Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir?

Misyonerlik Nedir?

Misyonerlik Nedir?, Misyonerlik Nerededir?, Misyonerlik Hakkında Bilgi?, Misyonerlik Analizi? Misyonerlik ilgili Misyonerlik ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Misyonerlik ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Misyonerlik Ne Anlama Gelir Misyonerlik Anlamı Misyonerlik Nedir Misyonerlik Ne Anlam Taşır Misyonerlik Neye İşarettir Misyonerlik Tabiri Misyonerlik Yorumu 

Misyonerlik Kelimesi

Lütfen Misyonerlik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Misyonerlik İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Misyonerlik Kelimesinin Anlamı? Misyonerlik Ne Demek? ,Misyonerlik Ne Demektir? Misyonerlik Ne Demektir? Misyonerlik Analizi? , Misyonerlik Anlamı Nedir?,Misyonerlik Ne Demektir? , Misyonerlik Açıklaması Nedir? ,Misyonerlik Cevabı Nedir?,Misyonerlik Kelimesinin Anlamı?,Misyonerlik Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Misyonerlik Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Misyonerlik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Misyonerlik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Misyonerlik Kelimesinin Anlamı Nedir? Misyonerlik Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Misyonerlik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Misyonerlik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Misyonerlik - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Misyonerlik

Misyonerlik Nedir? Misyonerlik Ne demek? , Misyonerlik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Misyonerlik Kelimesinin Anlamı? Misyonerlik Ne Demek? Misyonerlik Ne Demektir? ,Misyonerlik Analizi? Misyonerlik Anlamı Nedir? Misyonerlik Ne Demektir?, Misyonerlik Açıklaması Nedir? , Misyonerlik Cevabı Nedir? , Misyonerlik Kelimesinin Anlamı?






Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir?

Misyonerlik

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Misyonerlik, dar anlamıyla herhangi bir dini öğretiyi yabancı ülkelerde yaymakla yükümlü din görevlilerini tanımlamada kullanılır. Daha geniş anlamıyla ise başkalarını belirli bir öğretiye, özellikle dini bir öğretiye ikna etmeye çalışan, onları bu öğretiye çekme amacını üstlenen kişileri tanımlamada kullanılır.[1][2][3]

"Misyoner" terimi yaygın olarak Hristiyanlığı yaymayı amaç edinen görevliler için kullanılır, ancak herhangi dini öğretiyi yaymaya çalışanlar için de kullanılabilir.[4] İslam misyonerliğine dâvah denilir.

Köken bilimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Misyoner, Latince kökenli bir sözcüktür. 16. yüzyılda, Kutsal Ruh'un dünyaya gönderilmesini ifade etmek için üretilmiş bir sözcüktür ve kökeni Latince Missio- (önemli görev) sözcüğüdür. Missio sözcüğünün kökeni yine Latince mittere (göndermek) sözcüğüdür.[5]

Dinlerde misyonerlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Hristiyan misyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Hristiyanlık tarihinin ilk misyoneri olan Pavlus gibi, pek çok din adamı misyonerlik faaliyetinde bulunmuştur. Misyoner deyimi özellikle 1660'lardan itibaren özel bir görev alan Hristiyan din adamı anlamında kullanılmıştır. Yine kilise tarafından "Kitab-ı Mukaddes'i vaaz eden kişi" anlamında kullanılmıştır. Hristiyan misyonerler Hristiyanlığın ilerleyen süreçlerinde sadece yabancı bir dilden olanı değil, kendi mezheplerinden olmayan insanları dahi kendi mezheplerine çekmek amacını gütmüşlerdir.

Kiliseye göre misyonerlik görevinin İsa tarafından ilk olarak havarilere verildiği ileri sürülmektedir. Buna dayanak olarak da Yeni Ahit'in Matta bölümü gösterilmektedir:

İsa yanlarına gelip kendilerine şunları söyledi: "Gökte ve yeryüzünde bütün yetki bana verildi.
Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin.
Size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim." (Matta 28:18-20)

Anadolu kökenli olan Pavlus'un Hristiyanlıktaki önemi onun daha ilk yıllarında yaptığı önemli uğraşlardan kaynaklanmaktadır. Bunların en önemlisi Hristiyanlık adına yaptığı Batı Anadolu, Makedonya ve Yunanistan'a yaptığı yolculuklardır. Onun yaptığı yolculukları önemli kılan faktörler ise özellikle sünnet olmayı reddeden ve Tevrat'ın kurallarına boyun eğmek istemeyen Romalı dini toplulukları sünnetsiz ve kuralsız olarak Hristiyanlığa alması olmuştur. Bu nedenle çeşitli baskılara maruz kalmıştır. Diğer bir önemli faktör ise Pavlus'un gittiği yerlerde kiliseler kurması ve bunlar örgütlemiş olmasıdır. Yani bir bakıma organize yapılan ilk misyonerlik hareketidir.

Roma başlangıçta Pavlus'un bu hareketlenmelerini Yahudiliğin yeni bir yorumu veya mezhebi olarak kabul ediyor ve bir sakınca görmüyordu. Ama zamanla Hristiyanlar Roma ve imparatorun hakimiyetini reddedip İsa'nın hakimiyetini kabul etmeye başlayınca kiliseler ile Roma karşı karşıya gelmeye başladı. Tüm bunların sonucu olarak Pavlus esaret altında Roma’ya götürüldü ve orada öldü.

İsa'dan sonra 257 yılında doğan Gregorius, Kayseri'de bir Hristiyan kadın tarafından yetiştirilmiş ve Roma’da prens olan Tridites'in hizmetine girmiştir. Tridites'le birlikte Ermenistan'a gelen Gregory, Ermeni dini inanışlarına karşı gelmiş ve 50 sene zindan cezası almıştır. Ama prensi Hristiyanlığa ikna edip Hristiyan yapınca değeri arttı. Bununla birlikte Anadolu'nun Hristiyanlaşma süreci hızlandı. 302 yılında Yuhanna ismini alarak Fırat nehrinde vaftiz olan Tridites, ilk Hristiyan Ermeni kralıdır.

İslami misyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İslam'da bu dini yayma misyonu taşıyan tebliğ vardır.

İslam'da misyonerlik faaliyetlerinin özellikle Endonezya, Afrika, Arap Yarımadası, Balkanlar ve Orta Asya'da önemli etkileri olmuştur.

  • De ki: “İşte bu benim yolumdur. Ben ve bana uyanlar bilerek Allah'a inanırız. Allah’ın şanı yücedir. Ben, Allah’a ortak koşanlardan değilim.” (Yusuf Suresi 108)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "mis·sion·ar·y". 27 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  2. ^ "missionary". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  3. ^ "What does missionary mean?". Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  4. ^ For example, Buddhism launched "the first large-scale missionary effort in the history of the world's religions" in the 3rd century BCE. (Richard Foltz, Religions of the Silk Road, Palgrave Macmillan, 2nd edition, 2010, p. 37 ISBN 978-0-230-62125-1)
  5. ^ "mission." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]


Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Nedir? :Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? ile ilgili Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Ne Demektir? Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Açıklaması Nedir? Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Cevabı Nedir? Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Açıklaması? :Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Gerçek mi? :Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? ile ilgili Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Hakkında? :Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? ile ilgili Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Misyonerlik nedir?, Misyonerlik anlamı nedir?, Misyonerlik ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
I. Petr, Yaklaş Yaklaş, Arpitanca, This Is My Life (Anna Bergendahl şarkısı), this is my life (anna bergendahl şarkısı), Heidi, Alplerdeki Kız, Hristiyan, Müjdat Karanfilci, Adıgey Cumhuriyeti, Manga (askeriye), Adigey Cumhuriyeti, 1970 FIFA Dünya Kupası elemeleri, Slovakça, Kötü amaçlı reklam, Louis Vuitton Vakfı, Karamanda 1999 Türkiye yerel seçimleri, BMW i8, II. Boer Savaşı, Afganistan Ulusal İslam Hareketi, Kekaumenos, Sen de Haklısın, One Night Stand (2008), Arthur John Arberry, 7. Kolordu (Türkiye), España, Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu, Triyas–Jura yok oluşu, Megalosaurinae, Ayça İnci, Charlie Bradbury, Les Humphries Singers, Vural Bayazıt, Ardore, Kévin Olimpa, Stephan Eberharter, Tebeler kır yerleşimi, Bolnisi haçı, SantAgata Bolognese, Yapı Endüstri Merkezi, Chopin, Stanislav Kritsyuk, İvan Vladislav, OTAU TV, Hamming kodu, Daniel Rutherford, International Electrotechnical Commission, Jane Jacobs, Sunbeam, Süleyman Askeri, İsmail Erez, 1954 FA Cup Finali, Regillus Gölü Muharebesi, Eğitim Sen, Kent, İPhone 11 Pro, Samarra, Solo, NGC 6786, Kelmim, NorthEast United FC, NGC 837, Kamerî takvim, Bugatti Veyron, Grevillea türleri, Blair County, 2018 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yerel seçimleri, Denise Nickerson, Yılı bilinmeyen Azerbaycan filmleri listesi, Dobrzyń Tarikatı, 1998 İspanya Bisiklet Turu, Pressburg Muharebesi, Ekvador millî futbol takımı, Brunsbüttel, Gizli anlaşma, Tunoa Lui, Fransiskanlar, Uzungeçit, Uganda devlet başkanları listesi, Barış Derneği Davası, Ali Kütükçüoğlu, Danni Suzuki, Kuşçu, Karakoçan, Andreas Brehme, Romsey Extra, Japon Hava Öz Savunma Kuvvetleri, Sakarya ilindeki yerleşim yerleri listesi, Langtree, İncesu, Bingöl, NGC 2481, Goeiemorgen, morgen, Sd.Kfz. 10, Love, Simon, Yansıma, Sarria, Fininvest, Carapidae, Hipokalsemi, Gürcü larisi, Coffs Harbour, Shell,
Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?,