Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir?

Monitör Nedir?

Monitör Nedir?, Monitör Nerededir?, Monitör Hakkında Bilgi?, Monitör Analizi? Monitör ilgili Monitör ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Monitör ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Monitör Ne Anlama Gelir Monitör Anlamı Monitör Nedir Monitör Ne Anlam Taşır Monitör Neye İşarettir Monitör Tabiri Monitör Yorumu 

Monitör Kelimesi

Lütfen Monitör Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Monitör İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Monitör Kelimesinin Anlamı? Monitör Ne Demek? ,Monitör Ne Demektir? Monitör Ne Demektir? Monitör Analizi? , Monitör Anlamı Nedir?,Monitör Ne Demektir? , Monitör Açıklaması Nedir? ,Monitör Cevabı Nedir?,Monitör Kelimesinin Anlamı?,Monitör Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Monitör Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Monitör Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Monitör Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Monitör Kelimesinin Anlamı Nedir? Monitör Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Monitör Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Monitör Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Monitör - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Monitör

Monitör Nedir? Monitör Ne demek? , Monitör Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Monitör Kelimesinin Anlamı? Monitör Ne Demek? Monitör Ne Demektir? ,Monitör Analizi? Monitör Anlamı Nedir? Monitör Ne Demektir?, Monitör Açıklaması Nedir? , Monitör Cevabı Nedir? , Monitör Kelimesinin Anlamı?






Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir?

Bilgisayar monitörü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Monitör sayfasından yönlendirildi)
19" inç (48,3 cm tüp, 45,9 cm görünebilir alan) CRT bilgisayar monitörü

Monitör, görüntü sergilemek için kullanılan elektronik ya da elektro-mekanik aygıtların genel adıdır. Monitör, başta televizyon ve bilgisayar olmak üzere birçok elektronik cihazın en önemli çıktı aygıtıdır. Monitör, plastik bir muhafaza içerisinde gerekli elektronik devreleri, güç transformatörünü ve resmi oluşturan birimleri içerir. Monitörle bilgisayar arasındaki iletişimi ekran kartı sağlar. Yani, monitörden çıkan veri kablosu bilgisayar kasasında ekran kartına bağlanır. Monitörlerin boyutları inç ölçü cinsiyle ifade edilir. Bu boyut monitör ekranının bir köşesinden karşı çaprazındaki diğer köşesine olan uzaklıktır.

Ekran modları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilgisayar kullanılırken monitörlerde iki tür ekran moduyla karşılaşılır. Bu ekran modları Text modu ve Grafik modudur.

Text modu: Text modunda ekran 25 satır ve 80 sütundan oluşur. Yani her satıra en fazla 80 karakter yazılabilir. DOS işletim sistemi text modda çalışan bir işletim sistemidir.

Grafik modu: Grafik modu, Microsoft Windows işletim sisteminin çalıştığı ortamdır. Monitör ekranı pixellerden (noktalardan) oluşur. Pixel sayısı ne kadar fazla ise netlik o kadar artar. Nokta sayısı yoğunluğuna çözünürlük denir. Çözünürlük azaldıkça netlik azalır ve görüntü bozulur.

Monitör türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Monitörler iki tiptedir. CRT ve daha modern olan LCD monitörler. CRT monitörlerin boyutları bir televizyon gibi, oldukça büyüktür. LCD monitörler ise çok daha incedir.

CRT Monitörler[değiştir | kaynağı değiştir]

17 inçlik CRT monitör
CRT monitör

Bir monitörün en önemli parçası çeşitli elektronik devrelerle birlikte CRT (Chatode Ray Tube – Katot Işınlı Tüp) denilen havası boşaltılmış ve ön yüzeyi binlerce fosfor noktacığından (dot) oluşan koni şeklindeki tüptür.

Bu tüpün geniş tarafı dikdörtgen şeklindedir. Diğer dar tarafında ise elektron tabancası bulunur.

Tabanca içerisindeki katot levhaları tel fleman (ısıtıcı) ile ısıtılır ve tüp içerisinde serbestçe dolaşan elektron bulutu oluşturulur. Negatif kutuplandırılan katotlar ile pozitif kutuplandırılan ekranın iç yüzeyi arasında büyük bir gerilim farkı uygulandığında katotlarda oluşan elektronlar dış yüzeye doğru fırlar.

Sabit olarak yerleştirilen odaklama elemanları bu elektronları bir araya getirerek bir ışın halinde ekran orta yüzeyinde odaklar. Bu ışını ekranın istenilen taraflarına yönlendirmek için elektron tabancasının etrafında yatay ve dikey saptırma bobinleri bulunur. İşte bu ışının ön yüzeyde gezdirilmesi suretiyle ortaya görüntüler çıkar.

Ekran kartından sinyal geldiği müddetçe bu ışında monitörün sol üst köşesinden başlayarak fosfor ile kaplı ön yüzeyi tarar. Burada verecek çinko oksit türevi kullanılır. Noktanın hızlı hareketi görüntüyü oluşturur. Gözümüz gecikmeli algıladığı için görüntü oluşur.

Elektron demetinin ekranda saniyede kaç resim taradığı ekran kartı tarafından belirlenir. Bu değer saniyede 50 ile 120 arasında değişir. Bu değerler “tazeleme” frekansı olarak isimlendirilir. Değerin yüksek olması görüntü kalitesini ciddi ölçüde artıracaktır. Değer düşük olursa monitörde gözü yoran kıpraşımlar daha da fazla olacaktır.

Renkli monitörlerde renklerin oluşması için üç temel renk (kırmızı-yeşil-mavi) kullanılır. Her renk için elektron tabancası içerisinde bir ışın demeti oluşturan eleman vardır. Ayrıca ekran yüzeyi de üç ayrı renkten oluşan fosfor tabakasından oluşur. Bu tabakalar delikli bir maskenin arasından aydınlatılır. Hassas bir şekilde ayarlanan bu deliklerde her renge ait ışın demeti sadece o renge çarpar.

Monitördeki her nokta üç ayrı renkteki fosfor damlacığından oluşur. Bu üç fosfor damlacığı da bir araya gelerek “pixel” leri oluşturur. Birbirine en yakın aynı renkteki iki noktanın merkezleri arasındaki uzaklığa “dot pitch” denir. Nokta aralığı anlamına gelen bu ifadenin bugünkü değerleri 0.24 mm ile 0.28 mm arasında değişmektedir. Bu değerlerin küçük olması görüntü kalitesinin artması anlamına gelir.

LCD Monitörler[değiştir | kaynağı değiştir]

LCD (Liquid Cyristal Display) monitörlerde görüntü sıvı kristal diyotlar yardımıyla sağlanmaktadır. Bu diyotlara gerilim uygulandığında, içlerindeki moleküllerin polarizasyonu değişmekte ve beraberinde de diyotun geçirgenliği değişmektedir. Bu duruma dijital saatlerde de rastlamaktayız. Normalde şeffaf olan bu diyotlara gerilim uygulandığında geçirgenliklerini kaybederler ve siyaha dönerler. Renkli LCD monitörlerde ise çok ufak ve birden fazla diyot kamanı kullanılarak görüntü alınmaktadır.

LCD monitörler DSTN ve TFT olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ucuz olan ve “passive matrix” teknolojisini kullanan DSTN (Dual-Scan Twisted Nematic)’ler çözünürlükleri ve görüş açıları TFT’lerden düşük olan monitörlerdir. Bu monitörler genelde dizüstü bilgisayarlarda kullanılmaktadır. TFT (Thin Film Transistor)’ler ise “active matrix” adı verilen ve görüntüyü daha parlak ve keskin gösteren bir teknoloji kullanırlar. TFT’lerde her piksel bir ya da dört transistör tarafından kontrol edilir ve bu sayede flat panel ekranlar arasında en iyi çözünürlüğü sunarlar..

Interlaced ve Non-Interlaced monitör[değiştir | kaynağı değiştir]

Interlaced CRT monitörlerde önce tek satırların daha sonra da çift satırların tazelendiği bir tarama şekli kullanılmaktadır. Bu yöntem ekran çözünürlüğünü arttırmak için uygun bir yöntemdir, fakat ekranda titreşime sebep olunmaktadır.

Non-interlaced monitörlerde ekranın üstünden altına doğru bir döngüyle her satır tazelenir. Bu olay titreşimi azaltmaktadır ve günümüzde bu tip monitörler kullanılmaktadır.

256, Yüksek ve Gerçek Renkler

LCD monitör

Monitörde görüntülenen renk sayısı ekran kartının hafızası ile ilgilidir. 256, yüksek ve gerçek renk terimleri renk bilgisini depolamak için kullanılan bit sayısını ifade eder. Bit sayısının fazlalığı, renk sayısının ve aynı zamanda video RAM’in fazlalığı demektir.

256 renk 8 bit’i kullanır ve ekranda sadece 256 farklı renk görünür. Yüksek (high) renk 16 bit’i kullanır ve ekranda 65536 (64K) renk görüntülenir. Gerçek (true) renk 24 bit kullanır ve ekranda 16 milyon renk görüntülenir. 16 ve 24 bit arasındaki fark insan gözü tarafından algılanmaz.

Ekran kartı için gereken video RAM miktarı şu şekilde formüle edilebilir:

yatay çözünürlük x dikey çözünürlük x 1 pixel için gereken byte miktarı = ekran kartında bulunması gereken minimum ram miktarı (byte)

16 renkte: 1 pixel için 0,5 byte 256 renkte : 1 pixel için 1 byte 64K renkte: 1 pixel için 2 byte 16,7 milyon renkte: 1 pixel için 3 byte gerekir. Mesela: 16,7 milyon renk ve 1024 x 768 çözünürlük

1024 x 768 x 3 = 2,359,296 byte = 2,4 MB (yaklaşık) video RAM gerekmektedir. Dolayısıyla piyasada bu sınırın üzerinde 4 MB ekran kartı bulunduğundan en azından bunun kullanılması gerekmektedir

Monitör boyutları[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıda küçükten büyüğe olmak üzere monitör boyutları verilmiştir.

  • 15 inç-38 cm ekran
  • 17 inç-43 cm ekran
  • 19 inç-48 cm ekran
  • 22 inç-56 cm ekran
  • 24 inç-60 cm ekran
  • 26 inç-66 cm ekran
  • 32 inç-82 cm ekran
  • 40 inç-102 cm ekran
  • 42 inç-106 cm ekran
  • 46 inç-116 cm ekran

Monitör seçimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Monitör ekranının büyüklüğü yapılacak işe ve amaca göre seçilmelidir. Normal kullanım için en ideal ekran boyutu 19 inçtir (Düz kare ekran (4:3 ya da 5:4) ya da geniş ekran (16:9 ya da 16:10) tercih edilebilir). Eğer bilgisayarda daha çok şekil, grafik, plan, proje çizimleri veya programlama yapılacak, oyun oynanacak ise ekran boyutu büyük olan monitörler (21 inç, 23 inç vb.) tercih edilmelidir. Büyüklükle beraber monitör çözünürlüğüne (yüksek çözünürlüğe sahip monitörlerin görüntüleri daha kalitelidir) ve ekran kartının özelliklerine (bellek miktarı, işlemci hızı, desteklenen en yüksek çözünürlük vb.) de dikkat edilmelidir.


Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Nedir? :Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? ile ilgili Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Ne Demektir? Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Açıklaması Nedir? Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Cevabı Nedir? Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Açıklaması? :Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Gerçek mi? :Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? ile ilgili Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Hakkında? :Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? ile ilgili Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? burada bulabilirsiniz. Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Monitör nedir?, Monitör anlamı nedir?, Monitör ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
1939 yapımı Türk filmleri, Türkiye amfibyumlar listesi, 1939 Fransa Bisiklet Turu, Psychotria papuana, Gıyaseddin Mesud (Irak Selçuklu), Samuel Gouet, Morsano al Tagliamento, Allen Shields, 1938 yapımı Türk filmleri, Kormesiy, Musa Nağıyev, Leo Schwarz, Moleküler bulutlar, Kalde, Urfa kebap, 1994 Kış Olimpiyatları madalya sıralaması, Yermo, 1938 Fransa Bisiklet Turu, Uganda şilini, Kaliforniyum, Looper (film), Hitler ailesi, Watch My Dance, Chita Rivera, Adala, Salihli, 1937 yapımı Türk filmleri, Yom Huledet, Evliya Çelebi, Beyoğlu, Foremark, Oran ve Mers El Kébir Kuşatmaları, Gambiyalı, Kemal Dikmen, 1937 Fransa Bisiklet Turu, Esenler, Sincan, Asgard, New York (eyalet), Basidiomycota, Papa IV. Eugenius, Rugby yedili, Millî Edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren şiir, Emlakçı, 150 Evler, Ayvalık, İtikadi mezheb, NGC 1277, Eupleura, Hemiergis, Hayat Seks Yoluyla Bulaşan Ölümcül Bir Hastalıktır, Tayfun Çorağan, Thomas MacGreevy, NGC 4418, Yabancı düşmanlığı, Sineleotris, İş etiği, Waitby, Kütle spektrometrisi yazılımları listesi, 26 Mart, Michel Debré, Carlos Esquivel, 1936 Fransa Bisiklet Turu, No Name, BMC TM 25, Mehdi Rahmeti, Bülent Korkmaz, Danışmanlık firması, 1936 İspanyol Devrimi, Paris–Roubaix Femmes, Otoriteryenizm, Posušje, Cincrobi, Inés Moreno, Sergio Asenjo, Hollanda Basketbol Federasyonu, Chartrettes, 1935 Fransa Bisiklet Turu, Tavnet (il), Manisada 1968 Türkiye yerel seçimleri, Suriye İç Savaşındaki silahlı gruplar listesi, Uluslararası İstanbul Atatürk Havalimanı, Sonic X, Britonlar, Ageneiosus, 1934 yapımı Türk filmleri, Cephalopsetta, Salvia willeana, 1934 Fransa Bisiklet Turu, Portekiz 21 yaş altı millî futbol takımı, Aleksandr Rozenberg, Amanita albogrisescens, Mayo Kontluğu, Saggız, 1933 yapımı Türk filmleri, Japonya Ulusal Demiryolları, İstanbulun ilçeleri, 1933 Fransa Bisiklet Turu, MinikaGO, Osteomalazi, Dünyanın En Kilolu İnsanları, Augustus Tapınağı, Entalpi, 1932 yapımı Türk filmleri,
Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?,