Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir?

Dış kuvvetler Nedir?

Dış kuvvetler Nedir?, Dış kuvvetler Nerededir?, Dış kuvvetler Hakkında Bilgi?, Dış kuvvetler Analizi? Dış kuvvetler ilgili Dış kuvvetler ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Dış kuvvetler ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Dış kuvvetler Ne Anlama Gelir Dış kuvvetler Anlamı Dış kuvvetler Nedir Dış kuvvetler Ne Anlam Taşır Dış kuvvetler Neye İşarettir Dış kuvvetler Tabiri Dış kuvvetler Yorumu 

Dış kuvvetler Kelimesi

Lütfen Dış kuvvetler Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Dış kuvvetler İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Dış kuvvetler Kelimesinin Anlamı? Dış kuvvetler Ne Demek? ,Dış kuvvetler Ne Demektir? Dış kuvvetler Ne Demektir? Dış kuvvetler Analizi? , Dış kuvvetler Anlamı Nedir?,Dış kuvvetler Ne Demektir? , Dış kuvvetler Açıklaması Nedir? ,Dış kuvvetler Cevabı Nedir?,Dış kuvvetler Kelimesinin Anlamı?,Dış kuvvetler Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Dış kuvvetler Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Dış kuvvetler Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Dış kuvvetler Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Dış kuvvetler Kelimesinin Anlamı Nedir? Dış kuvvetler Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Dış kuvvetler Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Dış kuvvetler Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Dış kuvvetler - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Dış kuvvetler

Dış kuvvetler Nedir? Dış kuvvetler Ne demek? , Dış kuvvetler Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Dış kuvvetler Kelimesinin Anlamı? Dış kuvvetler Ne Demek? Dış kuvvetler Ne Demektir? ,Dış kuvvetler Analizi? Dış kuvvetler Anlamı Nedir? Dış kuvvetler Ne Demektir?, Dış kuvvetler Açıklaması Nedir? , Dış kuvvetler Cevabı Nedir? , Dış kuvvetler Kelimesinin Anlamı?






Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir?

Dış kuvvetler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Derinlemesine aşınım yapan bir Şelale

Dış kuvvetler; akarsular, rüzgârlar, yer altı suları, buzullar, dalgalar ve akıntılar gibi çeşitli etmenlerin Dünya'yı şekillendirmesidir. Bu etmenler atmosfer kökenli olup enerjilerini güneşten alırlar. Dış kuvvetler, iç kuvvetlerin etkisiyle oluşan yüksek yerleri aşındırarak deniz seviyesine indirmeye çalışır. Dünyanın şekillenmesinde iç ve dış kuvvetler değişim halindedir, bu değişim uzun bir zaman aralığını kapsadığından insanlar tarafından gözlenme şansı yoktur.[1]

Rüzgârlar ve oluşturdukları şekiller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurak veya yarı kurak iklim bölgelerinde en çok etkili olan dış kuvvet rüzgârlardır. Rüzgârlar kopardıkları parçaları havalandırıp çarptırır, böylelikle aşındırma faaliyetini gerçekleştirmiş olur. Rüzgârlar hızlarının azaldığı yerlerde ise biriktirme faaliyetleri yaparlar.

Rüzgâr aşındırması ile oluşan yerşekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mantarkaya: Kurak iklim bölgelerinde kayaların yumuşak olan alt kısımlarının rüzgârlar tarafından aşındırılması ile oluşan mantar görünümlü yer şeklidir.
  • Yardang: Kurak iklim bölgelerindeki az dirençli kayaçların rüzgâr etkisiyle oluşmuş U şeklindeki yer şeklidir.
  • Tafoni: Kayaçların suların etkisiyle çözünüp gevşeyen kısımlarının rüzgârlar tarafından aşındırılması sonucunda oluşmuş olan yer şeklidir. Tafoniler kuş yuvalarını andırır.
  • Tanık tepe: Duruşu yatay şekilde olan tabakaların uzanmış olduğu düzlük bölgelerdeki rüzgâr aşındırması sonucu oluşmuş parçalı biçimdeki yer şeklidir.
  • Hamada: Çöllerdeki aşırı aşındırma sonucunda çöl zeminindeki kayaların ortaya çıkmasıyla oluşur. Kaya Çölü olarak da anılır.

Rüzgâr biriktirmesi ile oluşan yerşekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Barkan: Rüzgârların hızlarının azaldıkları yerlerde taşıdıkları kumları biriktirmesi sonucunda oluşur. Genellikle çöllerde görülür ve hilal şeklindedir, rüzgârların etkisiyle sürekli yer değiştiren kumullar ile oluşturdukları şeklin genel adıdır.
  • Kum yığınları: Rüzgârların küçük veya iri taşları biriktirmesi ile oluşur.
  • Lösler: Kum yığınları ve barkanlar gibi lösler de rüzgârların taşıdıkları ince kumları bir yerde biriktirmesine denir. Lösler taşınmış topraklar oldukları için bulundukları bölgelerin iklimi hakkında bilgi vermezler. Rüzgâr ve akarsu erozyonu ile farklı yerlere sürüklenen bu ince kumullar barajlar için sorun teşkil etmektedir,

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Akarsular ve oluşturdukları şekiller[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir yatak içerisinde eğime bağlı olarak akan sulara akarsu denir. Akarsular rüzgârlar gibi dünyayı şekillendirmede etkilidir. Akarsunun doğduğu yere kaynak, göle veya denize döküldüğü yere ağız, aktığı ve izlediği yola ise akarsu yatağı denir. Akarsuların kolları ile aktığı yere ise havza denir. Akarsunun bir bölümünden saniyede geçen su miktarına debi denirken yıl içindeki akım düzenine de rejim denir. Akarsuların yataklarını deniz seviyesine ulaştırsa denge profiline ulaşmış olur.

Akarsu aşındırması ile oluşan yer şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Çentik vadi: Akarsuların hızlı bir şekilde aktığı eğimli alanları, aşındırmaları sonucunda oluşan vadi tipidir. Akarsular, yüksek, dar ve eğimli arazilerin bulunduğu bölgelerde derine doğru aşındırma yaparlar, bunun sonucunda ise çentik vadiler oluşur. Çentik vadilerin diğer bir adı ise V şekilli vadidir.
  • Boğaz vadi: Kara ve deniz seviyelerindeki değişimlere bağlı olarak akarsular tarafından açılmış derin ve boğaz görünümlü vadilerdir. Diğer bir ismi ise "yarma" vadidir.
  • Kanyon vadi: Boğaz vadi ile aynı özellikleri taşır fakat kenarları basamak şeklindedir. Karstik bölgelerde yaygındır.
  • Asimetrik vadi: Akarsuların bir vadide dirençli olan yerleri az, yumuşak olan yerleri ise daha çok aşındırması sonucu oluşmuş vadilerdir.
  • Peri bacaları: Volkanik ve tüflü arazilerde cılız bitki örtüsüne paralel olarak, rüzgârında dolaylı etkisiyle akarsu ile sel sularının oluşturdukları yer şeklidir. Peri bacalarının üst kısmı "bazalt" kayacından oluşur.
  • Dev kazanı: Akarsuların şelaleler oluşturarak aktığı yerlerdeki aşındırma sonucu oluşan çukurluklardır.
  • Menderes: Akarsuların, eğimin azaldığı yerlerde büklümler yapması sonucunda oluşmuş şekillerdir.
  • Kırgıbayır: Bitki örtüsünün cılız olduğu yerler ile kurak iklim alanlarında sel sularının etkisiyle oluşan bozuk arazi yapısına denir. Diğer bir adı badlans'tır.
  • Plato: Akarsuların derin vadilerle yardığı ve çevresine göre yüksek olan düzlüklerdir.
  • Peneplen: Deniz seviyesine yakın, aşındırılmış hafif dalgalı düzlüklerdir. Diğer bir adı "yontuk düz"dür.

Akarsu biriktirmesi ile oluşan yerşekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Delta: Akarsuların taşıdıkları malzemeleri deniz kıyısında biriktirmesi ile oluşan şekillerdir.
  • Birikinti yelpazesi: Eğimin azaldığı yerlerdeki, yelpaze şeklinde oluşmuş olan akarsu biriktirmesidir.
  • Birikinti konisi: Birikinti yelpazelerinin birleşmesiyle oluşmuş yer şekilleridir.
  • Dağ eteği ovası: Birikinti konilerinin birleşmesiyle oluşmuş yer şekilleridir.
  • Seki: Deniz ve karalardaki yükselmelere bağlı olarak akarsunun yatağını derine doğru aşındırması sonucunda eski yatağın basamak şeklinde ortaya çıkmasına denir
  • Irmak adası: Akarsu yatağının genişlediği ve yatak eğiminin azaldığı yerlerde, akarsuyun akış hızının azalmasına bağlı olarak akarsuyun taşıdığı malzemeleri yatak içerisinde biriktirmesiyle meydana gelen adacıklara ırmak adası denir.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Karstik şekillerin aşınım ve biriktirmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kalker, jips ve kaya tuzu gibi kolayca eriyebilen maddelerin bulundukları alanlara karstik alanlar denir, karstik arazilerde suların etkisiyle oluşan şekillere de karstik şekiller denir. Karstik şekillerin oluşumunda kayaç yapısı ile iklim özellikleri etkilidir.

Karstik aşınım şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lapya: Karstik arazilerdeki yağışlar sonucunda, yağmur sularının kireçtaşlarını aşındırması ile oluşan oyuk ve yarıklardır
  • Dolin: Lapyalar zamanla genişleyip birleşirler, böylelikle dolinler oluşur. Derinlikleri birkaç metredir, çapları ise yüz metreyi bulabilmektedir.
  • Uvala: Karstik alanlarda dolinlerin zamanla genişleyip büyümesiyle uvalalar oluşur.
  • Polye: Uvalaların genişleyip büyümesiyle oluşur.
  • Düden: Polyelerin taban veya kenar kısımlarında suların dibe daldığı yerdir. Su yutan da denir.
  • Mağara:Karstik alanlarda yer altı sularının aşındırması sonucu oluşmuş doğal yer altı boşluklarıdır.
  • Obruk: Mağara ve galerilerin tavanlarının çökmesiyle oluşan boşluklardır.
  • Kör vadi: Yatağında akan suların bazı yerlerde süreklilik göstermemesine denir.

Karstik birikim şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Traverten: Yer altı sularının yeryüzüne çıkması ve içlerinde eriyik halde olan maddelerin biriktirme faaliyetinde bulunması ile oluşurlar.
  • Sarkıt: Mağara tavanlarından sızan kireçli sularının akarken buharlaşması ile su içerisindeki kirecin birikmesi ile oluşur. Çatılardan akan suların donması gibi.
  • Dikit: Mağara tavanlarından aşağıya doğru akan kireçli sularının zeminde birikmesi sonucu oluşur.
  • Sütun: Sarkıt ve dikitlerin birleşmesi sonucu oluşur. Binalardaki kolanlar gibi.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Buzulların aşınım ve biriktirmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Soğuk iklim bölgelerinde etkili olan dış kuvvetlerdendir.

Buzul aşınım şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hörgüç kaya: Ana kayanın buzullar tarafından aşındırılması sonucunda deve hörgücünü benzeyen yassı tepelerin oluşması durumudur.
  • Buzul vadisi: Dağ yamaçlarındaki eski akarsu yataklarının buzullar tarafından doldurulması ve bu buzulların ana kayayı eritmeleri sonucunda oluşan U şeklindeki vadilerdir.
  • Sirk çukuru: Buz yalağı da denir. Dağ yamaçlarındaki buzulların bulundukları bölgeyi aşındırması sonucunda oluşan çukurluklardır.

Buzul birikim şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Moren: Buzulların aşındırdıkları malzemeleri biriktirmeleri sonucunda oluşur, ortalama kalınlıkları elli veya altmış metredir.
  • Sander düzlükleri: Buzulların eridiği yerde ortaya çıkan akarsuların taşıdığı malzemeleri biriktirmesi ile oluşan düzlüklerdir.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dalga ve akıntıların oluşturdukları şekiller[değiştir | kaynağı değiştir]

Dalga ve akıntılar kıyıların zamanla değişip farklı görünümler almasına neden olurlar.

Dalga ve akıntıların aşınım şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Falez: Yüksek kıyıların dalgalar etkisiyle alt kısımları aşınır ve oyuklar oluşur, oluşan oyukların tavanları çöker ve denize dik kıyılar meydana gelir. Falezlere yalıyar adı da verilir.
  • Doğal köprüler: Denizdeki bir kara parçasının alt kısımların aşındırılması sonucu oluşur. Ters U gibi bir görüntüsü vardır.

Dalga ve akıntıların birikim şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kıyı oku: Dalga ve akıntıların taşıdıkları malzemeleri koy kenarlarında biriktirmesi sonucunda kıyı okları oluşur. Kıyı okları zamanla genişler ve kıyı kordonu adını alır.
  • Lagün: Koyun bir ucundan diğer ucuna doğru bir ok gibi uzanan şekillerdir. Bir kıyı okunun koyun ağzının kapatılacak şekilde gelişmesi ve karşı buruna bağlanmasıyla kıyı kordonu meydana gelir. Kıyı kordonunun oluşumuyla eskiden koy olan kısım denizden ayrılarak önce lagün daha sonra göl haline gelir. İstanbul yakınlarındaki Büyükçekmece Gölü ve Küçükçekmece Gölü, bu şekilde oluşmuş birer kıyı gölüdür.[2]
  • Tombolo: Kıyı yakınındaki bir adanın biriktirme faaliyetleri sonucunda kıyıya bağlanmasıdır.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dış kuvvetler 14 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Erişim tarihi: 27 Nisan 2016
  2. ^ Lagün,Vikipedi, Erişim tarihi: 27 Nisan 2016

Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Nedir? :Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? ile ilgili Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Ne Demektir? Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Açıklaması Nedir? Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Cevabı Nedir? Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Açıklaması? :Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Gerçek mi? :Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? ile ilgili Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Hakkında? :Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? ile ilgili Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Dış kuvvetler nedir?, Dış kuvvetler anlamı nedir?, Dış kuvvetler ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Abdurrahman Akdemir, Millet mektebi, Vulvar antre, Asarcık Höyük, Gallium, 7. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Madam Bovary, Karya, Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, Davud Paşa Camii, Yüksek basınç, Takiyye, Psychotria maliensis, Necdet Kaba, Hiperglisemi, Vertebrae, Korsanların genel tarihi, Yardımcı veteriner sağlık çalışanları, Pseudospongosorites, Operet Sahnesi, Voyvoda, It Comes at Night, Jurrie Koolhof, Dogonlar, Hiroshima, Kuru göl, Bernina Zirvesi, Analitik geometri, Harrison County, Iowa, Türk cumhuriyetleri, Benny Benassi, Fakir Ev Aletleri, Urfa Muharebesi, Def Jam Recordings, İndus Vadisi, İndüs Vadisi, Sofia Vitória, Liftback, John Joseph Caldwell Abbott, Gerede Saat Kulesi, Carabus barovskii, Dilmun Mezar Höyükleri, SC Internacional, Belçika millî basketbol takımı, Nasliç, My Sister, My Sitter, Cehennem ağzı, Rektör, Robinsonia banghaasi, Kuzey Vey, Ju Rongci, Panicum olyroides, Meşrutî monarşi, Semnopithecus, Michal Bílek, Altay Dağları, Bergen, Mario Pašalić, 2017 Türkiye Süper Kupası, Matrakçı Nasuh, En çok beğenilen Facebook sayfaları listesi, I Want You to Want Me, Adnan Esen, Enigma makinesi, Newton and Noss, Hirundapus, Citizen Holdings, Taylor teoremi, Bayezid Camii, Üç boyutlu ses, Goldie Hawn, Giurdignano, Pota, ADD Yılın Atatürkçüsü Ödülleri, The Milky Waif, Matruşka, Ziyaettin Tokar, The Daily Telegraph (Sydney), Kanal E, Acerra, Leonid Brezhnev, Mukeri Kilisesi, Finningley, Muzaffer Sarısözen, Kültür, Aliağa, Eddie Murphy, Yurdusev Özsökmenler, Goran Cakic, Afganistan Ulusal Kongresi Partisi, Kuruntu Ailesi, Valoa ikkunassa, Bhutan müziği, Zeynep Kankonde, Zemahşerî, DistroWatch, İbrahimî dinlerdeki peygamberler tablosu, Güney Osetya Silahlı Kuvvetleri, Buffy the Vampire Slayer (film), Nef Stadyumu, Conchata Ferrell,
Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?,