Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir?

Eğitimsel ölçme Nedir?

Eğitimsel ölçme Nedir?, Eğitimsel ölçme Nerededir?, Eğitimsel ölçme Hakkında Bilgi?, Eğitimsel ölçme Analizi? Eğitimsel ölçme ilgili Eğitimsel ölçme ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Eğitimsel ölçme ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Eğitimsel ölçme Ne Anlama Gelir Eğitimsel ölçme Anlamı Eğitimsel ölçme Nedir Eğitimsel ölçme Ne Anlam Taşır Eğitimsel ölçme Neye İşarettir Eğitimsel ölçme Tabiri Eğitimsel ölçme Yorumu 

Eğitimsel ölçme Kelimesi

Lütfen Eğitimsel ölçme Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Eğitimsel ölçme İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Eğitimsel ölçme Kelimesinin Anlamı? Eğitimsel ölçme Ne Demek? ,Eğitimsel ölçme Ne Demektir? Eğitimsel ölçme Ne Demektir? Eğitimsel ölçme Analizi? , Eğitimsel ölçme Anlamı Nedir?,Eğitimsel ölçme Ne Demektir? , Eğitimsel ölçme Açıklaması Nedir? ,Eğitimsel ölçme Cevabı Nedir?,Eğitimsel ölçme Kelimesinin Anlamı?,Eğitimsel ölçme Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Eğitimsel ölçme Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Eğitimsel ölçme Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Eğitimsel ölçme Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Eğitimsel ölçme Kelimesinin Anlamı Nedir? Eğitimsel ölçme Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Eğitimsel ölçme Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Eğitimsel ölçme Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Eğitimsel ölçme - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Eğitimsel ölçme

Eğitimsel ölçme Nedir? Eğitimsel ölçme Ne demek? , Eğitimsel ölçme Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Eğitimsel ölçme Kelimesinin Anlamı? Eğitimsel ölçme Ne Demek? Eğitimsel ölçme Ne Demektir? ,Eğitimsel ölçme Analizi? Eğitimsel ölçme Anlamı Nedir? Eğitimsel ölçme Ne Demektir?, Eğitimsel ölçme Açıklaması Nedir? , Eğitimsel ölçme Cevabı Nedir? , Eğitimsel ölçme Kelimesinin Anlamı?






Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir?

Eğitimsel ölçme

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eğitimsel ölçme, genel anlamda ölçme, bir olguya anlamlı sayı ya da semboller atama işlemidir. Eğitsel ölçme ise bu olguların öğrenme ürün ya da sürecine göre kazanımları kapsar. Eğitimsel ölçmelerin amacı ölçülmesi amaçlanan öğrenme yapılarının görgül kestirimlerini (gözleme dayalı tahmin) sağlamaktır. Bu amaca yönelik olarak değişik ölçme modelleri geliştirilmiştir.

Temel kavramlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Değişken[değiştir | kaynağı değiştir]

Bireyden bireye, zamandan zamana, durumdan duruma farklılık gösteren özelliklere değişken denir. En az iki değer alabilen özelliklerdir. Boy, kilo, başarı, tutum, cinsiyet, yaş, zeka düzeyi gibi özellikler değişkenlere örnek olarak verilebilir.

Not: En az iki değer alamayan yani değişkeni olmayan özelliklere sabit özellik denmektedir. Örneğin; pi sayısı, avagadro sayısı ve planck sabiti değişken değil; sabittir.

  • Değişkenler yapılarına göre nitel değişkenler ve nicel değişkenler olarak ikiye ayrılır:

Nitel (Kategorik) Değişkenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayılamazlar, matematiksel olarak ifade edilemezler ve sayılar anlamsızdır. Sembollerle veya sıfatlarla ifade edilirler. Örneğin, "Ali uzun boyludur." cümlesinde sayı kullanılmamış ve boyunun ne kadar uzun olduğu belirtilmemiştir. Aynı şekilde "Zeynep resim dersinde başarılıdır" cümlesinde Zeynep'in başarısının sayısal bir karşılığı (notu) verilmemiştir. Bu yüzden her iki cümle de nitel değişkene örnektir. Nitel değişkenlere verilebilecek başka örnekler ise şunlardır: göz rengi, saç rengi, kan grubu, cinsiyet, memleket...

Önemli Not: Otobüs numarası, plaka kodu, forma numarası gibi sayılar da nitel değişkenlerdir. Çünkü bu sayılar anlamlı sayılar değillerdir. Sembollerdir.

Nicel Değişkenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Nitelin tersine sayılabilen, matematiksel olarak ifade edilebilen ve sayıların anlamlı olduğu değişkenlere nicel değişken denir. Örneğin; boy, kilo, puan, yaş, hacim, alan nicel değişkenlerdir.

  • Değişkenler aldıkları değerlere göre sürekli (kesiksiz) değişkenler ve süreksiz (kesikli) değişkenler olarak ikiye ayrılırlar:

Sürekli (Kesiksiz) Değişkenler[değiştir | kaynağı değiştir]

İki değeri arasına sonsuz sayıda başka değer alabilen değişkenlere sürekli değişken denir. Kesiksiz değişken olarak da isimlendirilmektedir. Buçuklu değer alamazlar. Örneğin kilo ve boy sürekli değişkenlerdir: 80.3 cm, 4.5 kg, 6.2m... Çünkü bu tür değişkenler; 1 metre ile 2 metre arasında, 1 gram ile 2 gram arasında birçok değer alabilirler.

Süreksiz (Kesikli) Değişkenler[değiştir | kaynağı değiştir]

iki değeri arasına sonsuz sayıda başka değer alamayan değişkenlere süreksiz değişken denir. Kesikli değişken olarak da isimlendirilmektedir. Buçuklu değer alamazlar. Örneğin; beden ölçüleri (X, M, L...), ayakkabı numarası, soru sayısı, kardeş sayısı, soru tipi, memleket vb. süreksiz değişkenlerdir.

Önemli Not: Ayakkabı numarasının buçuğu vardır fakat iki numara arasında sonsuz değer yoktur. Bu yüzden ayakkabı numarası süreksiz değişkendir.

  • Değişkenler deneysel sonuçlarına (neden-sonuç) göre üçe ayrılırlar:

Bağımlı Değişken[değiştir | kaynağı değiştir]

Başka değişkene göre değişen değişkenlere bağımlı değişken denir. Bir deneyde etkilenendir. Genellikle sonuçtur. Örneğin; "Konu tekrarının başarı üzerindeki etkisi nedir?" sorusunda, konu tekrarına bağlı olarak değişen özellik başarı olduğu için bağımlı değişken başarıdır.

Bağımsız Değişken[değiştir | kaynağı değiştir]

Başka değişkenin değişmesiyle değişmeyen, başka değişkenlerin değişmesine sebep olan değişkenlere bağımsız değişken denir. Genellikle nedendir. Örneğin; "Konu tekrarının başarı üzerindeki etkisi nedir?" sorusunda, başarının değişmesine sebep olan özellik konu tekrarı yapmak olduğu için konu tekrarı yapmak bağımsız değişkendir.

Sabit (kontrollü) Değişken[değiştir | kaynağı değiştir]

Değiştirilmeyen ve değişmeyen, sabit bırakılan değişkenlerdir. Bir deneyde gözlenen özellikler dışında kalan tüm özellikler sabit tutulmalıdır. Böylece sonuç daha güvenilir olmaktadır. Örneğin; "Konu tekrarının başarı üzerindeki etkisi nedir?" sorusunun cevabı için yapılan deneyde, konu tekrarı yapan ve konu tekrarı yapmayan iki grup oluşturulur. Deneyin kontrollü olabilmesi için; her iki grubun da aynı şartlar altında olması gerekmektedir. Yani verilen öğretim konusu, öğretim yöntem ve teknikleri, öğretime ayrılan süre aynı olmalıdır. Bu durumda sayılan özellikler sabit (kontrollü) değişkenlerdir.[1]

Ölçme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir durumda değişkenlik varsa, değişim varsa, ölçme vardır. Farklılıklar ölçmeyi gerektirir. Ölçme; herhangi bir bireyin veya bir nesnenin; belli bir özelliğe ne derece sahip olduğunu belirlemek amacıyla yapılan tüm işlemlerdir. Kısaca; herhangi bir büyüklüğün gözlenerek gözlem sonuçlarının sayı veya sembollerle ifade edilmesidir. Örneğin; sınıfın sıcaklığı 30॰C, Ayşe'nin boyu 160 cm, otobüste 20 kişi var gibi ifadeler ölçmedir.

Eğitim sisteminde ölçme dönüt niteliğindedir. Hem girdi (öğrenci, öğretmen, veli...), hem süreç (Öğretim ve öğrenme teknikleri), hem de çıktının (bilişsel, duyuşsal, devinişsel) iyi işleyip işlemediği hakkında dönütler verir. Bu yüzden ölçme eğitimde farklı zamanlarda kullanılabilmektedir: Öğretimin planlanmasında, öğretim süreci başında, öğretim süreci sırasında ve öğretim sürecinin sonucunda.

Ölçme Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölçme; ölçülen özelliğe ve ölçülen özelliğin gözlenme şekline göre yani ölçümün elde ediliş biçimine göre üçe ayrılmaktadır: Doğrudan, dolaylı ve türetilmiş.

Doğrudan (Temel) Ölçme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir değişkenin başka değişkenler araya konulmadan ölçülmesine, doğrudan ölçme denir. Doğrudan ölçmede özelliğin bizzat kendisi ölçülür. Araç kullanılarak veya kullanılmadan doğrudan ölçme yapılabilir. Araç kullanılmadan yapılan ölçümlere; sınıf sıcak, tahta sert, gömlek mavi veya otobüste 2 kişi var gibi ölçümler örnek olarak verilebilir. Hatta sayma işlemlerinin tümü doğrudan ölçümlerdir. Araç kullanılarak yapılan ölçümlerde ise ölçüm sonucu verilen bir cümleye "Ne ölçülmüş?" ve "Ne ile ölçülmüş?" soruları sorulmalıdır. Eğer bu iki sorunun cevabı aynı ise ölçme türü doğrudan ölçmedir. Örneğin; eşit kollu terazi ile ölçülen domatesin kilosu bulunurken başka kütlelerden faydalanıldığı için doğrudan ölçmedir. Başka bir örnek olarak kitabın boyunun cetvel ile ölçülmesi verilebilir. Burada da kitabın boyu cetveli boyu ile ölçülmektedir.

Dolaylı Ölçme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir değişkenin başka değişkenlerden faydalanılarak ölçülmesine dolaylı ölçme denir. Araç kullanılarak veya kullanılmadan dolaylı ölçüm yapılabilir. Örneğin; doktor hastanın gözlerinin altına bakarak böbrek taşının olduğunu söylerse burada araç kullanmadan dolaylı ölçme yapmış olur. Araç kullanarak yapılan dolaylı ölçümlere ise; ağırlığın dinamometre ile ölçülmesi, kütlenin elektrikli baskülle ölçülmesi veya sıcaklığın termometre ile ölçülmesi örnektir.

Eğitimde ve psikolojide doğrudan ölçme mümkün değildir. Çünkü ilgi, başarı, tutum, kaygı, zeka ve beceriler gibi özellikler doğrudan gözlemlenemez. Puan ve testlerden yararlanılır. Bu yüzden eğitimde ve psikolojide dolaylı ölçme yapılır.

Türetilmiş Ölçme[değiştir | kaynağı değiştir]

Sosyal bilimlerde de fen bilimlerinde de türetilmiş ölçme yapılır. Bazı değişkenler, İki veya daha fazla değişkenin bir araya gelmesiyle ve aralarında kurulan bağıntılar yardımı ile ölçülür. Bu tür değişkenler başka değişkenler ve bu değişkenler arasındaki ilişkiyi yansıtan aritmetik işlemlerle tanımlanmasına türetilmiş ölçme denir. Örneğin; yoğunluk, hız ve nüfus yoğunluğu türetilmiş ölçmedir.[2]

Ölçmede Birim[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölçme aracını oluşturan en küçük parçaya birim denir. Örneğin; 30 cm cetvelin birimi cm'dir, her sorunun 5 puan olduğu bir sınavın birimi 5'tir. Ölçmede birim kavramı, ölçme sonucunu aktarmada ve yorumlamada yardımcı olur. Ayrıca birim, ölçmede standart oluşturur ve ölçme sonucunun objektif olmasını sağlar. Birimin genellik, kullanışlık ve eşitlik gibi özellikleri vardır. Genellik, birimin herkes için ve her zaman için aynı anlama gelmesi demektir. Genellik özelliği olmadığında ölçme sonucunun yorumlanmasında ortak kotaya varmak güç olur. Kullanışlık, birimin ölçülen özelliğe uygun olası ve kullanılabilir olmasıdır. Örneğin yol uzunluğu santimetre ile ölçüldüğünde, kantarda bir insanın tartıldığında, ölçme sonucunun anlaşılması zorlaşır ve karmaşıklaşır. Eşitlik; ise kullanılan ölçme aracının birimlerinin birbirine eşit olması demektir. Örneğin, uzunluk ölçümünde karış veya kulaç kullanılacaksa aynı bireyin aynı zaman içerisinde (çocuksa boyu uzamadan) yapılması gerekir. En güveniliri metre ile ölçmedir. Çünkü her karış ve her kulaç eşit değildir.

Ölçmede Araç[değiştir | kaynağı değiştir]

Değerlendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölçüt[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölçüt Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölçek[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölçek türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Öğretimdeki Yeri ve Önemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kullanım Amaçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Not fonksiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Geleneksel Ölçme[değiştir | kaynağı değiştir]

Geleneksel Ölçme Araçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Alternatif Ölçme[değiştir | kaynağı değiştir]

Alternatif Ölçme Araçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Güvenirlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Geçerlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ölçme ve Değerlendirme Video Ders Notları. İsem Yayıncılık. 2022. 
  2. ^ Hakan ATILGAN, Adnan KAN, Burak AYDIN (2019). Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme. Ankara: Anı Yayıncılık. ss. 22,23. 

Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Nedir? :Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? ile ilgili Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Ne Demektir? Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Açıklaması Nedir? Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Cevabı Nedir? Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Açıklaması? :Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Gerçek mi? :Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? ile ilgili Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Hakkında? :Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? ile ilgili Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? burada bulabilirsiniz. Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Eğitimsel ölçme nedir?, Eğitimsel ölçme anlamı nedir?, Eğitimsel ölçme ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Atatürk, Mustafakemalpaşa, Virbhadra Singh, Colin Chapman, Uwe Gensheimer, Her gün Ölmektense, Shamar Nicholson, Hüseyin Ağa Camii, Furious 7, Arvad, Penisilin, Bekir Suphi Aktan, Ajinomoto, MÖ 172, Formal bilim, 2023 Fransa Açık, Gregg Sulkin, 2022 Fransa Açık, Genco Erkal, Recep Tayyip Erdoğanın üçüncü göreve başlama töreni, Marquitos, Staçioz, Adam von Trott zu Solz, 13 Aralık, 1982 Lübnan Savaşı, Anurognathidae, Hasan Aksay (asker), Bostancıbaşı Hafız İsmail Paşa, Bandar Anzali, Bekir Kemal Ulusaler, Selma Güneri, Minci, Batman ilindeki yerleşim yerleri listesi, Diana Ross, 2016 UCI Dünya Turu, Fiil çekimi, Veruno, Sosyolojinin dalları, Mansory, Türkçü, Ağrıda 1999 Türkiye genel seçimleri, Bob Paisley, NGC 3945, Bekir Başevirgen, Ben 10 bölümleri listesi, Furiani, Domitia Longina, İstanbul Lisesi, Rölativite Teorisi, Łódź Voyvodalığı, Kepler uzay teleskobu, Yuan Hanedanlığı, Sığır, Lars Stindl, Urbino, Ioannis Fetfatzidis, Dolar Üçlemesi, Yerleşik konser, Jaworzno, Cheiracanthium strasseni, 27 Ocak, İttifak Devletleri, Sürüklenen Bulutlar, Theridion grammatophorum, Nuri Bayar, The Seattle Times, Piran, UNCAF Kulüplerarası Kupa, 5 Mart, Van İskele Tren İstasyonu, Turboşarj, Ivan Rakitic, Turbosarj, Efsaneler, Sunum katmanı, Abdülhalim Efendi, Sébastien Pérez, Ay takvimi, Kova Savaşı, Maxi Rodríguez, Good Life (Kanye West şarkısı), Port Vila, 22 Temmuz, João Carlos de Oliveira, Piyale Paşa Camii, MÖ 176, Heartless (Kanye West şarkısı), Orlando Magic, MÖ 175, 2021 Amerika Birleşik Devletleri Kongre Binası baskını, Otis (şarkı), Dinsizler listesi, Otomotiv, Zibaşehr, Behruz Vüsuki, Pazarcık, Aslanapa, ioc ülke kodları listesi, IOC ülke kodları listesi, Ralph Richardson, Trimetazidin, Moleküler nanoteknoloji,
Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?,