Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir?

Budizm tarihi Nedir?

Budizm tarihi Nedir?, Budizm tarihi Nerededir?, Budizm tarihi Hakkında Bilgi?, Budizm tarihi Analizi? Budizm tarihi ilgili Budizm tarihi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Budizm tarihi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Budizm tarihi Ne Anlama Gelir Budizm tarihi Anlamı Budizm tarihi Nedir Budizm tarihi Ne Anlam Taşır Budizm tarihi Neye İşarettir Budizm tarihi Tabiri Budizm tarihi Yorumu 

Budizm tarihi Kelimesi

Lütfen Budizm tarihi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Budizm tarihi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Budizm tarihi Kelimesinin Anlamı? Budizm tarihi Ne Demek? ,Budizm tarihi Ne Demektir? Budizm tarihi Ne Demektir? Budizm tarihi Analizi? , Budizm tarihi Anlamı Nedir?,Budizm tarihi Ne Demektir? , Budizm tarihi Açıklaması Nedir? ,Budizm tarihi Cevabı Nedir?,Budizm tarihi Kelimesinin Anlamı?,Budizm tarihi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Budizm tarihi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Budizm tarihi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Budizm tarihi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Budizm tarihi Kelimesinin Anlamı Nedir? Budizm tarihi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Budizm tarihi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Budizm tarihi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Budizm tarihi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Budizm tarihi

Budizm tarihi Nedir? Budizm tarihi Ne demek? , Budizm tarihi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Budizm tarihi Kelimesinin Anlamı? Budizm tarihi Ne Demek? Budizm tarihi Ne Demektir? ,Budizm tarihi Analizi? Budizm tarihi Anlamı Nedir? Budizm tarihi Ne Demektir?, Budizm tarihi Açıklaması Nedir? , Budizm tarihi Cevabı Nedir? , Budizm tarihi Kelimesinin Anlamı?






Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir?

Budizm tarihi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Budizm tarihi. Buda’nın ölümünden 3 ay sonra, öğrencileri Rajagarha’da (günümüzde Rajgir) bir araya gelerek Birinci Budist Konsey'ini düzenlemişlerdir. Buradaki amaç; Buda’nın öğretilerini (Dhamma) ve belirlediği keşiş kurallarını karşılıklı konuşup bir karara bağlamaktır. Sonraki görüşmeler ise yazılı bir kaynağa aktarılmamıştır. İkinci Konsey, Vesali’de yaklaşık 100 yıl sonra yapılmıştır. Günümüzde hala; Ruhani grubun koyduğu kurallar tartışılmaktadır. Bunun nedeni ise, Buda öğretilerinin farklı yorumlanarak değişikliğe uğratılmasıdır. İkinci Konsey esnasında ve devamında gelen toplantılarda Buda’nın asıl öğretilerinden farklı öğretiler benimsemiş 18 okul (Nikaya Okulları) ortaya çıkmıştır. Bunun yanı sıra, Mahasanghika olarak bilinen ve Mahayana mezhebinin benimsediği Buda öğretilerine uyarlanmış farklı bir anlayış da görülmüştür.

MÖ 3. yüzyılda, Pataliputra’da (günümüzde Patra) Kral Ashoka’nın himayesindeki keşişlerin önderliğinde 3. Konsey toplanmıştır. Bu toplantının amacı; Budizm öğretilerini tek tip olarak belirlemektir. Buradaki asıl niyet, Budizm’den tamamen sapan mezhepleri yok saymak ve yanlış öğretilerden dini arındırmaktır. Söz konusu Konsey sırasında, bu amaçla Kathayatthu isimli kitap oluşturulmuştur. Bu kitap, felsefi ve skolâstik yazıların bir özeti niteliğindedir. Bu kitapta, yer alan metinler de yine felsefi bir kitap olan Abhidhammapitaka’nın ana hatlarının belirleyicisi olmuştur. Pali’de buda öğretilerinden yola çıkarak yazılan Suttapitaka ve mezheplerin kurallarının toplandığı bir kitap olan Vinayapitaka’dan yola çıkarak Tipitaka olarak bilinen, en eski Budizm yazıtlarından biri olan bir kitap oluşturulmuştur.Sadece bu yazılar göz önünde bulundurularak Konsey’de keşiş topluluklarının bölünmesinin de onaylandığı gerçek esas Budizm öğretileri belirlenmiştir. Değiştirilmeden kabul görmüş esas Budizm öğretileri ve kurallarının toplandığı Theravada, kesin olarak belirlenmemiş ve kabul görmemiştir. Buda’nın kökenini net bir şekilde kanıtlayamayan Mahasanghika’ya ilham kaynağı olmuştur.

Sonraki yüzyıllarda da Buda’nın öğretileri Güney ve Doğu Asya’da da yayılmıştır. Kral Ashoka zamanında (MÖ 3. yüzyıl) Budizm tüm Hindistan’a ve çevresine hakim bir dindir. O zamanlar Afganistan’ın bir bölümü ve Pakistan sınırına kadar olan yerler Kral Ashoka yönetiminde olduğu için söz konusu bu yerler de Budizm’in etkisi altında kalmıştır. Buna ek olarak, Budist düşünce akımı birçok Yunan Heykeltıraşları da etkilemiştir. Büyük İskender’in Gandhara’ya (Afganistan ve Pakistan sınırı arasında bulunan antik bir bölge) gelmesiyle Helenistik kültür ve Hint kültürü etkileşim içinde bulunmuş ve böylece greko-budizm ortaya çıkmıştır. Ayrıca, Afganistan’da Helenistik kültürden etkilenen ve Buda heykelleri yapan heykeltıraşlar bulunmaktadır.

Kral Ashoka dönemin başta gelen Budizm savunucularındandır. Gönderdiği elçiler sayesinde Yakın Doğu, Mısır, Yunan Adaları, Makedonya, Endonezya, Güneydoğu Asya, Kamboçya, Tayland, Tibet, Çin ve Japonya gibi çoğu yerlerde Budizm’i ve Buda’nın öğretilerini yaymaya çalışmıştır.

Budizm hızla yayılırken, Hindistan’da 10. yüzyıldan sonra yavaş yavaş eski gözdeliğini yitirmeye başlamıştır. Halk görece olarak daha anlaşılır bir din olan Hinduizm’e ilgi duymaktadır. Bunun yanında o dönem, İslamiyet de ilgi duyulan dinlerden biridir. Budizm’in son kalesi olarak kabul edilen Hindistan Yarımadası hızla İslamiyeti benimsemekte, Malezya, Endonezya ve Bali’de de Budizm etkisini yitirmektedir.

Buda öğretilerinin ve ilham olduğu diğer öğretilerin anlatmak istediği; tüm şüphelerden tam anlamıyla arınmak, tanrıların demek istedikleri üzerinde düşünmek, dünya zevklerinden bütünüyle uzak olmak düşüncesidir.

Daha önce de bahsedildiği gibi çeşitli kültürlerle ve felsefi düşüncelerle etkileşimde bulunan Budizm, Daoizm’in etkisi altında olan Çin’de Zen’in (bir Mahayana Budist okulu) ortaya çıkmasına neden olmuştur. Daha sonra Japonya'da yayılan Zen, burada derin kültürel izler birakmıştır.

Bugün, dünyada yaklaşık 450 milyon Budist yaşamaktadır. Bu sayı yapılan istatistiklerde değişmelerden dolayı kesin olarak bilinmemektedir. Budizm’in yaygın olarak benimsendiği ülkeler; Çin, Bhutan, Japonya, Kamboçya, Laos, Moğolistan, Birmanya (Myanmar), Sri Lanka, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Tibet ve Vietnam’dır. Hindistan’da Budizm’i benimseyen insanlar % 1’den az bir oranı oluşturmaktadır. Son zamanlarda eğitimli kesim Budizm öğretilerine ilgi duymaktadır.

Özellikle 19. yüzyılda, sömürgeciliğin hâkim olduğu dönemde birçok Asya ülkesinde Budizm reformu yaşanmıştır. 1885 yılında Uluslararası Budizm Bayrağı sembolik bir değer kazanmış, 1950 yılında Tayland ve Sri Lanka’daki öncülerin girişimleriyle Dünya Budist Federasyonu (World Fellowship of Buddhists (WFB) kurulmuştur.

19. yüzyıldan beri özellikle 20. yüzyılda endüstri ülkeleri ABD, Avrupa, Avustralya Budizm’e doğru bir yönelişte bulunmuşlardır. Fakat Asya ülkeleri ve Batı ülkelerinin benimsediği Budizm arasında öğreti ve etki bakımından sayısız farklılıklar söz konusudur.

1975 yılında Avrupa, Budizm Birliği gibi farklı organizasyonlar bu farklılıkları ortadan kaldırmak için uzun vadeli iyileştirme sürecinin içine girmişlerdir. Bu gibi organizasyonların diğer bir amacı ise; Avrupa toplumundaki insanların Budizm Dernekleri’ne onların ruhuna, insancılığına, kültürüne ve sosyal yaşamına uyum sağlamasını kolaylaştırmak olmuştur.

Birçok Avrupa ülkesinde Budizm, özellikle 20. yüzyıl sonlarında hem resmi hem kamusal olarak tanınmıştır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Nedir? :Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? ile ilgili Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Ne Demektir? Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Açıklaması Nedir? Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Cevabı Nedir? Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Açıklaması? :Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Gerçek mi? :Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? ile ilgili Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Hakkında? :Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? ile ilgili Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Budizm tarihi nedir?, Budizm tarihi anlamı nedir?, Budizm tarihi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Bertrange, Lawrencium, Tarım bilimi, Canbolat Boletıqo, Sétif tramvay hattı, Askeri Tribün, Amphimeniidae, Umut Sandalı Klasikler, Strahinja Eraković, Eucalyptus dolichorhyncha, Yılmaz Erdoğan, Alejandra Pizarnik, Glen Jacobs, Amerika Birleşik Devletleri başkanları, Beemans gum, Lambo kapı, Nogay Orda, Nobel Edebiyat Ödülü sahipleri, Perilampsis, Just Eat Takeaway, Tetranodus, Denizşakayığı, Leptopsyllidae, Klatrin, Gusle, Hüsamettin Bozok, Taksonomi (biyoloji), 1902 Copa de la Coronación Finali, Amanita velatipes, Faversham, Crne ptice, Çevrimiçi yemek siparişi, Harry Potter and the Chamber of Secrets (film), Simya ve Kimya Tarihi Derneği, Taisuke Muramatsu, Philip Johan Tabbert, Seyyid Kutup, Verbascum gypsisola, Viskoz, Great Expectations, Salvia leucophylla, Obfelden, Umbrina cirrosa, Deniz Hamzaoğlu, Nesli tükenen türler, Timea, The Sea Inside, Taksonomi, NGC 2050, Carlos Romero, İşçi Sınıfının Kurtuluşu İçin Mücadele Birliği, Cincinnati, Ohio, Briana Banks, Hiyerarşi, Sedum perezdelarosae, Warped Tour, Peščenica Cumhuriyeti, Türleşme, Polonyalı matematikçiler listesi, Genç milletvekilleri listesi, KHangMan, Daphnia schodleri, Øystein Ore, Děčín, Roscelinus, Apple–Intel mimarisi, Calosoma viridisulcatum, Yolcu trafiğine göre Avrupanın en kalabalık havalimanları listesi, Begonia hongkongensis, Giácomo Di Giorgi, Kuruçay, Çekerek, Crown Publishing Group, Hartlepool United FC, Southern blot, Theridion phaeostomum, Midilli Kruvazörü, 1. Siyonist Kongre, Santa Maria do Tocantins, Piper bangii, Hoşçakalın Gözüm, Toyota Probox, Batsça, Forino, Corytoplectus, Silk Way Airlines, Artful Dodger, Sosyobiyoloji, Mermer sığırkuyruğu, Ian Rush, Mesabolivar ceruleiventris, ian rush, Bursa Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Leo Sauer, Cleora, Heinrich der Löwe, Psophocarpus, Mangifera pseudoindica, Işık Yenersu, Ghosts Will Come and Kiss Our Eyes, Liu Xiaobo,
Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?,