Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir?

Fare (bilgisayar) Nedir?

Fare (bilgisayar) Nedir?, Fare (bilgisayar) Nerededir?, Fare (bilgisayar) Hakkında Bilgi?, Fare (bilgisayar) Analizi? Fare (bilgisayar) ilgili Fare (bilgisayar) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fare (bilgisayar) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fare (bilgisayar) Ne Anlama Gelir Fare (bilgisayar) Anlamı Fare (bilgisayar) Nedir Fare (bilgisayar) Ne Anlam Taşır Fare (bilgisayar) Neye İşarettir Fare (bilgisayar) Tabiri Fare (bilgisayar) Yorumu 

Fare (bilgisayar) Kelimesi

Lütfen Fare (bilgisayar) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fare (bilgisayar) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fare (bilgisayar) Kelimesinin Anlamı? Fare (bilgisayar) Ne Demek? ,Fare (bilgisayar) Ne Demektir? Fare (bilgisayar) Ne Demektir? Fare (bilgisayar) Analizi? , Fare (bilgisayar) Anlamı Nedir?,Fare (bilgisayar) Ne Demektir? , Fare (bilgisayar) Açıklaması Nedir? ,Fare (bilgisayar) Cevabı Nedir?,Fare (bilgisayar) Kelimesinin Anlamı?,Fare (bilgisayar) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fare (bilgisayar) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fare (bilgisayar) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fare (bilgisayar) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fare (bilgisayar) Kelimesinin Anlamı Nedir? Fare (bilgisayar) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fare (bilgisayar) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fare (bilgisayar) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fare (bilgisayar) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fare (bilgisayar)

Fare (bilgisayar) Nedir? Fare (bilgisayar) Ne demek? , Fare (bilgisayar) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fare (bilgisayar) Kelimesinin Anlamı? Fare (bilgisayar) Ne Demek? Fare (bilgisayar) Ne Demektir? ,Fare (bilgisayar) Analizi? Fare (bilgisayar) Anlamı Nedir? Fare (bilgisayar) Ne Demektir?, Fare (bilgisayar) Açıklaması Nedir? , Fare (bilgisayar) Cevabı Nedir? , Fare (bilgisayar) Kelimesinin Anlamı?






Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir?

Fare (bilgisayar)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yeni nesil optik bir fare
Eski bir üç tuşlu fare
Farenin mekanizması.

1) Fare oynatılınca top döner.
2) X ve Y silindirleri topu kavrar ve hareketi aktarır.
3) Optik kodlama tekerinin üzerinde ışık geçiren delikler vardır.
4) Kızılötesi LED'ler tekerin içinden ışıldar.
5) Sensörler ışık atımlarını algılayıp bunları X ve Y hızlarına dönüştürür.

Fare, (İngilizce: mouse), genellikle avuç içinde tutulan, hareketleri bilgisayar ekranındaki imlecin hareketlerini kontrol eden, bilgi giriş aygıtıdır. Fare modeline göre üzerinde bir veya daha fazla sayıda tuş ve tekerlek bulunabilir. İlk bilgisayar faresi 1964 yılında Douglas Engelbart tarafından yapıldı. Fare el hareketlerini mekanik, LED'li optik, lazerli optik yöntemle algılayabilir. Fare elde ettiği bilgileri bilgisayara kablo, kızılötesi, radyo dalgalar veya Bluetooth ile aktarabilir.

Programın yapısına göre bazen menü seçmek veya ekran içerisinde çalışılacak noktaya gidebilmek klavyedeki gösterge tuşlarıyla uzun zaman alabilir. Bu işlemin hızlandırılmasında görev alır.[1]

İsimlendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu konuyla ilgili ilk yayın olan 1965 yılı Bill English'in yayımında, fare; bir işaretleme aracı olarak bilgisayar destekli ekran kontrolü olarak geçmiştir. The Compact Oxford English Dictionary (3. basım) ve The American Heritage Dictionary of the English Language'ın 3. basımında, computer mice ve computer mouses (bilgisayar fareleri) terimleri bilgisayar faresinin çoğul formları olarak onaylanmıştır. Bazı teknik belge yazarları tarafından "fare araçları" ya da "genel işaretleme araçları" olarak kullanılmaktadır.

Ayrıca günümüzde de fare mimarlık, mühendislik gibi birçok alanda kullanılan programlar için çeşitli şekillerde ve fonksiyonlarda üretilmeye başlanmıştır. Sağ ve sol tuşa ek olarak mercek (zoom) görevi görebilen tekerlek ve birden fazla görevi olan ek tuşlar konulmuştur.

3Ds Max, Rhinoceros 3D gibi modelleme programlarında da zamandan tasarruf için bu fareler tercih edilmektedir.

Bilgisayara bağlanma şekline göre türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kablolu fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilgisayarın ilk zamanında seri port ve AUTOEXEC.BAT dosyalarına özel eklenen sürücüler ile çalışan fareler, zamanla PS/2 adlı porta alınmış ve çoğu işletim sisteminde alt seviyelerde desteklenmeye başlamıştır.

Günümüzde çoğu kablolu fare bilgisayara USB portundan bağlanır. Ayrıca çeşitli adaptörler vasıtasıyla USB girişler PS/2'ye ya da tam tersine dönüştürülebilir. Günümüzde en çok kullanılan fare çeşididir.

Kablosuz fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

Küçük bir çip yardımı ile kullanılır, bu çip bilgisayara takılır ve fare kullanıma hazır olur. Boyutları genellikle küçüktür.

Kızılötesi fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu fareler, bilgisayar ile iletişiminde bir kızılötesi sistem kullanır. Sistem, bilgisayarın seri, PS/2 veya USB portuna takılır, fare ise sistemle kızılötesi ışınlar ile iletişim kurar. Eğer fare ile sistem arasına bir cisim girerse, fare hareketleri hissedilmeyecektir. Satışları günümüzde devam etmektedir.

Radyo dalgalı fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kızılötesi farelerden farklı olarak bu fareler iletişim için kızılötesi ışın yerine radyo sinyalleri kullanırlar. Kapsama alanları genelde onlarca metre civarındadır.

Bluetooth fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu fareler, kimi bilgisayarlar ile entegre gelen Bluetooth kablosuz teknolojisini kullanarak iletişim kurarlar. İlk iki türe göre büyük bir avantajları vardır: Standart bir protokol kullandığı için her cihazla kullanılabilir (PC, Apple ve hatta Pocket PC).

3D fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

1990'lı yılların sonlarında Kantek firması ilk 3D ring faresini tanıttı. Parmağa takılan, yüzük şeklindeki ve 3 tuş bulunduran bu aygıt üstündeki kızılötesi ışık ile parmak hareketini algılamaktaydı. Ancak yeterli ve verimli bir fare olmayı başaramadığı için popüler olamadı. Bu tür fareler üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar hâlâ sürmektedir.[2]

Hareketi algılama şekline göre türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Mekanik fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

Topu ve hareketli parçaları vardır.

Optik fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

Optik fare: Mekanik bir fare olduğu gibi iç hareketli parçalar yerine hareketin altında yatan yüzeye göre tespit etmek, bir ışık yayan diyot ve fotodiyotlar kullanır.

LED'li optik fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu tür fareler altlarında bulunan LED'in yaydığı ışığın yansıması ile hareketi algılarlar. En üst modelleri 1000-1600 dpi gibi yüksek hassaslığa varabilir.

Lazerli optik fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu tür fareler altlarında bulunan lazer ışık kaynağının yaydığı ışıklar vasıtasıyla hareketi algılarlar. İmleç hareketlerine çok yüksek hassasiyet isteyenler için uygun bir seçenektir. Hassasiyetleri 3000 dpi ve üzerine çıkabilir. Hareketi algılama şekline göre fareleri üçe ayırırsak en pahalı tür lazerli optik farelerdir.[3]

Dokunsal fareler[değiştir | kaynağı değiştir]

Logitech firması 2000 yılında titreşimi sağlayan küçük bir işletici içeren dokunsal fareyi (tactile mouse) tanıttı. Bu fare, örneğin pencere sınır geçişlerinde dokunsal geri dönüşler ile kullanıcının duyusal ara yüzünü arttıracaktı. Dokunarak sörf yapmak kullanıcının derinlik ve sertliği hissedebilmesini gerektirir. Bu özellik ilk elektroreolojik dokunsal fare ile sağlandı, fakat ürün piyasaya sunulmadı.

Touchpad[değiştir | kaynağı değiştir]

Touchpad birimi genellikle dizüstü bilgisayarlarda görülür. Dizüstü bilgisayarlarının klavyelerinin hemen alt tarafında bulunur. Yaklaşık 5 × 5 kadar hassas alanı vardır. Kullanıcı, parmağını bu hassas temas yüzeyi üzerinde gezdirerek işaretçinin hareketini sağlar. Tıklama işlemi, hassas olan bölgede parmağın iki kez vurulmasıyla sağlanır.

Trackpad[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Touchpad çeşididir. Apple şirketinin ürettiği dizüstü bilgisayarlarda touchpad işlevini görür. Çoğunlukla Multi-Touch (Çoklu Dokunma) teknolojisiyle üretilmiştir. Hâlen satışı devam etmekte olan teknolojik faredir.[4]

Fare aksesuarları[değiştir | kaynağı değiştir]

Fare altlığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Üretilen ilk farelerde fare altlığına gerek yoktu; farelerin hemen hemen her yüzeyde yuvarlanabilen iki büyük tekerlekleri vardı. Ancak, küçük çelik toplu farenin geliştirilmesiyle başlayan dönemden sonraki mekanik farelerin yüksek performansta çalışması için fare altlığına ihtiyaç duyuldu.

Fare altlığı, en sık kullanılan fare aksesuarıdır, mekanik farelerde topun hareketleri algılayabilmesi için çalışma masalarının oluşturduğundan daha fazla sürtünme gerektirir. Sürtünmeyi arttıran yeni fare altlıkları sert fare altlıkları olarak nitelendirdi.

Optik fare ve lazeri farelerle sert veya yumuşak fare altlığı kullanmak kişisel bir tercih meselesidir.

Tek istisna, masa üstü optik ya da lazer izlemeli farelerdir, saydam veya yansıtıcı yüzeyde bu farelerin yüksek bir performansta çalışması beklenemez.

Sebep olabileceği çeşitli sağlık sorunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Karpal Tünel Sendromu (CTS)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bilgisayar Donanımları / Fare (mouse)". Dijital Ders. 8 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 
  2. ^ "Fare (mouse) nedir? Çeşitleri nelerdir?". 6 Mayıs 2018. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 
  3. ^ "Optik Fare ve Lazer Fare Arasındaki Farklar". Elektrikport.com. 28 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 
  4. ^ "İlk mouse ve mouse çeşitleri". 14 Kasım 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 

Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Nedir? :Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? ile ilgili Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Ne Demektir? Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Açıklaması Nedir? Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Cevabı Nedir? Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Açıklaması? :Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Gerçek mi? :Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? ile ilgili Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Hakkında? :Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? ile ilgili Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fare (bilgisayar) nedir?, Fare (bilgisayar) anlamı nedir?, Fare (bilgisayar) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Yenisey, Kiraz, İzmir, Adnan Kahveci, Ahmed Harbi, São João do Campo, Salih Zeki Çolak, FETÖ, Altıntaş, Urla, Arpayazı, Sivas, Valandova Belediyesi, Yağmur ormanı, Valeri Lobanovsky, The Town, Çernyakhov kültürü, Acil durum, Kosova taşıt plaka kodları, Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Sarıdibek, Adaklı, Birgi, Urla, Varlık ve Hiçlik, Tobias Mikkelsen, Toutiao, Carex arctiformis, İzmirin ilçeleri, Özlem, Türkiyede bilimkurgu, Melodik death metal, Kehlani, Valentinian II, Güzelbahçe, NGC 5230, Romantik dönem bestecileri listesi, Achramorpha, Cambridge Üniversitesi, Bademler, Urla, Richard Linklater, Sağlık tanrıları listesi, Aliağa, Achraf Hakimi, Louis Ignarro, Shuri Kalesi, Güvendik, Urla, Ovacık, Urla, Emînê Evdal, Ambition, Zerrin Tekindor, Cennet Sineması, Antoine Augustin Cournot, Boreogadus, Urla, Achmed Sukarno, Sengoku Basara, Peugeot 508, İlhan Taşcı, Bağlıca, Kale, Rüstem, Urla, Ardalı, Laura San Giacomo, Özbek, Urla, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi, itumbiara, Itumbiara, Juan Goytisolo, Alouatta, Mohd Faiz Subri, Breaking Benjamin, Camiatik, Urla, Trans World Airlines, 1979 Türk Hava Yolları Ankara kazası, Ammianus Marcellinus, Polistena, Kalabak, Urla, Büyük Utku Anıtı, Bourges, Sevgiliye Son, David Adeang, Auchan, Achicourt, 18. Uluslararası Adana Film Festivali, Narlıdere, Jiangbei, Çongçing, Kuzey Makedonyadaki dağlar, V. Alfonso (Aragon Kralı), Sürmene, Trabzon, Enerji dönüşümü, Kerpe Adası, 78. Venedik Uluslararası Film Festivali, Nikolay Karitonov, Atatürk, Urla, Evrenin yaşı, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Achensee, Orta Çağda yaşayan besteciler listesi, Barbaros, Urla, Çanakkale ilindeki yerleşim yerleri listesi, Magnesia Savaşı, Leonhard Euler, Yaka, Urla, Çin Sovyet Cumhuriyeti, Fridaythorpe,
Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?,