Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir?

Faktoring Nedir?

Faktoring Nedir?, Faktoring Nerededir?, Faktoring Hakkında Bilgi?, Faktoring Analizi? Faktoring ilgili Faktoring ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Faktoring ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Faktoring Ne Anlama Gelir Faktoring Anlamı Faktoring Nedir Faktoring Ne Anlam Taşır Faktoring Neye İşarettir Faktoring Tabiri Faktoring Yorumu 

Faktoring Kelimesi

Lütfen Faktoring Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Faktoring İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Faktoring Kelimesinin Anlamı? Faktoring Ne Demek? ,Faktoring Ne Demektir? Faktoring Ne Demektir? Faktoring Analizi? , Faktoring Anlamı Nedir?,Faktoring Ne Demektir? , Faktoring Açıklaması Nedir? ,Faktoring Cevabı Nedir?,Faktoring Kelimesinin Anlamı?,Faktoring Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Faktoring Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Faktoring Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Faktoring Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Faktoring Kelimesinin Anlamı Nedir? Faktoring Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Faktoring Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Faktoring Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Faktoring - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Faktoring

Faktoring Nedir? Faktoring Ne demek? , Faktoring Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Faktoring Kelimesinin Anlamı? Faktoring Ne Demek? Faktoring Ne Demektir? ,Faktoring Analizi? Faktoring Anlamı Nedir? Faktoring Ne Demektir?, Faktoring Açıklaması Nedir? , Faktoring Cevabı Nedir? , Faktoring Kelimesinin Anlamı?






Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir?

Faktoring

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Faktoring, firmaların mal ve hizmet satışlarından doğmuş veya doğacak vadeli, fatura veya fatura yerine geçen bir belgeye dayanan alacakların (çek, senet) faktoring şirketi tarafından temlik alınması yoluyla, finansman, garanti ve tahsilat hizmetlerinin sunulduğu bir finansal üründür.

Faktoring, en genel anlamı ile, mal ve hizmet satışlarından doğan vadeli alacaklar'ın temlik yolu ile bir faktoring kuruluşuna devredilmesi ve bu alacakların faktoring kuruluşu tarafından yönetilmesidir. Faktoring, KOBİ’lerin yurt içi satışlarına dayalı olarak finansman sağladığı ve bu tip işletmelerin önemli zamanını alan alacakların tahsili işlemlerini yürüttüğü gibi, yurt dışı işlemlerle de ihracatı kolaylaştırmakta, sunduğu finansman yanında ihracat bedelinin ödenmesini garanti etmek ve bu bedelin vadesinden önce yurda getirilmesine olanak sağlamaktadır.

Hizmet Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Finansman :Faktoring Şirketi’ne temlik edilen alacak tutarının belli bir oranının, vadeden önce satıcı firmaya ödenmesidir.

Garanti : Borçlu firmanın ödeme güçlüğü içine düşmesi halinde, alacağın garanti edilmesidir.

Tahsilat :Alacağın vadesinde takibinin, tahsilatının ve ilgili raporlamasının satıcıya sağlanmasıdır.

Çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Temel olarak 2 çeşide ayrılır

1. Yurt içi Faktoring[değiştir | kaynağı değiştir]

Aynı ülke sınırları içinde bulunan faktoring şirketi, satıcı firma ve alıcı firma arasında gerçekleşir.

Satıcı, alıcıya malları ve faturayı yollar. Satıcı bu faturanın bir kopyasını Faktoring Şirketi’ne gönderir. Faktoring Şirketi satıcı ile yapacağı sözleşme çerçevesinde bu faturayı temlik alır, fatura bedelinden ön ödeme yapar. Faktoring Şirketi, vadesi gelince alıcıdan fatura bedelini tahsil eder ve satıcıya kalan ödemeyi yapar.

Yutiçi faktoring ödeme türleri bakımıdan üçe ayrılır:

Peşin İskonto: Vadesi belli alacakların ortalama vadesine göre faiz ve komisyon belirlenir,İşlemin başında ödeme yapılır, faturalar aylık kesilir.

Spot İşlem: Belirlenen vadeye sabit faktoring faizi ve komisyon uygulanır, vade sonunda anapara, faiz ve ücretler tahsil edilir, tahsilatlar anapara bakiyesinden düşülür, hizmet faturaları vadelere göre kesilir.

Değişken Faizli İşlem: Belirlenen vadeye değişken faktoring faizi ve komisyon uygulanır,faiz ücreti piyasa şartlarına göre belirlenir, tahsilatlar anapara bakiyesinden düşülür,işlem satıcının istediği bir tarihte kapatılabilir,işlem kapatılırken veya vade sonunda anapara, faiz ve ücretler tahsil edilir, hizmet faturaları aylık kesilir.

2. İhracat-İthalat Faktoringi[değiştir | kaynağı değiştir]

Satıcı ve alıcı firmaların farklı ülkelerde bulunduğu durumlarda ve her iki firmanın ülkesinde bulunan faktoring şirketleri aracılığıyla gerçekleşir.

Garanti açısından ikiye ayrılır.

1. Geri dönülebilir (Kabil-i Rücu) faktoring; faktoring firması alıcıdan alacak riskini üstlenmeden finansman ve tahsilat hizmetini verir. 2. Geri dönülemez (Gayri Kabil-i Rücu) faktoring; faktoring firması borçlunun alacak riskini de üstlenir. Ancak satıcı tarafından alıcıya gönderilen mallar sözleşmeye uygun değil, hatalı veya ayıplı ise (Reklamasyon- İng. Dispute) faktoring şirketi riskten kurtulur.

Türkiye'de Faktoring faaliyetleri ilk kez 1983 yılında başlamıştır.

Finansman Modeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Faktoring kuruluşuna temlik edilen vadeli alacakların vadesi beklenmeden faktör tarafından müşteriye (alacaklarını temlik edene) bir bölümünün ödenmesidir. Genellikle bu ödeme alacak toplamının en çok %80’i tutarındadır. Alacakların ödeme vadesi geldiğinde alacağın tamamı borçlu tarafından faktore ödenir, faktör de bu tutardan masraflarını düşüp bakiyeyi müşterisine öder.

Gerek tanımlardan, gerekse kapsadığı konulardan anlaşılacağı üzere, faktoring üç taraflı bir işlemdir. Mal ve hizmet satıcısı (MÜŞTERİ), bu mal ve hizmeti vadeli satın alarak borçlanan (BORÇLU) ve FAKTORING KURULUŞU. Bu üçlüye, Yurtdışı Faktoring işlemlerinde bir de MUHABİR faktor eklenir.

Garanti Modeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Faktöre temlik edilen alacakların borçlularının aciz hali durumunda, alacakların ödenmeme riskinin faktör tarafından üstlenilmesidir. Böylece, alacaklarını faktöre temlik eden müşteri mal sattığı kuruluşların borcunu ödemeyecek duruma düşmesi karşısında korunmuş olur.

Tahsilat ve Yönetimi Modeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Mal ve hizmet satışlarından doğmuş alacakların faktoring kuruluşuna temlik edilmesi ile başlayan süreçtir. Alacakları temlik alan faktoring kuruluşu bu alacakların yönetimine ilişkin; tahsilatı üstlenir, alacak kayıtlarını tutar, alacakların tahsili için ihbar, ihtar gibi işlemleri yerine getirir. Ayrıca pazar araştırması yapılması ve pazar ile ilgili bilgilerin müşteriye aktarılması da bir hizmet konusu olarak, Faktör tarafından üstlenilebilir.

Türkiye'de Faktoring[değiştir | kaynağı değiştir]

Hukuki Düzenlemeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de Faktoringle ilgili ilk yasal düzenleme Hazine Müsteşarlığınca hazırlanıp, 21.12.1994 tarih ve 22148 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan “Faktoring Şirketlerinin Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelikle yapılmıştır.Bu yönetmelik dayanağını 30.9.1983 tarihli ve 90 sayılı “Ödünç Para Verme İşleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 545 sayılı KHK ile değişik 13. Maddesi hükmünden almaktadır. (İlgili Kararname değişikliği 27.6.1994 tarih ve 21973 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.)01.01.2006 tarihine kadar yukarıda adı geçen Yönetmelik gereği Hazine Müşteşarlığı tarafından regüle edilmiş olan finansal kiralama, finansman ve faktoring şirketlerinin denetim ve gözetimine ilişkin yetki ve sorumluluk, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 93 ve 168 inci maddeleri uyarınca, 01.01.2006 tarihinden itibaren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) devredilmiştir.[1]

Türkiye'de Yurt içi Faktoringin İşleyişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Faktoring işlemleri, BDDK tarafından 10.Ekim.2006 gün ve 26315 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış olan "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönemelik" hükümlerine göre, faaliyet göstermesine izin verilmiş olan firmalar tarafından yürütülmektedir. Bu yönetmelik Faktoring işlemini: "bir mal veya hizmet satışından doğmuş veya doğacak olan Fatura veya benzeri belgelerle tevsik edilebilen alacakların satın alınması veya tahsilinin üstlenilmesidir." Bu tanımda geçmekte olan Fatura nın mevcut Türk Ticaret Kanunu gereğince tek başına alacağı belgeleyen Kıymetli Evrak statüsünde olmaması ve vadesinde ödenmemesi halinde diğer Kıymetli Evraklar gibi kambiyo takibine konu edilememesi sebebi ile, Yurt içi Faktoring İŞlemlerinde alacağı belgeleyen diğer Kıymetli Evraklar ile birlikte kabul edilmektedir. Fatura veya diğer tevsik edici belgelerle birlikte alacağı belgeleyen diğer kıymetli evraklar çek/senettir. Bu sebeple Yurt içi Faktoring işlemleri Fatura beraberinde çek, senet cirosunu da zorunlu kılmaktadır. Çek, Senet cirosunu zorunlu kılan bu tip faktoring işlemleri Türk Tipi Faktoring İşlemleri olarak da anılmaktadır.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Factoring ve Türkiye Uygulaması". 28 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2012. 

Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Nedir? :Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? ile ilgili Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Ne Demektir? Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Açıklaması Nedir? Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Cevabı Nedir? Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Açıklaması? :Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Gerçek mi? :Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? ile ilgili Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Hakkında? :Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? ile ilgili Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? burada bulabilirsiniz. Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Faktoring nedir?, Faktoring anlamı nedir?, Faktoring ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Bosanska Gradiška, Yasmani Copello, Murat Alparslan, Jeremy Renner, Takvimler listesi, The Beatles Hits, Carlos Pachamé, Çankırı ili genel seçim sonuçları, Karakoç, Çaycuma, Le Parisien, Anthony Bennett, Padang, Saimaa Kanalı, Sir Alex Ferguson, 31 Aralık, Rute, NGC 967, Erdal İnönü, Francis Simon, Azad Toptik, Aksaray Malaklısı, Mercirahit Muharebesi (634), Çayırdam, Ahmed Hayri, Haley Joel Osment, Avon Nehri, 1910 FA Charity Shield, Ardahanda 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Theobald von Bethmann Hollweg, Aydıncık Tabiat Parkı, June Squibb, Tolga Tekin, Erdebil Eyaletindeki yerleşim birimleri listesi, Freddy Mercury, 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Turcar, Uygun adım, Ali Fuat Cebesoy, Mustafa Karaer, Jandarma Müzesi, Suriye mutfağı, 24 Nisan, 1983 Cannes Film Festivali, Gordon Moore, Cılar, Terme, Teleskop, Sosyal Güvenlik Kurumu, Düşünür, Michael Sugar, İktidar partisi, Aytaç Durak, Florian Neuhaus, Manchester, New Hampshire, Hoynat Adası, Kültürel psikoloji, Ayvalık Saat Kulesi, São Caetano de Odivelas, Tylomys, Livvi Karelce, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi, Sistan, Pirlepe, Murat Bardakçı, Kostas Papanikolaou, 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali, Kayıkçı Kul Mustafa, Hüsrev Bekiroğlu, Bakü Katliamı, Raman Halouçanka, NGC 4710, Ajax AFC, Abdelhamid El Kaoutari, Carlton, Cambridgeshire, Love Story (Nadia Ali şarkısı), Türkiyedeki gösteriler ve protestolar listesi, Müslümanların Levantı fethi, 63. kuzey enlemi, Kemal Sunal, Corneliu Porumboiu, Athena Manukyan, Dev gezegen, Çin Cumhuriyeti Özgür Alanı, 1910 Arnavut İsyanı, Waka Flocka Flame, 1979 Başbakanlık Kupası, Tucumán eyaleti, Belarus devlet başkanı, Markus Münch, Ermenek Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Çatak, Carkorgan İlçesi, Asya Parlamentosu, Seyhan nehri, Ters ünlem işareti, Taylor dizisi, Zar Mağarası, Akasirler, Heiji, 1989 Ekvator Ginesi devlet başkanlığı seçimi, İncheon,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,