Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir

Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Nedir?

Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Nedir?, Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Nerededir?, Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Hakkında Bilgi?, Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Analizi? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir ilgili Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne Anlama Gelir Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Anlamı Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Nedir Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne Anlam Taşır Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Neye İşarettir Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Tabiri Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Yorumu 

Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesi

Lütfen Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne Demek? ,Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne Demektir? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne Demektir? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Analizi? , Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Anlamı Nedir?,Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne Demektir? , Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Açıklaması Nedir? ,Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Cevabı Nedir?,Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı?,Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir

Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Nedir? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne demek? , Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne Demek? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne Demektir? ,Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Analizi? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Anlamı Nedir? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne Demektir?, Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Açıklaması Nedir? , Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Cevabı Nedir? , Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı?






Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir

Gece, Melek ve Bizim Çocuklar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Gece Melek ve Bizim Çocuklar sayfasından yönlendirildi)
Gece, Melek ve Bizim Çocuklar
"Gece, Melek ve Bizim Çocuklar"'ın film afişinde Deniz Türkali ve Derya Arbaş.
Film afişi
YönetmenAtıf Yılmaz
YapımcıAtıf Yılmaz
SenaristYıldırım Türker
Hikâye (eser)Yıldırım Türker
OyuncularDerya Arbaş
Deniz Türkali
Uzay Heparı
Deniz Atamtürk
Kaan Girgin
Mehmet Teoman
Candan Erçetin
Ayten Uncuoğlu
Cengiz Sezici
Cüneyt Sayıl
Bennu Yıldırımlar
MüzikGökhan Kırdar
Görüntü yönetmeniİzzet Akay
Sanat yönetmeniMete Özgencil
KurguMevlüt Koçak
StüdyoYeşilçam Film
DağıtıcıŞafak Film
Pan Nakliyat
Yeşilçam Film
CinsiSinema filmi
TürüDram
Renk35 mm, Renkli
Yapım yılı1993, Türkiye
Çıkış tarih(ler)i1 Nisan 1994
Süre101 dakika
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Gece, Melek ve Bizim Çocuklar, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı[1] 1993 yapımı Türk sinema filmi. Filmde travesti ve seks işçisi bireylerin yanı sıra toplum tarafından ötekileştirilmiş insanların sosyal yaşantısı[2] ana konu; aşk çevresinde işlenmiştir. Yine filmde İstanbul ilinin arka sokaklarında uyuşturucu satıcıları,[3] eşcinsellerin para kazanma mücadelesi ve ötekeleştirilmeleri[4] konu alınmıştır.

Dönemin Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle[5] gerçekleştirilmiştir. Filmin çekimlerine dönemin Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü ve Beyoğlu Emniyet Amirliği, Kanal 6 televizyonu ve Divan Oteli'de katkı sağlamıştır.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin çekimleri Beyoğlu ve Taksim Meydanı civarı yerlerde yapılmış, "Şafak Film Stüdyosu"nda hazırlanmış, Atıf Yılmaz önceki filmlerinin aksine bu filminde realist bir gözlemle toplumsal sorunları irdelemiştir. Atıf Yılmaz'ın 1988'de yönetmenliğini yaptığı Arkadaşım Şeytan filminde "Lavinya" karakterini canlandıran Deniz Türkali'nin "Melek" rolünde olduğu filmin sanat yönetmenliğini Mete Özgencil gerçekleştirmiştir. Yine Mete Özgencil şarkılarını albümlerinde seslendirmiş olan Candan Erçetin'de filmde konuk oyuncu olarak yer almıştır.

Başrol oyuncularından ve aynı sene içerisinde geçirdiği bir trafik kazasında[6] hayatını kaybeden Uzay Heparı'nın rol aldığı ilk ve son sinema film olan Gece, Melek ve Bizim Çocuklar filminin adında başrol oyuncularından seks işçisi "Melek" yer almaktadır. Yine filmde 2003 yılında genç yaşında kalp krizinden hayatını kaybeden başrol oyuncularından[7] Derya Arbaş, Uzay Heparı ile oynadığı cesur sahnelerle dikkat çekmiştir.[8] Deniz Türkali'nin canladırdığı "Melek" filmde karşılıksız olarak disko işletmecisi "Osman"'a aşıktır. Yine lezbiyenlik temalı Kutluğ Ataman filmi İki Genç Kız'da "Şevket"'i, Gece, Melek ve Bizim Çocuklar'ın "Osman"ı Cengiz Sezici röportajında bu film için 11 yıl aranın ardından Atıf Yılmaz ile çalışmanın kendisi için "keyifli" olduğunu[9] söylemiştir.

Mekan özellikleri göz önüne alındığında Gece, Melek ve Bizim Çocukları için tema[10] ve seçilen bazı mekanların bir başka eşcinsellik temalı Dönersen Islık Çal filmindeki olayların geçtiği mekanlardan olduğu görülmektedir. Yine filmde bu mekanlarda konuk oyuncu Candan Erçetin'e rastlamak mümkündür. Mehmet Teoman'ın Uzay Heparı ile yaşadığı biseksüel ilişki çarpıcı bir şekilde yansıtılmıştır.[4]

Dönemin televizyon kanallarından Kanal 6'nın da katkı sağladığı filmde LGBT topluluğu arasında konuşulan lubunca terimlerin sık kullanıldığı "laço, but, ibne, kezban" gibi argolara konuşmalarda yer verilmiştir. Travestiler ve genç eşcinseller arasında anne-kız ilişkisinede filmde yer verilmiştir. Yine LGBT'lere yönelik şiddet, polis şiddeti ve ayrımcılık realist bir bakış açısıyla irdelenmiştir.

Oyun kadrosu, müzikleri ve film ekibiyle birlikte kült filmlerden biri olarak nitelendirilmiştir. Film SinemaTürk verilerine göre 13.274 kişi tarafından izlenerek düşük hasılat yakalamıştır. Derya Arbaş, Kaan Girgin ve Candan Erçetin'in de yer aldığı "doğumgünü partisi" bölümü Divan Oteli'nde geçmektedir.[4]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Küçük iskender lakabıyla bilinen Derman İskender Över'in filmin içeriği ve konusu hakkında The Kırmızı Başlıklı İstasyon Şefi adlı kitabında bahsetmiştir. Küçük İskender film hakkında "Kimbilir belki de bu masalı dinleyerek uyuyanlar bir daha asla uyanmayacaklardır ya da gece, melek ve bizim çocuklarda Uzay Heparı'nın çay içerek Derya Arbaş'ı beklediği kahvenin önünde bileklerini keseceklerdir." demiştir. Artık hayatta olmayan Derya Arbaş, Uzay Heparı ve Deniz Türkali'nin başrollerinde oynadığı[11] filmin Palermo Film'den yayınlanan VCD'de[12][13] filmin konusu şöyle anlatılır:

Serap güzel fiziği olan, geçimini seks işçiliği yaparak sürdüren bir genç kadındır. Bir gün Çanakkale'den Beyoğlu'na travesti olmak için gelen; ancak parasını çalan Arif'i ararken bir barda tesadüfen tanıştığı Hakan'dan etkilenir. Bar işletmecisi Remzi, Hakan'a Serap'ın fuhuş yaptığını ve ona pezevenklik yapabileceğini söyler. Ancak Hakan ilk görüşte aşık olduğu Serap'ı kıskanır.

Seks işçisi olan Melek ise bar işletmecisi Remzi'ye platonik olarak aşıktır. Bir gün Serap ve Melek'in yolu Arif vasıtasıyla kesişir.

Filmin ilerleyen zamanlarında Serap ile Hakan birbirine aşık olur; ancak Serap Hakan'ı bir gün para karşılığında Mehmet'le birlikte eşcinsel ilişkiye girdiği anda evinde basar. Şok geçiren Serap, Hakan'ı hayatından silip atar. Bu ihanete çok üzülen Serap için artık her şey paradır ve bu olaydan sonra Serap uzun bir süre ortalıkta görünmez. Ne evine alıp annesi yerine koyduğu Melek, ne sokaktan kurtardığı genç arkadaşı Arif, ne de Hakan onu bulamaz. Bir gün tekrar Beyoğlu'na gelen Serap, Remzi tarafından bıçaklanan Melek'in ölüm anını ve o sırada son kez Hakan ile Arif'i görür ve gider.

Yine konusu için 1 Ekim 1999 tarihinde yayınlandığı televizyon kanalı Show TV'de "Beyoğlu'nun arka sokaklarında yaşayan alt kültür insanlarının öykülerinden yola çıkarak biri yaşlı biri genç iki fahişenin dayanışmalarının ve sevgilerinin konu edildiği filmde, eşcinsel bir erkeğe aşık olan genç bir kadının dramına şahitlik edeceksiniz." kısaltması yapılmıştır.[14]

Gösterim[değiştir | kaynağı değiştir]

Film 1993 yapımı olup 1 Nisan 1994 tarihinde vizyona girmiştir. VCD'si Palermo Film tarafından, Yeşilçam Filmcilik etiketiyle piyasaya sürülmüştür.[15] Şişli Site, Beyoğlu Sinepop, Bakırköy İncirli, Çemberütaş Şafak sinemalarında yayınlanmıştır.[4]

Ankara Uluslararası Film Festivali'nden ödülle dönen film 1994'te 13. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde,[16] 2009'da Türk göçmen derneği Elelenin girişimiyle 29 Mart ve 4 Nisan tarihleri arasında Paris, "L'Archipel" sinemasında gösterilmiştir.[17]

2012 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde seks işçiliği üzerine yapılan bir söyleşide film gösterilmiştir.[18]

Film müzikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Gece, Melek ve Bizim Çocukların film müziği Gökhan Kırdar tarafından yapılmış, film müziği olan, filmle aynı ismi taşıyan şarkının sözleri filmin senaristi Yıldırım Türker'e aittir. Gökhan Kırdar tarafından Tutunamadım albümünde yeniden seslendirmiştir. "Gece, Melek ve Bizim Çocuklar" Gökhan Kırdar'ın ilk film müziği çalışmasıdır.[19] Şarkı filmde Deniz Türkali tarafından seslendirilmiştir. Yıllar sonra Nebil Özgentürk tarafından Uzay Heparı'nın tribute albümü dolayısı ve ölümünün 15. yılı sebebi ile hazırlanan Uzay Heparı Sonsuza adlı belgeselde, Deniz Türkali'nin sesinden şarkıya yer verilmiştir.

Filmin tema müziği olan, filmden sahnelerin olduğu bir klip çalışması Orhan Atasoy'un seslendirdiği "Gemiler" şarkısına çekilmiştir.[20] Yine şarkının klibinde Uzay Heparı'da yer almıştır.

Senaryo ile alakalı olarak "Karakolda Ayna Var" adlı şarkı Serap'ın kendi sesiyle söylediği tek şarkıdır. Yine filmde sahnelerde çalan Michael Jackson'un "In The Closet", Ace of Base'den "All That She Wants", Tarkan ve Kibariye'den "Vazgeçemem, bir radyo yayınında çalan Nilüfer'in seslendirdiği "Yemin Ettim" gibi bazı şarkılar dikkat çekmektedir.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin stüdyo çekimlerinden önce film için Harbiye'de 8/5 Bar'da düzenlenen tanıtım kokteylinde "Hakan" rolünü canladıracak Hüseyin Karşın filmi hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Ancak Hüseyin Karşın'ın verem hastalığına yakalanması üzerine rol için Yıldırım Türker'in teklifi üzerine[21] Uzay Heparı seçilmiştir. Yine Hüseyin Karşın, Kanat Güner'in Eroin Güncesi'nde sözünü ettiği "Anketman"dır.[22] Filmin tanıtım kokteylinde Hüseyin Karşın'ın rolü hakkında açıklamalarda bulunmuştur.

"Filmdeki rolüm bir hayat kadınına aşık olan çevremizde sık sık gördüğümüz biraz serseri biraz da ortalıkta kalmış bir gencin öyküsü."[9]

Çekimlerin yapıldığı yerlerden bir diğeri de mekan özellikleri ve kedileriyle bilinen 19 yıllık geçmişi olan, ancak 2012 yılında kapatılan[23] Beyoğlu'nun ünlü mekanlarından Kaktüs kahvesi olmuştur. Mekana ait sarışın bir kedi filme "Kedi Kaktüs" olarak katılmıştır.

Gece, Melek ve Bizim Çocuklar bir travestiyi oynayan Cüneyt Sayıl'ın ilk sinema filmidir. Yine bir travestiyi oynayan, "Hayallerim, Aşkım ve Ben" kitabının önsözünde, "Senaryolarımı ve filmlerimi bir türlü beğendiremediğim eşim" diye bahsettiği Deniz Türkali yine Atıf Yılmaz'ın başka bir eşcinsellik temalı filmi Düş Gezginleri'nde "Olay" rolünde yer almıştır.[24]

Atıf Yılmaz'ın başrollerinde Müjde Ar ve Nur Sürer'in oynadığı lezbiyenlik temalı filmi Dul Bir Kadın filmi içeriği nedeniyle önce sansüre uğramış,[25] sonrasında sansürden kurtulmayı başarmıştır. Atıf Yılmaz'ın "Dul Bir Kadın" filminin aksine Gece, Melek ve Bizim Çocuklar sansüre uğramamış ve vizyona girmiştir.

Sansür[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de gösterildiği televiyon kanallarında yayın sırasında sansüre ve müdahalelere uğramıştır. Geçmiş yıllarda Show TV'de gösterilen film birçok sahnesinde mozaiklenerek sansürlenmiş, aynı sansür ve yöntemine 12 Ekim 2008'de Derya Arbaş ve Uzay Heparı anısına yayınlandığı[26] Digiturk, Türkmax kanalında da maruz kalmıştır. Film 2006 yılında kapanan televizyon kanalı SinemaTURK'te de Derya Arbaş'ın anısına tekrar yayınlanmıştır.

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Mabel Matiz bir röportajında Gece Melek ve Bizim Çocuklar, Ağır Roman ve Annem Hakkında Her Şey'in sevdiği filmler olduğunu söylemiş LGBT temalı bu filmler için "Bu filmler belki de bulunduğumuz coğrafyada en çok izlediğimiz, kendimizi en marazlı hissettiğimiz filmler" demiştir.[27]

Deniz Türkali Kaos GL dergine yaptığı bir röportajında fil için şöyle demiştir:

"Az film yapılmasının nedeni, demin konuştuğumuz şey, sesini çıkarmadığın zaman bir sorun yok. Gizliden gizliye ne yapıyorsan yapıyorsun, herkes görmezden geliyor. Hatırlarsın, ‘Gece, Melek ve Bizim Çocuklar’ da bir cümle vardı, Deniz Akantürk’ün oynadığı rol, “Bizim orada bir adam vardı, apaçık adam geydi. Ama katiyen öyle söylenmezdi. Bir kız sevmiş, vermemişler, hayata küsmüş, hiç evlenmemiş derlerdi” diyor. Türkiye’de bunlar doluydu. Ama ne zaman ki geyler bir varlık olarak seslerini çıkartmaya başladılar, o zaman onları görmeye başlıyorsun, o zaman da filmler yapılmaya başlanıyor."[28]

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Derya Arbaş - Serap
  • Deniz Türkali - Melek
  • Uzay Heparı - Hakan
  • Deniz Atamtürk - Arif, Fulya
  • Kaan Girgin - Remzi
  • Cengiz Sezici - Osman
  • Mehmet Teoman - Mehmet (Hakan'ın sevgilisi)
  • Bennu Yıldırımlar - Gülşen (Sabahat'ın kızı)
  • Ceyhan Fırat - Selin (Travesti)
  • Candan Erçetin - Aylin (Remzi'nin arkadaşı)
  • Cüneyt Sayıl - Travesti
  • Mustafa Suphi Baltacı - Gürcan Küçüker (Müşteri)
  • Ayten Uncuoğlu - Sabahat
  • Mürşid Ağa Bağ - Sedat
  • Ceylan Çaplı - Semih (Barmen)
  • Serdar Bordanacı - Komiser
  • Nurettin Şen - Ali
  • Gürcan Küçüker - Araba'da bekleyen adam
  • Erhan Özçelik - Serseri
  • Atilla Akın - Tecavüzcü
  • Bahadır Atay - Arabadaki Adam
  • Orhan Özaydın - Bekçi
  • Kedi Kaktüs - Sarışın
  • Meltem Kayalı - Filiz
  • Ömer Yılmaz - Kuaför
  • Emin Saygılı - Barmen
  • Celil Güven - Majik Garson
  • Metin Erarabacı - Fedai
  • Barış Yıldırım - Fedai

  • Metin Bilsen - Travesti
  • Hakan - Faruk
  • Tevfik Fikret Ergin - Cemil
  • Can Erçetin - Ertan
  • Erhan Özçelik - Serseri
  • Ezgi Bektaş - Öykü
  • Melis Atakan - Sevtap
  • Bilal Saygılı - Tecavüzcü
  • Atilla Akın - Tecavüzcü
  • Fikret Çağdaş - Tecavüzcü
  • Gürsel Cebeci - Tecavüzcü
  • Orhan Özaydın - Bekçi
  • Aziz İnce - Kavgacı
  • Silvester - İnci
  • Gürcan Küçüker - Arabadaki Adam
  • Süleyman Dursun - Arabadaki Adam
  • Bahadır Atay - Arabadaki Adam
  • Mürşit Aslan - Arabadaki Adam
  • Turgut Sürücü - Şoför
  • Hüseyin Karagöz - Çorbacı Garsonu
  • Selçuk Temel Göksu - Meyhane Garsonu
  • Nurdan Sürer - Noyan
  • Mami - Dövülen Adam

Yapım ekibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin sanat yönetmenliğini Mete Özgencil yapmış,[29] yapım yönetmenliğini Bahadır Atay üstlenmiş, yönetmenliğini Atıf Yılmaz yaparken, yönetmen yardımcılığını Şule Başeskioğlu yapmıştır. Film setinde makyözler Zübeyde Erden ve Belgin Ömürdağ, kuaför Murat Kara'dır. Film renklendirme ve ışık ekibinde Gürcan Küçüker, Şerafettin Karaçelik ve Birol İmamoğlu, set ekibinde Aziz ve Adem İnce ile Gürsel Cebeci yer almıştır. Filmin fotoğrafları Kubilay Tüntül tarafından çekilirken, jenerik Semihan Sevinç'e aittir. Film sesçiliği için seslendirmede Ersin Sanver ve Vural Buldu yer almıştır.

Kazandığı ve aday gösterildiği ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1994 Antalya Altın Portakal Film Festivali "En İyi Labaratuvar" (Şafak Film Stüdyosu) Kazandı
1994 Magazin Gazetecileri Derneği Ödülleri "En İyi Film"[30] Kazandı
1995 Ankara Uluslararası Film Festivali "Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu" (Deniz Atamtürk) Kazandı

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yıldırım Türker'in filme çekilmiş tek senaryosudur.
  • Filmin sonuna doğru Uzay Heparı'nın "Mami"'yi dövdüğü sahnede öznel kamera tekniği kullanılmıştır.
  • "Hakan" karakterini Uğur Polat seslendirmiştir.
  • "Hakan" bir gey bar da "Serap" ile tanıştığında kadın satıcılığı yapmaktadır.
  • Çekimler sırasında, travesti ve seks işçilerinin polis dayağı eşliğinde karakola götürüldüğü sahneler dikkat çekmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Onur Baştürk (5 Temmuz 2013). "Gece, Alicia ve Gezi'nin çocukları". Hürriyet. 15 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2014. 
  2. ^ Kenan Tekeş (28 Haziran 2013). "Türkiye Sinemasının "Onur" Yürüyüşü". Bianet. 15 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  3. ^ "11. Ankara Film Festivali". Oocities.org. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2014. 
  4. ^ a b c d "Vizyon: Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar". Cumhuriyet. 1 Nisan 1994. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  5. ^ "Telif" 6 Haziran 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erişim Tarihi: 1 Haziran 2014
  6. ^ "Onu Bugün Kaybettik". Sabah. 31 Mayıs 2011. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2014. 
  7. ^ "Derya Arbaş hayata veda etti". NTVMSNBC. 22 Ekim 2003. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  8. ^ "Yeşilçam'ın unutulmayan sahneleri". Milliyet. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2014. 
  9. ^ a b Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar tanıtım kokteyli 1 Ekim 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Youtube, 3 Mart 2011
  10. ^ Duygu Özbağcı (12 Mart 2012). "Dönersen Islık Çal" (PDF). MAFM. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2014. 
  11. ^ "Kanat Heparı 2013". Hürriyet, Kelebek. 2013. 7 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  12. ^ "Gece, Melek ve Bizim Çocuklar". D&R. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2014. 
  13. ^ "Atıf Yılmaz, Gece Melek ve Bizim Çocuklar". İmge. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2014. 
  14. ^ "Tatil bitti". Hürriyet. 1 Ekim 1999. 27 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2014. 
  15. ^ "Atıf Yılmaz Koleksiyonu, Gece Melek ve Bizim Çocuklar". Esenshop. 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2014. 
  16. ^ "Gece, Melek ve Bizim Çocuklar adlı 13. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilen filmin özgün adı nedir?". Mynet, Soru Cevap. 2013. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  17. ^ "Atıf Yılmaz Filmleri Paris'te". 29 Mart 2009. 7 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  18. ^ "ODTÜ'de Seks İşçiliği Konuşuldu". Kaos GL. 20 Mart 2012. 13 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  19. ^ "Gökhan Kırdar". Milliyet. 7 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2014. 
  20. ^ "MiM – Memleketimden 90lar Manzarası OST". Kaktür Çiçeği. 27 Şubat 2012. 8 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2014. 
  21. ^ Mavi... Melekler ve Sen 6 Haziran 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Zeynep Tunuslu, Ocak 2003, 96 syf.
  22. ^ Eroin Güncesi 18 Ocak 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Kanat Güner, 2001, 144 syf.
  23. ^ Aslı Örnek (27 Şubat 2012). "Entelektüellerin kahvesi kapanıyor!". Sabah. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2014. 
  24. ^ Çağlar Yerlikaya (30 Ağustos 2009). "Deniz Türkali Röportajı". Blogger, Çağlar Yerlikaya. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2014. 
  25. ^ Sibel Tezcan, Türk Sinemasında Sansür 6 Haziran 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Kamera Arkası
  26. ^ "Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar". Sabah. 18 Ekim 2008. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2014. 
  27. ^ Zuhal Demir (4 Nisan 2013). "TRT'nin sansürüne sevindim". Gazete Port. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2014. 
  28. ^ Çağlar Yerlikaya (13 Temmuz 2009). "Buzlu sularda benzer birbirine balıklar". Kaos GL. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  29. ^ Biyografi 26 Kasım 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Mete Özgencil, 4 Hhaziran 2014
  30. ^ Mersin'li Ünlüler 5 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Mersin Belediyesi, 4 Haziran 2014.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Nedir? :Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir ile ilgili Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne Demektir? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Açıklaması Nedir? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Cevabı Nedir? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Kelimesinin Anlamı? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Açıklaması? :Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Gerçek mi? :Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir ile ilgili Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Hakkında? :Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir ile ilgili Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir burada bulabilirsiniz. Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Detaylar için sitemizi geziniz Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Melek ve Bizim Çocuklar ne demektir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Festuca pyrogea, Toygun, Alemayehu Atomsa, Hakan Taşıyan, Osmanlı İşaret Dili, Ann Bishop (biyolog), 3 boyutlu bilgisayar grafikleri, Kaysar FK, İkiz asallar hipotezi, Neocautinella, MonoDevelop, Caballo sin Nombre, Georgi Slavkov, Sulama, İkiz Tepeler, Zhong, Ömer Viryoni Paşa, Coupe, Charlotte de Turckheim, Güneyli Ural, Shinzo Koroki, Kırşehir Ahi Stadyumu, Academy Award for Best Visual Effects, Flavonoid, Aysel Yıldırım, Walter Fries, Kömür, Eskiderbent, Ayın yörüngesi, Selahattin Demirtaş, Fırın Kebabı, No Leaf Clover, Spiralophantes, Ters trigonometrik fonksiyonlar, Begonia platyptera, The Firm (1993 film), Korcan Karar, Wesley Matthews, Mglinavi Kalesi, Ajlan Altuğ, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, NoFap, Ova akçaağacı, Parhypomma, Zhou Hanedanı, Vav TV, Martignana di Po, Aleksandar Trifunović, The Beguiled, Csorvás, Köpek Oteli, Francisco Ferrer, Nurullah Can, Esvatini millî futbol takımı, Osaka havarayı, West Bromwich, Hurşit Ertuğrul, Andre Marie Ampere, İkitelli Sanayi (İstanbul metrosu), İçimdeki Deniz, Hüseyin Mirza, Rube Goldberg, 2019 Cannes Film Festivali, Sürekli Dizi, Growtopia, İkitelli, İstanbul, LED TV, Fluxbox, Marty McFly, Agama lucyae, Otto Siffling, Caesar von Hofacker, Sungurlu Saat Kulesi, İş hukuku, Maria Bello, Peza, Philippe de Commines, Gabazin, NSDAP Irksal Politika Bürosu, nsdap irksal politika bürosu, Trol (mitoloji), 1987 Birleşik Krallık genel seçimleri, NGC 1934, Kuantum elektrodinamiği, Tales of Symphonia, Suat Kınıklıoğlu, Musa Aşoğlu, Marion Cotillard, İbrahim Üzülmez, Yolveren, Batman, John Wisdom, Bulbophyllum cogniauxianum, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Akçaova, Kandıra, İsmail Hakkı Eldem, Hazırlık maçı, Diniyar Bilyaletdinov, Bulbophyllum pingtungense, Dakikadaki devir sayısı, Geschendorf,
Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?,