Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir?

Bucak (yerleşim) Nedir?

Bucak (yerleşim) Nedir?, Bucak (yerleşim) Nerededir?, Bucak (yerleşim) Hakkında Bilgi?, Bucak (yerleşim) Analizi? Bucak (yerleşim) ilgili Bucak (yerleşim) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Bucak (yerleşim) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Bucak (yerleşim) Ne Anlama Gelir Bucak (yerleşim) Anlamı Bucak (yerleşim) Nedir Bucak (yerleşim) Ne Anlam Taşır Bucak (yerleşim) Neye İşarettir Bucak (yerleşim) Tabiri Bucak (yerleşim) Yorumu 

Bucak (yerleşim) Kelimesi

Lütfen Bucak (yerleşim) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Bucak (yerleşim) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Bucak (yerleşim) Kelimesinin Anlamı? Bucak (yerleşim) Ne Demek? ,Bucak (yerleşim) Ne Demektir? Bucak (yerleşim) Ne Demektir? Bucak (yerleşim) Analizi? , Bucak (yerleşim) Anlamı Nedir?,Bucak (yerleşim) Ne Demektir? , Bucak (yerleşim) Açıklaması Nedir? ,Bucak (yerleşim) Cevabı Nedir?,Bucak (yerleşim) Kelimesinin Anlamı?,Bucak (yerleşim) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Bucak (yerleşim) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Bucak (yerleşim) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Bucak (yerleşim) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Bucak (yerleşim) Kelimesinin Anlamı Nedir? Bucak (yerleşim) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Bucak (yerleşim) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Bucak (yerleşim) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Bucak (yerleşim) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Bucak (yerleşim)

Bucak (yerleşim) Nedir? Bucak (yerleşim) Ne demek? , Bucak (yerleşim) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Bucak (yerleşim) Kelimesinin Anlamı? Bucak (yerleşim) Ne Demek? Bucak (yerleşim) Ne Demektir? ,Bucak (yerleşim) Analizi? Bucak (yerleşim) Anlamı Nedir? Bucak (yerleşim) Ne Demektir?, Bucak (yerleşim) Açıklaması Nedir? , Bucak (yerleşim) Cevabı Nedir? , Bucak (yerleşim) Kelimesinin Anlamı?






Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir?

Bucak (idari birim)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Bucak (yerleşim) sayfasından yönlendirildi)

Bucak veya nahiye; coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında ilişki bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen, ilçeden küçük idari bölüm.

Osmanlı İmparatorluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Osmanlı İmparatorluğu'nda nahiyeler 1871 yılında kurulmuş olup[1] kaza ve köy arasında bölümlerdi ve birer nahiye müdürü tarafından idare edilmekteydiler. Osmanlının son döneminde 440 kazaya bağlı 948 nahiye bulunmaktaydı.[2]

Türkiye[değiştir | kaynağı değiştir]

1923-1970 döneminde bucaklar ulaşım ağı yönünden birbiriyle bağlantılı, jeomorfolojik ünite ve birimler itibarıyla aynı coğrafi ortamı paylaşan köylerin (muhtarlık alanlarının) bir sınır içine alınmasıyla oluşturulmuş idari alanlardı. Bu alan içinde merkezi konumlu bir yerleşme (köy, kasaba veya şehir) bucak merkezi olurdu ve bucak müdürlüğü teşkilatı burada yer alırdı.[1]

1949'da kabul edilen 5442 sayılı İl İdaresi Kanununa[3] göre bucak "coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında münasebet bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen bir idare bölümü" olarak tanımlanmıştır. Bucaklar il ve ilçelerde olduğu gibi kanunla değil bir idari işlemle kurulurlar. Bu idari işlem İçişleri Bakanlığının kararı ve Cumhurbaşkanının onayıdır.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde 1971'de kurulan Dördüncü Şube, “il, ilçe, bucak kurulması, kaldırılması, merkezlerinin değiştirilmesi, mülkiye müfettişlerinin raporlarının izlenmesi ve Genel Müdürlük Yönergesinde belirtilen diğer iş ve işlemlerin yürütülmesiyle” görevlendirilmiştir.[1]

5442 sayılı İl İdaresi Kanununa göre Türkiye'nin en küçük mülki idare birimi olan bucaklar günümüzde (2014) idari olarak da kaldırılmıştır. Bu yüzden, artık Türkiye'nin en alt kademedeki mülki idare bölümü bucak değil ilçedir. Hukuki anlamda 2014'e kadar bucak teşkilatları varlığını sürdürmekteydi, istatistik tablolarda bilgiler bucak düzeyinde veriliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımladığı Genel Nüfus Sayımı İdari Bölünüş bültenlerinde ve Harita Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Türkiye Mülki İdare Bölümleri haritalarından hâlâ bucak ve bucak merkezi terimleri geçmekteydi.[1] 1970'li yıllarda bucakların fonksiyonuna son verilmeye başlanmış ve boşalan bucak müdürlerinin yerine tayin yapılmamıştır.[1] 2011 senesi itibarıyla Türkiye'de 634 bucak teşkilatı mevcuttu. Çoğu eski bucak merkezinin belediye teşkilatı dahi yoktur.[1]

Eskiden bucaklar, kendilerine bağlı olan köylerin devletle ilişkilerini yerinde çözerek kaymakamlık ve valiliklerin yükünü azaltmaktaydı. Ancak ulaşım ve haberleşme olanaklarının gelişmesi ile bunlara olan gerek azalmıştır. Buna rağmen, bucak teşkilatların tasfiye edilmesinden sonra ilçe teşkilatlarının yükü artmıştır.[1] İçişleri Bakanlığı 1984'te bucak müdürü olmayan köy, kasaba ve bucakta, törenlerde devleti temsil etme yetkisine sahip başka bir "mahalli mülkiye amiri" olmadığını belirtilmiştir.[4]

2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı Büyükşehirler Kanunu ile Türkiye'deki en büyük 27 ildeki tüm bucak tüzel kişilikleri ve teşkilatları kaldırılmıştır.

2014 yılında bucaklar resmi olarak da kaldırılmıştır.[5]

İdari yapı[değiştir | kaynağı değiştir]

İl İdaresi Kanununa göre Bucak idaresi bir bucak müdürü, bucak meclisi ve bucak komisyonundan oluşur.[3]

  • Bucak müdürü bucaktaki işlerin yürütülmesinden sorumludur. Görev yetkileri esas itibarıyla kaymakamınkilere benzer. Örneğin: bucak içerisinde işlenen suçları savcıya bildirmek, olağanüstü bir durumu bağlı olduğu kaymakam veya valiye bildirmek. Bucak müdürü İçişleri Bakanlığı tarafından valilik emrine atanır. Bucak müdürünün hangi bucakta görev yapacağını vali belirler. Bucak müdürü olmak için lise veya dengi bir okuldan mezun olmak yeterlidir.
  • Bucak meclisi biri seçimlik, diğeri doğal olmak üzere iki tür üyeden oluşur. Bucak meclisinin seçimlik üyeleri, bucak sınırları içinde bulunan belediye meclisi ve köy ihtiyar kurulları tarafından kendi üyeleri arasından ya da kendi köy veya kasabaları halkından olmak üzere dışarıdan seçilen birer üyeden oluşur. Seçimlik üyelerin sayısı en az on ikidir ve dört 4 yıl için seçilirler. Doktor veya sağlık memuru, veteriner, tarım öğretmeni, başöğretmenler meclisin toplantılarına doğal üye olarak katılırlar .
  • Bucak komisyonu Bu kurula bucak müdürü başkanlık ettiği dört üyeden oluşur. Bucak komisyonu üyeleri bir yıl süre ile bucak meclisi tarafından kendi üyeleri arasından seçilir. Uygulamada, doğal üyeler bu komisyona seçilmemektedir. Bucak komisyonu en az ayda bir kez toplanır. Bucak komisyonu, bucak meclisi toplantı halinde bulunmadığı zamanlarda bu meclisin görevlerini yapar.

Diğer ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu terim Sırp Prensliği (1817–1833) ve Karadağ Prensliği'nde (1852–1910) nahija (нахија) adıyla ve sonradan bucak adı ile anılmaya başlanana kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında da kullanılmış olup günümüzde ise Suriye, Irak, Lübnan ve Ürdün, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde ve Tacikistan'da kullanılmaktadırlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g Ali Özçağlar. "Türkiye'de Mülki İdare Bölümlerinin İdari Coğrafya Analizi" (PDF). Coğrafi Bilimler Dergisi. Cilt 3. ss. 1-25. 9 Nisan 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2011. 
  2. ^ "Son Dönemde Osmanlı İmparatorluğu'nun İdari Taksimatı". makale. sobiad.com. 4 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2023. 
  3. ^ a b "5442 sayılı İl İdaresi Kanunu". 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2011. 
  4. ^ "TC. İçişleri Bakanlığı 430.327.3/5423 numaralı genelge" (PDF). 1984. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 15 Ocak 2011. 
  5. ^ "5747 sayılı Kanunda yapılan değişiklikle Bucaklar kaldırılmıştır". 9 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2014. 

Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Nedir? :Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? ile ilgili Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Ne Demektir? Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Açıklaması Nedir? Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Cevabı Nedir? Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Açıklaması? :Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Gerçek mi? :Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? ile ilgili Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Hakkında? :Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? ile ilgili Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Bucak (yerleşim) nedir?, Bucak (yerleşim) anlamı nedir?, Bucak (yerleşim) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Dünya Profesyonel Bilardo ve Snooker Birliği, Frederick (Galler prensi), Klorlanmış hidrokarbonlar, Jorge Montemarani, Spirobolida, Kuzörendağlı, Bolu, Nehir adası, Shabazz Muhammad, Yıldız Savaşları (anlam ayrımı), Bir Düşüşün Anatomisi, Malatya Erhaç Havalimanı, İllüzyonizm, Pseudorca, İzmir bayrağı, Zincirsiz, Bir Böceğin Yaşamı, Ömer Halis Bıyıktay, Minden, Colleferro, Aleksandre Kobahidze, Jean Louis Petit, Nemesis Operasyonu, Güvercinlik Kuşatması (1428), Anjou Hanedanı, Elite Model Management, Gameloft, Siyanoz, Percy Jackson ve Olimposlular, Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi, Serbest ticaret, Nintendo 2DS, Lactobacillus, Japonyadaki Koreliler, Barcarrota, Malayopython reticulatus, Heterodontosaurus, Herod Agrippa, Air Albania Stadyumu, Arap Soğuk Savaşı, Shadow (Buffy the Vampire Slayer), Yaacov Bergman, Bülent Ersin Gök, İnme, Rusya Cumhuriyeti, Niger Eyaleti, Bir Ayrılık, Harold C. Urey, Terminologia Embryologica, Dimitris Gutas, Marsilio Ficino, Chroicocephalus, 2010 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ara seçimleri, Kahoolawe, CA Tigre, Diflunisal, Kalabalık ve Mutlu, Tropenmuseum, Wolfram von Richthofen, 1981 NBA Playoffları, Payas Tren İstasyonu, Malıköy Başkent OSB, Sincan, Çevrimiçi Sinema Eleştirmenleri Topluluğu En İyi Kurgu Ödülü, Opel Vectra, Pittsburgh Steelers, Os lunatum, colleen mccullough, Nanking Anlaşması, Kalebalta, Aksaray, Out On My Own, Ürdün başbakanları listesi, Altıntarla, Heinz Heydrich, Muzlu ekmek, Herbaryum, Blame, Fiat Stilo, Hot Digital Songs, The Return of Doctor Mysterio, Saraburi (il), Michalis Konstantinou, Matachia, Nissan Navara, Çamyurdu, Mudurnu, Bir İstanbul Masalı, NGC 1149, Tenya, Nejat Uygur, Cem Uslu, Mıkolayiv Muharebesi, WWE Raw Womens Championship, Agave shrevei, Damaskinos Papandreou, Türkiye Millî Eğitim Bakanlığı müsteşarları listesi, GeoGuessr, Der K und K Kalypso aus Wien, Mario Bolatti, Rochelle, Illinois, Anconia, Norway, Glutamin,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,