Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir?

Mıknatıslık Nedir?

Mıknatıslık Nedir?, Mıknatıslık Nerededir?, Mıknatıslık Hakkında Bilgi?, Mıknatıslık Analizi? Mıknatıslık ilgili Mıknatıslık ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Mıknatıslık ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Mıknatıslık Ne Anlama Gelir Mıknatıslık Anlamı Mıknatıslık Nedir Mıknatıslık Ne Anlam Taşır Mıknatıslık Neye İşarettir Mıknatıslık Tabiri Mıknatıslık Yorumu 

Mıknatıslık Kelimesi

Lütfen Mıknatıslık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Mıknatıslık İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Mıknatıslık Kelimesinin Anlamı? Mıknatıslık Ne Demek? ,Mıknatıslık Ne Demektir? Mıknatıslık Ne Demektir? Mıknatıslık Analizi? , Mıknatıslık Anlamı Nedir?,Mıknatıslık Ne Demektir? , Mıknatıslık Açıklaması Nedir? ,Mıknatıslık Cevabı Nedir?,Mıknatıslık Kelimesinin Anlamı?,Mıknatıslık Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Mıknatıslık Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Mıknatıslık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Mıknatıslık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Mıknatıslık Kelimesinin Anlamı Nedir? Mıknatıslık Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Mıknatıslık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Mıknatıslık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Mıknatıslık - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Mıknatıslık

Mıknatıslık Nedir? Mıknatıslık Ne demek? , Mıknatıslık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Mıknatıslık Kelimesinin Anlamı? Mıknatıslık Ne Demek? Mıknatıslık Ne Demektir? ,Mıknatıslık Analizi? Mıknatıslık Anlamı Nedir? Mıknatıslık Ne Demektir?, Mıknatıslık Açıklaması Nedir? , Mıknatıslık Cevabı Nedir? , Mıknatıslık Kelimesinin Anlamı?






Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir?

Mıknatıslık

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mıknatıslık veya manyetizma,[1] (Fransızca magnétism), fizikte (doğabilimde), aracılığı ile gereçlerin diğer gereçler üzerine çekici veya itici güç uyguladıkları olgulardan biridir. Kolayca saptanabilen mıknatıssal özelliklere sahip gereçlerden bazıları, demir, çeliğin birkaç türü ve manyetit bileşikleridir; ancak, tüm gereçler, mıknatıssal alanların varlığından farklı derecelerde etkilenirler.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Megneteslerce kurulmuş Grek kolonisi Magnesia'da (bugünkü Manisa yakınları) M.Ö. 6. yy.da Yunan filozof Thales, mıknatıs taşlarının demir tozlarını çektiğini bulmuştur. Magnetik kelimesi, Magnesia kentinden türemiştir. Elektrik kelimesi de kehribarın Grek dilindeki karşılığı olan elektron teriminden türemiştir.[2]

Manyetiklik ile ilgili ilk yazılı kayıtlardan biri Çin'in M.Ö. 4. yüzyılına dayanır ve Şeytan ovası ustasının kitabı (鬼谷子) adlı eserdir. Bu eserde: "Manyetit demiri çekebilir veya itebilir." yazmaktadır.[3] İğneler ile ilgili en erken deneylere ise, M.S. 20 ile 100 yılları arasında rastlanır, (Louen-heng): "Manyetit iğneyi çeker."[4] 12. yüzyıla varıldığında ise, Çinlilerin manyetit tabanlı pusulayı yönleyim (navigasyon) için kullandıkları biliniyordu.

Fiziksel açıdan mıknatıslık[değiştir | kaynağı değiştir]

Çubuk bir mıknatısın kâğıt üzerinde demir kırıntıları ile oluşan mıknatıssal çizgileri.

Mıknatıssal güçler, elektriksel yüklerin hareketlerinden doğarlar. Maxwell'in denklemleri ile Biot-Savart yasası bu güçlerin kökenini ve onları yöneten alanların yasalarını açıklarlar. Bir diğer deyişle, elektriksel yükler hareket ettiğinde, mıknatıslık olgusu ortaya çıkar. Örneğin bu devinim veya hareket, elektrik akımı içindeki eksicikler olabilir, dolayısı ile sonucu da elektromanyetiklikdir; veya eksiciklerin yörüngesel devinimi de olabilir, ki onun sonucu da doğal mıknatıslardır.

Einstein'a göre,[5] mıknatıssal güç, elektrik alanı içerisinde gerçekleşen bir huzursuzluğun (eksicik devinimi), yüklere dik olarak etki edip onları eski konumlarına iter. Bu yüzdendir ki, mıknatıslık da, Görelilik kuramı'nın doğrudan bir sonucu olarak, temelde bir elektriksel olgu olarak ele alınır...

Mıknatıssal alanda yüklü parçacık[değiştir | kaynağı değiştir]

Elektriksel yüke sahip bir parçacık B mıknatıssal alanında hareket ettiğinde (veya devindiğinde), ona F gücü etki eder:

burada parçacığın yükü, parçacığın hareket (veya devinim) hızı, ivmesi ve mıknatıssal alandır.

Çapraz (veya yönel) çarpım olması nedeniyle, ortaya çıkan güç, hem parçacığın devinimine hem mıknatıssal alana diktir. Dolayısıyla, bu güç, parçacık üzerine herhangi bir gerçekleştirmez; devinim yönünü değiştirebilir, ancak yavaşlamasına veya hızlanmasına neden olamaz.

Mıknatıslı tornavida etrafındaki demir parçacıkları.

Hareket eden bir yüklü parçacığın hız yöneyini "V", mıknatıssal alanı "B" ve parçacığa etki eden gücü "F" bulmanın bir yolu, sağ elimizin başparmağını "F", orta parmağı "B" ve işaret parmağını "V" olarak tanımlayıp, elimizi "silah" gibi doğrulatarak her üç parmağı birbirine dik olacak biçimde konumlandırmaktır. Bu yöntem ayrıca sağ el kuralı olarak da bilinmektedir.

Mıknatıslılığın nedeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğabilimsel açıdan, elektrik akımlarının aksine, nesnelerin mıknatıslılığı, atom (veya öğecik) düzeyindeki eksicik deviniminden kaynaklanır (öğeciksel çift kutuplusu). Ayrıca mıknatıssal moment olarak da bilinen atom düzeyindeki bu devinimler iki türdendir. Birincisi, eksiciklerin atom çekirdeği yörüngesindeki devinimidir, çok daha güçlü olan ikincisi ise, kendi çevrelerindeki devinimleridir (spin). Bir atomun (veya öğeciğin) toplam mıknatıssal momenti ise, her eksiciğinin mıknatıssal momentinin toplamına eşittir. Ancak eksiciklerin çekirdek çevresindeki konumlarına göre, birbirlerinin mıknatıssal momentlerini etkisiz hâle getirebilmeleri söz konusudur. Dolayısıyla atomun mıknatıssal açıdan davranışı ancak etkin olan eksicikleri tarafından belirlenir. Bunun sonucunda, eksicik yapılandırmasına göre doğada farklı mıknatıslık özellikleri taşıyan maddelere rastlanır:

Mıknatıssal çift kutuplular (dipollar)[değiştir | kaynağı değiştir]

Olağan şartlar altında mıknatıssal alanlar, çift kutuplu (veya dipol) olarak görülürler. Bu kutuplara, uzlaşımsal olarak Güney kutbu ve Kuzey kutbu denmektedir. Bu isimler, geçmişte mıknatısların pusula olarak Dünya'nın mıknatıssal alanı ile etkileşip kutupları göstermek için kullanılmalarına dayanır.

Mıknatıssal bir alan, enerji içerir ve dolayısıyla bu tür düzenekler, en düşük erke düzeyinde dengeye erişmeye uğraşırlar. Böylece, "mıknatıssal bir çift kutuplu" kendisini bulunduğu alanın kutuplarına göre ters olarak konumladırmaya uğraşır. Bu konumlandırma sayesinde, düzeneğin toplam erkesini en aza indirir. Örneğin, iki çubuk mıknatıs olağan olarak kuzeyden güneye doğru konumlandırılırlar ve bu konumlandırmayı değiştirmek için ek güç gerekmektedir. Bu yönde harcanın güç ise ortaya çıkan düzeneğin mıknatıssal alanında yığılıdır.

Mıknatıssal tek kutuplular (monopollar)[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüz mıknatıslık anlayışı, tüm mıknatıssal etkilerin aslında göreceli etkiler olduğu üzerine kuruludur.[5] Bu görelilik, gözlemci ile yüklü parçacıkların arasındaki göreceli devinime (veya harekete) dayalıdır. Aslına bakılırsa, tüm mıknatıslık etkilerin devinen elektriksel yüklerden kaynaklandığını düşünürsek, tüm mıknatıslar birer elektromıknatıstır.

Atomların (veya öğeciklerin) bile kendilerine özel mıknatıssal alanları vardır. Günümüzde geçerli olan atom kuramına göre, eksicikler çekirdeğin yörüngesinde devinirler ve dolayısıyla mıknatıssal bir alan oluşur. Doğal mıknatısların ölçülebilir derecede güçlü mıknatıssal alanları ise, atom ve hatta özdeciklerin (moleküllerin) alanlarının aynı doğrultuda olup, birleşip güçlenmelerinden kaynaklanır.

Paul Dirac'ın 1931 yılındaki gözlemleri, mıknatıssal tek kutupluların varlığını öngürür. Ayrıntıya girmek gerekirse, bu öngörü iki temel olguya dayanır: a) eksicik ve artıcıkların ters ve eşit miktarda yüklü parçacıklar olarak varlığı ve b) elektrik ve mıknatıslılık arasındaki bakışım (veya simetri). Dolayısıyla, Güney ve Kuzey olarak mıknatıssal tek kutupluların da doğada varlığının olası olduğu iddia edilmektedir. Ancak, artıcık ve eksiciklerin tersine, tek kutupluluk savını destekleyecek herhangi bir kanıt henüz bulunamamıştır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ manyetizma 5 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Dil Derneği. Erişim: 20 Aralık 2011.
  2. ^ M. İdemen, Elektromanyetik Alan Teorisinin Temelleri, İstanbul, İTÜ Vakfı Yayınları, 2006.
  3. ^ Li Shu-hua, “Origine de la Boussole 11. Aimant et Boussole,” Isis, Vol. 45, No. 2. (Jul., 1954), s.175
  4. ^ Li Shu-hua, “Origine de la Boussole 11. Aimant et Boussole,” Isis, Vol. 45, No. 2. (Jul., 1954), s.176
  5. ^ a b A. Einstein: "On the Electrodynamics of Moving Bodies", June 30, 1905. http://www.fourmilab.ch/etexts/einstein/specrel/www/. 6 Mart 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Nedir? :Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? ile ilgili Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Ne Demektir? Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Açıklaması Nedir? Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Cevabı Nedir? Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Açıklaması? :Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Gerçek mi? :Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? ile ilgili Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Hakkında? :Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? ile ilgili Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Mıknatıslık nedir?, Mıknatıslık anlamı nedir?, Mıknatıslık ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hukukun üstünlüğü, Ali bin Ebu Talib, Cinsiyetler arası ücret farkı, Musakka, Hikori, Yasemin Öztürk, Yemenin birleşmesi, Aralık, Iğdır, Willa Holland, Bez ayakkabı, Windows PowerShell, Two Against Nature, Son Yolcu, Ariza Makukula, Steve Savidan, Güçler ayrılığı, Tekirler, Nallıhan, Andrea Cinciarini, Canini, Huawei Mate 30, Galler millî futbol takımı, Simon Canaşia, Dorothy Day, Rougnac, Kilikyalılar Cemiyeti, Mayıs 2016 Diyarbakır bombalı saldırısı, Vasilivka Rayonu, Bağımsız Samoa Devleti, Yusuf Pirhasan, Husband E. Kimmel, Eriha, Tekdüze dağılım (sürekli), NGC 1800, 1961 Cannes Film Festivali, TBMM, Filmamed Belgesel Film Festivali, Norwich, Give Me Everything, Exeter Üniversitesi, Hovarda (albüm), Yarı metal, Kamu politikası, Lolworth, 1935, II. Mary, Leo Strauss, Yakacık, Keçiören, Abdülkadir Hamidî Çelebi, 1951 Cannes Film Festivali, Godfred Donsah, Benjamin Henrichs, Christian Slater, Mahmut Çuhadar, 2009 Türkiye Kupası Finali, VII. Kleopatra, 2023 yapımı Türk filmleri, Hicham Aboucherouane, Mustafa Zeren, Mustafa Kemal Atatürk heykeli (Bakü), 101429 1998 VF31, Coiba agutisi, K.A.S. Eupen, Inti Illimani, Muharrem Erdemir, Seyyar satıcı, San Marino Silahlı Kuvvetleri, Philip Sclater, Alexander Bogdanov, Ahmet Kireççi, Atelje 212, 1984 UEFA Kupası Finali, Gameforge, Mitaka, Schörner, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, Oscar Hold, 1062, Sam Adekugbe, American Airlinesın 11 sefer sayılı uçuşu, Toyota, Aichi, JOJO, Ken Watanabe, Vatikan tarihi, Doğu Karahanlılar, Ronneby, Komedi Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Primetime Emmy Ödülü, Wellington Havalimanı, Uriangato, Kemalettin Gökakın, Thanos, Vetëvendosje, Beats Electronics, Linas Kleiza, 79. Altın Küre Ödülleri, Chelovek s bulvara Kaputsinov, Kızıleniş, Türkoğlu, İnga ve Anuş, Weddelbrook, Doyran Belediyesi, Osmanlı Devleti arması,
Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?,