Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir?

Kişisel kimlik Nedir?

Kişisel kimlik Nedir?, Kişisel kimlik Nerededir?, Kişisel kimlik Hakkında Bilgi?, Kişisel kimlik Analizi? Kişisel kimlik ilgili Kişisel kimlik ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kişisel kimlik ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kişisel kimlik Ne Anlama Gelir Kişisel kimlik Anlamı Kişisel kimlik Nedir Kişisel kimlik Ne Anlam Taşır Kişisel kimlik Neye İşarettir Kişisel kimlik Tabiri Kişisel kimlik Yorumu 

Kişisel kimlik Kelimesi

Lütfen Kişisel kimlik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kişisel kimlik İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kişisel kimlik Kelimesinin Anlamı? Kişisel kimlik Ne Demek? ,Kişisel kimlik Ne Demektir? Kişisel kimlik Ne Demektir? Kişisel kimlik Analizi? , Kişisel kimlik Anlamı Nedir?,Kişisel kimlik Ne Demektir? , Kişisel kimlik Açıklaması Nedir? ,Kişisel kimlik Cevabı Nedir?,Kişisel kimlik Kelimesinin Anlamı?,Kişisel kimlik Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kişisel kimlik Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kişisel kimlik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kişisel kimlik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kişisel kimlik Kelimesinin Anlamı Nedir? Kişisel kimlik Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kişisel kimlik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kişisel kimlik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kişisel kimlik - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kişisel kimlik

Kişisel kimlik Nedir? Kişisel kimlik Ne demek? , Kişisel kimlik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kişisel kimlik Kelimesinin Anlamı? Kişisel kimlik Ne Demek? Kişisel kimlik Ne Demektir? ,Kişisel kimlik Analizi? Kişisel kimlik Anlamı Nedir? Kişisel kimlik Ne Demektir?, Kişisel kimlik Açıklaması Nedir? , Kişisel kimlik Cevabı Nedir? , Kişisel kimlik Kelimesinin Anlamı?






Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir?

Kişisel kimlik

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kişisel kimlik, herhangi bir bireyin hangi koşullar ve durumlar dahilinde bir ‘kişi’ sayılabileceğini, 'kişi kimliğine' sahip olabileceğini konu alan felsefî meseledir. Kökeni çok eskiye dayanan bu ontolojik mesele, biyoloji ve psikoloji gibi çeşitli bilimlerde kaydedilen önemli gelişmelerle çok farklı açılar edinmiştir. 'Kişi olmanın' aslında 'ne olduğunun' ve 'neyin (veya kimin)' 'kişi sayılabileceği' farklı felsefî ve dinî öğretilerde farklı şekillerde ele alınmıştır. Kişi kavramı, kimlik, özellikle çağdaş etik sorunlarında çok önemli bir yere sahiptir. Kürtaj, ötanazi gibi uygulamaların ahlâkî yönünü tartışan kuram ve çalışmalarda kişi kavramı temellerden birini oluşturmaktadır. Bu sebeple, kişisel kimlik son zamanlarda özellikle filozoflar, ahlâkbilimciler ve hekimler tarafından daha çok tıbbî etik meseleleriyle ilişkili olarak araştırılmış ve işlenmiştir.

Bu maddede genel anlamda farklı 'kimlik' kuramları, inanışları ve hipotezleri ele alınır. Her düşünce hakkında daha geniş ve detaylı bilgi için o alt başlığın ana maddesine bakılabilir.

Organizma olarak kişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kişi, kişisel kimlik kavramlarının temeline 'insan organizması' görüşünü koyan yaklaşımdır. Burada kişi insana eşittir ki, insan biyolojik açıdan bir organizma, bir canlı türünün üyesi olarak ele alınmaktadır.

Kişi olmanın temelinde insan olmak yattığı için bu durumda ruh veya bilinç (veyahut özbilinç) gibi kavramlar ikinci plandadır veya kişisel kimlik kavramına dahil edilmez. Bu görüş kaba biçimde "insan türü olan Homo sapiens’e mensup her organizma kişidir" olarak ele alınabilir. Bununla birlikte bu görüşün de kendi içinde farklı gruplara ayrılması muhtemeldir.

Diğer kimlik görüşlerine olduğu gibi organizma olarak kişi görüşüne de farklı şekilde eleştiriler gelmiştir. Bunlardan en önemlisi ve birincili, biyolojik bir tanım olan insan türüne ait bir birey olmanın canlıyı mutlak olarak kişi yapamayacağı, kişisel kimliğin biyoloji biliminin tanımından daha ötesi olması gerektiği yönünde ve aynı şekilde bunun insan türü dışı herhangi bir akıllı varlığı kişi olarak görmemeye yol açacağı, farklı bir açıdan ayrımcı olabileceği yönündedir. Yok eğer, kişi olmak için insan türünün üyesi bir organizma olma şartının olmadığı savunuluyorsa bunun da bakterilerden balinalara kadar çok çeşitli canlıları da 'kişi' tanımı altında toplayacağı ve böylece sorun yaratabileceği öne sürülmüştür. Bunların dışında, felsefî metinlerde yer alan sık eleştirilerden birisi de organizma olarak kişi görüşünün tek-yumurta ikizleri (monozigotik ikizler) üzerinden ulaşılan çeşitli argümanlara karşı koyamayacağıdır. Bunun en ünlü örnekleri yapışık tek yumurta ikizleri olmuştur. Zigot eğer bir insan organizması ise, bölünme sonucu iki farklı embriyonun oluşumuna yol açtığında, birincil zigota ne olmuştur? Bir organizma olarak ilk merhaledeki zigot ölmüş müdür? Oluşan iki embriyo ile ilk merhaledeki zigot aynı kişiler midir? Bu ve benzeri argümanların yanı sıra, yine yapışık ikizlik durumundan ortaya çıkan farklı bir argüman daha vardır ki bu disefali durumudur. Disefali, iki kafaya sahip olmak anlamına gelir ve çoğunlukla boyundan aşağısı tek bir vücutken, iki başa (çoğu kez iki farklı boyna da) sahip olan yapışık ikiz durumlarını tanımlamakta kullanılır. Bu durumda iki farklı bilinç ve özbilinç gelişirken, her bir ikiz kendisini, kimliğini tanımlayabilirken, ortada bir vücut ve aynı genetik yapı vardır. Buna göre bu argümanda şu tip sorular sorulur: burada aynı bedeni paylaşan iki organizma mı vardır? Yoksa bir organizmada iki farklı bilinç mi gelişmiştir? Bu durumda kişi organizmaya eşitse, ikizler sadece tek bir kişi midirler?

Zihin olarak kişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Zihnin ve zihinle ilgili farklı kavramların kimlik ile ilişkilendirilmesi çok eskiye dayanan bir gelenektir. Descartes'in ikici ruh kavramında dahi, ruhun kendisi düşünen şey olarak yorumlanıp, düşüncenin, zihnin kaynağı olarak görüldüğü için kimlik olgusunda zihne, bilince ve düşünmeye çok fazla vurgu vardır. Bununla birlikte herhangi bir başka kişisel kimlik tanımlaması barındırmadan (örneğin bir ruh görüşü barındırmadan), salt zihnin veya salt zihnin belirli bir özelliğinin (örneğin bilincin) kişi olduğu (ve kişisel kimliğin belirleyicisi olduğu) fikri çok eskiye dayanmaz denilebilir. Özellikle felsefe çevrelerinde yaygınlık kazanmış olan bu görüş dile getirildiğinde akla gelen isimlerden biri de ünlü İngiliz filozof John Locke'dir. John Locke bilinci temel almış ve kişisel kimliği bilinç ile betimlemiştir. Kişisel kimliğin bilinç ile bu şekilde açık ilk betimlemesini Locke yapmıştır. Nitekim modern anlamda kullanılan bilinç kavramını da ilk kullanan yine, aynı metinlerinde, Locke'dir. Zihinle kişisel kimliği özdeşleştiren yaklaşımlar, psikolojik yaklaşımlar olarak da ele alınmıştır. Psikolojik yaklaşımların çoğunluğu şu şekilde kısaca özetlenebilir: "birey devam eden (süregelen) ve birbiriyle örtüşen (kesişen) psikolojik bağlantılara sahip olduğu sürece kişidir, kendisidir".

Bununla birlikte her farklı psikolojik-zihin bazlı yaklaşım, felsefî anlamda farklı öğeler, argümanlar ve zihin felsefesi bazında farklı yaklaşımlar da içerdiğinden, gerek uygulamalı etik, gerekse mantıksal sonuçları açısından birbirinden farklıdır.

Çağdaş birçok düşünür kişisel kimliği zihin ile tanımlamış ve farklı kuramlar geliştirmişlerdir. Örneğin bunlardan bir tanesi Jeff McMahan'ın embodied mind account yani "vücutlaşmış zihin yaklaşımı"dır (McMahan, 2002). Bu düşünce de, kişi beyninin fonksiyonel olarak bilincinin farkında olmasını sağlayan kısımlarıdır; bu kısımlar kişiye kişisel kimliğini vermektedir. Bu açıdan bu yaklaşımda 3 ana temel vardır:

  • fiziksel devamlılık ki bu beynin fiziksel devamlılığıdır, beynin aynı fiziksel maddeyi zaman içinde devamlı olarak barındırması veya maddedeki değişimin yavaşça, süreç şeklinde olmasıdır.
  • fonksiyonel devamlılık ki bu beynin bilinci fark edebilme kapasitesini sürdürmesi, devam ettirmesi demektir.
  • organizasyonel devamlılık (veya yapısal devamlılık) ki bu beynin temel fiziksel yapısının (organizasyonunun) aynı kalması veya sadece yavaşça bir süreç içinde zamanla değişmesidir (McMahan, 2002).

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • McMahan, Jeff. The Ethics of Killing - Problems at the Margins of Life. New York: Oxford University Press, 2002. Oxford Scholarship Online. Oxford University Press. 2 October 2006

<http://dx.doi.org/10.1093/0195079981.001.0001>


Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Nedir? :Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? ile ilgili Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Ne Demektir? Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Açıklaması Nedir? Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Cevabı Nedir? Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Açıklaması? :Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Gerçek mi? :Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? ile ilgili Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Hakkında? :Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? ile ilgili Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kişisel kimlik nedir?, Kişisel kimlik anlamı nedir?, Kişisel kimlik ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Lechfeld Muharebesi, Young Americans, Robert Clive, Scytodes sordida, Fikret Nesip Üçcan, Paolo Uccello, İvedikköy, Yenimahalle, The Mirror, The House of Blue Light, 2002 Fransa yasama seçimleri, Bahreyn Futbol Federasyonu, Tamer Kanber, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, NGC 2216, Borgo Val di Taro, Renault Mégane, Dionisia, Dionysos Dithyrambosları, Torre Picasso, Heinkel He 277, Utku Ünal, Yağlı Tren İstasyonu, Dilaver Paşa, Bitsie Tulloch, Mihal Suço, Dynamena, Tanrı Dağı Bucağı, 2021 NBA Finalleri, Vico del Gargano, Kedi gribi, Volodimir Onişçenko, Bulbophyllum debrincatiae, James Morrison (şarkıcı), Biyolojinin ana hatları, Tiago Targino, Kalp Tanrıya Emanet, Heliophanus paulus, Deportivo Táchira Fútbol Club, Mezozoyik, Port Jackson, Raúl Rodríguez Navas, Francesco Redi, Jean Tirole, Alfred Nobel, Kankelau, 1779, Secret Headquarters, Esfender Korkmaz, Yorgos Karangunis, NGC 2194, San Giovanni del Dosso, Moon Studios, Léon Bonnat, 22. Türkiye Hükûmeti, Álvaro Colom Caballeros, Geddy Lee, Bali Paşa Camii, Bratislava mum gösterileri, 1981 Devlet Başkanlığı Kupası, Çulluk, Matematiksel model, NGC 58, Konark Güneş Tapınağı, Ricardo Osorio, Eureka Kulesi, Halıcıoğlu Metrobüs İstasyonu, Trachylepis, Dean Devlin, HK Sibir Novosibirsk, Kemal Sadri Özün, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, Greenwich Ortalama Saati, Julia Kristeva, NGC 947, FIVB Voleybol Kadınlar Uluslar Ligi, Galatasaray Spor Kulübü Superleague Formula Takımı, Psychotria plantaginoidea, Sabuncu Rayonu, HP Labs, 2016 Erkekler Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası, Microsoft Works, Saide, Harran, Petalocheirus, Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerinin ekipman listesi, Yusuf Yavaşcan, Hızlı ve Yavaş Düşünme, Marshal Adaları, Samuel P. Huntington, Danimarka Komünist Partisi, Luga tahkimatı, Budapeşte Havalimanı, Uzan Holding, Furuichi kofungun, Roger Deakins, Douglas Booth, Mickie James, Begonia multangula, Vephistkaosani, Miley Stewart, Johann Strauss II,
Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?,