1970'lere kadar kırsal görünümü korumuştur.

1930'lardan sonraki gelişme bütün İstanbul'da olduğu gibi apartmanlaşma yönünde olmuş, Nişantaşı çevresindeki Taksim, Harbiye, Osmanbey ve Şişli gibi semtlerle birlikte İstanbul'un en hızlı apartmanlaşan semtlerinden biri durumuna gelmiştir. Ama bu apartmanlaşma seçkin bir yapılaşma olarak sürmüş, semt özellikle üst gelir grubunun tercih ettiği bir yerleşme yeri kimliğini korumuş, ana caddeler boyunca sıralanan mağazalar da bu kimliği desteklemiştir. 1970'lerde İstiklal Caddesi'nin eski niteliğini yitirmeye başlaması ünlü mağazaları da Nişantaşı'na çekmiştir. Aynı dönemlerde yaşanan önemli ve çarpıcı bir diğer gelişme ise konfeksiyon ve tekstil imalathanelerinin bu semte (özellikle Meşrutiyet Mahallesi) yerleşmeye başlamasıdır. 1970'lerde başlayan bu gelişme bugünde devam etmektedir. Semtin seçkinliğini zedeleyen bu gelişme, insan dokusunu da etkilemiştir.

Günümüzdeki semt[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde hem İstanbul'un yoğun trafikli, canlı, kalabalık bir bölgesi olmayı, hem de lüks mağazaları, galerileri, lokantaları ve zarif vitrinleriyle seçkin bir semti olmayı sürdürmektedir. Nişantaşı birçok kesim tarafından, birden fazla aktivitenin aynı gün içerisinde yapılabildiği, kaliteli zaman geçirmenin neredeyse garanti olarak görüldüğü bir semt olarak bilinmektedir. Abdi İpekçi, Teşvikiye ve Vali Konağı caddeleri İstanbul'un en yüksek gayrimenkul kira bedellerine sahip caddeleri arasındadır.[3] Üst gelir grubuna hitap eden dünyaca ünlü markaların Türkiye’deki faaliyetlerine başlayacakları zaman ilk olarak yer aradıkları en ünlü cadde olan Abdi İpekçi Caddesi, 2009 yılı itibarıyla m² kira fiyatı olarak dünyanın en pahalı 25. caddesidir.[4] 2000'li yıllara kadar büyük ölçüde alışveriş bölgesi olarak bilinen Nişantaşı son zamanlarda açılan eğlence mekanlarıyla da anılmaya başlanmış, 2002'den beri İstanbul'daki yılbaşı kutlamalarının merkezlerinden biri haline gelmiştir.[5] Yılbaşı zamanları, sokaklara yapılan ışıklandırmalarla ayrı bir boyut kazanan Nişantaşı'nda, sadece yılbaşı zamanı değil, elbette, dört mevsim boyunca bir hareketlilik söz konusudur. Özellikle yaz ve bahar aylarında pek çok sokak aktivitesinin, defilelerin, moda ve alışveriş festivallerinin de gerçekleştiği Nişantaşı'nın İstanbul için çok önemli ve değerli bir semt olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Otobüs Hatları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "nisantasilife.com". 18 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2012. 
  2. ^ Nişantaşı, Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi, Kültür Bakanlığı / Tarih Vakfı, İstanbul 1994, ISBN 975-7306-06-1 .
  3. ^ "Türkiye ve Dünyanın En Pahalı Alışveriş Caddeleri". 17 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2012. 
  4. ^ "Abdi İpekçi dünyanın en pahalı 25'inci caddesi". 17 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2012. 
  5. ^ "Nişantaşı'nın hızına yetişilemiyor". 17 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Nedir? :Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? ile ilgili Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Ne Demektir? Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Açıklaması Nedir? Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Cevabı Nedir? Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Açıklaması? :Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Gerçek mi? :Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? ile ilgili Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Hakkında? :Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? ile ilgili Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Nişantaşı nedir?, Nişantaşı anlamı nedir?, Nişantaşı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Ötümlü dişyuvasıl patlamalı sürtünmeli ünsüz, Deinococcus radiodurans, My Słowianie, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi, Fransız Komünist Partisi, Merkez, Bornova, New Holland Construction, İskoç Ovası, 1243, Seyfi Düzgören, Vincent Lindon, Torgny Lindgren, İdris Dağı, Seçiciler kurulu, Koca Mehmed Hüsrev Paşa, Stony Brook Üniversitesi, 3 Kafadarlar, Jarse, Hasan Safyettin Menemencioğlu, Çangçun Longjia Uluslararası Havalimanı, Sif (çizgi roman), Hasan Ertuşi, Abonuteikhoslu Alexander, Buzz Lightyear, Köktendincilik, Köpek Adası, Laka, Bornova, Üttüg Kaya, NGC 3654, Sinanpaşa, Çağdaş felsefe, Ashland County, Ohio, Proconsul, Tripoliçe Katliamı, Jagel, Kaleci (futbol), Tetrapoda, Murcia, Yukarıakpazar, Diyadin, Yalı Çapkını, Anton Ponkraşov, NGC 5127, Kristiansund, Proterozoik Devir, Yonkers, New York, Allier, Yıldızlararası madde, Vazgeç Gönlüm, Joseph Berchtold, Palazzo Venezia, Portishead, Berberi Yahudiler, John Buckley, Ankara DSİ (futbol takımı), Lorne Michaels, Disney XD tarafından yayınlanan programların listesi, Viral hastalık, Kangurular, IV. Kazimierz Jagiellon, Neovenator, Süleymancılar, The End, Mickaël Piétrus, NGC 3637, Yeni Aziz Apollinare Bazilikası, Demir bağı, Vesletiye, BMW E23, II. Alman İmparatorluğu, David Robinson (basketbolcu), Transistörlerde darlington bağlantı, Emevîye Camisi, Lamborghini Jalpa, Montería, Bharrat Jagdeo, Suudi Arabistan hukuk sistemi, Luogosano, Salim Ensarioğlu, İskoçya millî futbol takımı futbolcuları listesi, Kropp, Sinema, Seymour Hersh, Niklas Lomb, Ahmed Paşa (şair), Artizone, Azerbaycan Millî Meclisi 3. dönem milletvekilleri listesi, Türkiye kadın millî voleybol takımı, Kulfallar, Çatalzeytin, Yerel Grup, Tahirli, Akçakoca, Khaatumo, Luksor, World Wide Web Consortium, Bağdoku, Leyburn, Nikolaevo, Parthenon Tapınağı, I. Svyatoslav (Kiev Büyük Knezi), Adolf Hitlerin direktifleri, Santana,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,